Gazete Vatan Logo

Kredi ve kredi kartı düzenlemesi çıkacak mı? Kredi kartı borçlularına düzenleme mi geliyor? Kredi kartı borcu yapılandırma gelecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Gözler Kabine toplantısı sonrasında alınacak kararlara çevirilirken kritik toplantıda kredi kartı borçları nedeniyle takibe düşenlere yönelik düzenleme değerlendirilecek. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takipte olanların sayısı 4,1 milyonun üzerinde bulunuyor. Bu borçlar için yeni bir düzenleme yapılacak. Peki, Kredi ve kredi kartı düzenlemesi çıkacak mı? Kredi kartı borçlularına düzenleme mi geliyor? Kredi kartı borcu olanlara yapılandırma gelecek mi? İşte detaylar…

Kredi ve kredi kartı düzenlemesi çıkacak mı? Kredi kartı borçlularına düzenleme mi geliyor? Kredi kartı borcu yapılandırma gelecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine’de kritik konular gündemde olacak. Toplantının ana gündem maddelerinden biri de Kredi kartı borcu nedeniyle takibe düşenler ile ilgili yapılacak düzenleme. Peki,  Kredi ve kredi kartı düzenlemesi çıkacak mı? Kredi kartı borçlularına düzenleme mi geliyor? Kredi kartı borcu olanlara yapılandırma gelecek mi? İşte detaylar…

KREDİ VE KREDİ KARTI DÜZENLEMESİ ÇIKACAK MI?

Dar gelirli vatandaşların maddi konularda hukuka taşınmış icra, haciz gibi borçlarına ilişkin sorunların çözümü için Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıkları çalışma yürüttü. Bu borçlara ilişkin nasıl bir düzenleme olacağı kabinede değerlendirilecek.

KREDİ KARTI BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA GELECEK Mİ?

Yeni düzenleme birçok kredi kartı ve kredi borçları nedeni ile takibe düşen vatandaşları yakından ilgilendirirken, Takibe düşen kart borcu için ise 3 formül öne çıkıyor: Borç öteleme, yapılandırma, takip süresini uzatma.

Ayrıntılar Kabine toplantısının ardından netlik kazanacak. 

Haberin Devamı