Karaciğer Sağlığı

Karaciğer Sağlığı

Son dakika Karaciğer sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Karaciğer sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Karaciğer sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karaciğer Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karaciğer sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 436 karaciğer sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm karaciğer sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rus doktorlar tespit etti: Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık! O meyve kimsenin aklına gelmez
Rus doktorlar tespit etti: Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık! O meyve kimsenin aklına gelmez Karaciğer, vücudun en hayati organlarının başında gelir. Birçok riskli durum da onun için geçerlidir. Yağlanma riski taşıyan bu organda belirtilerle kendini gösteriyor. Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık Rus doktorlar tarafından tespit edildi. İşte detaylar...
15.02.2024 Dünya
Vücuda girdiği an çürüme başlıyor! Zehir içseniz daha iyi: Bir kaşığı ölüme daha çabuk yaklaştırıyor
Vücuda girdiği an çürüme başlıyor! Zehir içseniz daha iyi: Bir kaşığı ölüme daha çabuk yaklaştırıyor Vücut sağlığını korumada kritik organ karaciğerdir. En önemli özelliği kendini yenileyebilen tek organdır. Düzenli olarak tüketilen bazı gıdalar karaciğerin erken ölümüne neden olabilir. Sağlıklı diye yediğimiz besinler aslında karaciğerin gerçek düşmanı olabilir. İşte karaciğer için tüketilmemesi gereken besinler...
2.01.2024 Sağlık
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor!
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor! Vücudun ritmini belirleyen en önemli organların başında karaciğer geliyor. Yağ metabolizmasını kontrol eden, toksinleri atan ve zararlı maddelerin yayılmasını önleyen karaciğerdir. Ürettiği safra da sindirim sistemi için önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan proteinlerin üretimini sağlar. Kısacağı karaciğer sağlığı tüm vücut için krtik önemdedir. Peki karaciğeri koruyan, onu iyileştiren besinler nelerdir? İşte o besinler listesinin en üst sırasındaki isim...
18.10.2023 Sağlık
Usul usul öldürüyor! Sürekli yenilince karaciğeri darmaduman ediyor!
Usul usul öldürüyor! Sürekli yenilince karaciğeri darmaduman ediyor! Vücutta hayati bir konumda olan karaciğer yaptıklarıyla metabolizmayı ayakta tutuyor. Vücuda alınan zararlı maddeleri süzgeçten geçiren karaciğerdir. İhtiyaç duyulan şeker, yağ ve vitaminleri depolar. Ancak bu depolama sürecinde bazı besinler karaciğeri hasara uğratır. Karaciğer için tehlike unsuru olan bu besinler adeta saatli bir bombadır. İşte karaciğeri bitiren besinler...
8.06.2023 Sağlık
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin!
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin! Pek çok organ için güç merkezi olan karaciğer, protein, kolesterol ve safra üretmenin yanında vitaminleri, mineralleri ve hatta karbonhidratları depolamaya kadar temel görevleri yerine getiren kilit organdır. Hem kanser riskini azaltmak hem de zararlı toksinlere karşı korunmak için bazı yiyecekleri beslenme programına dahil etmek gerekiyor. Toksinleri atarak karaciğerin iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için uzmanlar faydalı besinleri tüketmek gerektiğini söylüyor. Peki, Karaciğeri koruyan besinler neler? Karaciğeri en hızlı ne temizler? Karaciğer dostu yiyecekler hangileri? İşte detaylar…
16.04.2022 Sağlık
Kan şekerini düşürüyor, kanserden koruyor, bakterileri öldürüyor! Günde 2 tane tüketmek yetiyor...
Kan şekerini düşürüyor, kanserden koruyor, bakterileri öldürüyor! Günde 2 tane tüketmek yetiyor... Kan şekerini düşürüyor, karaciğerini tamamen yeniliyor, yağlanmayı bitiriyor, kemik sağlığını destekliyor. Günde 2 diş tüketmek yeterli oluyor. Lif, vitamin ve mineraller içeriyor. Genellikle yemekte, sıcak içecekte, hamur işlerinde kullanıyoruz ancak bu baharatın beden üzerinde de çok sayıda olumlu etkisi bulunuyor. Bütün ya da öğütülmüş olarak tüketilebiliyor. Çalışmalar, karaciğer sağlığını desteklemek ve kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olmak da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları olabileceğini söylüyor.
14.02.2022 Sağlık
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, iftar ve sahurda "fonksiyonel tıp ilkelerine uygun beslenme yöntemi" ile ramazan ayında vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini belirtti.
27.04.2021 Sağlık
“Karaciğer sağlığı için Hepatit B aşısını yaptırın”
“Karaciğer sağlığı için Hepatit B aşısını yaptırın” Türkiye’de ortalama her 3 kişiden birinin hepatit B enfeksiyonu geçirdiğini dikkat çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Hepatit B bulaşan insanların çoğunluğu hastalığı ayaktan geçirir ve bağışıklık kazanır. Bazı insanlarda ise hepatit B’ye karşı bağışıklık oluşmaz ve taşıyıcılık devam eder. Buna kronik enfeksiyon diyoruz. Kronik Hepatit B enfeksiyonu olanların yaklaşık yüzde 25 ila 40’ında karaciğer hastalığına bağlı siroz ya da karaciğer kanseri gelişebilmektedir” dedi.
25.09.2020 Sağlık
Karaciğer sağlığı için makarnayı azaltın
Karaciğer sağlığı için makarnayı azaltın Karaciğer yağlanmasından kaçınmak için başta ekmek, unlu mamuller, tatlılar, pilav, makarna, patates kızartması, yağlı soslar, yağlı etler ve şekerli içeceklerin az tüketilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Zeytinyağı ile yapılmış sebze yemekleri, balık, salata, kuru baklagiller, turp, lahana, karalahana, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, roka, tere, kırmızı pancar, havuç, sarımsak karaciğer dostu besinlerdir” dedi.
24.07.2020 Sağlık
Sağlıklı karaciğer için tüketilmemesi gereken besinler
Sağlıklı karaciğer için tüketilmemesi gereken besinler Karaciğer yağlanmasının önüne geçilmezse zamanla siroz veya kanserin gelişebileceğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak “Sağlıklı bir karaciğer için beslenmede püf nokta; karaciğere dost besinleri tüketmekten daha önemlisi karaciğere zararlı besinlerden uzak durmaktır. Karbonhidrattan zengin gıdaları, fastfood ürünlerini, doymuş yağ içeren gıdaları azaltın” dedi.
13.07.2020 Sağlık
Karaciğer detoksu için en uygun zaman
Karaciğer detoksu için en uygun zaman Ramazan ayında uygun beslenerek kolesterolü düşürmenin mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Bu ayı karaciğerimizde detoks sağlamak için bir fırsata dönüştürebiliriz. Öğünlerde özellikle karbonhidratlara ve yağlara dikkat etmeliyiz. Yemeklerde karbonhidratların oranı yüzde 40-50’yi geçmemeli’’ dedi.
16.05.2020 Sağlık
Karaciğerinizi günde 3 fincan kahveyle koruyun
Karaciğerinizi günde 3 fincan kahveyle koruyun Günde 3 fincan kahve tüketmenin karaciğer sağlığı açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, "Kahvenin karaciğerdeki sertleşmeyi düzelttiği aynı zamanda siroz ve kanser gelişim riskini azalttığı hatta metabolik sendrom ve diyabet üzerine de olumlu etkilerinin olduğu birçok çalışmada gösterildi." dedi.
13.04.2020 Sağlık
Karanfil yağının faydaları - Karanfil yağı ne işe yarar?
Karanfil yağının faydaları - Karanfil yağı ne işe yarar? Doğal besin kaynakları arasında sağladığı faydalar ile son dönemlerde karanfil yağı bir adım öne çıkıyor.
16.02.2022 Sağlık
Kahvenin gizemli faydası!
Kahvenin gizemli faydası! Yağlı karaciğer hastalığında Türkiyenin en deneyimli uzmanı olarak gösterilen Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, yapılan araştırmaların kahve tüketiminin karaciğer yağlanması riskini azalttığını ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu bir faktör olduğunu gösterdiğini belirterek, Kahve karaciğer yağlanmasına iyi gelir, ileri evre fibrozis (nedbe dokusu şeklinde karaciğer hasarı) ve siroz riskini azaltır. Kahvenin karaciğer yağlanmasına gizemli bir faydası var. Eğer başka bir hastalık nedeni ile yasaklı değilse günde 2-3 fincan filtre kahve idealdir. Yapılan araştırmalarda günde 2 kupa filtre kahve içmenin tüm kronik karaciğer hastalıklarında(NASH dahil) olumlu etki yaptığını ortaya koymuştur. Benzer etkinin sade içilen Türk Kahvesi için de olabileceğini tahmin etmekteyiz dedi.
3.02.2020 Sağlık
Karaciğer sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler!
Karaciğer sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler! Prof. Dr. Onur Yaprak, sağlıklı karaciğer için yapılması gereken 10 altın kuralı paylaştı.
1.01.2020 Sağlık
2020’ye sağlıklı bir karaciğerle girin!
2020’ye sağlıklı bir karaciğerle girin! Prof. Dr. Onur Yaprak, "Karaciğer vücudun adeta kimya fabrikası gibi çalışır. Yemek, ilaç, alkol veya toksinler olsun, her şey karaciğer tarafından filtre edilir" diyerek yeni yılda sağlıklı karaciğer için yapılması gereken 10 altın kuralı paylaştı.
31.12.2019 Sağlık
Yaprağından kalbine tam bir şifa deposu
Yaprağından kalbine tam bir şifa deposu Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence, mineral ve vitamin deposu olan enginarın sağladığı yararları anlattı.
20.06.2018 Sağlık
Obezite karaciğer kanserini tetikliyor
Obezite karaciğer kanserini tetikliyor Türkiye'de obezite nedeniyle karaciğer yağlanması görülen kişi sayısında son dönemde artış gözlendiği, karaciğer yağlanmasının da sirozu ve karaciğer kanserini tetiklediği belirtildi.
10.02.2015 Sağlık
Bilinçsiz ilaç tüketimine dikkat!
Bilinçsiz ilaç tüketimine dikkat! HEPATİT, bilinçsiz ilaç tüketimi, protein tozlarının kullanımı ve yanlış beslenmenin karaciğer yetmezliğine götüren nedenler arasında bulunduğunu beliurten Prof...
5.11.2014 Sağlık
Karaciğer için en iyi zeytinyağı
Karaciğer için en iyi zeytinyağı En lezzetli zeytinyağlılar arasında yer alan enginar aynı zamanda ilaçtan farksız. Kolesterolü düşürüyor, idrar söktürüyor, alkolün zararını azaltıp karaciğeri koruyor. Sofranızdan eksik etmeyin
9.06.2004 Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları... Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... A vitamini hayvansal ve bitkisel kaynaklı tüm besinlerde farklı oranlarda bulunmaktadır. Beyaz et, kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler A vitamini içerir. 
13.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Karaciğer Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karaciğer sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.