Karaciğer

Karaciğer

Son dakika karaciğer haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karaciğer ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karaciğer haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karaciğer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karaciğer gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.087 karaciğer haberi bulunmuştur. Tüm karaciğer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
26.07.2024Sağlık
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
26.07.2024Sağlık
Hakan Taşıyan yıllar sonra itiraf etti: Kullanılmaktan artık bıktım
Hakan Taşıyan yıllar sonra itiraf etti: Kullanılmaktan artık bıktımKaraciğer ve böbrek nakli sonrası sağlığına kavuşan Hakan Taşıyan, Hülya Avşar’ın konuğu oldu. Sanatçı sektörden neden uzaklaştığını açıkladı.
22.07.2024Magazin
Yeni bakanlar kimler? Yeni bakanlar listesi 2024 ve yeni bakanlar kurulu listesi
Yeni bakanlar kimler? Yeni bakanlar listesi 2024 ve yeni bakanlar kurulu listesiYeni bakanlar kimler? Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesinde revizyona gidildi. Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na eski Bakan Murat Kurum atandı.
2.07.2024Gündem
Kabine'de görev değişimi! 2 yeni bakan atandı
Kabine'de görev değişimi! 2 yeni bakan atandıResmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı'na ise Kemal Memişoğlu atandı.
2.07.2024Gündem
Babasına hayat verdi
Babasına hayat verdiKaraciğer nakli ile hayata tutunan baba oğul, şimdi bayramı ve babalar gününü sağlıklı bir şekilde kutlayacak.
13.06.2024Gündem
Kuru hali çok seviliyor ama kaynatıp içince karaciğeri tertemiz yapıyor!
Kuru hali çok seviliyor ama kaynatıp içince karaciğeri tertemiz yapıyor!Türkiye'nin her yerinde yetişebilen iğdenin insan sağlığına olan faydaları çok konuşuluyor. Kuru halini pek çok kimsenin sevdiği iğdeyi bir de kaynatıp içince bakın neler değişiyor.
2.06.2024Basketbol
Çöpe giden çekirdekleri böbreklere şifa oluyor; Bu faydasını kimse tahmin edemedi: Çekirdeklerini şimdiden biriktirmeye başlayın
Çöpe giden çekirdekleri böbreklere şifa oluyor; Bu faydasını kimse tahmin edemedi: Çekirdeklerini şimdiden biriktirmeye başlayınVücuda enerji depolayan ve birçok kişinin de sevdiği besinlerin başında hurma gelir. Çekirdeklerini de bir işe yaramayacağını düşünülerek çöpe atılır. Ancak hurma çekirdeklerinin karaciğer, bağırsak ve sindirime büyük faydası olduğunu biliyor musunuz?
21.05.2024Yaşam
Yılda 2 kez 15 gün uygulanıyor: Yorgun uyananlara şifayı İbrahim Saraçoğlu verdi! 3 malzeme de evinizde var
Yılda 2 kez 15 gün uygulanıyor: Yorgun uyananlara şifayı İbrahim Saraçoğlu verdi! 3 malzeme de evinizde varHer sabah yorgun uyanıyorsanız sorun karaciğerde olabilir. Hareketsiz yaşamın pek revaçta olduğu son dönemde yüksek karbonhidrat tüketimi beraberinde karaciğer yağlanması da geliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da 3 malzemeli kürünü bunun için hazırladı.
19.05.2024Yaşam
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenlerAğız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024Yaşam
Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyor
Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyorKaraciğer tümörlerinin tedavisinde cerrahi tedavi çok önemli bir yer tutmakla birlikte hastaların yüzde 20 gibi küçük bir bölümü cerrahi şansına ulaşabildiğini vurgulayan Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nalan Alan Selçuk ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Topcuoğlu, karaciğer tümörlerinde radyoembolizasyon yönteminin kullanılmasının önemini anlattı.
22.04.2024Gündem
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü.Arabesk sanatçısı Hakan Taşıyan, Mart 2021'de karaciğer ve böbrek nakli olmuş, hastanede yedi ay süren tedavinin ardından taburcu edilmişti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen şarkıcı, film galasında kameraların karşısına geçti. Hakan Taşıyan, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
6.04.2024Magazin
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024Yaşam
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilirTüm organlarımız belirli bir işleyişle hayatına devam eder. Ancak sözkonusu karaciğer olunca risk bir adım daha öndedir. Karaciğerdeki yağlanma belirtileri sizde de varsa hemen harekete geçin. Gelin birlikte karaciğer yağlanmasının belirtilerine bakalım.
26.03.2024Yaşam
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendiKalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024Gündem
Rus doktorlar tespit etti: Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık! O meyve kimsenin aklına gelmez
Rus doktorlar tespit etti: Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık! O meyve kimsenin aklına gelmezKaraciğer, vücudun en hayati organlarının başında gelir. Birçok riskli durum da onun için geçerlidir. Yağlanma riski taşıyan bu organda belirtilerle kendini gösteriyor. Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık Rus doktorlar tarafından tespit edildi. İşte detaylar...
15.02.2024Dünya
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısıAra tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024Sağlık
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldı
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldıAdana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, son 6 yılda 10 milyondan fazla kişiye hizmet verdiklerini, 250 binden fazla da ameliyat gerçekleştirdiklerini açıkladı.
13.02.2024Adana
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024Gündem
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024Yaşam
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...Sedef taşı, deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sert bir maddedir ve estetik bir görüntüye sahiptir. Bereket taşı olarak da bilinen sedef taşı deniz ve okyanus bulunan ülkelerde çıkarılmaktadır.
31.01.2024Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024Yaşam
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir.
29.01.2024Yaşam
Resmen yağları paramparça ediyor! Zayıflamak isteyenler tercih ediyor
Resmen yağları paramparça ediyor! Zayıflamak isteyenler tercih ediyorKilo vermek isteyenler çeşitli diyet listelerini uygulasa da ek tavsiyelere dikkat ediyor. Kilo vermeye yardımcı besin destekleri diyetisyenler tarafından açıklanıyor. )- Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.
25.01.2024Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Karaciğer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karaciğer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.