Kaplumbağa

Kaplumbağa

Son dakika kaplumbağa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kaplumbağa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kaplumbağa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaplumbağa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaplumbağa gelişmeleri de dahil olmak üzere 347 kaplumbağa haberi bulunmuştur. Tüm kaplumbağa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 200 bin kişinin gelmesi beklenirken caretta carettalar hakkında uyarılarda bulundu. Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, elle beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmamasının altını çizdi.
7.04.2024 Gündem
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti Adana'nın Kozan ilçesinde Deliçay Deresi fabrika atıkları nedeniyle siyah ve mor aktı. Yapılan incelemeden sonra dereyi kirleten fabrika belirlenerek para cezası uygulandı.
15.02.2024 Adana
Antalya'da orman yangını! Alevler teknelere sıçradı
Antalya'da orman yangını! Alevler teknelere sıçradı Antalya'da Aksu Çayı kenarındaki otluk alanda çıkan yangın önce bakım yapılan milyonluk teknelere, ardından ormana sıçradı. 1 hektar kızılçam alanının zarar gördüğü yangın 3 saatte kontrol altına alındı.
23.09.2023 Yaşam
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yumurtalarını bırakmak için sahile çıkan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının yuvalama alanı, Kuşadası Belediyesi ile Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından etrafı çitle çevrilerek koruma altına alındı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, nesli tehlike altında olan carettaların yuvalarına zarar verilmemesi yönünde uyarıda bulundu.
29.06.2023 Gündem
Falda Kaplumbağa Görmek Ne Demek? Kahve Falında Kaplumbağa Nasıl Yorumlanır?
Falda Kaplumbağa Görmek Ne Demek? Kahve Falında Kaplumbağa Nasıl Yorumlanır? Falda kaplumbağa görmek yakın zamanda bir haber alacağınız anlamına gelir. Falınızda kaplumbağa çıktığında maddi ve manevi daha iyi bir yaşama doğu gittiğiniz anlaşılır Özellikle iş yaşamında alınacak bir terfi ve kazancın artması şeklinde yorumlanması da mümkündür. Falınızda kaplumbağa çıktığı zaman iyi haberler alacaksınız demektir. İş hayatınızla beraber özel hayatınızda da olumlu gelişmeler yaşanabilir.
8.06.2023 Gündem
400 bin TL'lik Şener Şen sorusu Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacıyı ters köşe yaptı!
400 bin TL'lik Şener Şen sorusu Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacıyı ters köşe yaptı! Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun yaptığı 'Kim Milyoner Olmak İster'de bu hafta nefesler tutuldu. Programa yarışmacı olarak katılan Emre Sinan, başarılı performansıyla seyircinin takdirini topladı. 1 milyon TL'lik soruya iki adım kala yarışmacının verdiği karar yanlış çıkınca büyük şaşkınlık yaşadı.
1.05.2023 Magazin
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir? Aksaray'da beslemesi ve ticaretinin yapılması yasak olan 1 kraliyet pitonu, 1 sakallı ejder ve 9 yavrusu ile 1 kaplumbağa ele geçirildi. El konulan hayvanlar, Konya'daki Karatay Hayvanat Bahçesine gönderildi. Peki, Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
2.12.2022 Dünya
İnsansız helikopter G-I, ilk uçuşunu yaptı!
İnsansız helikopter G-I, ilk uçuşunu yaptı! IBAK Grup şirketlerinden IBAK Savunma tarafından geliştirilen G-I insansız helikopter ilk uçuşunu yaptı. Hem sivil hem de askeri alanda kullanılacak yeni bir insansız hava aracı (İHA) ailesi tasarlayan IBAK Savunma, ayrıca su altı insansız sistemlerin de testlerini gerçekleştiriyor.
8.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Marmaris'teki orman yangını 3'ncü gününde! Sabotajcı tutuklandı.. Bakan Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderildi!
Marmaris'teki orman yangını 3'ncü gününde! Sabotajcı tutuklandı.. Bakan Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderildi! Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının 4'üncü gününde, 3 noktada devam eden alevlere günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale başladı. Rüzgarın öğleden sonra etkisini artırması beklendiği için alevlerin o saatlere kadar kontrol alınmasına çalışılırken, kritik saatler başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Büyük ölçüde sıkıntı giderildi, bugünü takip etmeliyiz" dedi. Gözaltına alınan zanlı S.A. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.A, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.. Sağlık Bakanı Koca yangından etkilenenlerle ilgili son durumu açıkladı.
24.06.2022 Gündem
Zihin çalıştıran, empatiyi geliştiren şaşırtıcı cevaplarıyla öğretici en kolay ve en zor bilmeceler!
Zihin çalıştıran, empatiyi geliştiren şaşırtıcı cevaplarıyla öğretici en kolay ve en zor bilmeceler! Çocuklar için beyin jimnastiği yerine geçen bilmeceler, kelime oyunlarına ya da neden - sonuç ilişkisine dayalı kısa sorulara denir. Komik, şaşırtıcı, öğrenmeye yönelik, zihin çalıştıran bir tür egzersiz olan bilmeceler, özellikle çocukları öğrenmeyi teşvik edecek küçük oyunlardır. Hitap ettiği kitleye göre yani çocuk, yetişkin ve yaşlılara göre türleri bulunur. Bilmecelerin zorluk seviyesi de yaş gruplarına göre değişir. Çocuklara empati, iş birliği, sabır ve benzeri şeyleri öğretmeye ek olarak, onların zekasını da devreye sokmak istiyor, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız en güzel bilmece örneklerini sizin için derledik. İşte çocuklar için düşünmeyi teşvik edecek, zeka çalıştıran kolay ve şaşırtıcı bilmeceler ve cevapları…
7.06.2022 Eğitim
Osman Hamdi Bey eserleri nelerdir? Osman Hamdi Bey eserlerinin özellikleri!
Osman Hamdi Bey eserleri nelerdir? Osman Hamdi Bey eserlerinin özellikleri! Çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu, arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey ressam, arkeolog, eğitimci ve müzeci kimliği yanında, farklı alanlarda üstlendiği bazı girişimci rolleriyle de öne çıkıyor. Türkiye'de figürlü resmin ilk temsilcisi Osman Hamdi Bey’in eserleri ve eserlerinin özellikleri sıklıkla merak ediliyor. Peki, Osman Hamdi Bey kimdir? Osman Hamdi Bey eserleri nelerdir? Osman Hamdi Bey eserlerinin özellikleri…
25.05.2022 Kültür Sanat
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı!
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı! Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, 'Kinder' markalı ürünlerin ithalatında tedbiren 'salmonella analizi' sıklığının yüzde 100'e çıkarıldığı bildirildi. Salmonella Typhimurium salgını nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve Kinder marka ürünlerinin ithalatına analiz zorunluluğu getirmişti. Peki, Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte Salmonella Typhimurium salgını…
21.04.2022 Sağlık
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması!
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması! Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Avrupa’da ortaya çıkan ve gittikçe büyüyen Salmonella krizine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ikinci bir talimata kadar Kinder markanın ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdi. Türkiye’deki Kinder ürünlerine Salmonella analizi yapılacak. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Salmonella salgını nedir? İşte salmonella salgını ve Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması…
21.04.2022 Sağlık
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?   İngiltere’de 60’tan fazla çocukta Salmonella tespit edildi. İncelemeler neticesinde çocukların Ferrero’nun ürettiği Kinder Surprise yumurtalarını alıp yedikleri tespit edildi. İngiltere dışında İrlanda, Fransa, İsveç, Almanya ve Hollanda’da da salmonella vakaları görüldüğü ve ürünlerin Belçika’daki fabrikada üretildiği açıklandı. Kinder sürpriz yumurtalarda salmonella virüsü tespit edilmesinin ardından ülkede bazı parti mallar geri çağrıldı. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella virüsü nedir, ne demek?” ile “Kinder Salmonella hastalığı belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranıyor. Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hakkında merak edilenler…
6.04.2022 Sağlık
Dini seans adı altında cinsel ilişki! Binlerce video ve fotoğraf çıktı! İğrenç olay
Dini seans adı altında cinsel ilişki! Binlerce video ve fotoğraf çıktı! İğrenç olay Kendisini ‘Bio enerji uzmanı’ ve ‘Yaşam koçu’ olarak tanıtarak psikolojik yardım almak isteyen kadınları ‘cin çıkarma’ bahanesiyle zorla ilişkiye giren büyücü Bahadır Koyuncu, eşi ve yardımcısına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. “Nitelikli cinsel saldırı”, “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık” suçlarından 15 yıldan 84 yıla kadar hapis cezası istenen sözde bio enerji uzmanı Koyuncu’nun dijital arşivinden 2 bine yakın müstehcen fotoğraf ve video çıktı. Koyuncu’nun yanına gelen kadınları soyarak, ‘sizde büyü var’, ‘cinleri çıkarmamız lazım’ diyerek cinsel saldırıda bulunduğu belirlendi.
21.02.2022 Yaşam
Yasak kararı! Kısa sürede devreye girecek, büyük tepki çekti
Yasak kararı! Kısa sürede devreye girecek, büyük tepki çekti Ülke bu yasak kararını konuşuyor. Büyük tepki çekti. Kısa bir süre içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. İran Meclisi "halkı rahatsız ettiği ve çevreyi kirlettiği" iddiasıyla evde evcil hayvan beslemeyi yasaklamaya hazırlanıyor. Hayvan severlerin tepki gösterdiği yasak kararının kısa sürede devreye girmesi beklenirken 'ülkenin daha önemli ve öncelikli' sorunlarının olduğunun altı çizildi.
13.12.2021 Dünya
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ürün tüketiminden kaynaklı deniz çöpü artışına dikkat çekerek, "Ne yazık ki deniz çöpleri ve özellikle tek kullanımlık plastikler denizlerimizin, deniz canlılarımızın geleceğini tehdit ediyor" dedi. Üretim, tüketim ve imha zincirinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirten Kurum, BM çevre programı kapsamında 'Barselona Sözleşmesi' gibi sözleşme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
9.12.2021 Gündem
Rüyada kaplumbağa görmek ne anlama gelir?
Rüyada kaplumbağa görmek ne anlama gelir? Rüyada kaplumbağa görmek pek çok açıdan olumlu değerlendirilen rüyalardandır. Rüya alimleri kablumbağa rüyalarının farklı anlamlarını yorumlamışlardır. Dostluk, bilgelik, iyilik ve güzellikle yorumlanan kablumbağalar, çoğu kez rüyanın akışını göre de olumsuz anlamlar taşıyabilmektedir. Peki, Rüyada kaplumbağa görmek ne anlama gelir? Rüyadaki kaplumbağa yavrusu nasıl yorumlanır? İşte rüya yorumları…
7.06.2022 Rüya Tabirleri
Kaplumbağa ne yer, ne ile beslenir? Kaplumbağalar en çok neyi sever?
Kaplumbağa ne yer, ne ile beslenir? Kaplumbağalar en çok neyi sever? Kedi, köpek ve kuşun yanı sıra son dönemlerde evde en sık beslenen evcil hayvanlar arasında kaplumbağalar da sıkça besleniyor. Kaplumbağalar hem etçil hem de otçul beslenen hayvan türleridir. Fakat yemek boruları küçük olduğu için yiyecekleri küçük parçalar halinde kaplumbağalara vermek gerekir. Bu sayede yemekleri daha kolay yiyebilir ve sindirebilirler.
17.11.2021 Gündem
Denizli'de turist buldu! Çift başlı kaplumbağa görenleri şaşkına çevirdi
Denizli'de turist buldu! Çift başlı kaplumbağa görenleri şaşkına çevirdi Denizli'nin beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale'de bir turist tarafından bulunan çift başlı siyam ikizi kaplumbağalar, şaşkınlık yarattı. Kaplumbağalar, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) koruma altına alındı.
10.11.2021 Yaşam
Karadeniz'de kirlilik; 500 metrekarede 2 bin 500 atık çıktı
Karadeniz'de kirlilik; 500 metrekarede 2 bin 500 atık çıktı Türkiye Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan; Karadeniz'i tehdit eden deniz çöpleri ve mikroplastik (5 milimetreden daha küçük plastik parçacıkları) kirliliğine karşı ortak mücadele başlattı. Yürütülen projede pilot bölge seçilen Trabzon’un Sürmene ve Of ilçelerinde, deniz kıyısında 500 metrekarelik alandaki kirlilik araştırmasında maske, yüz perdesi gibi tıbbi atıklar dahil 2 bin 500 atık tespit edildi. Karadeniz'de kirlilik oluştuğunu söyleyen proje koordinatörü Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Türkiye’deki 83 milyon insan için 32 milyar maske üretiliyor. Bunun yüzde 5’i bile doğaya karışsa korkunç seviye” dedi.
20.09.2021 Yaşam
Antalya'da carettaların ölümünde iki otele 482 bin 790 TL ceza
Antalya'da carettaların ölümünde iki otele 482 bin 790 TL ceza Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tehlike altında olan caretta carettaların Akdeniz'deki en büyük yaşam alanlarından olan Antalya Belek'te, yumurtadan çıkan 62 yavru deniz kaplumbağasının kumsala konulan ahşap yürüme bandının altında kaldığı ve 71'inin de canlı olarak kurtarıldığı olayda, iki otele toplam 482 bin 790 TL idari ceza uyguladı.
3.09.2021 Gündem
Midye, kalamar, karides, yengeç yemek haram mı? Diyanet'ten yeni açıklama...
Midye, kalamar, karides, yengeç yemek haram mı? Diyanet'ten yeni açıklama... Diyanet İşleri Başkanlığı ‘deniz ürünleri’ ile ilgili fetva yayımladı. Açıklamada, Kur'an ve sünnette yenilmeyecek olan hayvanlarla ilgili bir liste verilme verilmediği ve domuz gibi ismi belirtilerek yasaklananların yanında diğer hayvanlar için ölçüler konulduğu ifade edildi. İşte Diyanet’in midye, ıstakoz, kalamar, karides ve yengeçle ilgili görüşü...
28.08.2021 Gündem
Midye haram mı? Diyanet’e göre midye kalamar karides yemek haram mı, midye neden haram? Diyanet midye açıklaması!
Midye haram mı? Diyanet’e göre midye kalamar karides yemek haram mı, midye neden haram? Diyanet midye açıklaması! Midye haram mı? Din İşleri Yüksek Kurulu, Hanefi Mezhebi'ne göre, kabuklu deniz canlılarından midye, kalamar, yengeç, ıstakoz ve karidesin helal olmadığına dair sık sorulan soruya yanıt verdi. Peki, midye neden haram? İşte diyanet midye fetvası…
26.08.2021 Gündem
Yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa gibi deniz ürünleri haram mı?
Yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa gibi deniz ürünleri haram mı? Balık sınıfına girmeyen midye, kalamar, yengeç gibi deniz hayvanlarının yenilip yenilmeyeceği, haram olup olmadığı merak ediliyor. Diyanet açıklama yaptı. Peki, Yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa vs. gibi deniz ürünleri yenir mi? İşte Diyanet'in açıklaması...
26.08.2021 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Kaplumbağa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaplumbağa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.