Kanun Hükmünde Kararname

Kanun Hükmünde Kararname

Son dakika Kanun Hükmünde Kararname haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanun Hükmünde Kararname haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanun Hükmünde Kararname

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanun hükmünde kararname gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.300 kanun hükmünde kararname haberi bulunmuştur. Tüm kanun hükmünde kararname haberleri aşağıda listelenmiştir.
Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı?
Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı? Emekli astsubaylar, 2001 yılında astsubaylara Kanun Hükmünde Kararname ile verilen ancak, kararnamenin süresi dolduğu için artık ödenmeyen, bugün yaklaşık 8 bin lira karşılığı olan 10 bin ek göstergenin yansıtılması bekleniyor. Emekli astsubaylar arama motorlarına yönelerek Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı? Sorularının yanıtını araştırıyor.
27.02.2024 Çalışma Hayatı
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kredilerin Amacına Uygun Kullandırılmasına İlişkin Kurul Kararı'nı açıkladı.
4.09.2023 Ekonomi
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu?
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de 1 rakamından başlamak suretiyle sırasıyla rakamlar plaka kodu olarak şehirlere verilmiştir. Ancak aynı zamanda bazı şehirler sonradan ilgili kanun ve kararname kapsamında ilçe üzerinden şehir olmuştur. Bu konuda ise Kilis sonradan şehir olan ilçelerden biridir.
31.08.2023 Yaşam
Eski rektör Hoşcoşkun FETÖ'den tutuklandı
Eski rektör Hoşcoşkun FETÖ'den tutuklandı İzmir'de, 2017 yılından bu yana hakkında FETÖ'den yakalama kararı olan ve geçen günlerde tedavi amaçlı geldiği hastanede yakalanan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, tutuklandı.
18.07.2023 Gündem
Depremzede öğretmenlere tayin hakkı! Başvurular başlıyor
Depremzede öğretmenlere tayin hakkı! Başvurular başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesindeki öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı tayin başvurularının 5 Temmuz’da yapılabileceğini açıkladı.
3.07.2023 Gündem
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni İstanbul'da yakalandı! Evden bakın neler çıktı?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni İstanbul'da yakalandı! Evden bakın neler çıktı? Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ağabeyi Kutbettin Gülen’in kızı Asiye Gülen ile dini nikahlı eşi Mustafa Çamyar yakalanarak gözaltına alındı.
24.06.2023 Gündem
Taşeron işçilere kadro var mı 2023? Belediye taşeron işçilere kadro gelecek mi, belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek?
Taşeron işçilere kadro var mı 2023? Belediye taşeron işçilere kadro gelecek mi, belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek? Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi kapsayan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü dün imzalanarak kamuoyuna açıklandı. 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşerona kadro verilirken, belediyelerde çalışan taşeron işçileri kadro bekliyor. 28. Dönem milletvekili seçimlerinin sona ermesiyle gözler yeni Meclis’e çevrildi, yeni dönemde taşeron işçilere kadro olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Peki, Taşeron işçilere kadro var mı? Belediye taşeron işçilere kadro gelecek mi, belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek?
19.05.2023 Çalışan Hakları
Tazminat ve fazla çalışma ücreti kararı! Ödenecek tutar belli oldu
Tazminat ve fazla çalışma ücreti kararı! Ödenecek tutar belli oldu Deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarıyla ilgili tazminat ve fazla çalışma ücreti karar verildi.
12.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Meydanların dili 'Bize yürüyün' diyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Meydanların dili 'Bize yürüyün' diyor Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Erdoğan 'Seçimler ilk turda biter mi?' sorusuna "Meydanların dilini en iyi bu fakir anlar. Meydanların dili 'Bize yürüyün' diyor. Meydanlarda bunu görüyorum. Milletimin bu noktada işi zora sokmadan bitireceği inancındayım. Bu kararlılığı Pendik, Bağcılar, deprem bölgesinde gördüm. Milletim işi zora sokmadan bitirecektir diye düşünüyorum." şeklinde cevap verdi. Öte yandan TCG Anadolu ile ilgili eleştirilere sert tepki gösteren Erdoğan, "Şu eseri görüp eleştiri getirmek, yenilir yutulur değil. Herkesin gurur duyması lazım" dedi.
12.04.2023 Gündem
FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
FETÖ hükümlüsü firari yakalandı Afyonkarahisar'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün milli eğitim yapılanmasında yer alan ve hakkında 5 yıl 1 ay 20 gün kesinleşmiş hüküm bulunan görevden ihraç öğretmen A.B. yakalandı.
3.03.2023 Gündem
FETÖ’nün sözde büyük bölge talebe mesulü yakalandı
FETÖ’nün sözde büyük bölge talebe mesulü yakalandı Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan örgütün sözde büyük bölge talebe mesulü (BBTM) şahıs bir evde yakalanarak gözaltına alındı.
17.02.2023 Gündem
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı?
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı? EYT kanun taslağı Meclis’e geldi. EYT kanun teklifinin Meclis’e sunulmasıyla EYT maddeleri sorgulanmaya başlandı. EYT emeklileri için yaş şartı kaldırıldı, prim ile çalışma yılını dolduran kişilere emeklilik yolu açıldı. EYT düzenlemesi Meclis’ten geçip Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girince EYT emeklileri maaşlarını almaya başlayacak. Peki, EYT’de staj sigortası başlangıç sayıldı mı, EYT staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi?
30.01.2023 Emekli
İstanbul'da operasyon, düğmeye basıldı! 10 kişi gözaltına alındı
İstanbul'da operasyon, düğmeye basıldı! 10 kişi gözaltına alındı İstanbul'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında aktif kamu görevlilerinin de olduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüt, emniyet, askeri yapılanma ve bölge yapılanmaları içerisinde sorumlu düzeyde görev aldıkları belirtildi.
25.01.2023 Gündem
Bakan Soylu: DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP'nin kırsal yapıları tamamen bitirilmiştir
Bakan Soylu: DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP'nin kırsal yapıları tamamen bitirilmiştir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.Soylu, "DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP, bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir." dedi.
13.01.2023 Gündem
OHAL Komisyonu görevini tamamladı
OHAL Komisyonu görevini tamamladı Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, çalışmalarını tamamladı. Komisyona 127 bin 292 başvuru yapıldı. 109 bin 332'si reddedildi, 17 bin 960'ı kabul edildi.
12.01.2023 Gündem
EYT'de ilk maaş ödemesi için uzman isim tarih verdi
EYT'de ilk maaş ödemesi için uzman isim tarih verdi EYT düzenlemesinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" diye konuştu. Peki EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? İşte tüm detaylar...
28.12.2022 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı'ndan belediyelere işe alım soruşturması açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan belediyelere işe alım soruşturması açıklaması İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, 'Belediyelerde 31/07/2022 tarihinden önce işe alınmış olan terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı kişiler çalıştırılıyor ve bu kişilere dokunulamıyor ise bunun sorumlusunun Belediyeler değil İl Valileri veya İçişleri Bakanı olduğu' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
24.12.2022 Gündem
EYT'de yaş sınırı mı geliyor? '41. madde açık ve net' deyip çözümü açıkladı
EYT'de yaş sınırı mı geliyor? '41. madde açık ve net' deyip çözümü açıkladı EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeler art arda yaşanmaya devam ederken, prim ve kıdem tazminatı için destek açıklaması geldi. Son görüşmelerin yapılmasından sonra ise yaş sınırı getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, hem borçlanma hem de yaş şartı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
8.12.2022 Emekli
Sözleşmeliye kadro müjdesi! Yeni sistem geliyor: 3+1 yıl şartı
Sözleşmeliye kadro müjdesi! Yeni sistem geliyor: 3+1 yıl şartı Yüz binlerce kişinin merakla beklediğini haber geldi. Sözleşmeliye kadro geliyor. Şartlar belli oldu. Sözleşmeli personel, kadro için Kabineden çıkacak kararı bekliyordu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3+1 yıl şartını ve yeni sistemin detaylarını paylaştı.
29.11.2022 Çalışan Hakları
Bakan Soylu: 74 belediyede 88 soruşturma yürütüldü
Bakan Soylu: 74 belediyede 88 soruşturma yürütüldü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2022 yılında 12 belediyede 14 soruşturma olmak üzere toplam 74 belediyede 88 soruşturma yürütüldü. Burada herhangi bir siyasi partiye yönelik farklılık, baskı, herhangi bir siyasi partiye yönelik bir anlayış söz konusu değil" dedi.
26.11.2022 Gündem
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı EYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı şimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleşmeli memur için geri sayım başladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklayacak. İşte kamu işçisine kadroda son gelişmeler...
26.11.2022 Memur
750 bin işçiyi ilgilendiriyor! EYT çıkarsa iş sözleşmeleri feshedilebilir!
750 bin işçiyi ilgilendiriyor! EYT çıkarsa iş sözleşmeleri feshedilebilir! Taşerondan işçi kadrosuna geçen 750 bin işçiyi ilgilendiriyor! 696 sayılı KHK işçisi olarak adlandırılan taşerondan kadroya aktarılan çalışanların, EYT çıkarsa emekliliğe hak kazananların iş sözleşmelerinin feshedilmesi gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın EYT düzenlemesi ile ilgili çalışmaları sürerken 696 sayılı KHK kapsamındaki işçilerin durumunun ne olacağı, konu ile ilgili çalışmanın yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu. Peki, Taşerondan işçi kadrosuna geçenler EYT ile emekli mi edilecek? Zorunlu emeklilik ne demek? 696 sayılı KHK kalkacak mı? İşte merak edilenler…
12.10.2022 Çalışan Hakları
90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor, kadroya kimler geçecek, hangi kurumlar? Taşerona kadro 2022 şartları neler?
90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor, kadroya kimler geçecek, hangi kurumlar? Taşerona kadro 2022 şartları neler? 90 bin taşeron işçi kim, taşerona kadro kimleri kapsıyor 2022? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki taşeron işçiler için verdiği müjdede "90 bin civarında taşeron işçinin kamuya kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Taşerona kadro için yapılan aramalar arttı. Peki, kadroya kimler geçecek, taşerona kadro şartları nelerdir, 90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor? İşte 90 bin işçinin kadroya geçirilmesi ile ilgili merak edilenler…
27.09.2022 Çalışma Hayatı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) personel alacak! İşte başvuru şartları! Yüksek Seçim Kurulu (YSK) duyurdu! Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alınacak. Başvurular 6 Ekim’de sona erecek. Peki, YSK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? YSK personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
21.09.2022 Personel Alımı
Ehliyet affı çıkacak mı? Torba yasada ehliyet affı var mı? Ehliyet cezası ne zaman silinir? Ehliyet affı Twitter’da gündem oldu!
Ehliyet affı çıkacak mı? Torba yasada ehliyet affı var mı? Ehliyet cezası ne zaman silinir? Ehliyet affı Twitter’da gündem oldu! Trafik suçu işleyenlere, Karayolları Trafik Kanun'un suç saydığı fiillerden dolayı ceza uygulanıyor ve ceza puanı veriliyor. Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri geri alınıyor, suçun derecesi ve tekrarlanması halinde ise belirli bir süre ya da süresiz olarak ehliyet iptal ediliyor. Son günlerde ehliyet affı sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Ekim ayında Meclis’te görüşülecek Torba Yasa’da ehliyet affının gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki, Ehliyet affı çıkacak mı? Torba yasada ehliyet affı var mı? Trafik cezası affı gelecek mi? Ehliyet cezası ne zaman silinir? Ehliyet ceza puanı ne zaman kaç yılda silinir, sıfırlanır? İşte tüm detayları ile ehliyet affı ve ceza puanı uygulaması ile ilgili detaylar…
20.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanun hükmünde kararname haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.