Gazete Vatan Logo

Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı?

Emekli astsubaylar, 2001 yılında astsubaylara Kanun Hükmünde Kararname ile verilen ancak, kararnamenin süresi dolduğu için artık ödenmeyen, bugün yaklaşık 8 bin lira karşılığı olan 10 bin ek göstergenin yansıtılması bekleniyor. Emekli astsubaylar arama motorlarına yönelerek Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı? Sorularının yanıtını araştırıyor.

Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı?

Ocak ayında memur maaşlarına yansıyan zam sonrasında kıdemlerine göre maaşlarında astsubayların maaşlarında da artış yaşanıyor. 1/4 emekli astsubay maaşları başta olmak üzere emekli astsubay maaşı da bu zamlardan etkileniyor. Astsubay maaşları, jandarma, hava, kara ve deniz astsubayı olmalarına göre de değişebiliyor. Aynı zamanda evli ve çocuklu olma durumlarına göre de maaşlarına etki eden unsurlar bulunuyor. 2023 senesinde aldıkları maaş 14 bin TL ila 26 bin TL aralığındadır. Astsubay maaşlarında artış yaşanırken, emekli astsubaylar astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, sorularının yanıtı araştırıyor.

Astsubaylara zam onaylandı mı, astsubaylara tazminat verilecek mi 2024?

18 maddelik yeni torba yasanın detayları sorgulanıyor. Torba yasayla en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine zam, geçici işçilere kadro konuları gündeme geldi. 2. torba yasanın maddeleri sorgulanırken “Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023?” sorusuna yanıt aranıyor. 

Haberin Devamı

Astsubayların ek göstergesi son düzenleme ile birlikte 3600’den 4200’e çıkarıldı. Ek gösterge ve tazminat konusunda statü farkı korunmadığından astsubaylar tazminat dışında 1.derecedeki bir astsubayın ek göstergesinin 5400 olmasını istiyor.

Bir astsubay emekli olduğunda maaşının neredeyse yüzde 55’ini alıyor. Talep edilen tazminat verilirse emekli maaşlarında artış olacak. Astsubaylara yönelik bir kanun çalışması henüz yok.