Kanserojen

Kanserojen

Son dakika kanserojen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanserojen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanserojen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanserojen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanserojen gelişmeleri de dahil olmak üzere 742 kanserojen haberi bulunmuştur. Tüm kanserojen haberleri aşağıda listelenmiştir.
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor Evinizdeki bazı ürünler ömrünüzden en 10 yılı çalabilir. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün özellikle belirttiği bu ürünler sağlığınızı tehdit ediyor.
31.01.2024 Yaşam
Kahve dükkanlarındaki rezalet ortaya çıktı! Filtre kahveyi, bone ve kadın çorabıyla demliyorlar
Kahve dükkanlarındaki rezalet ortaya çıktı! Filtre kahveyi, bone ve kadın çorabıyla demliyorlar Kahve tüketimi Türkiye'de son yıllarda arttı. Yapılan denetimlerde kahve dükkanlarındaki sağlıksız ortamlar da ortaya çıktı. Konya'da Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, sahadaki gözlemlerinde bazı işletmelerde kahvelerin, sağlıksız ortamlarda demlendiğini tespit ettiklerini söyleyerek, ''Filtre kağıdı kullanmak yerine, özellikle saç bonesiyle, kadın çorabıyla, maliyetleri düşürmek adına kahve demlemesi yapabiliyorlar. İçinde plastik barındıran ve sıcak suyla temas ettiğinde çözülen, kanserojen madde olan plastik içeren malzemeler kullanıyorlar'' dedi.
4.10.2023 Gündem
Sofralarda yeni tehlike nitrofuran! Hemen hemen her gün tüketiyoruz...
Sofralarda yeni tehlike nitrofuran! Hemen hemen her gün tüketiyoruz... Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen madde tespit edildiği iddialarının ardından yumurtayla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Gıda Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayla Ünver Alçay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Yaşam
Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtada büyük tehlike! Kansere neden oluyor
Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtada büyük tehlike! Kansere neden oluyor Yumurtaların zehir saçtığı ortaya çıktı! Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen madde tespit edildiği iddialarının ardından yumurtayla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Dr. Öğretim Üyesi Ayla Ünver Alçay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
1.08.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir Mangal yapmak isteyenlerin sağlıklarını korumak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, “Çünkü doğru pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde mangal keyfi, sağlığı tehdit eden, kanserojen bir riske dönüşüyor” diyerek, sağlıklı ve lezzetli bir mangal için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2023 Sağlık
Mangaldaki tehlike! Bu şekilde yapılmazsa et yerine zehir yiyoruz: Et ve tavuğun farkını açıkladı
Mangaldaki tehlike! Bu şekilde yapılmazsa et yerine zehir yiyoruz: Et ve tavuğun farkını açıkladı Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir, kansere yol açıyor, adeta zehir yiyoruz. Uzmanı sağlıklı bir mangal için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Mangal yapmak isteyenlerin sağlıklarını korumak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, “Çünkü doğru pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde mangal keyfi, sağlığı tehdit eden, kanserojen bir riske dönüşüyor” diyerek, sağlıklı ve lezzetli bir mangal için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2023 Sağlık
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı Tayvan hükümeti yetkilileri, Türkiye’den ihraç edilen yumurtalara yönelik yapılan analizde, kümes hayvanlarında kullanımı yasaklı antibiyotik; nitrofuran maddesinin tespit edildiğini açıkladı. Sektör temsilcileri, ‘Çürük elmaları araştırıp ortaya çıkaracağız’ derken, Tarım Bakanlığı, “Tayvan yumurtalarla ilgili bir bildirimde bulunmadı ama bakanlığımız inceleme başlattı” denildi.
22.07.2023 Gündem
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Diyabet hastaları kullanıyordu! DSÖ büyük tehlikeyi açıkladı
Diyabet hastaları kullanıyordu! DSÖ büyük tehlikeyi açıkladı Dünyanın en sık kullanılan yapay tatlandırıcılarından biri ve şeker ikamesi olan aspartamın, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kanserojen madde olarak ilan edilmesi bekleniyor.
30.06.2023 Dünya
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı Son zamanlarda kanserden hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. Kanserle mücadelede en büyük rollerden biri doğru beslenmek. Kanseri önlemek veya kanser savaşında güçlü kalabilmek için hangi besinleri tüketmeliyiz? Hangi besinlerden uzak durmalıyız? İşte yanıtları...
28.05.2023 Sağlık
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi Tüm dünyada popüler hale gelen ve son dönemde adeta satış patlamasının yaşandığı cihaz Airfryer (hava fritözü) ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Satın almak isteyen de var aktif şekilde kullanan da. Ancak yüz binlerin mutfağında yerini alan bu cihaz pratikliğinin yanı sıra 'olası insan kanserojeni' olarak adlandırılan akrilamid ve yağ kullanımı açısından bazı tartışmalara da sebep oldu. Airfryer bu kadar popülerken, sağlığa olan etkilerini ise uzmanlara sorduk. Hava fritözü kansere neden olabilir mi? Kanserojen madde içeriyor mu? Çalışma prensibi nasıl işliyor? Bu cihazla yapılan yiyecekler güvenle tüketilebilir mi? İşte tüm detaylar…
13.05.2023 Sağlık
Mutfaktaki tehlike! Kanserojen madde içerdiği ortaya çıktı
Mutfaktaki tehlike! Kanserojen madde içerdiği ortaya çıktı Akademisyen ve avukat Prof. Dr. Mehmet Köksal, yıllardır kullandığı baharatların yasaklı kanserojen madde içerdiğini ileri sürerek iki firmaya 35 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
13.04.2023 Gündem
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi Halit Ergin, 18 yaşındayken işe girmek için sağlık raporu almaya gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi. 4 yıl boyunca tedavi gören hasta, kız kardeşinden yapılan ilik nakli sonrasında hayata tutundu.
6.04.2023 Sağlık
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor Günlük yaşantımızda yediğimiz yiyecekler, kullandığımız birçok ürün ve yaşadığımız stres kanser olmamıza neden olabiliyor. Değişen yaşam koşulları, sürekli stres halinde olmamız, beslenme düzensizliği, hareketsiz kalmak, sürekli radyasyon almak, ilaçlı yiyecekler kanser vakalarının artmasında büyük rol oynuyor. Peki kanser bir pandemiye dönüşecek mi? Önlemek için neler yapmalıyız? Nasıl beslenmeliyiz? İşte detaylar...
27.01.2023 Gündem
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, kahve beyazlatıcılarının kullanımının sağlıklı beslenme açısından sorgulanması gerektiğini belirterek, “Kahve beyazlatıcılarının içinde bulunabilen palm yağı, margarin, glikoz şurubu ve yağ kaynaklı olan emülgatör gibi maddelerin hepsinin kalori yükü yüksektir. Aşırı işlenmiş kimyasal maddelerin glisemik indeksinin yüksek olacağı da dikkate alınmalıdır. Sürekli ve yüksek miktarda tüketim sonucunda fazla kilo, obezite, insülin direnci, kalp damar hastalıkları ve ilişkili birçok ciddi hastalık riskinde artış söz konusu olabilir” dedi.
18.12.2022 Sağlık
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi Üreticilerin sigara alışkanlığı nedeniyle gıda ürünlerine nikotin bulaştığı ortaya çıktı, Tarım Bakanlığı’ndan üreticilere uyarı geldi.
19.11.2022 Gündem
Bakan Kirişci: Kimyasal tespit edildi, yargıya intikal etti
Bakan Kirişci: Kimyasal tespit edildi, yargıya intikal etti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci bir markanın Singapur'a ihraç ettiği baharatlarda kanserojen madde olduğuna ilişkin soruya yanıt olarak "Bizim ülkemizden bu ürünün ihracatı yapılmadı" dedi. Su rezervlerine ilişkin olarak Kirişci "İstanbul için hiçbir yağış olmasa 4 aylık suyumuz var. Ankara için 8 aylık rezervlerimiz var. Yeraltı depolarıyla ilgili olarak şu ana kadar 102 adet yeraltı depolamaları sayesinde 70 milyon metreküp suyu tutabilir hale geldik. 22 milyon metreküplük de içme suyu rezervimiz oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.
9.11.2022 Ekonomi
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riski
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riski Okulların açılmasına günler kala kırtasiye ürünlerinde denetimler arttı. Çocuklara sağlıklı ürünler ulaştırılmak için kırtasiyelerden alınan ürünler Ticaret Bakanlığı'nın laboratuvarlarında testlerden geçiriliyor. Testlerden geçemeyen ürünler toplatılıyor. Kriterlere uygun olmayan kırtasiye ürünlerinde oluşabilecek tehlikelere dikkat çeken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doktor  Zümrüt Kocabey Sütçü,"Özellikle renkli kokulu silgiler, kalemler olsun çocukların elle teması, koklaması bile tehlikeli. Alerji ve hormonal bozukluklar da yapabiliyor.  Bunlar endokrin bozucu olarak bildiğimiz kanıtlanmış yapılan çok sayıda çalışmayla hem kanserojen olduğu hem endokrin bozucular olarak bizim çok iyi bildiğimiz ürünler" dedi. 
31.08.2022 Yaşam
Çocuklar risk altında! Büyük tehlike
Çocuklar risk altında! Büyük tehlike Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihal Yüksel, uygunsuz koşullarda ve ucuz yöntemlerle üretilen kırtasiye malzemelerinin çocuklar için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek, velilere uyarılarda bulundu. Dr. Yüksel, "Özensiz hazırlanan her türlü malzemede kullanılan boyalar, yapıştırıcılar çocuklar için zararlı. Bu malzemelere çocuklar çok uzun süre maruz kalıyorlar. Uzun süre maruz kalma durumundan sonra vücuttaki yükleri artıyor ve bunlar DNA'da kırılım yapıyor. Uzun vadede kanserojen etkileri oluyor" dedi.
27.08.2022 Yaşam
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, son zamanlarda pandeminin ortadan kalkmasıyla birlikte endüstriyel kapasitenin artması neticesinde atmosfere salınan uçucu organik bileşikler, partikül maddeler ve inorganik maddelerin yoğun bir hava kirliliği problemi yaşattığını söyledi.
25.08.2022 Yaşam
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat! Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
9.08.2022 Sağlık
Pet şişede bekleyen su tehlike saçıyor
Pet şişede bekleyen su tehlike saçıyor Batman’da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Deveci, pet ve cam şişe kullanımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Deveci, pet şişelerde güneşe maruz bırakıldıktan sonra satılan içme sularının sağlık açısından büyük tehlike saçtığını dile getirdi.
28.07.2022 Sağlık
“Kurban etleri ızgara ya da haşlama olarak tüketilmeli”
“Kurban etleri ızgara ya da haşlama olarak tüketilmeli” Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı’nda etlerin haşlama ya da ızgara yapılarak tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi.
9.07.2022 Sağlık
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı!
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı! Kurban Bayramı’nda özellikle et ve tatlı tüketiminde artış görülüyor. Bayramda beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Çisil Güneş, sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaştı.
8.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanserojen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanserojen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.