Kanser Türleri

Kanser Türleri

Son dakika Kanser türleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanser türleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanser türleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Türleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser türleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 341 kanser türleri haberi bulunmuştur. Tüm kanser türleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor Dünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024 Adana
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi... Avokado bir Meksika meyvesidir. Dışı yeliş, iç kısmı ise beyazdır. Bu meyvenin yağ içeriği, protein ve kalorisi diğer meyvelere göre farklılık göstermektedir. Avokado son zamanlarda oldukça popüler bir meyve olmaya başladı. Bu yüzden avokadonun besin değeri ve kalorisi de merak edilmektedir. 
15.12.2023 Sağlık
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır Radyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023 Sağlık
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak'
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak' Kanser ile ilgili korkutan veriler açıklandı, 2017 yılından bu yana dünyada bir numaralı ölüm sebebi haline geldi, kritik uyarı yapıldı. Kanserin bir pandemi haline dönüşebileceğini ifade eden Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Serdar Karaca, tarih vererek dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
7.12.2022 Ekonomi
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor Dozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022 Sağlık
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı Meme kanserinin bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha fazla iken (8 kadında 1) erkeklerde bu oran daha azdır (800 erkekte 1). Ancak erkeklerin çoğu bu hastalığın kendilerinde olamayacağı gibi yanlış bir bilgiye sahip olmaları nedeniyle memede gelişen bir kitle önemsenmemekte ve hastalığın daha ileri evrelerinde teşhis konulmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle erkekler de memelerinde gelişen her yeni kitleyi önemsemelidirler” dedi.
8.09.2022 Sağlık
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi?
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Seçil Erçin, anne sütünün önemi ve bebeklere yazın su verilmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok Başta akciğer olmak üzere birçok kanser türünün başlıca etkeni olan sigaraya karşı Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde önemli başarılar elde ediliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda konuşan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sadece akciğer kanseri değil, diğer kanser türleri için de sigara sebep olan birinci etken. Kanser Haftası’nda umarım sigarayı bırakan vatandaşlarımızın sayısı artar. Vatandaşlarımız eğer sigarayı bırakmak istiyorlarsa 'bırakamam' demesinler, sigara bırakma polikliniklerini bir denesinler” dedi.
1.04.2022 Sağlık
İlaç ödemeleri ile ilgili Bakan Bilgin'den açıklama
İlaç ödemeleri ile ilgili Bakan Bilgin'den açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SMA hastaları ve bazı kanser türleri için önerilen ilaçların bilimsel geçerliliği olmadığı için ödeme listesine alınmadığını belirterek, "Türk devleti parasına bakmaz. Bu ilaç bir Türk'ün, bir vatandaşımızın, hastamızın, yavrumuzun tedavisinde kullanılacaksa biz onu onaylarız" dedi.
4.03.2022 Ekonomi
Kanserin erken teşhisinde likit biyopsi dönemi!
Kanserin erken teşhisinde likit biyopsi dönemi! Bilim insanlarının genetik alanında yaptıkları özverili çalışmalar birçok hastalığın erken teşhis, tedavi ve takibini mümkün kılıyor. Kanser türlerinin erken teşhisine yönelik olarak geliştirilen likit biyopsi testi bu alanda atılan en önemli adımlardan biri. Dr. Gülay Özgön likit biyopsi testinin onkoloji alanında bir devrim niteliği taşıdığını ve erken teşhis için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, periyodik olarak yapılan kontrollerin önemine dikkat çekti.
2.03.2022 Sağlık
Türk kahvesi kanseri önlüyor
Türk kahvesi kanseri önlüyor Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Melisa Karataş, kahvenin kanser oluşumunu önlemek başta olmak üzere birçok hastalığı önleyici etkisinin bulunduğunu açıkladı. Türk kahvesinin kahvaltından sonra telvesiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
1.03.2022 Sağlık
Kanserle mücadelede erken teşhis çok önemli!
Kanserle mücadelede erken teşhis çok önemli! Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Tıbbi Onkoloji BD. Başkanı Prof. Dr. Gamze Gököz Doğu, kanser taramalarının ise mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğini belirtti.
3.02.2022 Sağlık
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor!
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor! Fazla kiloların kalp damar sistemi, sindirim, solunum, bağışıklık sistemi gibi pek çok sistemi etkilediğini belirten uzmanlar, obezitenin vücudumuzdaki pek çok hormonal sistem ve hücre yapısını da etkileyerek bazı kanser risklerini artırdığına ve pek çok kanserin gelişmesini tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tanı konulan tüm kadın kanserlerinin yüzde 50’sinin, tüm erkek kanserlerinin yüzde 25’inin şişmanlık ve obezite ile ilişkili olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, kanser riskini azaltmak için ideal kiloya erişilmesini, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor.
2.02.2022 Sağlık
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır!
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır! Günümüzde yeni geliştirilen tedavi yöntemleri, erken teşhis ve tarama ile birçok kanser türünün önüne geçmek mümkün oluyor. Ailesinde bir kanser hikayesi bulunanlara, belirli bir yaş üzerinde olan kişilere mutlaka düzenli tarama yaptırması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Süleyman Deniz Kahraman, kanser türleri ve belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.
1.02.2022 Sağlık
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor!
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor! Her 8 kadından birinde görülen meme kanseri, kanser türleri arasında, tedaviye en iyi cevap veren kanserlerden biri. Tıp biliminin gelişimiyle birlikte, hali hazırda var olan yöntemlerden daha güçlü ve avantajlı olan birçok yöntem, meme cerrahisinde de uygulanıyor. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Yetkin meme kanserinde tedavisi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi ve uygulanan tedavi yöntemlerini anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya Korona virüsün ortaya çıkmasıyla uygulanan sosyal yaşam kısıtlamaları çocukların hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle beslenme alışkanlıklarında olumsuz değişimler meydana geldiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, “Okulların kapatılması, belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları çocuklarda hareketsizlik, asosyallik, daha fazla yeme eğilimiyle sonuçlandı” dedi.
21.12.2021 Sağlık
Uzmanlardan D vitamini uyarısı
Uzmanlardan D vitamini uyarısı İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Selda Gürol, vücutta başta kemikler olmak üzere pek çok fonksiyon için önemli olan D vitamininin aynı zamanda kanser hücrelerinde çoğalmayı durdurduğunu söyledi. Gürol, “D vitamini eksikliğinin görüldüğü bölgelerde kolon, meme, prostat, over ve özefagus kanseri hastaları yüksek oranda görülmektedir. Bu durum D vitamini eksikliği ile kanserin ilişkili olabileceğini düşündürmektedir” dedi.
9.12.2021 Sağlık
Akciğer kanserinden korunmanın 5 yolu
Akciğer kanserinden korunmanın 5 yolu Kanser türleri arasında dünyada en sık ölüme neden olan akciğer kanserinin belirtileri, genellikle erken evrede ortaya çıkmıyor. Sinsi bir şekilde ilerleyen akciğer kanserinin görülme sıklığı da her geçen gün artan sigara tüketimine paralel olarak artış gösteriyor. Akciğer kanseri riski çevresel ve genetik faktörlerin dışında sigara kullanımının süresi ve sıklığı arttıkça yükseliyor. Erken evrede teşhisin büyük önem taşıdığı akciğer kanserinin tedavisi ise tümörün tipine, evresine ve hastaya göre planlanıyor. Prof. Dr. Metin Özkan, akciğer kanseri ve korunma yolları ile ilgili bilgi verdi.
20.11.2021 Galeri

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Türleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser türleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.