Gazete Vatan Logo

Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Avokado bir Meksika meyvesidir. Dışı yeliş, iç kısmı ise beyazdır. Bu meyvenin yağ içeriği, protein ve kalorisi diğer meyvelere göre farklılık göstermektedir. Avokado son zamanlarda oldukça popüler bir meyve olmaya başladı. Bu yüzden avokadonun besin değeri ve kalorisi de merak edilmektedir. 

Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Avokado Kaç Kalori?

Avokado uzun süre kişinin tok kalmasını sağlamaktadır. Bu yüzden son yıllarda diyet listelerinde de yerini almaya başladı. 35 gram olan bir orta boy avokadonun kalorisi 50'dir. 70 gram olan yarım avokadonun kalorisi ise 100'dür. 

Avokadonun Besin Değerleri 

Ortalama 1 kilogram olan avokadonun besin değerleri; 43,6 gram karbonhidrat, 6,1 gram protein, 114,7 yağ, 97gram lif, 3700 mg potasyum, 1,4 demir, 85 mg C vitamini ve 100 mg kalsiyum içermektedir. 

Avokadonun Kalorisi

Orta porsiyon bir tane avokado ortalama 50 kalori içermektedir. Avokado salataların içerisinde de tercih edilebilir. Avokadolu, peynirli salatanın kalorisi ise ortalama 250 kaloridir. Ton balıklı, yarım avokadolu salata ise ortalama 305 kalori olacaktır.

Avokadonun Faydaları Nelerdir?

Avokado, kandaki kolesterolün yükselmesini engellemektedir. Bunun için kalp damar hastalıklarını önlüyor ve fayda sağlıyor. Doğal bir ilaç olarak da düşünülebilir. Kalp ve göz hastalıklarında koruyucudur. Özellikle avokado kabızlığa iyi gelmektedir.

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır. Avokado, vücutta K vitaminin eksiliği var ise onu gidermektedir. Özellikle bazı kanser türleri ile savaşmaktadır. 

Avokado Diyette Yenir mi?

Avokado pek çok yönden sağlıklı ve vücut için faydalı bir besindir. İçeriğinden dolayı insanlar bu meyveyi tüketmektedir. Özellikle kilosuna dikkat eden veya diyette olan kişiler de avokadoyu tercih etmektedirler. Vücutta oluşan eksikleri avokado gidermektedir.

Protein oranı yüksektir. Bu da bir avantajdır. Uzun süre tok tutmaya yardımcıdır. Avokado diyette tüketilebilir. Yarım orta boy avokado kahvaltıda veya ara öğünde tercih edilebilir. Diyette olanlar farklı salata türlerine de avokadoyu kullanabilir. 

Avokado sadece farklı lezzeti ile değil, faydaları ile de ön plana çıkan bir meyvedir. Son yıllarda sıklıkla tercih edilmeye başladı. Yağ içeriğinden dolayı diyette olan kişiler avokado konusunda tereddüt edebilir. Ancak yarım orta boy avokado diyet sürecinde tüketilebilir.

Haberin Devamı