Kanser Belirtileri

Kanser Belirtileri

Son dakika kanser belirtileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanser belirtileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanser belirtileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Belirtileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser belirtileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 465 kanser belirtileri haberi bulunmuştur. Tüm kanser belirtileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta!
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta! Tek yumurta ikizleri 16 yaşındaki Sophie ve Megan, kanser belirtileri gösteriyordu. Tarama sonuçlarında ise ilginç bir gerçekle karşılaştılar.
18.04.2023 Dünya
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor”
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor” Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, kanser hastalarının yüzde 54’ünün iştahsızlık sorunu yaşadığına dikkat çekerek özellikle kemoterapi sürecinde daha sağlıklı bir beslenme planı için uygulanabilecek yöntemler için önerilerde bulundu.
4.04.2022 Sağlık
Kanserden korunmak mümkün
Kanserden korunmak mümkün Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nail Özhan, alınacak önlemlerle genetik faktörlerden oluşmayan ve çevresel faktörler ile tetiklenen kanser türlerinden korunmanın mümkün olduğunu belirtti.
4.04.2022 Sağlık
Kanserin ilk belirtisi! Bu semptomlara dikkat! Erken teşhis...
Kanserin ilk belirtisi! Bu semptomlara dikkat! Erken teşhis... Kanser, dünya nüfusundaki en önemli ölüm sebeplerinden biri. Erken teşhis edilerek hayatta kalma oranı ve iyileşme düzeyinin çok daha fazla olduğu bu rahatsızlıkta belirtiler konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Uzmanlar, bedeninizde ortaya çıkan değişimler konusunda dikkatli olmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Bu belirtilerden biri ise tuvalette ortaya çıkabilir. İşte o detaylar...
28.03.2022 Sağlık
Kolon kanseri önlenebilir
Kolon kanseri önlenebilir Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Yetgin, kolon kanserinin dünyada giderek sıklığının arttığını ve kanserden ölüm sebepleri arasında giderek üst sıralara yükseldiğini söyledi.
24.03.2022 Sağlık
Kanser ile ilgili hayati uyarı! Sinsi ilerliyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor ama...
Kanser ile ilgili hayati uyarı! Sinsi ilerliyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor ama... Nefes darlığı veya hırıltı önceden yokken birden ortaya çıkıyor, geçmeyen öksürükler ve göğüs ağrıları etkili oluyor. Devamlı ateşlenme ve hastalanmalar artıyor, yutkunmakta zorluk yaşanıyor. Vücut daha kolay morarıyor ve kanamalar hızlı bir şekilde durmuyor. Uzmanlar tek tek açıkladı. Kanser vakaları ile ilgili korkutan gerçek ortaya çıktı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artarak yayılan kanser vakalarının belirtileri hakkında önemli uyarılar geldi. Bunlar sizde de varsa dikkat! Kanserin, vücutta oluşmaya başladığında verdiği sinyaller erken fark edilirse iyileşme şansı artıyor. Peki, kanserin ilk belirtisi nedir? İşte detaylar...
19.03.2022 Sağlık
Kanserin erken teşhisinde likit biyopsi dönemi!
Kanserin erken teşhisinde likit biyopsi dönemi! Bilim insanlarının genetik alanında yaptıkları özverili çalışmalar birçok hastalığın erken teşhis, tedavi ve takibini mümkün kılıyor. Kanser türlerinin erken teşhisine yönelik olarak geliştirilen likit biyopsi testi bu alanda atılan en önemli adımlardan biri. Dr. Gülay Özgön likit biyopsi testinin onkoloji alanında bir devrim niteliği taşıdığını ve erken teşhis için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, periyodik olarak yapılan kontrollerin önemine dikkat çekti.
2.03.2022 Sağlık
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır!
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır! Günümüzde yeni geliştirilen tedavi yöntemleri, erken teşhis ve tarama ile birçok kanser türünün önüne geçmek mümkün oluyor. Ailesinde bir kanser hikayesi bulunanlara, belirli bir yaş üzerinde olan kişilere mutlaka düzenli tarama yaptırması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Süleyman Deniz Kahraman, kanser türleri ve belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.
1.02.2022 Sağlık
Kanser türleri nelerdir? Türüne göre kanserin belirtileri nelerdir?
Kanser türleri nelerdir? Türüne göre kanserin belirtileri nelerdir? Kanser, anormal hücrelerin hızla bölünerek diğer doku ve organlara yayılmasıyla oluşan geniş bir hastalık grubu için kullanılan genel bir terimdir. Kanserler, vücudun diğer bölgelerine yayılmış olsalar bile, başladıkları bölgeye ve yapıldıkları hücre tipine göre adlandırılırlar. Peki, Kanser türleri nelerdir? Türüne göre kanserin belirtileri nelerdir? İşte kanserler hakkında bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Kanserden korunmanın 7 yolu
Kanserden korunmanın 7 yolu Tıpta yaşanan gelişmeler, tedavi yöntemlerindeki iyileşmeler ve erken tanı sayesinde bir zamanlar “çağın hastalığı” olarak tanımlanan kanser, adı “ölüm” ile özdeşleşen bir hastalık olmaktan çıkmıştı. Ancak pandemi koşulları, kanser tedavisinde elde edilen bu başarıyı gölgeliyor. Çünkü erken tanı ve tarama programlarına yönelik başvuruların azalması ve tedavilerin aksaması, kanserden ölümlerin artması endişesine yol açıyor. Geçen bir yıllık sürede meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramalarının yüzde 80-90 oranında düştüğüne dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.03.2021 Sağlık
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Geç kalmayın!
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Geç kalmayın! Koronavirüs nedeniyle vakitlerinin büyük çoğunluğunu evde ve toplumdan izole geçiren çocukların daha az hastalanıyor. Hal böyle olunca koronavirüs endişesi nedeniyle hastanelere başvurular da azalıyor. Ancak uzmanlar bu durumun çocukluk çağı hastalıklarının geç teşhis edilmesine neden olduğunu belirtiyor. Özellikle pandemide zorunlu aşıların ihmali de büyük tehlikeye işaret ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Aslı Mutlugün Alpay, koronavirüs salgını döneminde çocuk hastalıklarına karşı dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor!
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor! Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma korkusu nedeniyle rutin kontrollerin aksatılması, sağlık kuruluşlarında kaynakların pandemiyi önlemeye odaklanması, özellikle kanser tanısı ve tedavisinde alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Yapılan çalışmalar standart kanser taramalarında yüzde 90’a yakın azalma olduğunu gösteriyor. Bu durumun korkutucu yansıması ise ileri evre kanserlerde artış! Öyle ki istatistiki çalışmalar ileri evre kanser tanısının bir öncesi yıla göre yüzde 75 oranında arttığını gösteriyor.
2.02.2021 Sağlık
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada!
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada! Son yıllarda dünyada çocukluk çağı kanserlerinde büyük bir artış görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada yılda 300 bin çocuğa kanser tanısı konuluyor. Her yaşta görülebilen çocukluk çağı kanserlerinde ise ilk sırayı lösemi alıyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül Nihal Özdemir, çocuklarda ateş ve halsizlik gibi bulguların sürekli görülmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurmak gerektiğini belirtiyor. Peki, Çocuklarda hangi kanser türleri görülüyor? İşte çocukluk çağı kanserleri hakkında bilmeniz gerekenler...
6.12.2020 Sağlık
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi...
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi... Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanserin görülme sıklığı sigara, sağlıksız beslenme, düzensiz yaşam gibi sebeplerle her geçen gün artıyor. Birçok doku ve organda ortaya çıkabilen kanser hastalığı, bazı belirtilerin önemsenmemesi nedeniyle sessizce ilerleyebiliyor. Kanser, vücudun koruyucu örtüsü olan cilt üzerinde de bazen olağandışı sinyaller verebiliyor. Dermatoloji Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, çeşitli kanser türlerinin cilt üzerinde ortaya çıkabilen belirtileri hakkında bilgi verdi.
19.10.2020 Sağlık
Kovid-19 baş-boyun kanserlerinde tanı koyma sürecini geciktiriyor
Kovid-19 baş-boyun kanserlerinde tanı koyma sürecini geciktiriyor Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 5 Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen anket, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının baş-boyun kanserlerinde tanı koyma sürecini geciktirdiğini ortaya koydu, katılımcıların yaklaşık yüzde 40'ı pandemi nedeniyle doktora başvurmayacaklarını ifade etti.
22.09.2020 Sağlık
Kolon kanserinden nasıl korunursunuz?
Kolon kanserinden nasıl korunursunuz? Türkiye’de kolon kanserinin yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birinin yeme alışkanlığı olduğunu dile getiren Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, aşırı yağlı ve kalorili gıdalar ve bir takım yiyeceklerin yüksek ısıda pişirilmesi (mangal,ızgara gibi) ile ortaya çıkan kimyasal ürünlerin kolon kanseri riskini arttırdığı net olarak bilinmektedir” dedi.
22.09.2020 Sağlık
Çocuklarda dikkate alınması gereken kanser belirtileri neler?
Çocuklarda dikkate alınması gereken kanser belirtileri neler? Dünyada her 3 dakikada bir çocuğa kanser tanısı konulduğunu hatırlatan Çocuk Onkolojisi Uzmanı Dr. Asım Yörük, çocukluk çağı kanserlerinin yüzde 80-90’ında nedenin saptanamadığını söyledi. İyi haberin ise çocukların tedaviye çok daha iyi yanıt vermesi olduğuna dikkat çeken Yörük, “Ancak çocukluk çağı kanserleri erişkin kanserlerine göre daha saldırgan olduğu ve daha çabuk büyüdükleri için tanı geç evrede konabiliyor. Bu noktada hastalığın belirtilerini önceden fark edip önlem almak önem kazanıyor.” dedi.
8.09.2020 Sağlık
“Kanser tedavisi kişiye özeldir”
“Kanser tedavisi kişiye özeldir” Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Avcı, kanser tedavisinde kişinin sosyal hayatına devam etmesinin çok önemli olduğunu ve tedavinin de kişiye özel olduğunu söyledi.
17.11.2019 Sağlık
Erken teşhis ile kanserden kurtulmak mümkün
Erken teşhis ile kanserden kurtulmak mümkün Uzmanlar, erken teşhis ile kanserden kurtulmanın mümkün olduğunu dile getirdi.
27.10.2019 Sağlık
Türkiye’de yılda 300 erkek meme kanserine yakalanıyor
Türkiye’de yılda 300 erkek meme kanserine yakalanıyor Her 100 meme kanserli kadına karşılık bir erkekte meme kanserinin gelişebildiğini belirten Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, “Türkiye’de yılda yaklaşık 300 erkek meme kanserine yakalanıyor” dedi.
21.10.2019 Sağlık
Tiroit nodülleri kanser açısından risk oluşturuyor
Tiroit nodülleri kanser açısından risk oluşturuyor Doç.Dr. Yavuz Selim Yıldırım, tiroit nodüllerinin kanser açısından risk oluşturduğunu söyledi.
30.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Belirtileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser belirtileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.