Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Aile hekimliklerinde yeni dönem! Milyonlarca kişiye sağlık taraması yapılacak!
Aile hekimliklerinde yeni dönem! Milyonlarca kişiye sağlık taraması yapılacak! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu. Yeni dönem başlıyor. Aile hekimliklerinde yeni uygulama başlıyor. Zorunlu olan uygulama ile vatandaşlar aile hekimleri tarafından tek tek aranacak ve SMS ile aile sağlığı merkezlerine davet edilecek. Hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlıların tüm aile hekimliklerinde izlem taramalarına alınacak. Zorunlu uygulama kapsamında her hekim, vatandaşları telefon arayarak ya da SMS aracılığıyla aile hekimliğine davet edecek. 30-65 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin kalınbağırsak kanseri taramasının yapılacak. 18 yaşından büyükler, yılda en az bir kez kan basıncı ölçümü için aile sağlığı merkezlerine davet edilecek. 40 yaş ve üstü, başvuru sebebinden bağımsız olarak bir kez kardiyovasküler risk değerlendirmesine alınacak, böylelikle 10 yıllık zaman diliminde ölümcül koroner kalp hastalığı, inme ve geçici iskemik atak geçirme riskleri hesaplanacak. 65 yaşını aşmış her kişinin de yılda en az bir kez fiziksel muayene ve laboratuvar incelemeleri gerçekleştirilecek.
24.07.2021 Gündem
Sigara ve Fast Food’dan uzak durun! Kanser olasılığını artırıyor!
Sigara ve Fast Food’dan uzak durun! Kanser olasılığını artırıyor! Kanserle mücadelede en etkin yöntemin erken tanı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Mustafa Öncel “Kalın bağırsak kanseri için 50 yaşından itibaren gaitada gizli kan testi ve kolonoskopi yaptırın” dedi.
4.04.2021 Sağlık
Kanser taramasında dünyaya örnek olduk!
Kanser taramasında dünyaya örnek olduk! Türkiye, kadın kanserlerinde ilk sıralarda yer alan rahim ağzı kanserinin erken tanı ve tedavisi amacıyla 2014'te başladığı HPV-DNA testiyle dünyaya öncülük ediyor.
25.01.2018 Sağlık