Kanser İlacı

Kanser İlacı

Son dakika Kanser ilacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanser ilacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanser ilacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser İlacı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser ilacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 487 kanser ilacı haberi bulunmuştur. Tüm kanser ilacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakkal görünümlü depoda kanser ilacı satan çift serbest kaldı! "Çok önce almıştım"
Bakkal görünümlü depoda kanser ilacı satan çift serbest kaldı! "Çok önce almıştım" Adana'da temin ettikleri kanser ilaçlarını bakkal görünümlü depoda satan karı koca, polis tarafından gözaltına alındı. 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
29.02.2024 Adana
23 ilaç, SGK'nın geri ödeme listesine alındı
23 ilaç, SGK'nın geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 23 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.
19.10.2023 Gündem
Eczacı kalfalarına operasyon! 5 milyonluk vurgun yaptılar
Eczacı kalfalarına operasyon! 5 milyonluk vurgun yaptılar İstanbul'da doktor tarafından reçete ile verilen ancak her ay ilaçlarını almayan hastaların adına ilaç alarak bunları sporcular başta olmak üzere yurtiçi ve yurt dışında satan eczacı kalfalarına operasyon düzenledi. Operasyonda 3 eczacı kalfası yakalanırken 5 milyon lira değerinde ilaç ele geçirildi.
28.08.2023 Yaşam
Kanser tedavisinde büyük buluş: Hedefli kemoterapi hapı!
Kanser tedavisinde büyük buluş: Hedefli kemoterapi hapı! ABD'deki bilim insanları 'kanser öldürücü hap' geliştirdi. 20 yıldan fazla süredir üzerinde çalışılan ilacın birçok kanser türünün tedavisinde kullanılacağı belirtildi.
3.08.2023 Sağlık
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı İstanbul'da, 2 çocuk annesi Emine Acemoğlu (46) , safra yolu kanseri tedavisi için yurt dışından getirilen ve 60 tableti 31 bin 687 dolar olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması üzerine Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı. Acemoğlu, nihai karar verilene kadar ilacın SGK tarafından karşılanması için tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme ve istinaf tarafından reddedilince yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
1.08.2023 Gündem
Sahte ilaç vurgunu! Çin'den Türkiye’ye uzanan çete nasıl çökertildi?
Sahte ilaç vurgunu! Çin'den Türkiye’ye uzanan çete nasıl çökertildi? Çin’den başlayıp Türkiye’ye uzanan uluslararası sahte ilaç çetesi çökertildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Esenyurt ve Beylikdüzü’nde operasyon düzenledi. Yabancı uyruklu 2 eczacı gözaltına alındı. Peki sahte ilaçların içerisinde ne var? Milyarlarca dolarlık sahte ilaç vurgunu nasıl yapılıyor? İşte detaylar...
7.07.2023 Gündem
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Aidatlara yüzde 300 zam sonrası flaş karar
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Aidatlara yüzde 300 zam sonrası flaş karar Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Zam geldi, fiyatlar neredeyse kiraları bile geçti. Bakanlık harekete geçti, düzenleme geliyor. Aidatlardaki fahiş fiyatları önlemek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile site yönetim hizmeti veren şirketler arasında birim kuruluyor. Bakanlık ise aidatlara düzenleme gelip gelmeyeceği ile ilgili açıklama yaptı.
19.01.2023 Ekonomi
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı  Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken; ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması yönünde nihai karar verdi. Kararda, ilacın kurumca karşılanmamasının yaşama hakkını sınırlayacağı; oysa devletin herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlü olduğu belirtildi.
19.01.2023 Ekonomi
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama Sahte ilaç ve ilaç ithali ile ilgili bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Sahte kanser ilacı iddialarının Sağlık Bakanlığınca tespit edildiğini ve konuya ilişkin suç duyurusunun Sağlık Bakanlığınca yapıldığı vurgulandı. İlaç ithalat listesi konusunda yapılan değişikliklerin de bu konudaki şartları kolaylaştırmadığı aksine zorlaştırdığı ifade edildi.
9.01.2023 Yaşam
İstanbul’da sahte kanser ilacı operasyonu: 6 gözaltı
İstanbul’da sahte kanser ilacı operasyonu: 6 gözaltı İstanbul Emniyeti, sahte kanser, şeker, botoks ve mide hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçları yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirilen ve burada piyasaya sürme hazırlığında olan 5 ilçede belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 700 bin lira değerinde 4 bin 384 adet sahte ilaç ile birlikte sahte ilaç yapımında ve piyasa sürülmesinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.
24.12.2022 Gündem
Sahte kanser ilacı operasyonu! Değeri 25 bin lira
Sahte kanser ilacı operasyonu! Değeri 25 bin lira İstanbul'da sahte kanser ve hormon ilaçlarını piyasaya sürme hazırlığında olan bir gruba operasyon düzenledi. 3 ilçede eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Operasyonda ele geçirilen sahte ilaçların yüzde 80'inin kanser ilacı olduğu bu ilaçların 4 bin ile 25 bin lira arasında fiyatlardan satıldığı öğrenildi. 
9.12.2022 Gündem
Yargıtay'dan SGK ile ilgili flaş kanser ilacı kararı
Yargıtay'dan SGK ile ilgili flaş kanser ilacı kararı Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri olan H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karışlanmasına hükmetti.
24.09.2022 Gündem
Hemşirenin akılalmaz planı! 15 doktorun sistemine girip 7 milyon liralık ilaç çalmış
Hemşirenin akılalmaz planı! 15 doktorun sistemine girip 7 milyon liralık ilaç çalmış Adana’da 15 doktorun sistemine girip 7 milyon lira değerinde kanser ilacı alımı yaparak sattığı öne sürülen hemşire tutuklandı. Zanlının, sistemlerini açık bırakan 15 doktor adına söz konusu ilaçlar için talep oluşturduğu, daha sonra da hastanenin eczanesine gidip başka bir hemşirenin adını ve imzasını kullanarak ilaçları aldığı ortaya çıktı.
23.06.2022 Yaşam
6 ilaç geri ödeme listesine alındı! Bakanlık duyurdu
6 ilaç geri ödeme listesine alındı! Bakanlık duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi ile 1'i ithal, 5'i imal toplam 6 ilacı daha geri ödeme listesine aldı.
22.04.2022 Gündem
13 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
13 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1’i kanser ilacı olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Bilgin, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu aktardı.
18.02.2022 Gündem
ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması
 ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması ABD’de yaşayan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Semir Beyaz, ‘Irklara Dayalı İnsan Endometrium Hücre Atlası Projesi’ ile rahmin yüzeyini kaplayan endometrium hücresinin gizemini çözecek. Kanser hastalarının her gün kendilerine sordukları ‘Neden ben kanser oldum?’ sorusunun yanıtını bulabilmek için bu soruyu kendine sorduğunu söyleyen Dr. Beyaz, bu çalışmanın bilim dünyasının boynunun borcu olduğunu belirtti.
20.12.2021 Sağlık
Geri ödeme listesine alındı! Bakan Bilgin duyurdu
Geri ödeme listesine alındı! Bakan Bilgin duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1’i kanser, 1’i prematüre doğan bebeklerde kalp hastalığı tedavisinde kullanılan ve 1’i doğum sonrası aşırı kanama tedavisinde kullanılan ilaç olmak üzere 11 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıkladı. Bilgin, bu ilaçlardan 2’sinin yerli üretim olduğunu belirtti.
26.10.2021 Gündem
Kanser ilacı üretiminde kullanılıyor! Porsuk ağacında...
Kanser ilacı üretiminde kullanılıyor! Porsuk ağacında... Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerince yapılan çalışma ile kanser hücrelerini küçültüp yok eden taksol maddesi, porsuk ağacında yoğun miktarda tespit edildi. Prof. Dr. Halil Barış Özel, "Türkiye'de birçok bölgede bulunan porsuk ağaç türünde kanser ilaçlarının üretilmesinde ana madde olan taksol bileşeninin Batı Karadeniz Bölge'sindeki porsuk ağaçlarında bol miktarda olduğunu tespit ettik" dedi.
8.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Zakkumcu Ziya hayatını kaybetti
Zakkumcu Ziya hayatını kaybetti 80’li ve 90’lı yıllarda zakkum çiçeğinden ürettiği ilacın kanser tedavisinde kullanılabileceğine ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Op. Dr. Ziya Özel, haziran ayında ABD’deki evinde hayatını kaybetti. Araştırmaları ve açıklamalarıyla bazı kesimler tarafından sertçe eleştirilen ve adı ‘Zakkumcu Ziya’ya çıkan Dr. Özel, hayatının sonuna kadar kanser hastalarının tedavisi için bilimsel çalışmalar yapmaktan hiç vazgeçmedi.
14.08.2021 Yaşam
SGK resmen duyurdu! Hepsi geri ödeme listesine alındı
SGK resmen duyurdu! Hepsi geri ödeme listesine alındı Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme. Geri ödeme listesine alındığı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3'ü kanser ilacı olmak üzere 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını, bu ilaçlardan 24'ünün yerli üretim olduğunu belirtti. SGK tarafından bedeli ödenen ilaç sayısı 8 bin 681'e yükseldi. Vatandaşlar ilaçları SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edebilecek.
31.07.2021 Ekonomi
Hastanede skandal görüntüler! İlaçları çaldılar
Hastanede skandal görüntüler! İlaçları çaldılar Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmaya çalışan, devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı öne sürülen şebekenin iki üyesi İsmail E. ve Veli T.’nin, hastanede ilaçları çaldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı.
27.03.2021 Gündem
12 milyonluk dev vurgunda flaş detaylar ortaya çıktı! 'Zehir, zıkkım olsun'
12 milyonluk dev vurgunda flaş detaylar ortaya çıktı! 'Zehir, zıkkım olsun' Son dakika haberine göre; Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmaya çalışan, devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı öne sürülen şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden bir eczacının, doktorlardan birine komisyon olarak anlaştığı rüşveti, havale yoluyla gönderdiği, havalenin açıklama kısmına da Zehir zıkkım olsun, Zıkkımın kökünü ye gibi ifadeler yazdığı belirlendi. Olayın hukuki boyutuna ilişkin konuşan Adana Barosu eski Başkanı Avukat Aziz Erbek, "Tedavi gören hastalardan biri ve birden fazlasına, kanser ilacını kullandırılmaması ve vitamin yüklemesi yapılması nedeniyle ölümüyle sonuçlanmışsa bu konu 'adam öldürmeye teşebbüs' olarak değerlendirilebilir" dedi.
26.02.2021 Gündem
Bakan Selçuk açıkladı! 14 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Bakan Selçuk açıkladı! 14 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 4’ü kanser olmak üzere 14 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu belirtti.
8.01.2021 Gündem
SGK resmen duyurdu: Geri ödeme listesine alındı...
SGK resmen duyurdu: Geri ödeme listesine alındı... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme. Sosyal Güvenlik Kurumu, SGK Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) ilişkin yeni düzenlemelerin yayımlandığını duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2’si kanser olmak üzere 27 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, bu ilaçlardan 14’ünün yerli üretim olduğunu belirtti.
5.09.2020 Ekonomi
Bakan Selçuk: 93 ilacı daha geri ödeme listesine aldık
Bakan Selçuk: 93 ilacı daha geri ödeme listesine aldık Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "4’ü kanser ve epilepsi, 3’ü parkinson, 7'si astım-KOAH olmak üzere 93 ilacı daha geri ödeme listesine aldık" dedi.
5.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kanser İlacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser ilacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.