Kamu Kuruluşları

Kamu Kuruluşları

Son dakika kamu kuruluşları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu kuruluşları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu kuruluşları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Kuruluşları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu kuruluşları gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.298 kamu kuruluşları haberi bulunmuştur. Tüm kamu kuruluşları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bugün borsa açık mı, kapalı mı? 8 Nisan Pazartesi İstanbul BİST Borsa açık mı, işlem görüyor mu?
Bugün borsa açık mı, kapalı mı? 8 Nisan Pazartesi İstanbul BİST Borsa açık mı, işlem görüyor mu? Borsa çalışma durumu binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Ramazan Bayramı öncesi pek çok kurumda tatil günleri birleşti. Resmi tatillerde kamu kuruluşları kapalı olurken bazı özel şirketler açık oluyor. Borsa İstanbul 9 Nisan Salı günü ise saat 13.00'a kadar işlem görecek.
8.04.2024 Ekonomi
1 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Seçimden sonraki gün üniversiteler tatil mi olacak, seçim sonrası üniversiteler açık mı?
1 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Seçimden sonraki gün üniversiteler tatil mi olacak, seçim sonrası üniversiteler açık mı? 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde, milyonlarca seçmen sandık başına gitmeye hazırlanırken, birçok öğrenci ve veli ise 31 Mart’ın ardından okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıllarda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2019 yerel seçimleri sonrasında bir sonraki gün okullar tatil edilmişti. Peki, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar tatil mi olacak, üniversiteler seçimden sonraki gün tatil mi?
13.03.2024 Gündem
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor Kamu ve özel kurumlarda sahte kimlikle yapılan işlemler, doğrulama cihazları sayesinde başlamadan tespit edilecek. 81 ildeki tapu müdürlükleri, noterlik ve bankalarda kullanılan cihaz, çipli kimlik kartı ve kişinin parmak izlerini İçişleri Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü veri tabanındaki bilgileriyle eşleştirip doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. Kimliğin sahte olduğu anlaşıldığında şüpheli kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.
22.01.2024 Gündem
İnternetten satılan ürünlere gizli denetim geliyor! Bakan Bolat duyurdu
İnternetten satılan ürünlere gizli denetim geliyor! Bakan Bolat duyurdu Ticaret Bakanlığı, e-ticaret yoluyla satılan ürünlerin denetiminde 'gizli satın alma' yolunu devreye alıyor. Kamu kuruluşları, numune elde ederek, test veya muayene yapabilecek, iktisadi işletmecilerden gerekli gördüğü bilgi, belge ve kayıtları isteyebilecek.
22.11.2023 Ekonomi
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Fiyatlar düşecek
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Fiyatlar düşecek Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Hükümet ev ve kira fiyatlarını düşürmek için düğmeye bastı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi Büyükşehirlerdeki konut problemini çözmek için harekete geçildi. Bunun yanında hükümetten imar alanları imara açılacak açıklaması geldi. Konuyla ilgili değerlendirmeler bulunan Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir piyasa hakkında bilgi vererek son gelişmeleri değerlendirdi.
20.09.2023 Ekonomi
Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? Kurumlar vergisi ne demek, kurumlar vergisine kimler tabi?
Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? Kurumlar vergisi ne demek, kurumlar vergisine kimler tabi? Kurumlar vergisi oranı arttırıldı mı, kurumlar vergisi nedir? Kurumlar vergisine yeni düzenleme geldi. 2023 yılı için belirlenen genel Kurumlar Vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltildi. Bu oran bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için yüzde 30 olacak. Peki, Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi ne demek?
5.07.2023 Ekonomi
Numan Kurtulmuş CNN Türk'te konuştu: Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır
Numan Kurtulmuş CNN Türk'te konuştu: Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. Erzurum olayları ile ilgili konuşan Kurtulmuş, "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye de atılmış bir taştır. Bize en aykırı sözleri söyleyenlere bile biz de sözümüzü söyleriz. Sözü bastırmanın yolu ne taştır, ne küfürdür. Bunları tamamen reddediyoruz. Birilerinin buradan algı oluşturması bu durumu AK Parti çıkarmış gibi bir algı oluşturması kabul edilemez. Siyasette her türlü mücadeleye eyvallah ama bu bir söz yarışıdır. Burada sopanın ne işi var?" dedi.
8.05.2023 Gündem
Borcu olan çiftçilere Yargıtay'dan önemli uyarı!
Borcu olan çiftçilere Yargıtay'dan önemli uyarı! Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na aidat borcu olduğu için icralık olan çiftçi, icra takibine itiraz etti. Davaya son noktayı koyan Yargıtay, davalı çiftçinin koruma hizmetinden ayrılmaya ilişkin dilekçesinin olmadığına dikkat çekerek, itirazın iptaline hükmetti.
22.04.2023 Ekonomi
Bakan Yardımcısı Çataklı: Bir provokasyon ile karşı karşıyayız
Bakan Yardımcısı Çataklı: Bir provokasyon ile karşı karşıyayız İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay’da büyük bir salgın olduğu iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, “Maalesef bir siyasi parti destekli sağlık alanında yalan üzerinden yapılan bir provokasyon ile karşı karşıyayız. Bu iddia, bölgedeki çalışmalara gölge düşürmeye çalışan bir niyet taşıyor. Öncelikle bu açıklamaları yapan kişinin hekimliğinin sorgulanması gerekiyor. Kendisi hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekir ki bu da yapılacak” dedi.
18.03.2023 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı.
16.12.2022 Sağlık
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak'
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin konu ile ilgili, "En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın." ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili düzenlemenin aralık ayı sonu gibi Meclis'e geleceğini belirterek, "EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın" dedi.
8.12.2022 Ekonomi
16 bin fidan toprakla buluştu
16 bin fidan toprakla buluştu ”Ormanları Yarına Taşıyoruz” projesi kapsamında Ege Orman Vakfı ile iş birliği yapan Aras Kargo’nun 16 bin çalışanı adına yaptığı 16 bin adet fidan bağışının dikim töreni İzmit’te gerçekleştirildi.
5.12.2022 Ekonomi
Geçici işçilere kadro var mı? Bakan Vedat Bilgin geçici işçilere kadro açıklaması yaptı mı, son durum ne?
Geçici işçilere kadro var mı? Bakan Vedat Bilgin geçici işçilere kadro açıklaması yaptı mı, son durum ne? Kamuda çalışan geçici işçi statüsünde olan 50 bine yakın işçi kadro verilip verilmediğini merak ediyor. Taşeron işçiler gibi kamuda geçici işçiler de kadro bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin geçici işçilere yönelik merak edilen soruya yanı verdi. Peki, Geçici işçilere kadro var mı?
Sözleşmeliye kadro verilecek mi, kimleri kapsıyor? Bakan Bilgin’den sözleşmeliye kadro açıklaması!
Sözleşmeliye kadro verilecek mi, kimleri kapsıyor? Bakan Bilgin’den sözleşmeliye kadro açıklaması! Sözleşmeliye kadro sürecinde son durum merakla bekleniyor. Bakan Bilgin, sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili düzenleme kapsamında Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Toplantısı sonrası kamuda sözleşmeli olarak çalışan 600 bine yakın personel, ‘’Sözleşmeliye kadro çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?’’ sorularına yanıt arıyor. 2022 Sözleşmeliye kadro ile ilgili son durum…
10 Kasım tatil mi? 10 Kasım hangi gün, okullar tatil mi? 10 Kasım tören programı belli oldu mu?
10 Kasım tatil mi? 10 Kasım hangi gün, okullar tatil mi? 10 Kasım tören programı belli oldu mu? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölüm yıl dönümünde anılacak. Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete uğurlanışının ardından 84 yıl geçti. Mustafa Kemal Atatürk'ün rahmetle yad edileceği 10 Kasım’da anma programları düzenlenecek. Peki, 10 Kasım tatil mi? 10 Kasım hangi gün, okullar tatil mi? 10 Kasım tören programı belli oldu mu? 10 Kasım’ın anlam ve önemi ne? İşte detaylar…
2.11.2022 Gündem
6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi?
6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi? İstanbul'un Kurtuluşu'nun 99. yılı kutlanıyor. 13 Kasım 1918'de fiilen başlayan İstanbul'un işgali 4 yıl 10 ay 23 gün sürerek 6 Ekim 1923 tarihinde sona erdi. İşgalin sona erdiği 6 Ekim ise İstanbul'un kurtuluş olarak takvimlerdeki yerini aldı. Peki, 6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi?
6.10.2022 Gündem
Buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı!
Buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki kampında çiftçilere de güzel haberi verdi. Erdoğan, Toprak Mahsuller Ofisi'nin sert ekmeklik buğdayın tonu için 7 bin 50 TL, arpa alımı için de 500 TL'si prim olmak kaydıyla toplamda 6 bin TL ödeme yapacağını belirtti.
5.06.2022 Ekonomi
Müzik yasağı ne zaman kalkacak? Bakan Soylu'dan flaş açıklama
Müzik yasağı ne zaman kalkacak? Bakan Soylu'dan flaş açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da cezaevi aracına bombalı saldırı ile İstanbul Gaziosmanpaşa'da TÜGVA binasının yanında meydana gelen patlamayı değerlendirdi. Her iki saldırının da faillerini tespit ettiklerini açıklayan Soylu, ''Eylemleri PKK'ya taşeronluk yapan MLKP ve DHKP-C terör örgütleri gerçekleştirdi'' dedi. Öte yandan Bakan Soylu, "Pandemi yasaklarının büyük bölümü gevşetilmesine rağmen gece müzik yasağıyla ilgili kısıtlama devam ediyor. Bu yasak ne zaman kalkacak?" sorusuna da yanıt verdi.
22.04.2022 Siyaset
İlaç ödemeleri ile ilgili Bakan Bilgin'den açıklama
İlaç ödemeleri ile ilgili Bakan Bilgin'den açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SMA hastaları ve bazı kanser türleri için önerilen ilaçların bilimsel geçerliliği olmadığı için ödeme listesine alınmadığını belirterek, "Türk devleti parasına bakmaz. Bu ilaç bir Türk'ün, bir vatandaşımızın, hastamızın, yavrumuzun tedavisinde kullanılacaksa biz onu onaylarız" dedi.
4.03.2022 Ekonomi
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi?
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi? Kıdem tazminatı, iş hukukunda işçilere tanınmış en önemli haklardan birisidir. Belirli bir süre aynı işyerinde veya aynı işverene bağlı olarak hizmet edimini yerine getirmiş işçilere ödenen kıdem tazminatı için almak bazı şartların tamamlanmış olması gerekiyor. İşçinin ölümü halinde de mirasçılarına kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği de merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Vefat eden işçinin ailesine kıdem tazminatı ödenir mi? Ölen işçinin kıdem tazminatı nasıl alınır? İşte kıdem tazminatı ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Sağlık Ocakları açık mı? Aile Sağlığı Merkezleri çalışma saatleri değişti mi?
Sağlık Ocakları açık mı? Aile Sağlığı Merkezleri çalışma saatleri değişti mi? stanbul'da kar yağışının etkisi sürüyor. Kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken İstanbul Valiliği gece saatlerinden itibaren alınan önlemleri anbean duyurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar idari izinli sayılırken, özel araçlarıyla trafiğe çıkacak olanlar için de saat 13.00'e kadar trafiğe çıkma kısıtlaması bulunuyor. Kamu çalışanlarının izinli olması nedeniyle pek çok kişi bugün Sağlık Ocakları ile Aile Sağlığı Merkezlerinin çalışıp çalışmadığını araştırıyor. Peki, Sağlık Ocakları açık mı? Aile Sağlığı Merkezleri açık mı? Aile Sağlığı Merkezleri çalışma saatleri değişti mi? İşte detaylar...
25.01.2022 Gündem
Bugün PTT açık mı? Kargolar çalışıyor mu? PTT çalışma saatleri kaç?
Bugün PTT açık mı? Kargolar çalışıyor mu? PTT çalışma saatleri kaç? İstanbul’da karlı hava hayatı olumsuz etkiliyor. Ulaşım ve trafikte aksamalar yaşanırken, kamu kurumları da bugün tatil edildi. Uçuşlar ertelendi, otobüslerin çıkısına izin verilmedi. Özel araçlara da bugün saat 13.00’e kadar trafiğe çıkma yasağı getirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında işlemleri olan binlerce kişi, hangi kurumların hizmet vereceğini araştırıyor. Bunların başında da PTT ve kargo şirketleri geliyor. Peki, Bugün PTT açık mı? Kargolar çalışıyor mu? PTT çalışma saatleri kaç? İşte PTT ve kargo şirketleri ile ilgili detaylar…
25.01.2022 Gündem
Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi?
Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi? İstanbul’da kar hayatı olumsuz etkiliyor! İstanbul’da ulaşım sorunları nedeniyle Valilik kamu çalışanları için duyuru yayınladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kamu çalışanları için idari izin açıklaması yaptı. Peki, Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi? İşte detaylar…
25.01.2022 Gündem
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek...
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek... James Webb uzay teleskobunun fırlatılması bilim dünyasında büyük bir heyecan yaşanmasına neden oldu. Teleskop uzayın keşfi konusunda bir dönüm noktası olarak görülüyor. "Dünyanın en pahalı deneyi" olarak adlandırılan bu yolculukta en ufak bir hatanın ise telafisi yok!
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Kuruluşları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu kuruluşları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.