Kalp Krizi Riski

Kalp Krizi Riski

Son dakika Kalp krizi riski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kalp krizi riski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kalp krizi riski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Krizi Riski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp krizi riski gelişmeleri de dahil olmak üzere 666 kalp krizi riski haberi bulunmuştur. Tüm kalp krizi riski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin'
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin' Prof. Gökakın, “oyuncaklı çocuk menüsü” tuzağına ilişkin anne ve babaları uyardı: Çocuklarınızı oyuncaklı fast food ile ödüllendirmeyin. Gelecekte kalp krizi riski ve ölümcül hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...
18.05.2023 Yaşam
Orucu sigarayla açmak günah mı? Sigarayla oruç açılır mı?
Orucu sigarayla açmak günah mı? Sigarayla oruç açılır mı? Orucu sigarayla açmak günah mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayında iftar vaktini sabırsızlıkla bekleyen sigara tiryakileri ezan okunur okunmaz pakete hücum ediyorlar. Ancak iftar heyecanını sigarayla açan müslümanlar, "Sigarayla oruç açılır mı" sorusuna da yanıt arıyor. Tiryakilerin merakla araştıdığı sigara ve oruç hakkında Diyanet ne diyor?
31.03.2023 Gündem
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı Koronavirüs salgınında aşı karşıtları Kovid-19 aşılarının kalp krizine yol açtığını iddia ediyordu. Ancak Güney Kore’de 600 bine yakın kişiyle yapılan araştırma bunu çürüttü.
11.08.2022 Gündem
Kalp krizinden korkup 60 kilo vermişti... Görevi başında kalp krizinden hayatını kaybetti
Kalp krizinden korkup 60 kilo vermişti... Görevi başında kalp krizinden hayatını kaybetti Isparta Yalvaç Devlet Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak çalışan İsa Özcan (56), dün görevi başında kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. İsa Özcan, 6 yıl önce kalp krizinden korktuğu için diyetle 60 kilo verip, 136 kilodan 76 kiloya düşmüştü.
8.07.2022 Yaşam
Kardiyoloji uzmanından kalp hastalarına önemli 'sıcak hava' uyarıları
Kardiyoloji uzmanından kalp hastalarına önemli 'sıcak hava' uyarıları Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kronik kalp ve tansiyon rahatsızlığı olan vatandaşlar için de kısmen sıkıntılı günler başladı. Kalp hastalığı olan vatandaşlar için uyarıda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Balaban, ”Özellikle kalp damar hastaları sıcak havalarda fazla kalırsa, artan nabız ve tansiyon düşmesi ile beraber kalp krizi riski artabilir. Güneşin fazla olduğu saatlerde dışarda bulunmamalılar” dedi.
19.06.2022 Sağlık
Araba, tren ve uçak gürültüsü sağlığı tehdit ediyor! Kalp krizi riski uyarısı
Araba, tren ve uçak gürültüsü sağlığı tehdit ediyor! Kalp krizi riski uyarısı ABD’de yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, arabalardan, trenlerden veya uçaklardan yüksek düzeyde gürültü duyan kişilerin, daha sessiz bölgelerde yaşayan kişilere kıyasla kalp krizi geçirme olasılığının daha yüksek olduğu açıklandı.
9.04.2022 Sağlık
Sıcak havalarda kalp krizi riski artıyor
Sıcak havalarda kalp krizi riski artıyor Dondurucu soğukların yerini sıcak ve güneşli havaya bırakmasıyla birlikte bazı hastalıklarda artış yaşandığı görülüyor. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala kronik rahatsızlığı bulunanlara uyarıda bulunan Uzman. Dr. Çetin Gül, sıcak havalarda kalp krizi riskinin de arttığına değindi.
29.03.2022 Sağlık
Kırık kalp sendromu en çok kadınları etkiliyor
Kırık kalp sendromu en çok kadınları etkiliyor Kalp krizi gibi belirti gösteren, kayıp ve yas gibi durumlara bağlı ortaya çıkan ‘Kırık Kalp Sendromu’ hakkında açıklamalarda bulunan Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, ölümcül olabilen kırık kalp sendromu yaşayan hastaların yüzde 90’ının kadın olduğunu belirtti.
28.03.2022 Sağlık
Otogarlar kapalı mı? Cep otogarları ne zaman açılacak, esenler harem otogarı kapatıldı mı?
Otogarlar kapalı mı? Cep otogarları ne zaman açılacak, esenler harem otogarı kapatıldı mı? İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle peş peşe yeni kararlar alınıyor. AFAD vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını isterken, THY, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlarını durdurdu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’ler de bu akşam itibarıyla 19.30’da kapatılacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya otogarlar ile ilgili de açıklama yaptı. Peki, Otogarlar kapalı mı? Cep otogarları ne zaman açılacak, esenler harem otogarı kapatıldı mı?
24.01.2022 Gündem
Omicron varyantında büyük tehlike!
Omicron varyantında büyük tehlike! Aşırı bulaşıcılığına rağmen hastalığın daha hafif geçtiği Omicron ile tehlike azaldı mı? Yoksa söz konusu rehavet zaten yüksek olan bulaşıcılığı tetikleyerek vakaların rekor seviyelere gelmesine mi sebep oluyor? Omicron pandemiyi bitirecek bir umut mu, yoksa büyük risk taşıyan bir rehavet mi? Dünyanın dört bir yanındaki uluslar, koronavirüse karşı savaşlarında küçük ama sonuç olarak önemli bir dönüş yapıyor. Virüsü yok etmek artık bir strateji değil. Birçok ülke onunla yaşamanın yollarını arıyor.
22.01.2022 Gündem
Havaların ani soğuması kalp krizi riskini artırıyor!
Havaların ani soğuması kalp krizi riskini artırıyor! Havaların aniden soğuduğu kasım ayında kalp krizi riskinin artığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Mevsim geçişlerinde kalp damarları büzüşüyor. Ani soğuk hava kalp damarlarının genişleme kapasitesini de bozuyor. Genelde bu mevsimde gelişen grip, zatürre gibi rahatsızlıklar da riski artırıyor. O nedenle iyi giyinin, boğaz ve göğüs bölgesini soğuk havadan koruyun” uyarısında bulundu.
18.11.2021 Sağlık
Kış mevsiminde kalp sağlığını korumanın yolları!
Kış mevsiminde kalp sağlığını korumanın yolları! Soğuk havalarda kalp sağlığını korumak için bazı önlemler almak gerekiiyor. Uzmanlar, kış aylarının kalp krizlerinin en sık görüldüğü mevsim olduğunu belitiyor. Covid 19 ile beraber, kalp damar tıkanıklığı için risk altındaki kişilerin kalp krizleri şikayetiyle hastanelere başvurduğunu dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, kış mevsiminde kalp sağlığını korumanın yollarını anlattı.
9.11.2021 Sağlık
Erken tanı ve tedavi yaklaşımı kalp krizi riskini azaltıyor
Erken tanı ve tedavi yaklaşımı kalp krizi riskini azaltıyor Kardiyoloji Uzmanı Dr. Naser Can, kalp hastalıkları belirtilerinden herhangi birinin bulunması halinde kişinin sağlık kuruluşlarına başvurarak uzman hekimlerden destek alması gerektiğini belirterek, erken tanı ve uygun tedavi yaklaşımları sayesinde kalp krizi veya inme gibi ağır komplikasyon riskinin düştüğünü bildirdi.
4.11.2021 Sağlık
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi!
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi! Hastalıklara karşı direnci arttırmanın ilk adımı yaşam tarzınızda yapabileceğiniz değişikliklerden geçiyor. Özellikle kalp hastalıkları da günlük yaşam tarzından doğrudan etkileniyor. Peki, Sağlıklı yaşam nasıl olur? Sağlıklı yaşam için nasıl yol izlemeli? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, hazırladığı ‘sağlıklı yaşam testi’ ile sağlıklı yaşamın 5 adımını anlattı.
24.10.2021 Sağlık
Kadın kalbi ihmal ediliyor! İşte büyük risk!
Kadın kalbi ihmal ediliyor! İşte büyük risk! Kalp hastalıkları denilince akla ilk olarak erkekler gelir. Oysaki erkeklerde kalp krizi riski ve görülme sıklığı daha fazla olsa da kalp krizine bağlı ölüm oranı kadınlara göre daha az görülüyor. Çünkü kadın kalbinin verdiği işaretler çok farklı. 2018'de yayınlanan kapsamlı bir rapor, bilimsel araştırmalara kadınların yeterince dahil edilmediğini, yetersiz teşhis edildiğini, yetersiz tedavi edildiğini ve iyileşme sürecinde yeterince desteklenmediğini gösterdi. Bu raporda aynı zamanda kadınların yüzde 78'inde erken kalp krizi uyarı işaretlerinin sağlık sistemi tarafından gözden kaçırıldığı da görüldü. Yani acil bir kalp sorunu yaşayan bir kadının yanlış teşhisle evine gönderilme olasılığı bir erkeğe kıyasla kat ve kat fazla oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Utku Zor kadın kalbiyle erkek kalbinin farklarını anlattı.
9.08.2021 Sağlık
Uykusuzluk cinsel fonksiyon bozukluğuna neden oluyor!
Uykusuzluk cinsel fonksiyon bozukluğuna neden oluyor! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde hızla artmaya devam eden uyku apnesi, kalp hastalığı, reflü, cinsel fonksiyon bozukluğu ve beyin kanaması gibi birçok hastalığa neden olmakla birlikte yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Özellikle orta ve şiddetli apne varlığında depresyon sık görülen bir belirtidir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal uyku bozukluğunu anlattı.
7.08.2021 Sağlık
Cehennem sıcakları geliyor! Yarından itibaren başlıyor...
Cehennem sıcakları geliyor! Yarından itibaren başlıyor... Sıcaklıklar yükseliyor. Kritik uyarı yapıldı. Yarından itibaren başlıyor. İstanbul'da yarından itibaren sıcaklığın gölgede 38 derece hissedilmesi bekleniyor. Uzmanlar ayrıca kronik hastalığı olanları ve kalp krizi riski olanları sıcak havalara karşı uyardı. İşte sıcak hava ile baş etmenin yöntemleri...
1.07.2021 Yaşam
Sigara can alıyor! Erkeklerin yüzde 35'i, kadınların yüzde 15'i...
Sigara can alıyor! Erkeklerin yüzde 35'i, kadınların yüzde 15'i... Her bir sigaranın içinde vücut için zehirli, tahriş¸ edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya c¸ıkmasını kolaylaştırıcı 4 binden fazla kimyasal madde bulunduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, "Erkeklerde kansere bağlı ölümlerin yüzde 35'inin, kadınlarda ise yüzde 15'inin nedeni sigara" dedi.
25.06.2021 Sağlık
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 60...
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 60... Dünya Tütünsüz Günü’ne dair açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıları Uzmanı Dr. Mesut Bayraktaroğlu, dünya genelinde her yıl 8 milyon insanın sigara kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayarak, sessiz bir pandeminin içinde olduğumuzu söyledi.
31.05.2021 Sağlık
Bu hastalığı olanlar dikkat; kalp krizi riski daha fazla
Bu hastalığı olanlar dikkat; kalp krizi riski daha fazla Diyabet, obezite, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi hastalıklara sahip olanların koroner arter hastalığı riskinin daha fazla olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gültekin Faik Hobikoğlu, “Bu hastalığı olan kişilerin koroner arter hastalığına yakalanma olasılığı daha yüksek. Koroner arter hastalığı da kalp krizine neden olabilir” dedi.
22.04.2021 Sağlık
Kalp krizi riskini hesaplayıp önlem alabilirsiniz
Kalp krizi riskini hesaplayıp önlem alabilirsiniz Teknolojinin her geçen gün ilerlediği günümüzde kalp krizi riskleri de öngörülebiliyor. Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, “Kalp krizi riskini deprem riskine benzetebiliriz. Deprem olasılığı olan bölgelerde yapıları depreme dayanıklı hale getirmek nasıl kayıpları önleyebilir veya azaltabilirse kalp krizi riski olan kişilerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesi ve düzenli ilaç kullanımı da bu koruyuculuğu sağlayabilir” dedi.
6.04.2021 Sağlık
Ani hava değişikliği kalp krizi riskini arttırıyor
Ani hava değişikliği kalp krizi riskini arttırıyor Hava sıcaklıklarının ani değişmesiyle kalp krizi riskinin artığına dikkat çeken Prof. Dr. Bilal Boztosun, "Düşük hava sıcaklıkları, hava sıcaklığındaki dalgalanmalar ve kuvvetli rüzgar kalp krizi riskini soğuk havalarda ciddi oranda yükseltiyor. Genel olarak kalp krizi riskinin, sıcaklıktaki her 14 derecelik dalgalanmada yaklaşık yüzde 5 arttığı gösterildi" dedi.
5.04.2021 Sağlık
Covid-19 ve kalp-damar hastalığı, birbirinin şiddetini artırıyor
Covid-19 ve kalp-damar hastalığı, birbirinin şiddetini artırıyor Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Covid-19 ve altta yatan kalp-damar hastalığının, karşılıklı olarak birbirlerinin şiddetini artırdığını söyleyerek "Her iki hastalığa bağlı komplikasyonlar alevlenir" dedi.
26.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Krizi Riski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp krizi riski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.