Gazete Vatan Logo

Otogarlar kapalı mı? Cep otogarları ne zaman açılacak, esenler harem otogarı kapatıldı mı?

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle peş peşe yeni kararlar alınıyor. AFAD vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını isterken, THY, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlarını durdurdu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’ler de bu akşam itibarıyla 19.30’da kapatılacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya otogarlar ile ilgili de açıklama yaptı. Peki, Otogarlar kapalı mı? Cep otogarları ne zaman açılacak, esenler harem otogarı kapatıldı mı?

Otogarlar kapalı mı? Cep otogarları ne zaman açılacak, esenler harem otogarı kapatıldı mı?

Yoğun kar yağışı nedeniyle, İstanbul için son dakika uyarıları peş peşe geliyor. Meteoroloji, AFAD ve AKOM yeni uyarılarda bulunurken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından, İstanbul'da kar yağışının akşam saatlerinde yoğunlaşacağını duyurdu. Vali Yerlikaya, paylaşımında, "Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir" sözlerini kullandı.  İstanbul'da etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar 18.00'a kadar durduruldu. Havalimanına iniş yapmak için havada tur atan ve yakıt kritiğine giren THY 16 uçağı başka havalimanlarına yönlendirildi. Öte yandan Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlarını durdurdu. Vali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’lerin de bu akşam itibarıyla 19.30’da kapatılacağını söyledi.

OTOGARLAR KAPALI MI?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur" dedi.

Haberin Devamı

AFAD: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek, zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

Açıklamada, “Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplamda 72 bin 81 personel, 33 bin 450 araç, makine ve teçhizat görevlendirilmiştir. Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşımız yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde 4 bin 603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. Bin 340 sıcak yemek, 32 bin 95 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek, bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

"BASKIN KAR YAĞIŞLARI BİZİMLE OLACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul'daki kar yağışına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. 

İmamoğlu, "Meteorolojinin verdiği uyarılara göre her an baskın yağışları bizimle olacak. Vatandaşlarımıza olan uyarımız devam etmektedir. Her ne kadar trafikle ilgili akışı en verimli şekliyle şu an sürdürdüğümüzü ifade etsek de bir anda bastıran bir kar, kış koşullarına hazırlık olmayan bir araç ya da yoğunlaşan trafikten dolayı tıkanıklık o yollara hizmet etmemizi de engelleyecek. Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24 onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL İÇİN YENİ UYARI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar fırtınasının İstanbul'da 17:00’den sonra daha da şiddetleneceğini belirterek, "Kar etkisini çarşamba gününe kadar sürdürecek. Ama bugün deniz etkisi dediğimiz, bizim İstanbul'a özel bir durumdur bu. Marmara'nın batısında ve güneyinde çok hızlı ve yoğun yağmaya başladı. Bunun nedeni deniz etkisi. Karadeniz üzerinden gelen bu akışlar, deniz suyu sıcaklığı havadan daha sıcak olduğu için buharlaşma yapıyor ve bu buharlaşma havadaki nemi ve yağışı arttırıyor. Şu anda onu görüyoruz. Bu sadece Marmara bölgesinin batısında. İstanbul'un Anadolu yakısında şu anda bu kadar kar yok. Akşama kadar bu devam edecek. Yarın İstanbul'da hafifleyecek biraz kar akşam da tekrar devam edecek. Bu deniz etkisi yurt dışında göl etkisi denilen ki Amerika'da yoğun kar yağışlarının olmasına örnektir. Burada bu deniz etkisi devam edecek. Dolayısıyla İstanbul'u bu gece sıcaklık Avrupa yakasında eksi 2 derece. Anadolu yakasında ise 1 dereceye kadar düşecek. Onun için dikkat etmemiz gerekiyor. Erken eve gideceğiz, toplu taşıma araçları kullanılmalı. Kalp hastalığı problemi olanlar bu havalarda kesinlikle dışarıya çıkmaması lazım. Özellikle rüzgara karşı yürümemesi lazım. Rüzgarı arkasına almazı lazım. Kalp vücudun sıcaklığını dengede tutmak için daha fazla kan pompalayacak dolayısıyla daha fazla oksijene ihtiyacı olacak. Bu oksijeni de alamayacağı için kalp krizi riski artacak.

Haberin Devamı