Kalp Hastalıkları

Kalp Hastalıkları

Son dakika Kalp hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kalp hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kalp hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.249 kalp hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm kalp hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Bu ilimiz kalp hastalıklarında ilk sırada! Dikkat: Türkiye'nin kalp-damar hastalıkları ölümünde ilk 10 şehir belirlendi!
Bu ilimiz kalp hastalıklarında ilk sırada! Dikkat: Türkiye'nin kalp-damar hastalıkları ölümünde ilk 10 şehir belirlendi! Tüm dünyada ölüm sebepleri arasında en çok orana sahip dolaşım sistemi hastalıkları Türkiye'de de oldukça yaygın olarak görülüyor. Ancak bazı iller dolaşım sistemi ölümlerinde öne çıkıyor. İşte kalp hastalıklarına bağlı ölümlerde ilk sırada olan o ilimiz...
13.02.2024 Gündem
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Ayaklarınızda bu durum varsa yüksek şeker riski var!  Bu semptomlar ölümcül olabilir
Ayaklarınızda bu durum varsa yüksek şeker riski var! Bu semptomlar ölümcül olabilir Kan şekerinin dengesizliği durumlarında kalp hastalıkları, böbrek rahatısızlarının görülmesi beklenir. Vücut sağlığının kilidi olan kan şekeri aynı zamanda enerji kaynağıdır. Yaşam işlevlerini sürdürmemizde rol oynar. Yüksek kan şekeri belirtileri pek çok hastada değişkenlik gösterdiği için bu semptomlara özellikle dikkat etmek gerekir.
3.01.2024 Sağlık
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
Kalbiniz hiç teklemeyecek! Bu besin kalp hastalığı derdine derman oluyor!
Kalbiniz hiç teklemeyecek! Bu besin kalp hastalığı derdine derman oluyor! Yaşamı sağlıklı sürdürebilmek kalbe iyi bakmaktan geçiyor. Bu yüzden kalp sağlığına dikkat etmek ve onun iyi çalışması için gerekli besinleri tüketmek gerekiyor. Beslenme düzeninize kolaylıkla ekleyebileceğniz birkaç besin sizi kalp damar sağlığına kavuşturabiliyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koyacak o besin ve detaylar...
16.11.2023 Yaşam
Yaşlanmayı yavaşlatıyor, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltıyor! İşte Canan Karatay'ın özellikle tavsiye ettiği besin
Yaşlanmayı yavaşlatıyor, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltıyor! İşte Canan Karatay'ın özellikle tavsiye ettiği besin Canan Karatay'ın ısrarla tavsiye ettiği besin, kan dolaşımını düzene sokuyor, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltıp yaşlanmayı yavaşlatıyor.
15.11.2023 Yaşam
Hızla yaşlanmak isteyenler bu besini tüketsin! 1 yılda 10 yaş ileri götürüyor, herkes bilmeden tüketiyor
Hızla yaşlanmak isteyenler bu besini tüketsin! 1 yılda 10 yaş ileri götürüyor, herkes bilmeden tüketiyor Genç ve sağlıklı görünmek herkesin hayali. Ancak tüketilen bazı besinler hızla yaşlanmaya sebep oluyor. Özellikle sofraların ayrılmaz bir parçası haline gelen ve zararları tam olarak bilinmeden tüketilen ürünler kişilerin olduğundan daha yaşlı görünmesine sebep oluyor. Ayrıca sadece dış görünüşü etkilemiyor. Aynı zamanda kalp hastalıkları, şeker, sindirim sorunları gibi pek çok sağlık sorununa da yol açıyor.
12.11.2023 Sağlık
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023 Sağlık
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir? Geven otu uzmanların önerdiği faydalı ve şifalı bir otur. Kökünün ve çiçeğinin ayrı ayrı etkileri vardır. İnsanlara oldukça faydalı olan bu bitki sağlık açısından önemlidir. Geven otu farklı şekillerde tüketilebilir ve bu sayede insan vücudunu zararlı etkilerden arındırır.
14.07.2023 Sağlık
Hindiba Otu Nedir? Hindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Hindiba Otu Nedir? Hindiba Otu Faydaları Nelerdir? Sert gövdesi ile birlikte ince tüycüklere sahip olan bir görüntüsü üzerinden Hindiba otu öne çıkmaktadır. Aynı zamanda kökleri toprağın 20 cm'ye kadar uzayan bir yapısı olduğunu söylemek mümkün. Çiçekli bir bitki olmasının yanı sıra pembe ve mavi ile beyaz renkler üzerinden yapıya sahiptir. Diğer yandan uzun yıllardır birçok farklı faydası ile beraber şifalı olarak kullanılan bir otsu bitki olduğunu söylemek gerekir. İnce ve uzun, aynı zamanda tırtıklı yaprakları üzerinden öne çıkmaktadır. 
13.07.2023 Sağlık
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023 Sağlık
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet Kanser, diyabet, kolesterol ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı etkili olan iki diyet, Türkiye’de de popüler bir şekilde tercih ediliyor. Hastalıkların altında yatan nedenleri ele alarak insanların sağlıklarının korunması için çözümler sunan fonksiyonel tıp büyük ilgi uyandırdı. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi gören Akdeniz diyeti de her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzm. Dyt. Başak Satar, bu iki beslenme türüne ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
25.06.2023 Sağlık
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir?
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir? Şifalı otlar arasında yer alan yılan otu öne çıkan bitkilerden birisidir. Yazın sarı çiçekler ile beraber güzel bir görüntü verir. Aynı zamanda zengin vitamin ve mineral kaynakları içerisinde barındırır. Değişik yöntemler ile kullanmak mümkündür. Sağlıklı bir yaşam ile çeşitli hastalıklara karşı mücadele eder.
17.06.2023 Sağlık
Yulaf Kaç Kalori? Yulaf Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yulaf Kaç Kalori? Yulaf Besin Değerleri Ve Kalorisi... Yulaf özellikle yulaf ezmesi olarak öne çıkar ve bu şekilde yaygın olarak tüketilir. Sağlamış olduğu besin zengin mineral ve vitamin kaynağı üzerinden önemli bir yere sahiptir. Değirmende öğütülmesi ve kesilmesi ile birlikte özel işlemleri doğrultusunda hazırlanan sağlıklı bir üründür.
15.06.2023 Sağlık
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem Ramazan’ın bitip bayramın gelmesiyle yemek yeme düzenimiz bir hayli değişti. Aniden öğün sayımız arttı, tatlı krizlerimiz başladı. Bayramda aşırı yediklerimiz, bize kilo olarak geri döndü. Peki bayramda dengesiz beslenme sonucunda aldığımız kiloları nasıl verebiliriz? Aşırıya kaçtığımızda neler yapmalıyız? Uzman isim uyarılarda bulundu. İşte detaylar…
23.04.2023 Sağlık
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Yüksek tansiyonu önlüyor, kan akışını dengeliyor! Bal ile karıştırınca...
Yüksek tansiyonu önlüyor, kan akışını dengeliyor! Bal ile karıştırınca... Bal ve sarımsak ayrı ayrı birçok hastalığa iyi gelen besinler arasında bulunuyor. Enerji veren, kansere karşı koruma sağlayan doğal antioksidan olarak görülen bu besinler karıştırıldığında etkileri daha da artıyor. Sarımsak ve balın karıştırılması tuhaf geliyorsa ve etkilerini merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.
28.03.2023 Sağlık
"D vitamini eksikliği üreme sağlığını olumsuz etkiliyor"
"D vitamini eksikliği üreme sağlığını olumsuz etkiliyor" Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya illişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.