Kabir

Kabir

Son dakika kabir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kabir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kabir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabir gelişmeleri de dahil olmak üzere 514 kabir haberi bulunmuştur. Tüm kabir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yağmur Taktaş öldürüldü mü? Pazartesi günü mezarı açılacak!
Yağmur Taktaş öldürüldü mü? Pazartesi günü mezarı açılacak! Amerika Birleşik Devletleri'nde hayatını kaybeden ve sevgilisi tarafından öldürüldüğü iddia edilen sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ailesinin avukatı Fethi Öksüz şoke eden açıklamalarda bulundu.
3.05.2024 Gündem
Amerika'da ölen sosyal medya fenomeninin avukatı konuştu! 'Elimizde delil var'
Amerika'da ölen sosyal medya fenomeninin avukatı konuştu! 'Elimizde delil var' 'İşte Benim Stilim' isimli televizyon yarışmasıyla ünlenen Adanalı sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) sevgilisi tarafından öldürüldüğü iddia edilen sosyal medya fenomeninin avukatı Fethi Öksüz, soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Öksüz, "Vefat ettiği vakitte şüpheli şahsın yanında bulunduğuna ilişkin elimizde şu anda mevcut bir delil var" dedi.
3.05.2024 Gündem
ABD'de öldürülen fenomen Yağmur Taktaş'ın mezarı açılıp, otopsi yapılacak
ABD'de öldürülen fenomen Yağmur Taktaş'ın mezarı açılıp, otopsi yapılacak Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hayatını kaybeden ve ailesi tarafından, sevgilisi tarafından öldürüldüğü iddia edilen sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş’ın (28), Adana’daki mezarın açılarak, otopsi yapılacak. Taktaş ailesinin avukatı Fethi Öksüz, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde cinayet şüphesiyle başlatılan soruşturmanın aktif olarak devam ettiğini, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için fethi kabir işlemi yapılacağını söyledi.
2.05.2024 Adana
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır? Karabulut ailesi avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla, Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması taleplerini yinelendi. Mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri, ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu. Söz konusu gelişmenin ardından “Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
2.05.2024 Gündem
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı?
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı? Mezarlık ziyareti yapacak olanların akıllarında "mezarlığa abdestsiz gidilir mi?" sorusu yer alıyor. Bugün veya yarın mezarlıklara gidip yakınlarının kabirlerini ziyaret edecekler olanlar için mezarlık ziyareti abdestsiz yapılır mı? İşte detaylar...
11.04.2024 Gündem
Depremde ailesini kaybeden acılı babanın sözleri yürek yaktı! Gözyaşlarına boğuldu
Depremde ailesini kaybeden acılı babanın sözleri yürek yaktı! Gözyaşlarına boğuldu Adana'da depremde bütün ailesini kaybeden Fatih Karaca, “Dünya kadar malım olsa ne yazar, bayramda boynuma sarılan bir evladım kalmadı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
10.04.2024 Adana
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı?
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı? 9 Nisan Salı günü idrak edilecek arefe günü mezar ziyaretleri de yapılıyor. On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın bitişi haber veren arefe gününde müslümanlar, ölmüş yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek onları hatırlıyor. Bu dünyadan göçen sevdikleri ya da büyüklerinin anılarını tazelemek isteyenler, onların da bayramlarını kutlamak için mezar ziyaretleri yapıyor. Peki İslam'da mezar ziyareti var mı? arefe günü mezar ziyareti neden yapılır?
9.04.2024 Gündem
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkeş'in kabrine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkeş'in kabrine ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alparslan Türkeş'in vefatının 27. yılında kabrini ziyaret etti.
4.04.2024 Gündem
15 aylık oğlunu döverek öldüren babanın cezası belli oldu
15 aylık oğlunu döverek öldüren babanın cezası belli oldu Arnavutköy’de 2003 yılında 15 aylık oğlu Armağan’ı döverek ölümüne neden olduktan sonra gizlice gömdüğü iddia edilen ve 3 çocuğunun ihbarı üzerine olaydan 20 yıl sonra hakkında dava açılan baba yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
28.03.2024 Gündem
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı İslam alimi Nihat Hatipoğlu köşesinde bu kez günlük telaşın içinde kaybolup giden insanları, bu insanların hayatlarını sadece dünyevi hazlar ve geçici tatminler üzerine kurduklarına değindi. Ahirette bekleyen sonsuz güzellikler ve nimetlerin varlığından bahseden Hatipoğlu oruca yönelik gelen sorulara da köşesinden yanıt verdi.
14.03.2024 Ramazan
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri... Ölüm, İslam dinine göre her canlının tadacağı zorunlu bir durumdur. İslamiyet'e göre ölüm bir son değil sonsuzluğun bir başlangıcıdır.
6.02.2024 Dini Bilgiler
Fethi kabir nedir? Cem Garipoğlu'nun babası istedi! Fethi kabir işlemi nasıl yapılır, neden, şatları neler?
Fethi kabir nedir? Cem Garipoğlu'nun babası istedi! Fethi kabir işlemi nasıl yapılır, neden, şatları neler? 2009'da vahşice Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Garipoğlu oğlunun mezarının açılması (fethi kabir) ve DNA eşleştirmesi yapılması talebinde bulundu. Peki, fethi kabir nedir? Fethi kabir neden yapılır, nasıl? Fethi kabir ne demek, postmortem nedir?
6.11.2023 Yaşam
Van'da 12 yıl önceki depremde hayatını kaybedenler anıldı! 644 kişi vefat etmişti
Van'da 12 yıl önceki depremde hayatını kaybedenler anıldı! 644 kişi vefat etmişti Van’ın Erciş ilçesinde, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 644 kişi, mezarları başında anıldı.
23.10.2023 Yaşam
Van Gölü'nde dalgalarla açığa sürüklenen genç ile onu kurtarmaya çalışan kişi boğuldu
Van Gölü'nde dalgalarla açığa sürüklenen genç ile onu kurtarmaya çalışan kişi boğuldu Van'ın Erciş ilçesinde serinlemek için girdiği Van Gölü'nde dalgalarla açığa sürüklenen Muhammet Kabir Pacal (16) ile genci kurtarmak için suya giren Murat Koç (51), hayatını kaybetti.
6.08.2023 Gündem
Kabir ziyaretinde okunacak dua ve sureler! Bayramda mezar başında ne okunur, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarda okunacak dualar!
Kabir ziyaretinde okunacak dua ve sureler! Bayramda mezar başında ne okunur, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarda okunacak dualar! Mezar başında okunan dualar için yapılan araştırmalar Kurban Bayramı’nın gelmesiyle arttı. Bayram heyecanı başlarken bayramda sevdiklerini ziyaret etmek için mezarlığa gidenler, mezarlıkta okunacak duaları araştırıyor. Sevdiklerinden uzak bayram geçirmek isteyemeyenler yakınlarının bayramını kutlamak, onları unutmadıklarını göstermek ve giden yakınlarını anmak isteyenler mezarlık ziyaretlerinde bulunuyor. Peki, Bayramda mezar başında ne okunur, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? İşte Kabir ziyaretinde okunacak dua ve sureler!
28.06.2023 Gündem
Yasin bağışlama duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi bitince okunacak dua
Yasin bağışlama duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi bitince okunacak dua Mekke döneminde inen Yasin Suresi 83 âyetten oluşuyor. Sure, adını ilk âyeti oluşturan “Yâ-Sîn” harflerinden alır. Sûrede başlıca insanın ahlâkî sorumlulukları, vahiy, Hz. Peygamber’i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme,hesap ve ceza konu edilir. Yasin Suresi’nin faziletlerinde “Her şeyin bir kalbi vardır; Kur’an’ın kalbi de Yâsîn’dir” denir. İslâm âlimleri Resûlullah’ın bu sûreye özel bir ilgi gösterdiği kanaatini taşımışlardır. Müslümanlar da Kur’an tilâvetinde ona ayrı bir yer verirler. Yasin Suresi okunduktan sonra dua edilir. Peki, Yasin bitince ne okunur? Yasin okuyunca nasıl dua edilir? İşte Yasin bağışlama duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
4.05.2023 Sureler
Mülk Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Mülk Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Mülk Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Mülk Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kuran’da yer alan surelerden biri de Mülk Suresidir. Mülk Suresi de faziletleri çok olan ve bilmediğimiz daha birçok sırrı olan surelerden biridir. Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerin okunmasında tilavete uymak önemlidir. Fakat bunun yanında surelerin anlamını bilerek, tefekkür ederek okunması çok daha önemlidir.
9.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir?
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hangi gün hangi namazın kılınacağı da araştırılmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını oruçla, duayla ve namaz eda eden vatandaşlar, Ramazan boyunca yapılacak ibadetleri merak ediyor. Ramazan’da hangi ibadetler yapılmalı? İşte Ramazan’ın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler…
26.03.2023 Ramazan
'Arsa değeri' yükselişi, aile mezarı fiyatına yansıdı! En düşüğü 125 bin lira
'Arsa değeri' yükselişi, aile mezarı fiyatına yansıdı! En düşüğü 125 bin lira Son dönemde arazi ve konutların hızla pahalandığı Antalya'daki arsa değeri artışı, mezar fiyatlarını da etkiledi. Kent merkezindeki mezarlıkta aile mezarı almak isteyenlerin 24 metrekare için 250 bin, 12 metrekare için 125 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.
31.10.2023 Yaşam
Eşine 'türbe' gibi mezar yapıp, aydınlatma direğinden çektiği elektrikle aydınlattı
Eşine 'türbe' gibi mezar yapıp, aydınlatma direğinden çektiği elektrikle aydınlattı Antalya'da, eşine verdiği en güzel kabri yaptırma sözünü 23 yıl sonra yerine getiren Ahmet Düzgün (77), demir korkulukla çevirip, çatısına minare külahı yerleştirdiği mezarı aydınlatmak için kaçak elektrik kullandı. Karısının mezarının yanına kendisi için de kabir yaptıran Düzgün'ün bayrak ve çiçeklerle süslediği, 'Dikkat elektrik dokunmayın' yazısı astığı mezar, türbeyi andıran görünümüyle dikkat çekti.
2.01.2023 Gündem
Hayırlı cumalar resimli 30 Aralık 2022 cuma mesajları! Yılın son cumasına özel farklı, resimli, ayetli, hadisli ve dualı hayırlı cumalar mesajları ve Peygamberimizin Cuma sözleri!
Hayırlı cumalar resimli 30 Aralık 2022 cuma mesajları! Yılın son cumasına özel farklı, resimli, ayetli, hadisli ve dualı hayırlı cumalar mesajları ve Peygamberimizin Cuma sözleri! 30 Aralık Cuma mesajları araması başladı. Yılın son cumasında  Facebook, WhatSapp, Twitter ve Instagram üzerinden ya da mesaj olarak kardeşlerine, akrabalarına, ailesine mesaj göndermek isteyenler arama motorlarına yöneldi. . Resimli, kısa, ayetli, hadisli, dualı, yazılı, anlamlı, en güzel Cuma mesajları seçenekleri için sabahın ilk ışıklarıyla araştırılmaya başlandı. İşte 30 Aralık farklı, resimli, ayetli, hadisli ve dualı hayırlı cumalar sözleri ve yılın son Cuma mesajları…
30.12.2022 Gündem
Hayırlı cumalar sözleri-resmi cuma mesajları 23 Aralık 2023! Resimli, kısa, ayetli, hadisli, dualı, yazılı, anlamlı, en güzel Cuma mesajları
Hayırlı cumalar sözleri-resmi cuma mesajları 23 Aralık 2023! Resimli, kısa, ayetli, hadisli, dualı, yazılı, anlamlı, en güzel Cuma mesajları Cuma mesajları 23 Aralık 2022 için aramalar başladı. Resimli, kısa, ayetli, hadisli, dualı, yazılı, anlamlı, en güzel Cuma mesajları seçenekleri için sabahın ilk ışıklarıyla sorgulanıyor. Facebook, WhatSapp, Twitter ve Instagram üzerinden ya da mesaj olarak kardeşlerine, akrabalarına, ailesine gönderecekler resimli, kısa, ayetli, hadisli, dualı, yazılı, anlamlı, en güzel Cuma mesajları ile Peygamberimizin Cuma sözleri araştırıyor. İşte 23 Aralık Cuma mesajları ile Hayırlı cumalar dile…
23.12.2022 Gündem
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Başsavcılık'tan  gündem yaratacak karar
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Başsavcılık'tan gündem yaratacak karar Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili en derin şüphesini dile getirerek, cezaevinde 8 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun, ölmediğini, kaçtı veya kaçırıldığını öne süren acılı baba Süreyya Karabulut Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Baba Karabulut'un "Bu cellat ya öldürüldü ya kaçırıldı" şüphesine Başsavcılık yanıt verdi.
17.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kabir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.