İzmir Körfezi

İzmir Körfezi

Son dakika izmir körfezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan izmir körfezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını izmir körfezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İzmir Körfezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan izmir körfezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 478 izmir körfezi haberi bulunmuştur. Tüm izmir körfezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İzmir adaylarını açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e saldırıları durdurma çağrısı yapıyorum
AK Parti İzmir adaylarını açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e saldırıları durdurma çağrısı yapıyorum Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Uluslararası Adalet Divanının dün aldığı karar dünya 5'ten büyüktür haykırışımızın adeta bir aksisedasıdır. İsrail'i bir kez daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek, saldırılarını ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz" dedi.
27.01.2024 Gündem
İzmir'de sağanak; körfez çamur rengine büründü
İzmir'de sağanak; körfez çamur rengine büründü İzmir'de, dün akşamdan itibaren aralıklarla etkisini sürdüren sağanakla körfez, çamur rengine döndü. Sağanak sonrası derelerden akan çamurlu su, İzmir Körfezi'nin rengini değiştirdi.
21.12.2023 Gündem
İzmir Körfezi'nde 3.7 büyüklüğünde deprem
İzmir Körfezi'nde 3.7 büyüklüğünde deprem AFAD, saat 08.05'te merkez üssü İzmir Körfezi olan 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
14.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz görevdeyken Selo içeriden çıkamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz görevdeyken Selo içeriden çıkamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ankara mitinginde açıklamalarda bulunarak "Ekonomiden zerre kadar anlayanlar düşünsün, ne diyor bay bay Kemal; Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen bir defa hangi görevdesin? Nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun? Herhalde bunlar daha önce getirdikleri esrar, eroin vs. bunların bedelini geri döndürme gibi gayreti var" dedi.
30.04.2023 Gündem
İzmir için depreme hazırlık uyarısı! 'Gömülü faylara dikkat'
İzmir için depreme hazırlık uyarısı! 'Gömülü faylara dikkat' Kahramanmaraş merkezli depremler, kentlerin olası bir deprem durumuna karşı ne kadar hazırlıklı olup, olmadığı konusunu gündeme getirdi. İzmir için de kent merkezi orta nokta olmak üzere 100 kilometre yarıçaplı bir dairenin içindeki her diri fayın kenti etkileyeceğini ve fayların 6.5- 7 üzerinde deprem üretme potansiyeli olduğunu dile getiren uzmanlar, sorunlu yapıların bir an önce güçlendirilmesi veya yıkılıp, binaların güvenli alanlarda yapılması gerektiğine dikkati çekti.
10.03.2023 Gündem
İzmir Körfezi'nde yeni ve aktif faylar bulundu
İzmir Körfezi'nde yeni ve aktif faylar bulundu Yıkıcı depremlerin ardından Türkiye'deki deprem riski akademisyenlerce mercek altına alındı. İzmir Körfezi'ndeki dış kısmında yapılan o incelemelerden birinde yeni ve aktif faylar bulundu.
4.03.2023 Haber
İzmir Körfezi'nde yeni ve aktif faylar bulundu! Prof. Dr. Dondurur anlattı
İzmir Körfezi'nde yeni ve aktif faylar bulundu! Prof. Dr. Dondurur anlattı Yıkıcı depremlerin ardından Türkiye'deki deprem riski akademisyenlerce mercek altına alındı. İzmir Körfezi'ndeki dış kısmında yapılan o incelemelerden birinde yeni ve aktif faylar bulundu.
4.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya eleştiri: Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya eleştiri: Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalettir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da 'Gençlik Buluşmaları' programına katıldı. Gençlik Buluşması'nda tahıl koridoru ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Putin 'tahılı bilabedel gönderiyorum' dedi. Biz de 'fabrikalarımızda una çevirir fakir Afrika ülkelerinde göndeririz' dedik" açıklamasını yaparak Karadeniz tahılının yüzde 44'ünün Avrupa ülkelerine gönderildiğini belirterek bu sayının dengeleneceğini sözlerine ekledi. 6'lı masayı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Masacıların, nasıl bir Türkiye vaat ettiğini hepiniz görüyorsunuz. Ne diyorlar, hepsi başbakan yardımcısı olacakmış, hepsi bakanlık alacakmış. Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalettir, cehalettir" açıklamasını yaptı.
15.01.2023 Gündem
Nif Çayı, kamyondan dökülen atıklar nedeniyle kırmızı akmış
Nif Çayı, kamyondan dökülen atıklar nedeniyle kırmızı akmış Manisa'da kırmızıya dönen Nif Çayı'na, iki noktada kamyondan atık döküldüğü belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce sudan alınan numunelerle ilgili inceleme sürerken, kamyon ve şoförün belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
27.05.2022 Yaşam
MSB fotoğrafları paylaştı! İcra edildi!
MSB fotoğrafları paylaştı! İcra edildi! Milli Savunma Bakanlığı, Şehit Dz.P.Uzm.Çvş. Muhammed Fatih Durhan, Fiili Silah Eğitimleri’nin İzmir Körfezi’nde icra edildiğini bildirdi.
21.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bugün sözümüzü tutuyoruz teslim ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bugün sözümüzü tutuyoruz teslim ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de deprem konutları teslim töreninde konuştu... Erdoğan,"Kira bedelinden bile düşük ödemelerle vatandaşlarımız yeni, konforlu, güvenli evlerine kavuşacak. Sizlere buradan bir müjde de vermek istiyorum. Alsancak'taki yeni stadımızı da inşallah bugün açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirledik. Bu tesisin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
26.11.2021 Siyaset
İzmir Körfezi'nde 3,1 büyüklüğünde deprem
İzmir Körfezi'nde 3,1 büyüklüğünde deprem İzmir Körfezi'nde 3,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
20.06.2021 Gündem
Alaşehir Çayı'ndan zehir akıyor
Alaşehir Çayı'ndan zehir akıyor Ege Bölgesi'nin önemli tarımsal su kaynaklarından Alaşehir Çayı, işletmelerden bırakılan atık sular nedeniyle siyaha büründü. Çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle yöre halkını tedirgin eden çaydaki kirlilik nedeniyle tarım alanlarının da tehdit altında olduğu bildirildi.
8.05.2021 Yaşam
Balık türlerinde mikroplastik tüketimi tespit edildi
Balık türlerinde mikroplastik tüketimi tespit edildi Doç. Dr. Ülgen Aytan, "Yaptığımız çalışmalarda Marmara Denizi'nde 12, Karadeniz'de 7 balık türünde mikroplastik tüketimini araştırdık ve dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi bunu tespit ettik." dedi.
18.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başardığı için kuduruyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başardığı için kuduruyorlar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'ne katılırken, buradan Hakkari ve Nevşehir il kongrelerine de canlı bağlantıyla seslendi. Erdoğan, "CHP eski bakanımız Albayrak'ı ve şahsımı hedef alıyor bu iş özellikle ailemize saldırı boyutuna varınca ağızlarının payını vermek bize vacip oldu. Türkiye'nin son dönemde enerji alanında attığı adımların temelinde Berat Bey'in bakanlığı döneminde yaptığı stratejiler yer alıyor. Bunu başardığı için kuduruyorlar." dedi.
22.02.2021 Siyaset
Gülbahçe fayı nereden geçiyor? İzmir Gülbahçe fay haritası…
Gülbahçe fayı nereden geçiyor? İzmir Gülbahçe fay haritası… İzmir'in Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de, Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6'lık yıkıcı depremin ardından sıcak suyun çıktığı Gülbahçe fayının deprem üretme riski taşıması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağı getirildiğini, bunun da İzmir için ilk olduğunu açıkladı. Gülbahçe fayı nereden geçiyor? İzmir Gülbahçe haritası…
9.02.2021 Gündem
Prof. Dr. Ersoy'dan flaş açıklama! 'Her yerde deprem oldu, bir orada olmadı'
Prof. Dr. Ersoy'dan flaş açıklama! 'Her yerde deprem oldu, bir orada olmadı' Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında İzmir ve Kayseri-Gemerek depremlerini değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Biz İstanbul’da bekliyoruz. Ama burada çeşitli sürprizler olabilir." diyerek İzmir'e dikkat çeken Ersoy, "Midilli depremleri önemli ve süreç devam ediyor. İzmir için 1 değil 100 deprem bekliyoruz. Her tarafında fay var. Her yerde deprem oluşturabilecek fay var." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ersoy, "Koyu kırmızı yerler bizim kader çizgimiz. Her yerde deprem oldu, tek bir yerde olmadı." dedi ve açıkladı...
2.02.2021 Gündem
MSB: Harekâta Hazırlık Eğitimleri, İzmir Körfezi'nde icra edildi
MSB: Harekâta Hazırlık Eğitimleri, İzmir Körfezi'nde icra edildi Milli Savunma Bakanlığı, Amfibi Görev Grup Komutanlığı Harekâta Hazırlık Eğitimleri'nin İzmir Körfezi'nde icra edildiğini açıkladı.
19.12.2020 Gündem
MSB açıkladı! Son 1 ayda 107 terörist etkisiz hale getirildi
MSB açıkladı! Son 1 ayda 107 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyonlar neticesinde son bir ayda yurt içinde 46, yurt dışında 61 olmak üzere toplam 107 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
16.10.2020 Gündem
Hasan Tahsin kimdir? İlk kurşunu atan Hasan Tahsin hakkında merak edilenler…
Hasan Tahsin kimdir? İlk kurşunu atan Hasan Tahsin hakkında merak edilenler… Kurtuluş mücadelesinde Yunanlılara karşı ilk kurşunu sıkarak mücadelenin sembol isimleri arasında yer alan Hasan Tahsin, bu kurşunla Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattığı. Yunan askerlerinin İzmir'i işgal ettiği dönemde attığı bu ilk kurşun Türk direnişini başlattı. Peki, ilk kurşunu atan Hasan Tahsin kimdir?
9.09.2020 Gündem
'2050 yılında denizlerde balıklardan çok mikroplastik olacak'
'2050 yılında denizlerde balıklardan çok mikroplastik olacak' Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Başaran, denizlerde ve okyanuslarda giderek artan mikroplastik tehlikesine dikkat çekerek, "Dünyada yılda 8.8 milyon ton plastik atık denizlere ulaşıyor. Bu atıklar deniz canlıların midesinde yer kaplıyor ve hayvanlar doyduklarını sandıkları için yetersiz beslenme nedeniyle can veriyor. Modellemelere göre, 2050 yılında denizde balıklardan çok mikroplastiklerin oluşacağı iddia ediliyor" dedi.
16.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzmandan deprem uyarısı: 1 milyon 400 bin kişi evsiz kalacak
Uzmandan deprem uyarısı: 1 milyon 400 bin kişi evsiz kalacak Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, İzmir'deki deprem riski ile ilgili konuşarak, "İzmir'de deprem riski tekrar gündeme geldi. 6.5 büyüklüğündeki bir depremde 98 tarihli raporda yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin 13 ilçede, metropol ilçelerde evsiz kalacağını söylüyor. Bu binlerce binanın yıkılacağı anlamına geliyor. İzmir’de master deprem planın hep yenilenmesini talep ettik." dedi.
13.12.2019 Yaşam
Türk sularında 56 yeni canlı türü tespit edildi
Türk sularında 56 yeni canlı türü tespit edildi Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu Akdeniz, Ege ve Marmara denizleri ile tatlı sularında yaşayan 56 yeni su altı canlısı keşfedildi.
26.10.2019 Bilim ve Teknoloji
İstanbul’daki depremler!
İstanbul’daki depremler! İstanbul’da deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan İstanbul depremi sonrası, vatandaşlar İstanbul’da meydana gelen depremleri araştırmaya başladı. Peki, İstanbul'da şu ana kadar meydana gelen deprem sayısı nedir? Detaylar haberimizde...
24.09.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1,5 yıl içinde bitirip hizmetinize sunacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1,5 yıl içinde bitirip hizmetinize sunacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Rize-Artvin Havalimanı'yla ilgili gerekli değerlendirmeyi yaptık, 1,5 yıl içinde bitirip hizmetinize sunacağız." ifadelerini kullandı.
24.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İzmir Körfezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki izmir körfezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.