İsveç askeri gücü ve ordusu! İsveç haritada nerede, Rusya ve Ukrayna’ya yakın mı? İsveç’in nüfusu kaç, başbakanı kim?
İsveç askeri gücü ve ordusu! İsveç haritada nerede, Rusya ve Ukrayna’ya yakın mı? İsveç’in nüfusu kaç, başbakanı kim? Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olmamalarına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı dünkü NATO Olağanüstü Zirvesi'ne katılmıştı. RUSYA, Finlandiya ve İsveç'i NATO'ya katılmaları durumunda vurmakla tehdit etti. Finlandiya ve İsveç'ten ise yanıt gecikmedi. Söz konusu gelişmelerin ardından İsveç askeri gücü ve ordusu hakkında yapılan aramalar artarken “İsveç haritada nerede, Rusya ve Ukrayna’ya yakın mı? İsveç’in nüfusu kaç, başbakanı kim?” gibi sorulara da yanıt arandı.
26.02.2022 Dünya
ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı! "Modernizasyon süreci derhal başlıyor"
ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı! "Modernizasyon süreci derhal başlıyor" ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, CNN TÜRK’ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili açıklama yapan Nuland, "Zaten büyük bir F-16 filonuz var. Ancak bunu geliştirmek bizim için önemli olacak" dedi. Nuland, "Bu anlaşmanın birkaç parçası var. Bunlar mevcut jetlerin modernizasyonu ve yeni jetlerin satışı. İki parça da önemli. Anladığım kadarıyla modernizasyon derhal başlıyor. Açıkçası yeni jetlerin ne zamana hazır olacağını ezbere bilmiyorum, ancak Türkiye’nin bu jetlere kavuşmasının ABD için bir öncelik olduğu aşikar" diye konuştu.
30.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da ikili görüşmelerde bulundu. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız" ifadelerine yer verdi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
8.12.2023 Gündem
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Norveç Bayrağı Anlamı Nedir? Norveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Norveç Bayrağı Anlamı Nedir? Norveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avrupa kıtasında bulunan Norveç'in nüfusu 5,4 milyon olarak karşımıza çıkar. Başkenti Oslo olan ülkede resmi dil olarak Norveççe konuşulur.
12.09.2023 Eğitim
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Stoltenberg: Erdoğan, İsveç lideriyle görüşecek
Stoltenberg: Erdoğan, İsveç lideriyle görüşecek Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında NATO üyeliğine yönelik kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı, Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında "Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç Başbakanı ile görüşeceğim" ifadelerini kullandı
6.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memur maaş zammı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memur maaş zammı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Teşkilatları ile Bayramlaşma Programı’na canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna ilişkin, 'Tahrik ve tehdit siyasetine boyun eğmeyeceğiz.' dedi. Erdoğan, memur ve emekli maaşı zammıyla ilgili de 'Düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız' ifadesini kullandı.
29.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da bir dizi temaslarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Anketlerde açık ara öndeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Anketlerde açık ara öndeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "20 Nisan'da Karadeniz gazı devreye girecek. Karadeniz gazının ateşini Filyos'ta yakacağız. Sonra da Türkiye yerli gazını kullanmaya başlayacak." dedi. Erdoğan, "Listelerde sürpriz isimlerimiz de olacak. Yazar, çizer ve entellektüel isimler var. Kabine ve üst yönetimini de çalışmaya başladık" diye konuştu.
5.04.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan Karsu yorumu: Paylaşımları, milyonlarca insanı derinden etkiledi
Bakan Çavuşoğlu'ndan Karsu yorumu: Paylaşımları, milyonlarca insanı derinden etkiledi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin misyon şefleriyle buluşmasında Hollanda'da yaşayan ve depremde 10 akrabasını kaybeden caz sanatçısı Karsu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
9.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş EYT açıklaması! İlk maaşlar için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş EYT açıklaması! İlk maaşlar için tarih verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemle ilgili soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT düzenlemesine ilişkin de bilgi vererek 'İlk maaşlar ne zaman yatacak?' sorusuna açıklık getirdi. Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
1.02.2023 Gündem
Bahçeli'den çok sert açıklama: Sabır taşını çatlattı
Bahçeli'den çok sert açıklama: Sabır taşını çatlattı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan provokasyonlara tepki gösterdi. Bahçeli, İsveç'in Kur'an yakma izni veren kararına, "Sabır taşını çatlatmıştır." dedi.
21.01.2023 Gündem
'MİT'e alacağız' denilerek kandırılan lise öğrencisine istismarda okul müdürlerinin ifadesi ortaya çıktı
'MİT'e alacağız' denilerek kandırılan lise öğrencisine istismarda okul müdürlerinin ifadesi ortaya çıktı Konya'da lise öğrencisi G.A.'nın (17), 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp, elektrik ustası Ahmet Mandal'ın (35) cinsel istismarına uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan okul müdürleri Harun Avcu (57) ve Asuman Sahar Koleri'nin (48) ifadesi ortaya çıktı.
14.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM'deki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "İşçi ve işveren kesiminin oy birliği ile kararlaştırılan 'Asgari Ücret Komisyonu', 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına Aralık ayında başlayacaktır." dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz." dedi.
24.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'ne katıldı. Burada devlet liderleriyle önemli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Kritik zirve sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'zor sabrediyoruz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster' ifadelerini kullandı.
12.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Yunanistan’ın gündüzü gece olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Yunanistan’ın gündüzü gece olacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in açıklamalarına ilişkin, "Miçotakis de gece gelme gündüz gel diyormuş. Bilmiyor mu acaba Türkiye Ege’de tepkisini gösterdiğinde zaten Yunan’ın gündüzü gece olacak. Türkiye uluslararası anlaşmalara dayanarak gereğini yaparsa Yunan'ın güvendiği adalara kar yağacak" dedi.
15.09.2022 Siyaset
Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi bıçaklandı! Polis saldırganın kimliğini açıkladı...
Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi bıçaklandı! Polis saldırganın kimliğini açıkladı... Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi, New York’ta bir edebiyat festivalinde konuşma yaptığı sırada sahneye fırlayan bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen korkunç saldırının ardından apar topar hastaneye götürülen Rüşdi’nin son durumunu menajeri anlattı. New York polisi de bıçaklı saldırganının kimliğini açıkladı.
13.08.2022 Dünya
Bakan Karaismailoğlu: Milli gelire tam 500 milyar dolarlık katkı sağladık
Bakan Karaismailoğlu: Milli gelire tam 500 milyar dolarlık katkı sağladık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıldır yapmış oldukları icraatların bütün dünya tarafından izlendiğini belirterek, "20 yılda tam 100 yıllık iş yaptık. Sırf Ulaştırma Bakanlığı olarak 183 milyar dolarlık iş yaptık. 183 milyar dolarlık bir yatırım sonucunda milli gelire tam 500 milyar dolarlık katkı sağladık" dedi.
9.08.2022 Ekonomi
Yerebatan Sarnıcı ne zaman açılacak? Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti ne kadar?
Yerebatan Sarnıcı ne zaman açılacak? Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti ne kadar? Uzun süredir restorasyon çalışması yürütülen Yerebatan Sarnıcı’nda sona gelindi. Bir süredir ziyarete kapalı olan Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Türkiye’nin UNESCO’daki en iyi eseri seçilen Yerebatan Sarnıcı açılıyor. Peki, Yerebatan Sarnıcı ne zaman açılacak? Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti ne kadar? Yerebatan Sarnıcı nerede? İşte detaylar…
22.07.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri