Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik Vilnius Zirvesi sonrası çözüme kavuştu. İsveç, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine güçlü destek taahhüdünde bulunurken Türkiye de İsveç’in katılım protokolünü mümkün olan en kısa sürede TBMM’ye sevk etmeyi ve onaylanmasını sağlamayı kabul etti.
11.07.2023 Gündem
Litvanya'daki 3'lü zirveden sonuç çıktı! Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi
Litvanya'daki 3'lü zirveden sonuç çıktı! Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson ile Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta görüştü. Görüşmede İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin atılacak adımların masaya yatırıldı. Görüşme sonrası açıklama yapan Stoltenberg, “Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği kararını Meclis'e götürecek. Sayın Erdoğan ben ve İsveç mutabakata varmış ve bir bildiriye imza atmış bulunuyoruz. Bizim terörle mücadele kararımız, Türkiye'nin güvenliğine bir katkıdır.” dedi.
10.07.2023 Gündem
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Bildirisi 5 dilde imzalandı
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Bildirisi 5 dilde imzalandı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi Bildirisi, 5 farklı dilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Japarov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalandı.
16.03.2023 Dünya
Türkiye, İsveç’ten teröristlerin iadesini istedi
Türkiye, İsveç’ten teröristlerin iadesini istedi Adalet Bakanlığı, İsveç’ten terör örgütü mensuplarının Türkiye’ye iade edilmesini istedi. Listede FETÖ terör örgütü üyesi Harun Tokak, Yılmaz Aytan, Murat Çetiner, Alperen Melikhan Doğan, Bülent Keneş, Orhen Er ve Harun Ayvaz da bulunuyor.
5.10.2022 Gündem
Türkiye ve İsveç Adalet Bakanlığı heyetleri görüştü
Türkiye ve İsveç Adalet Bakanlığı heyetleri görüştü Adalet Bakanlığı heyeti, NATO'nun Madrid Zirvesi'nde oluşturulan 'Daimi Ortak Mekanizma' kapsamında İsveç Adalet Bakanlığı temsilcileri ile bir araya gelerek, ülkeden iadesi talep edilen PKK ve FETÖ mensuplarına ilişkin dosyaları gündeme getirdi. 
5.10.2022 Gündem
İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı
İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, devlet televizyonunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretamiz içerikler sunan program nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
5.10.2022 Gündem
Bakan Bozdağ açıkladı: İsveç heyeti Türkiye'ye geliyor
Bakan Bozdağ açıkladı: İsveç heyeti Türkiye'ye geliyor Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İsveç ve Finlandiya’nın NATO mutabakatı çerçevesinde FETÖ ve PKK üyelerini Türkiye’ye iade etmelerini bekliyoruz. Bizim iadesini istediğimiz kişiler ülkemizde hakkında soruşturma ve kovuşturma olan kişilerdir. İadesini istediğimiz kişilerin İsveç ve Finlandiya’dan ayrılıp ayrılmadığı konusunda bize bilgi verilmedi’’ dedi.
27.09.2022 Siyaset
NATO mutabakatı sonrası İsveç'ten ilk adım geldi! FETÖ veya PKK’lı yerine dolandırıcı iadesi...
NATO mutabakatı sonrası İsveç'ten ilk adım geldi! FETÖ veya PKK’lı yerine dolandırıcı iadesi... Rusya-Ukrayna savaşından sonra paniğe kapılıp NATO'ya üye olmak isteyen İsveç Türkiye ile mutabakat imzalamıştı. Türkiye’nin, NATO üyeliği için suçluların iadesini şart koştuğu İsveç’ten bir adım geldi. Ancak İsveç; FETÖ veya PKK’lı değil, dolandırıcılıktan hüküm giymiş bir suçlunun iadesini kabul etti.
13.08.2022 Dünya
Avrupalı gençlerin evden ayrılma yaşı: 26,4
Avrupalı gençlerin evden ayrılma yaşı: 26,4 Avrupa Birliği ülkelerinde gençler ortalama 26,4 yaşında ailelerinden ayrı yaşamaya başlıyor. İsveç, gençlerin en erken yaşta evden ayrıldığı ülke konumunda bulunuyor.
12.08.2021 Dünya
Çeliğe karşı üzüm
Çeliğe karşı üzüm ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerini AB, Kanada ve Meksika’ya da uygulama kararı gerilim yarattı. AB DTÖ’ye gitmeye hazırlanırken Kanada, Amerikan çelik ve alüminyumuna, Meksika da ABD’den ithal edilen üzüm, elma ve domuz etine ek vergi getiriyor
1.06.2018 Ekonomi
Yüzleşmeden kurtulabilir!
Yüzleşmeden kurtulabilir! Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak’ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme ve bombalama eylemini gerçekleştirdikleri iddiasıyla aralarında ’Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da bulunduğu 16 sanıklı JİTEM davası dü görüldü...
29.09.2021 Gündem
'Ülkemizde barınamazlar...'
'Ülkemizde barınamazlar...' İsveçli muhabire Başbakan Erdoğan'dan sert yanıt...
7.11.2013 Siyaset
'İsveç'e giderim ama...'
'İsveç'e giderim ama...' Assange 'tek bir şartla teslim olurum' dedi...
22.08.2012 Dünya
Taşıt vergisinde yeni sistem geliyor
Taşıt vergisinde yeni sistem geliyor Gelir İdaresi Başkanlığı, motorlu taşıtlar vergisinde mevcut sistemi gözden geçirmeye hazırlanıyor...
29.11.2010 Ekonomi
JİTEM itirafçısı Aygan'dan şok sözler!
JİTEM itirafçısı Aygan'dan şok sözler! 1993’te Bingöl’de ölen 33 eri faillerini açıkladı...
29.09.2021 Gündem
Türkiye iki ülkenin arasını açtı
Türkiye iki ülkenin arasını açtı Fransa ile İsveç, Türkiye için karşı karşıya
2.07.2009 Dünya
İsveç Parlamento Heyeti, TBMM'de
İsveç Parlamento Heyeti, TBMM'de TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye'nin kriterleri yerine getirmeden AB üyeliğine alınmasını beklemediklerini söyledi
29.09.2021 Gündem
"3 hafta sonra idam edilecek"
"3 hafta sonra idam edilecek" Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yargı sürecinin 3 hafta içinde tamamlanacağı öne sürüldü
26.07.2005 Dünya
İktidarlar cezalandırıldı
İktidarlar cezalandırıldı Ekonomi politikaları, Türkiye'nin üyeliği ve Irak Savaşı'na olan tepkilerin öne çıktığı seçimde, 25 Avrupa ülkesinde iktidarda bulunan partilerden sadece 7'si sandıkta başarı gösterebildi
15.06.2004 Dünya
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı Avrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderirken, Avrupa medyası da Türkiye'nin 'kilit bir aktör' olduğunu yazdı. Euractiv'in ulaştığı AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.
18.04.2024 Dünya
Avrupa’da iş bulmanın en kolay olduğu şehir belli oldu!
Avrupa’da iş bulmanın en kolay olduğu şehir belli oldu! Avrupa Birliği’nde (AB) iş bulmanın en kolay olduğu şehrin Prag olduğu belirlendi. AB Komisyonu her yıl hazırladığı Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi raporunu kamuoyuna duyurdu. İstihdam imkanlarının da değerlendirildiği rapora göre, AB’nin kuzey bölgelerinde iş bulma olasılığı güneye kıyasla daha fazla.
3.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Muhalefet özellikle mülteci meselesini gündeme getiriyor. Bunların hiçbirinden onlara ekmek çıkmaz, boşuna uğraşıyorlar. 31 Mart kesinlikle bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğimiz gün olacaktır.' dedi. Erzincan'daki heyelanla ilgili soruşturmaların sürdüğünü belirten Erdoğan, 'Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek.' ifadelerini kullandı.
15.02.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması!
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Fidan, F-16 ve F-35 için son durumu aktardı. Öte yandan ABD - İran çatışmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Fidan, 'Ateşle oynuyorlar. Ateşle oyun yangına dönebilir. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.' dedi.
4.02.2024 Gündem
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti İsveç’in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
26.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri