Gazete Vatan Logo

İsveç Parlamento Heyeti, TBMM'de

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye'nin kriterleri yerine getirmeden AB üyeliğine alınmasını beklemediklerini söyledi

Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan İsveç'in AB Bakanı Cecilia Malmström ve beraberindeki parlamento heyetiyle bir araya gelen Yakış, her alanda yapılan ve devam eden Reformların, Türk halkının iyiliği için sürdürüleceğini söyledi. Yakış, 'Özgürlük, demokrasi ve insan hakları konusunda mükemmel olmadığımızı biliyoruz' dedi.

Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde tartışılan Kıbrıs konusuna da değinen AB Uyum Komisyonu Başkanı Yakış, 'Kıbrıs konusunda Annan Planı'nı destekledik. Ancak bizim desteğimiz karşısında Güney Kıbrıs Rum Kesimi ödüllendirildi. Kıbrıs'taki ekonomik ambargonun kaldırılması, sizin Türkiye'ye verdiğiniz siyasi sözdür'
diye konuştu.

"İSVEÇ HALKI TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİNİ İSTİYOR"
İsveç AB Bakanı Malmström ise 'hazmetme' kelimesini 'korkunç' bulduğunu Belirterek, 'Bizde bu sözün karşılığı entegrasyondur. 'Hazmetme' kelimesini kabul etmiyoruz' dedi.

Malmström, kendi seçim bölgesinde çok sayıda Türk'ün yaşadığını anlatarak, bu bölgeye 'Küçük İzmir' denildiğini söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliğisürecini de değerlendiren Malmström, '2006, Türkiye için türbülanslı, dramatik bir yıl oldu. 2007'nin daha iyi Olacağını düşünüyorum. AB ülkelerinin çoğu Türkiye'nin adaylığını destekliyor. İsveç halkının da büyük çoğunluğu Türkiye'nin AB'ye üye olmasını istiyor' diye konuştu.

Haberin Devamı