İstinaf Mahkemesi

İstinaf Mahkemesi

Son dakika istinaf mahkemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istinaf mahkemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istinaf mahkemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstinaf Mahkemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istinaf mahkemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 956 istinaf mahkemesi haberi bulunmuştur. Tüm istinaf mahkemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yengesini baltayla öldüren sanığın cezası belli oldu!
Yengesini baltayla öldüren sanığın cezası belli oldu! Kayseri'de yengesi Emine Topçu'yu (73) baltayla öldüren Ali Rıza Topçu'ya (76), tutuklu yargılandığı davada, eylemini, yengesinin elinde bıçak görmesi ve kendisine hakaret etmesi sonucu işlediği gerekçesiyle 'Kadını kasten öldürme' suçundan 'tahrik' indirimiyle verilen 24 yıl hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, yerel mahkemenin uyguladığı tahrik indiriminin kaldırılması talebiyle kararı temyiz edip, dosyayı Yargıtay'a taşıdı.
27.03.2024 Gündem
5 bin lira için arkadaşlarını öldürüp gömen 2 sanık için mahkeme kararını verdi
5 bin lira için arkadaşlarını öldürüp gömen 2 sanık için mahkeme kararını verdi Erzurum'da kaybolduktan 16 yıl sonra, para meselesi yüzünden öldürülüp Kop Dağı'nın eteklerine gömüldüğü ortaya çıkan Recep Akpınar (27) cinayetine ilişkin tutuklu yargılanan Mehmet Göktürk (53) ve Necmi Acar'a (52) verilen müebbet hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.
21.03.2024 Gündem
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) öldürülmesiyle ilgili haklarında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38'er yıl hapis cezası verilen sanıklardan anne Mine Durak (28) ile sevgilisi Serkan Elçetin'in (39) cezaları Yargıtay'da da onandı.
28.11.2023 Gündem
Bitcoin Safiye hakkında flaş karar! 52 gün sonra tahliye oldu
Bitcoin Safiye hakkında flaş karar! 52 gün sonra tahliye oldu Aydın'da kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp farklı meslek gruplarından 40 kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra 135 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada çevresinde 'Bitcoin Safiye' olarak tanınan Safiye Gökçe Yüce'ye (43) verilen toplam 81 yıl hapis ve 394 bin 300 TL para cezasını istinaf mahkemesi bozup, 52 gün sonra tahliyesine karar verdi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13'üncü Ceza Dairesi, bu kararına gerekçe olarak; şüpheyi ortadan kaldıracak ve cezalandırılması yönünde tam bir vicdani kanaat oluşturacak kesin, somut ve inandırıcı delilin bulunmadığını gösterip, dosyayı yerel mahkemeye iade etti.
27.11.2023 Gündem
25 yaşındaki Ayşe doktor sevgilisinin evinde ölü bulundu! 1 milyon TL'lik rapor
25 yaşındaki Ayşe doktor sevgilisinin evinde ölü bulundu! 1 milyon TL'lik rapor Anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın ailesi, kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları ve mahkemece 3 yıl 4 ay ceza verilen anestezi doktoru Özgür Tarhan hakkında maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı. Bilirkişi, tazminat olarak yaklaşık 1 milyon TL ödenmesi yönünde rapor hazırladı.
11.08.2023 Yaşam
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor Bursa İş Mahkemesi, emsal teşkil edebilecek bir karara imza attı. Gıda sektöründe çalışan bir fabrika işçisi 2016 yılında 432,4 saat fazla mesai yaparak 270 saatlik yasal sınırı aştı. İşçi, kendi rızasıyla işten ayrılıp tazminat talep etti. Ancak işveren karşı çıktı. Bunun üzerine açılan davadan çalışan herkesi ilgilendiren bir karara imza atıldı.
24.06.2023 Çalışan Hakları
Genç kadını çiftlikte kürekle öldürdü, ağır müebbet cezası onaylandı
Genç kadını çiftlikte kürekle öldürdü, ağır müebbet cezası onaylandı Çanakkale’nin Biga ilçesinde geçen yıl bir tavuk çiftliğinde çalışan 3 çocuk annesi Türkan Demir’i (27), başına kürekle vurarak öldürmek suçundan, hiçbir indirim uygulanmaksızın 'kadına karşı eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan tutuklu sanık Hakkı Elalmış'ın (30) müebbet hapis cezası, Bursa Bölge Adliyesi Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.
2.06.2023 Gündem
Eşini acımasızca öldürdü! Akıl sağlığı oyunu tutmadı
Eşini acımasızca öldürdü! Akıl sağlığı oyunu tutmadı İki çocuk annesi Selvan Acar, eşi Tanju Acar tarafından sırtından bıçaklanarak öldürüldü. Adli Tıp Kurumu, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor verdi. Raporun ardından yeniden yapılan yargılamada, mahkeme bir kez daha sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.
30.04.2023 Yaşam
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da deprem tedirginliği başladı. Pek çok kişi yaşadığı konutun risk taşıdığını düşüyor. Yerel yönetimler ise kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız veriyor. Fatih’in Belediye Başkanı Turan “Tarihi ilçede kat sınırlaması söz konusu. ‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan notu getirdik. Depremden 15 gün önce bu çözüm mahkemeye taşındı. Fatih’te şu an bir insan gelip de, ‘Ben yasal evimi yıkıp aynısını yapacağım’ dese biz ona ruhsat veremiyoruz” dedi.
29.03.2023 Gündem
İkinci evlilik ile ilgili son dakika kararı! Yabancı uyruklu vatandaşları ilgilendiriyor
İkinci evlilik ile ilgili son dakika kararı! Yabancı uyruklu vatandaşları ilgilendiriyor Türkiye’de evli yabancı uyruklu çiftleri ilgilendiren gelişme! Yargıtay'dan, Türk vatandaşı olan ve 2 eşi bulunan Suriyeli Beşar Daboul'un, Türk Medeni Kanunu gereği ikinci evliliğini iptal eden mahkeme kararı ile ilgili son dakika hamlesi geldi.
22.01.2023 Yaşam
Ünlü isim nafaka cevabıyla Cem Yılmaz'a göndermede bulundu: Kadını mağdur edenler acizdir
Ünlü isim nafaka cevabıyla Cem Yılmaz'a göndermede bulundu: Kadını mağdur edenler acizdir Şefik Öztek ile 2.5 yıl önce yollarını ayıran Şebnem Özinal, "Ben evlilik kadını değilmişim" itirafında bulunurken, Mert Aydın'dan sadece 53 günde boşanan meselektaşı Merve Boluğur'la ilgili sözleriyle dikkat çekti. Eski eşlerine nafaka ödemek istemeyen erkekleri de acizlikle suçlayan oyuncu, "Kusura bakmayın imza attıysanız indirime gidemezsin" dedi.
19.01.2023 Magazin
Melek'i öldürmeden önce internette 'Zina eden ablayı öldürmek caiz mi' diye arama yapmış
Melek'i öldürmeden önce internette 'Zina eden ablayı öldürmek caiz mi' diye arama yapmış Diyarbakır'da, tartıştığı ablası Melek Aslan'ı (24) tabancayla vurarak öldüren Mustafa Aslan (21) ve azmettirdiği öne sürülen eski sevgilisi Orhan Vatansever'in müebbet hapis cezaları, İstinaf Mahkemesi'nce onandı. Aslan'ın, cinayetten 1 hafta önce internetten 'Şeriata göre zina eden ablayı öldürmek caiz mi?' yazarak arama yaptığı ortaya çıktı.
14.01.2023 Yaşam
Adnan Oktar davasında gerekçeli karar, örgütten kopmamaları için eğitim hakkı engellenmiş
Adnan Oktar davasında gerekçeli karar, örgütten kopmamaları için eğitim hakkı engellenmiş Adnan Oktar ile birlikte 14 kişinin, 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili mahkeme 10 bin 393 sayfalık gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçede, "Turnike sistemi" adı altında genç kızları kandırıp ailelerinden uzaklaştırarak örgüte katılmalarının sağlandığı ve erkeklerin de bu sistem sayesinde örgüte olan bağlılıklarının artırıldığına yer verildi. Kararda, özellikle kadın üyelerin örgütten kopmamaları için eğitim haklarının alındığına vurgu yapıldı.
3.01.2023 Gündem
Cem Yılmaz'a 'nafaka' sorusu!
Cem Yılmaz'a 'nafaka' sorusu! Cem Yılmaz, 2012 yılında dünyaevine girdiği Ahu Yağtu ile 2013'te boşanmıştı. Nafaka davasıyla gündemden düşmeyen komedyen, geçtiğimiz akşam Levent'te bir kebapçı çıkışı görüntülendi. Ünlü isim nafaka sorularına yanıt vermedi.
30.12.2022 Magazin
Ayşe Tuba Arslan cinayetinde, sanık eski eşe bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
Ayşe Tuba Arslan cinayetinde, sanık eski eşe bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapis Eskişehir'de eski eşi Ayşe Tuba Arslan'ı (45) satırla öldüren Yalçın Özalpay'a (52) 'haksız tahrik' gerekçesiyle 24 yıla düşüren istinaf mahkemesinin kararı Yargıtay’da bozuldu. Ankara İstinaf Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nde yeniden görülen davada mahkeme heyeti sanık Özalpay’ı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
23.12.2022 Yaşam
Bankada unutulan paralar ile ilgili yeni karar! İade edildi, herkes için geçerli
Bankada unutulan paralar ile ilgili yeni karar! İade edildi, herkes için geçerli Çalışmak için yıllar önce yurtdışına giden Ş.Ö.'nün eşi için Türkiye'de vadesiz mevduat hesabı açıldı. İçinde de 12 bin euro vardı. Eşi vefat edince Ş.Ö.'ye ulaşılamadı. 10 yılın ardından 'zaman aşımına uğradığı' gerekçesiyle para Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) aktarıldı. Bunu öğrenen Ş.Ö. dava açtı. Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı. İşte detaylar...
22.12.2022 Ekonomi
Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş Türkiye'ye getirildi
Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş Türkiye'ye getirildi Necip Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş'ın Türkiye'ye iade talebi Bulgaristan makamlarınca kabul edilmişti. Göktaş'ı taşıyan uçak 23.57 de İstanbul Havalimanı'na indi.
16.12.2022 Gündem
İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak! Bundan sonra süreç nasıl işleyecek?
İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak! Bundan sonra süreç nasıl işleyecek? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Ekrem İmamoğlu’na, siyasi yasak öngören TCK’nın 53. maddesinin uygulanmasına da hükmetti. Karar, İstinaf ve Yargıtay’a taşınacak.
15.12.2022 Gündem
Gazeteciler ve hukukçular, İmamoğlu kararını değerlendirdi: 'Siyasete yansımasını göreceğiz'
Gazeteciler ve hukukçular, İmamoğlu kararını değerlendirdi: 'Siyasete yansımasını göreceğiz' İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını hukukçu ve gazeteciler CNN Türk canlı yayınında değerlendirdi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Sayın Cumhurbaşkanının da geçmişte siyasi yasaklara maruz kalmış biri olarak bu kararı eleştireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Hukukçu Selami Kuran, “Çok erken yorumlar yapılıyor. Yargı sürecini beklemek lazım” diye konuştu. Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı ise kararı “Bunun siyasete yansımasını da göreceğiz” şeklinde değerlendirdi.
15.12.2022 Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi.
14.12.2022 Gündem
Hablemitoğlu suikastı faili Levent Göktaş'ın iadesi talebi kabul edildi
Hablemitoğlu suikastı faili Levent Göktaş'ın iadesi talebi kabul edildi Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Mustafa Levent Göktaş'ın, Türkiye'ye iade talebi Bulgaristan tarafından kabul edildi. 
14.12.2022 Gündem
Maske davasında flaş gelişme! Tazminat kararı bozuldu
Maske davasında flaş gelişme! Tazminat kararı bozuldu Erzurum’da eczanedeki maske fiyatlarına ilişkin kullandığı 'kalpazan' ifadesi nedeniyle hakkında dava açılıp, 7 bin 500 TL tazminat cezasına çarptırılan iş insanı İbrahim Gözütok, kararı İstinaf'a taşıdı. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Hukuk Dairesi, mahkemenin tazminat kararını bozup, flaş bir karara imza attı.
13.12.2022 Yaşam
Cem Yılmaz'a nafaka şoku!
Cem Yılmaz'a nafaka şoku! Cem Yılmaz'ın eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği 10 bin dolarlık nafakanın azaltılıp Türk lirası olarak ödenmesi talebi kısmen kabul edilerek 70 bin Türk lirasına düşürüldüğü mahkeme kararını istinaf mahkemesi reddetti. İstinaf mahkemesi 70 bin Türk lirası olarak kabul edilen kararı bozarak, 10 bin dolar nafaka ödemesine hükmetti.
29.11.2022 Magazin
6 bin 330 euroluk ilacın bedeli, SGK tarafından ödenecek
6 bin 330 euroluk ilacın bedeli, SGK tarafından ödenecek İzmir'de kanser hastası Y.K.’nin (38), SGK'nın ödemediği 6 bin 330 euroluk (Yaklaşık 122 bin TL) ilaç için 12'nci İş Mahkemesi'nde açtığı davada 'ihtiyati tedbir' talebi reddedildi.
19.11.2022 Gündem
Mahkeme kararını açıkladı! Adnan Oktar'a 8 bin 658 yıl hapis cezası
Mahkeme kararını açıkladı! Adnan Oktar'a 8 bin 658 yıl hapis cezası Adnan Oktar suç örgütüne yönelik bölge adliye mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden görülen davada, mahkeme kararını açıkladı. Adnan Oktar 8 bin 658 yıl hapisle cezalandırıldı.
16.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstinaf Mahkemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istinaf mahkemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.