İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken meydana yürümek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır." dedi. İşte dakika dakika yaşananlar...
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerle kol kola Kandil'de dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerle kol kola Kandil'de dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parlamentoya öyle yada böyle girip, teröristlerle kol kola Kandil'de dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz" dedi. "Ülkemizde misafir ettiğimiz mağdurları korumaya devam edeceğiz" diyen Erdoğan, "Particiklerden biri Karkamış'a geçmiş. Orada mültecilerle ilgili laf etmeye kalkınca 'Bugün bunun yeri değil. Burada siyaset yapmayın' deyip kovdular, o da bir dükkana sığındı. Daha bu iyi günleriniz" ifadelerini kullandı.
25.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pençe Kılıç Harekatı açıklaması: Karadan ve havadan gerekeni yaptık
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pençe Kılıç Harekatı açıklaması: Karadan ve havadan gerekeni yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı kapsamındaki resepsiyonda liderlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pençe Kılıç Harekatı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan 'Kobani’de yuvalanan teröristlere karşı 12 hedefi vurmak suretiyle orada etkisiz hale getirdik. Burada herhangi bir tahdit yok. Bu harekâtın sürekliliği söz konusu. Karadan ve havadan gereken neyse yaptık. Bundan sonra da yapacağız' ifadelerini kullandı.
21.11.2022 Siyaset
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağım İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Komisyonda milletvekillerinin bütçeye ilişkin görüş bildirildiği esnada söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un eleştirileri üzerine Bakan Soylu, Terör Soruşturmaları (Belediyeler) yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak “Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini söylerim. Bütün belgeleri ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığını göstereceğim” dedi.
18.11.2022 Siyaset
İstiklal Caddesi'nde Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü düzenlendi
İstiklal Caddesi'nde Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü düzenlendi İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler anılıyor. 35 ülkenin konsolos ve temsilcileri teröre karşı birlik mesajı verdi.    
16.11.2022 Gündem
Metaverse nedir, nasıl oynanır? Metaverse arsa alma ne anlama geliyor, platformdan nasıl arsa alınır?
Metaverse nedir, nasıl oynanır? Metaverse arsa alma ne anlama geliyor, platformdan nasıl arsa alınır? Ovr isimli oyun tabanlı Metaverse platformunda, Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1.6 trilyon parsele bölündüğü bu sanal evrende Türkiye’nin en değerli arazileri çoktan satın alınmış, Çırağan Caddesi üzerinde parsel bulmak imkânsız hale geldi. İstanbul’da ortalama bir parselin bedeli 200 lirayken, Bağcılar’da bir Metaverse parseli 135 lira, Ortaköy sahilinde ise parsel bedeli 500 liraya kadar çıkıyor. Peki, Metaverse nedir, nasıl oynanır? Metaverse arsa alma ne anlama geliyor, platformdan nasıl arsa alınır?
30.12.2021 Gündem
Metaverse'te İstanbul parsel parsel satılıyor! Almak imkansız
Metaverse'te İstanbul parsel parsel satılıyor! Almak imkansız Ovr isimli oyun tabanlı Metaverse platformunda, Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1.6 trilyon parsele bölündüğü bu sanal evrende Türkiye’nin en değerli arazileri çoktan satın alınmış durumda. Çırağan Caddesi üzerinde parsel bulmak imkânsız. Stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol alanlar çoktan satılmış. İstanbul’da ortalama bir parselin bedeli 200 lira. Bağcılar’da bir Metaverse parseli 135 lirayken, Ortaköy sahilinde bu rakam 500 liraya çıkıyor. İstanbul’da geniş bir sanal arazi almanın bedeli ise 20 bin liralara ulaşıyor.
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Profiterolü Türkiye'ye getiren tarihi İnci pastanesi taklitçilere savaş açtı
Profiterolü Türkiye'ye getiren tarihi İnci pastanesi taklitçilere savaş açtı Türkiye'de ilk profiterolü üreten tarihi İnci Pastanesi taklitçilerle karşı karşıya kaldı. Taklitçi firmalar, aylarca İnci Pastanesi'nin iletişim bilgilerini değiştirerek evlere sipariş teslim etti. Bunun üzerine İnci Pastanesi, fiillerin durdurulması ve önlenmesi için taklitçilerine karşı dava açtı.
25.12.2021 Yaşam
İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı var
İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı var Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte çok sayıda yerde çatılar uçtu. Bakan Koca yaralılarla ilgili son durumu bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada da "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan İstanbul'daki fırtına kabusunda yürek yakan bir detay ortaya çıktı. Esenyurt'ta, Elif Şanver isimli kadın, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtardı ama kendisi hayatını kaybetti. İşte haberin detayları...
29.11.2021 Gündem
Kar ne zaman bitecek? Kar yağışı kaç gün sürecek? Türkiye geneli hava durumu!
Kar ne zaman bitecek? Kar yağışı kaç gün sürecek? Türkiye geneli hava durumu! Yurt genelinde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Birçok şehirde yer yer kar etkili olurken İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Van, Muş, Bitlis, Hakkari'de 729 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Peki, İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? Kar ne zaman bitecek? İşte il il hava durumu ve Türkiye'de son durum...
18.01.2021 Gündem
İstanbul Valisi Yerlikaya alınan kararları açıklandı! Tüm girişler sınırlandırılacak
İstanbul Valisi Yerlikaya alınan kararları açıklandı! Tüm girişler sınırlandırılacak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilecek "2020 Yılı Asayiş Değerlendirme ve 2021 Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı" ardından yaptığı açıklamada, "1 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den, 1 ocak 2021 Cuma günü 10.00'a kadar tüm girişler sınırlandırılacaktır. Yılbaşı gecesi; 4 bin 871 jandarma, 24 bin 298 polis, 4 bin 918 bekçi ve 160 sahil güvenlik mensubu olmak üzere, toplam 34 bin 247 arkadaşımız, görevinin başında olacak." dedi.
31.12.2020 Gündem
AK Parti sözcüsü Çelik'ten ek gösterge açıklaması
AK Parti sözcüsü Çelik'ten ek gösterge açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok arkadaşlarımız çalışıyor." dedi.
28.10.2019 Gündem
CHP MYK toplandı
CHP MYK toplandı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Diyarbakır'da annelerin yaptığı oturma eylemine ilişkin, "Dağa zorla kaçırılan çocuklar, gözyaşı döken ana babalar için üzülmemek, kahrolmamak mümkün değil. Bunu yapan PKK terör örgütünü lanetliyoruz." dedi.
9.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ciddi yanılma yaşayacaklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ciddi yanılma yaşayacaklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Meydanların diline baktığımızda, bu seçimde çok ciddi bir yanılmayı anket şirketleri yaşayacak. Gerçek anketi pazar akşamı göreceğiz' dedi.
28.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP lideri Bahçeli ile İstanbul, Ankara ve İzmir mitinglerinin yapılacağını söyleyen Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener için de "Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı. 'Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler' dedi. Ardından Aydın'a geçti, 'Cumhurbaşkanının terörist dediği Aydınlı vatandaşlarım' ifadesini kullandı.
14.03.2019 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gündemimizde af yok
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gündemimizde af yok AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP'nin af önerisine ilişkin, "Bizim gündemimizde yok. Daha önceki pozisyonumuzda bir değişiklik yok." dedi.
29.08.2018 Gündem
İstanbul’a müzik ve danslarıyla renk katıyorlar
İstanbul’a müzik ve danslarıyla renk katıyorlar İstanbul’un caddelerinden hoş melodiler yükseliyor. Şehrin en popüler semti İstiklal Caddesi farklı tarzda müzik yapan müzisyenlerin sahnesi gibi. İşte dünyanın dört bir tarafından gelen ve müziğini insanlarla buluşturmak isteyen sokak müzisyenleri...
30.06.2018 Arşiv
Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Ara sokaklara girilmiyor
Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Ara sokaklara girilmiyor Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili bölge bölge uyarılar geldi. İstanbul'da dün kar kalınlığı 122 cm'ye ulaştı. Denizlerde ise dün akşam 20:00'da başlayan fırtına Çarşamba gününe kadar etkisini gösterecek. İşte il il hava durumu...
29.09.2021 Gündem
Fethi Sekin son yolculuğuna uğurlandı
Fethi Sekin son yolculuğuna uğurlandı İZMİR Adliyesi'ne dün PKK'lı teröristlerin bombalı araçla ve otomatik silahlarla düzenlediği hain saldırıda şehit olan kahraman polis memuru 43 yaşındaki Fethi Sekin ile mübaşir 48 yaşındaki Musa Can için tören düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı İzmir Adliyesi önündeki törende şehitlerden Musa Can'ın tabutuna sarılan kızı Başak Can'ın feryatları, yürekleri dağladı.
29.09.2021 Gündem
Bu bölgelerde kiralar yüzde 20 ucuzluyor!
Bu bölgelerde kiralar yüzde 20 ucuzluyor! 280 dolara çıkan aylık metrekare kirasıyla Türkiye’nin en pahalı caddeleri İstiklal, Bağdat ve Abdi ipekçi’de mağazaların birbiri ardına kapanması TL’ye dönüş getirdi. Bazı mülk sahipleri döviz cinsi kiradan vazgeçerken yüzde 20’ye varan indirim de başladı
14.08.2016 Ekonomi
Alternatif tiyatrolar sahnelere can veriyor
Alternatif tiyatrolar sahnelere can veriyor İstanbul’da bulunan yaklaşık 150 bağımsız tiyatro grubu, bu sezon 250’ye yakın oyun sergiledi. Alternatif tiyatrolar, sanatseverlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. İşte şehrin başlıca sahneleri...
16.05.2016 Arşiv
Dünyaca ünlü oyuncu Melisa Süzen hayranı çıktı!
Dünyaca ünlü oyuncu Melisa Süzen hayranı çıktı! Son birkaç gündür İstiklal Caddesi'nde sinemalar arasında koşuştururken 'Acaba bu gördüğümüz Stacy Martin mi?' diyenler olmuştur muhakkak...
13.04.2016 Magazin
İstiklal'deki patlamayı dünya böyle gördü
İstiklal'deki patlamayı dünya böyle gördü Uluslararası haber ajansları, İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu...
29.09.2021 Gündem
Başbakan Davutoğlu evinin kapılarını ilk kez açtı
Başbakan Davutoğlu evinin kapılarını ilk kez açtı Başbakan Ahmet Davutoğlu, aile yaşamının ve entelektüel serüveninin dönüm noktalarını evinde yaptığı röportajda anlattı.
29.09.2021 Gündem
Muhabire ilginç cevap!
Muhabire ilginç cevap! HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, parti heyetinin İmralı'ya gidiş-gelişlerinin durduğunu belirterek, "Bunların yeniden başlatılması için başvuruda bulunduk. Buna cevap bekliyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem