Plajlar doldu, taştı!
Plajlar doldu, taştı! Ramazan öncesi renkli görüntülere sahne oldu
29.09.2021 Gündem
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
ÇANAKKALE HARİTASI ||| Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri…
ÇANAKKALE HARİTASI ||| Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri… Marmara Bölgesinin güneybatısında yer alan Çanakkale, Marmara Denizine kıyısı olan bir şehirdir. Çanakkale güneyde Balıkesir’le, diğer sınır komşuları ise Tekirdağ ve Edirne'dir. Asya ile Avrupa arasında ulaşımı sağlayan Çanakkale Boğazı ise ekonomik anlamda şehir için stratejik bir önemdedir. Peki, Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri…
23.08.2023 Gündem
Özel işletmelerin hukuksuzluğu sürüyor: Ücret ödemeden sahilde yürümek bile yasak!
Özel işletmelerin hukuksuzluğu sürüyor: Ücret ödemeden sahilde yürümek bile yasak! Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'da başlayan 'Havlunu da al gel' hareketi Türkiye'ye de sıçramıştı. Bu kez de özel işletmeler ücret ödemeden bırakın denize girmeyi sahilde yürümeye bile izin vermedi.
22.08.2023 Gündem
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
266 Alan Kodu Nereye Ait? 0266 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?
266 Alan Kodu Nereye Ait? 0266 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor? Türkiye Cumhuriyeti’nde alan kodu yerel numarayı oluşturan 7 numaradan önce gelen 3 numaradır. Ülkemizde her şehrin kendine ait bir alan kodu bulunmaktadır. 266 alan kodu da bunların arasındadır. 
28.05.2023 Yaşam
İBB plajları bayram etkinlikleri! Kurban Bayramı İBB etkinlikleri nerede?
İBB plajları bayram etkinlikleri! Kurban Bayramı İBB etkinlikleri nerede? Bayram tatili İBB plajları etkinlikleri ile devam ediyor. Günübirlik tatil imkanı sunan İBB plajları, Kurban Bayramı’nda birbirinden keyifli spor aktivitelerine ev sahipliği yapacak. Bayramda serinlemek isteyen İstanbullular, 11 Temmuz’dan itibaren bir yandan deniz keyfi yaparken diğer yandan da futboldan badmintona ve tenise kadar birçok plaj sporuyla kumsalın tadını çıkaracak. Peki, Kurban Bayramı İBB etkinlikleri nerede? Bayramda İBB plajlarında hangi etkinlikler var? İstanbul Avrupa Yakası plajları nerede? Anadolu Yakası plajları nerede? İşte detaylar…
9.07.2022 Gündem
Bayramın ilk gününde Şile plajları doldu taştı
Bayramın ilk gününde Şile plajları doldu taştı Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte tatilini İstanbul'da geçirecek olan vatandaşlar Şile'de plajlara akın etti. Şile plajlarında oluşan yoğunluk ise havadan görüntülendi.
9.07.2022 Yaşam
Plaja ücret ödemeyeni sokmuyorlar! Fahiş fiyat
Plaja ücret ödemeyeni sokmuyorlar! Fahiş fiyat Sahillerde kurulan işletmeler, yasal olmamasına rağmen plajı kullanmak isteyenlerden giriş ücreti talep ediyor. Gözde plajlarda bu ücretler ciddi rakamlara ulaşabiliyor.
18.06.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Ödüllü plaj sayısı 531'e yükseldi
Bakan Ersoy: Ödüllü plaj sayısı 531'e yükseldi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden 'mavi bayrak'ta Türkiye'nin, 2022 yılında da zirvedeki yerini koruduğunu ve ödüllü plaj sayısının 531'e yükseldiğini duyurdu.
20.05.2022 Gündem
Şile’de denize girmek yasak mı 2021, Şile'de denize giriliyor mu?
Şile’de denize girmek yasak mı 2021, Şile'de denize giriliyor mu? Şile’de denize girmek yasak mı 2021? İstanbul Şile'de, şiddetli rüzgar ve dalgadan dolayı denize giren 1 kişi boğuldu, 2 kişi kayboldu. Kaybolan kişileri arama çalışmaları sürerken, denize girmek yasaklandı.
22.07.2021 Gündem
Çeşme'de bayram tatili yoğunluğu
Çeşme'de bayram tatili yoğunluğu İzmir'in gözde turizm ilçesi Çeşme'de bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Yurdun dört bir yanından Çeşme'ye akın eden tatilciler, plajları doldurdu.
19.07.2021 Yaşam
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum!
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum! Marmara Denizi’ndeki deniz salyası kabusunun ardından Ege ve Akdeniz kıyılarında sargassum türü algler görülmeye başlandı. Peki önlem alınmazsa bu da müsilaj gibi etki yaratır mı? Denize girmek riskli mi? Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin anlattı...
21.06.2021 Gündem
Vaka sayıları artıyor, okullar açılacak mı? Peş peşe açıklamalar...
Vaka sayıları artıyor, okullar açılacak mı? Peş peşe açıklamalar... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Bizim niyetimiz okulları açmak" diyor ancak bayramla birlikte hızla yükselişe geçen vaka sayıları endişe yaratıyor. Merak edilen "Okullar açılmalı mı? Açılırsa çocuğumu okula göndermeli miyim" sorularına uzmanlar yanıt verdi. Uzmanlar okullar için il il düzenleme yapılabileceğini belirtti. Öte yandan 5-10 günlük periyotta hızlı bir yükseliş olursa her türlü kararın beklenebileceğinin de altı çizildi.
6.08.2020 Eğitim
Türkiye’de bu yıl 486 plaja mavi bayrak verildi
Türkiye’de bu yıl 486 plaja mavi bayrak verildi Bu yıl Türkiye’de 486 plaj, mavi bayrak almaya hak kazandı. Koronavirüs sonrasında hijyen, turizm tercihlerinde en önemli kriter olacak. Mavi bayrak dalgalanan plajlarıyla dünyada 3. sırada olan Türkiye, bu dönem seyahat tercihlerinde öne çıkacak.
31.05.2020 Gündem
İstanbul’da plaj keyfi
İstanbul’da plaj keyfi ‘Taşı toprağı altın’ denilen İstanbul’un denizi de kıymete bindi! Deniz suyu temizlenip ulaşım imkanları da artırılınca İstanbul’da tatil de bir seçenek haline geldi.
25.06.2019 Yaşam
Yıldırım, Çerkez temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi
Yıldırım, Çerkez temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Çerkez temsilcileri ile bir araya geldi.
12.06.2019 Siyaset
170 bin nüfuslu Bodrum’a bayramda 150 bin araç giriş yaptı
170 bin nüfuslu Bodrum’a bayramda 150 bin araç giriş yaptı Bayram tatilinin başladığı günden itibaren Bodrum’a giren araç sayısı dudak uçuklattı. Bir günde sadece 50 bin araç ilçeye girdi.
6.06.2019 Gündem
İstanbul'un plajları açılıyor
İstanbul'un plajları açılıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu Yakası'ndaki Caddebostan Plajları ile Avrupa Yakası’ndaki Güneş ve Menekşe Plajları'nı 4 Haziran'da açacağını duyurdu.
1.06.2019 Yaşam
Binali Yıldırım açıkladı! İstanbul'un organik tarım merkezi olacak...
Binali Yıldırım açıkladı! İstanbul'un organik tarım merkezi olacak... AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Şile'deki Yeryüzü Pazarı'nı örnek gösterip, ilçeyi İstanbul'un organik tarım merkezi haline getireceklerini belirterek, "İstanbul'un organik ürünlerini niye binlerce kilometre öteden getirelim? Burnumuzun dibinde Şile'de bunu pekala yapabiliriz. Buradan yetişecek ürünler, Şile'den Anadolu gıda üssünden İstanbullulara iletilecek." dedi. Binali Yıldırım, "Adalılara müjdemiz var, İstanbul kartı kullanan, yaz-kış Adada oturanlara deniz ulaşımı bedava olacak" dedi.
3.03.2019 Siyaset
Yıldırım'dan "İstanbul'a 23 Mavi Bayraklı Plaj" sözü
Yıldırım'dan "İstanbul'a 23 Mavi Bayraklı Plaj" sözü AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, İstanbul'da gerçekleştirmeyi planladığı proje kapsamında şehre, 9'u Anadolu, 14'ü Avrupa Yakası'nda olmak üzere 23 mavi bayraklı plaj kazandırılması hedefleniyor
23.02.2019 Siyaset
Doğudan batıya, kuzeyden güneye; bayram tatili rotaları
Doğudan batıya, kuzeyden güneye; bayram tatili rotaları Tarih düşkünleri, lüks arayanlar, bir şezlong bana yeter diyenler, SPA meraklıları, terkedilmiş şehrin keyfini çıkaracaklar. Kurban Bayramı tatili önerilerimiz sizi bekliyor...
11.08.2018 Arşiv
Denizleri kirleten tekne ve milyonluk yat sahipleri yandı
Denizleri kirleten tekne ve milyonluk yat sahipleri yandı Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Mavi Kart sisteminin Türkiye'deki tüm limanlarda uygulanmaya başladığını belirterek, "Milyon dolarlık teknelerle gezip, ondan sonra da gezdiği denizi kirletmek, medeni bir davranış değil. Tekne sahibi vatandaşlarımız, teknesinde tuvalet, lavabo varsa, o sıvı atıkları belli aralıklarla kıyıdaki sisteme veriyorlar. Atığı verdiğini de Mavi Kart sistemiyle belgeliyorlar. Biz bu konudaki denetim yetkisini Sahil Güvenlik Komutanlığı'na devrettik" dedi.
28.07.2018 Gündem
İranlı turistler sezonu erken açtı
İranlı turistler sezonu erken açtı Yalova'nın denizi, kumu ve eğlencesiyle turizm cenneti Çınarcık’ta Ramazan Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Nüfusu 32 bin olan Çınarcık’ta, bayramda 320 bin kişinin ağırlanması bekleniyor
6.06.2018 Yaşam
Mavi Bayrak’ta dünya üçüncüsüyüz
Mavi Bayrak’ta dünya üçüncüsüyüz Mavi Bayrak’lı plaj sayımız arttı. Bu yıl 459 plaj ve 22 marina ‘Mavi Bayrak’ sahibi oldu. Bu sayı ile Türkiye dünya üçüncü. 200 mavi bayrak Antalya’da dalgalanırken İstanbul’da bu yaz mavi bayraklı plaj yok. Van ise denize kıyısı olmamasına rağmen mavi bayraklı plaja sahip olan tek ilimiz olarak kayda geçti.
25.05.2018 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri