Gazete Vatan Logo

Plajlar doldu, taştı!

Ramazan öncesi renkli görüntülere sahne oldu

Ramazan öncesi Şile ve Kilyos başta tüm plajları tıklım tıklım dolduran İstanbullular, denizin güneşin keyfini doyasıya çıkardı...

İstanbul plajları, Ramazan öncesi renkli görüntülere sahne oldu. Yarın oruç tutmaya başlayacak İstanbullular, Ramazan öncesi son Pazar gününde soluğu Şile ve Kilyos sahillerinde aldı. Sıcak havadan bunalan 7’den 77’ye megakent sakinleri, güneş ve denizin keyfini doyasıya yaşadı. Kocaeli, Sakarya gibi İstanbul’a yakın kentlerden de serinlemek için Şile’ye gelenler oldu. Öğle saatlerinde artan sıcaklıkla birlikte adeta izdiham yaşanan kumsallarda iğne atılsa yere düşmeyecek görüntüler oluştu. Şile’deki plajlarda bir yanda şezlong ve yer kapma mücadelesi yaşandı. Her yaz üzücü boğulma vakalarıyla gündeme gelen Şile sahillerinde dün gün boyu yoğun mesai harcayan cankurtaran ekipleri, sık sık megafonlarla vatandaşları uyardı. Denizde jet-ski ve botlarla görev yapan timler yüzme bandının dışına çıkanları olası tehlikelere karşı ikaz edip, bandın içine geçmelerini sağladı.

Otopark ücreti el yaktı

Ancak Şile’de bu yıl deniz keyfi yapmanın bedeli özellikle kalabalık aileler için biraz masraflı oldu. Özel plajlarda 10 ile 35 lira arasında değişen fyatlara otopark ücreti dahil edilmedi. Özel plajların bir kısmı giriş parası aldığı müşterilerine bir soğuk içecek ve patates cipsi ikram etti. Büfelerde köfte ekmek ve dönerli sandviçler 10-15 liradan satıldı.

Kilyos da Şile’yi aratmadı

Avrupa yakasındi Kilyos’taki manzara da Şile’yi aratmadı. Binlerce kişi Ramazan öncesi son Pazar’ın keyfini çıkarmak için plajlara akın edince, Kilyos’a giden yollarda uzun kuyruklar oluştu. Kilyos’taki özel plajların giriş fiyatları hafta sonu kişi başı 10-40 lira arasında değişti.

Haberin Devamı