9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi?
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi? Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil öncesinde banka işlerini halledecekler 8 Nisan Pazartesi ile 9 Nisan Salı günü bankaların açık olup olmadığını sorguluyor. 8 Nisan resmi tatil takviminde yer almıyor, ancak kamu çalışanları için tatil ilan edildi. Peki, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık mı, bayram tatilinde banaklar kaç gün kapalı, 9 günlük bayram tatilinde bankalar çalışacak mı?
4.04.2024 Yaşam
Borsa İstanbul açık mı? 26-27 Haziran (arefe günü) Borsa'da işlem var mı? Borsa hangi günler tatil?
Borsa İstanbul açık mı? 26-27 Haziran (arefe günü) Borsa'da işlem var mı? Borsa hangi günler tatil? Borsa İstanbul açık mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Kurban Bayramı'nda 9 günlük idari izin var. Bu gelişme sonrası Borsa yatırımcısı işlemlerin olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki Borsa hangi günler tatil? 26-27 Haziran (arefe günü) Borsa açık mı? İşte detaylar...
25.06.2023 Ekonomi
Memurlara kar tatili var mı? 10 Şubat İstanbul'da kamuda kar tatili (idari izin) yapıldı mı?
Memurlara kar tatili var mı? 10 Şubat İstanbul'da kamuda kar tatili (idari izin) yapıldı mı? Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı devam ediyor. İstanbul dahil pek çok ilde eğitime ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kar yağışı 9 Şubat Perşembe gününe kadar devam edecek. Peki memurlara kar tatili olacak mı? 10 Şubat kamuda kar tatili/idari izin yapıldı mı?
9.02.2023 Gündem
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Mahkemede itiraf etti: İzin verdiler, dikiş attım
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Mahkemede itiraf etti: İzin verdiler, dikiş attım Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayında yeni bir gelişme daha yaşandı. Sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 20 yaşındaki Ayşe Özkiraz hakim karşısına çıktı. Sahte doktor Özkiraz duruşma salonunda yaptığı savunmada çarpıcı itiraflarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
4.01.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş Sahte doktor olayında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Ayşe Özkiraz (20) hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Sahte doktor skandalı sonrası ülke gündemine oturan Çerkezköy Devlet Hastanesi ile ilgili sıcak bir gelişme daha yaşanırken Ayşe Özkiraz’ın son planı da ifşa oldu. Çerkezköy'den sonraki hedefinin Ankara Şehir Hastanesi olduğu belirlenen Özkiraz'ın cezaevi yönetiminden istekleri de ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
24.12.2022 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında son dakika gelişmesi! Son planı da ifşa oldu
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında son dakika gelişmesi! Son planı da ifşa oldu Sahte doktor olayında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Sahte doktor skandalı sonrası ülke gündemine oturan Çerkezköy Devlet Hastanesi ile ilgili sıcak bir gelişme daha yaşanırken Ayşe Özkiraz’ın son planı da ifşa oldu.
22.12.2022 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Bakanlık resmen açıkladı, 4 ay boyunca sürmüş
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Bakanlık resmen açıkladı, 4 ay boyunca sürmüş Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayında yeni bir gelişme daha yaşandı. Bakanlık son dakika açıkladı. Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı iddiası ile Türkiye'nin gündemine oturan 'sahte doktor' skandalı hakkında Sağlık Bakanlığı bir duyuru paylaştı. Yapılan açıklamada '4 ay' detayı dikkat çekerken doktor ve başhekim için de karar verildi. İşte haberin detayları...
19.12.2022 Gündem
Yıllarca süren iğrenç istismar! İnfial yarattı
Yıllarca süren iğrenç istismar! İnfial yarattı İsmailağa Cemaati’nde H.K.G.’nin 6 yaşındayken, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘evlendirilerek’ yıllarca cinsel istismara maruz kalmasının ortaya çıkması sonrası Türkiye ayağa kalktı. Yıllarca süren istismarın ‘kabul edilemez ve affedilemez’ olduğu vurgulandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul'da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar veren savcı hakkında inceleme başlattı.
9.12.2022 Gündem
Adalet Bakanı Bozdağ: Türk milleti vicdan terazisinde tartacak, bir kez daha mahkum edecektir
Adalet Bakanı Bozdağ: Türk milleti vicdan terazisinde tartacak, bir kez daha mahkum edecektir Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde kullandığı ifadeleri eleştirerek, “Türk milleti memleketini işgal edenleri kötüleyecek bir cümle kuramayanlarla ecdadını kötüleyen nice cümleler kuranları vicdan terazisinde tartacak, bir kez daha mahkum edecektir” dedi.
10.09.2022 Siyaset
Bakan Soylu yabancılarla ilgili yeni kararı açıkladı: 1 Temmuz'da uygulanacak
Bakan Soylu yabancılarla ilgili yeni kararı açıkladı: 1 Temmuz'da uygulanacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 1 Temmuz'dan itibaren oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacak. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Soylu, Kurban Bayramı'nda Suriyeliler için bayram izni olmayacağını açıkladı.
11.06.2022 Gündem
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve...
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emeklilik, ücretsiz ulaşım otomobil alırken indirim yapılıyor. Engelli yaşlılara 1.084 lira ödenirken, evde bakım parası da 2 bin 345 lira. Ayrıca evde sağlık hizmeti de sunuluyor. İşkur, Engelli Hibe Desteği kapsamında, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların yararlanabilmesi için 65 bin liraya kadar hibe sağlıyor. Bunun 5 bin lirası işletme kuruluşu, 15 bin lirası işletme gideri, 45 bin lirası da demirbaş desteği oluyor. Elektrik şirketleri de engelli bireylere belli konularda destek oluyor.Yüzde 40’ın üzerinde engeli olanların elektriği, borcu nedeniyle 3 ay boyunca kesilemiyor.
13.05.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren gelişme! Aşırı gürültü sizi evinizden edebilir
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren gelişme! Aşırı gürültü sizi evinizden edebilir Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren gelişme! Aşırı gürültü yapan komşularla ilgili bilinmeyen detay ortaya çıktı. Bunu yapan evini dahi kaybediyor. Gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebilir, savcılığa suç duyurusunda bulunulur, ALO 181 hattı, polise, belediye ve CİMER’e başvurulur. Bunların dışında sabahın erken saatlerinden, gecenin geç saatlerine kadar gürültü geliyorsa bu durum süreklilik arz ettiği için, yargılama süreci uzun sürse de dava açarak hâkimin müdahalesi istenebiliyor. Polise şikâyet ya da dava ile sonuç alınamadıysa gürültücü malik, mahkeme kararının kesinleşmesinden ve icra emrinin tebliğinden itibaren 1 yıl süreyle gürültü yapmaya hâlâ devam ediyorsa o kişinin yeri satın alınabiliyor. İşte detaylar...
4.04.2022 Uzmana Sor
Elektrik faturasını bedavaya getiriyor! Binalarda yeni dönem
Elektrik faturasını bedavaya getiriyor! Binalarda yeni dönem Elektrik faturasını bedavaya getiriyor. Elektrik faturasıyla ilgili binalarda yeni dönem. Elektrik faturasındaki artış sebebiyle kimi vatandaşlar tasarruflu ampulle, kimi fazla lambaları söndürüp elektrikli ev aletlerini daha az kullanarak faturaları düşürmeye çalışıyor. Bu bireysel ve geçici çözümler dışında apartman veya sitede “Kendi elektriğimizi güneşten üreterek, elektrik maliyetimizi azaltabilir miyiz? Hatta üretilen elektriğin fazlasını satarak, gelir elde edebilir miyiz?” şeklinde sorular geliyor. Sitelerde çatıda elektrik üretip fazlasını satmak mümkün mü? Vatandaş ya da bir şirket kendi çatısına arazisine güneşten elektrik sistemi kurup üretebilir. Fazlasını satabilir. Ama site yönetimlerinin güneş enerjisi tesisi kurup elektrik üretmeleri için mevzuat değişikliği gerekiyor.
21.03.2022 Ekonomi
Çok kuvvetli kar sağanakları başlıyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Turuncu alarm verildi, İstanbul için flaş uyarı...
Çok kuvvetli kar sağanakları başlıyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Turuncu alarm verildi, İstanbul için flaş uyarı... Kar yağışı çok daha kuvvetli geliyor! Meteoroloji'den son dakika açıklaması yapıldı. İstanbul için turuncu kodlu alarm verildi. Yarın kar yağışı etkisini artırarak devam edecek. Bu gece ve yarın yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli kar yağışları MGM haritasına göre çarşamba gününe kadar sürecek. Kara kış mart ayının ortasında geri geldi. Araçlar yolda kaldı, kazalar meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ise İstanbul için yeni uyarı yapıldı. Yapılan açıklamada ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Bugün olduğu gibi yarın için de turuncu uyarı yapıldı. AVM'lerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi. Cumartesi günü için 'Plan yapmayın, evinizden çıkmayın. Çıkacaksanız toplu taşımayı kullanın' uyarısı geldi. Yarın en yoğun karar beklenen gün olarak duyuruldu. İşte son dakika hava durumu açıklamaları...
11.03.2022 Gündem
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik...
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik... LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu! LGS'de değişiklik yapılacak mı? Öğrenci ve öğretmen milyonları yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Özer, "2022'nin sonuna kadar 1 milyon genci mesleki eğitimle buluşturmayı hedefliyoruz ve mesleki eğitim merkezlerinin en büyük avantajı yaş sınırlamasının bulunmaması. Yüz yüze eğitimle 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamlayacağız. Yüz yüze eğitime devam etmeyle ilgili gündemi artık kaldırıyoruz, kapanma ihtimali yok." dedi ve yüz yüze eğitim, öğretmen atama takvimi, Mesleki Eğitim Kanunu, Liselere Geçiş Sistemi'nde sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruları cevapladı. Bakan Özer'in son dakika açıklamaları...
11.03.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB yönetimine sert tepki: Tam anlamıyla basiretsizliktir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB yönetimine sert tepki: Tam anlamıyla basiretsizliktir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da kar yağışı sonrası yaşananların basiretsizlik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız, kış mevsimine girerken bütün tedbirlerinizi almalısınız. Biz İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz. Çalışmaları koordine etmeleri için ben bakanlarımı o gece İstanbul'a gönderdim." dedi. CHP'li belediyelerin 'engelleniyoruz' iddiasının yalan olduğunu belirten Erdoğan, İstanbul, Ankara, İzmir'in bütçelerinin artırıldığını ve İBB'nin borç batağına sokulduğunu söyledi. Rusya ile Ukrayna arasındaki mevcut gerilimin yeni bir krize dönüşmeden çözülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan'ın sözleri şöyle;"Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine en başından beri destek verdi. Bu tutumumuzun değişmesi söz konusu değildir. Rusya'nın Ukrayna'ya silahlı bir saldırı ve işgal yoluna gitmeyeceğini temenni ediyorum."
26.01.2022 Siyaset
İstanbul’a girişler kısıtlandı mı? İstanbul’a giriş yasak mı? İstanbul’a giriş ne zaman açılacak?
İstanbul’a girişler kısıtlandı mı? İstanbul’a giriş yasak mı? İstanbul’a giriş ne zaman açılacak? İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı kentte tüm hayatı olmusuz etkiledi. Kardan kapanan yollarda çalışmalar devam ederken yolda mahsur kalan araçlar için de çalışmalar devam ediyor. İstanbul Valiliği, Meteoroloji’den yapılan uyarılar doğrultusunda yeni önlemler aldı. İstanbul Valiliği, ulaşım başta olmak üzere, çalışma hayatı ve eğitim gibi alanlarda önlem aldı. Peki, İstanbul’a girişler kısıtlandı mı? İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente girişine izin var mı? İstanbul’a giriş yasak mı? İstanbul’a giriş ne zaman açılacak? İşte İstanbul Valiliği’nin açıklaması!
25.01.2022 Gündem
Kamuda çalışan malül, engelli ve hamileler ne zamana kadar idari izinli?
Kamuda çalışan malül, engelli ve hamileler ne zamana kadar idari izinli? İstanbul’da yağan kar hayatı olumsuz etkiledi. Geceden bu yana yürütülen çalışmalar devam ederken kent genelinde önlemler alınmaya devam ediyor. İstanbul Valiliği de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle aldığı yeni önlemleri duyurdu. Kamu çalışanları 26 Ocak 2022 Çarşamba günü de idari izinli sayılacak. Peki, Malül, engelli ve hamileler idari izinli mi? Kamuda çalışan malül, engelli ve hamileler ne zamana kadar idari izinli? İşte detaylar…
25.01.2022 Gündem
İstanbul’da kamu çalışanları idari izinli mi? 26 Ocak Çarşamba günü kamuda izin var mı?
İstanbul’da kamu çalışanları idari izinli mi? 26 Ocak Çarşamba günü kamuda izin var mı? İstanbul’da kar ile mücadele devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; İstanbul Valiliği, karla mücadele çalışmaları kapsamında birtakım önlemler aldı. Bunların başında kamu çalışanlarının idari izinleri geliyor. Peki, İstanbul’da kamu çalışan çalışanları idari izinli mi? 26 Ocak Çarşamba günü kamuda izin var mı? İşte detaylar…
26.01.2022 Gündem
Bugün PTT açık mı? Kargolar çalışıyor mu? PTT çalışma saatleri kaç?
Bugün PTT açık mı? Kargolar çalışıyor mu? PTT çalışma saatleri kaç? İstanbul’da karlı hava hayatı olumsuz etkiliyor. Ulaşım ve trafikte aksamalar yaşanırken, kamu kurumları da bugün tatil edildi. Uçuşlar ertelendi, otobüslerin çıkısına izin verilmedi. Özel araçlara da bugün saat 13.00’e kadar trafiğe çıkma yasağı getirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında işlemleri olan binlerce kişi, hangi kurumların hizmet vereceğini araştırıyor. Bunların başında da PTT ve kargo şirketleri geliyor. Peki, Bugün PTT açık mı? Kargolar çalışıyor mu? PTT çalışma saatleri kaç? İşte PTT ve kargo şirketleri ile ilgili detaylar…
25.01.2022 Gündem
Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi?
Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi? İstanbul’da kar hayatı olumsuz etkiliyor! İstanbul’da ulaşım sorunları nedeniyle Valilik kamu çalışanları için duyuru yayınladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kamu çalışanları için idari izin açıklaması yaptı. Peki, Kamu kuruluşları tatil mi? İstanbul kamu çalışanları idari izinli mi? Memurlar izinli mi? İşte detaylar…
25.01.2022 Gündem
24 Ocak tatil mi? Kamu kurumları 24 Ocak Pazartesi - 25 Ocak Salı engellilere, hamilelere tatil mi, idari izin mi var?
24 Ocak tatil mi? Kamu kurumları 24 Ocak Pazartesi - 25 Ocak Salı engellilere, hamilelere tatil mi, idari izin mi var? Yarın idari izin var mı, kamu kurumları 24 Ocak tatil mi? İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 24-25 Ocak tarihlerinde idari izinli sayılacak.
23.01.2022 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bugün sözümüzü tutuyoruz teslim ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bugün sözümüzü tutuyoruz teslim ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de deprem konutları teslim töreninde konuştu... Erdoğan,"Kira bedelinden bile düşük ödemelerle vatandaşlarımız yeni, konforlu, güvenli evlerine kavuşacak. Sizlere buradan bir müjde de vermek istiyorum. Alsancak'taki yeni stadımızı da inşallah bugün açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirledik. Bu tesisin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
26.11.2021 Siyaset
MHP lideri Devlet Bahçeli'den EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çıkışı!
MHP lideri Devlet Bahçeli'den EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çıkışı! Milliyetçi Harekete Partisi lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "24 Haziran seçimlerine girerken hazırlamış olduğumuz beyannamede neyi vaat ettiysek arkasındayız. Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçişle birlikte EYT sorunu Meclis'te görüşülecek bu sorun ortadan kaldırılacaktır. 3600 Ek Gösterge'nin verilmesi için hükümetimize her desteği vereceğiz. Asgari ücretle yaşayan vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi, ücretlerin iyileştirilmesi temennimizdir." dedi.
16.11.2021 Siyaset