Gazete Vatan Logo

Memurlara kar tatili var mı? 10 Şubat İstanbul'da kamuda kar tatili (idari izin) yapıldı mı?

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı devam ediyor. İstanbul dahil pek çok ilde eğitime ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kar yağışı 9 Şubat Perşembe gününe kadar devam edecek. Peki memurlara kar tatili olacak mı? 10 Şubat kamuda kar tatili/idari izin yapıldı mı?

Memurlara kar tatili var mı? 10 Şubat İstanbul'da kamuda kar tatili (idari izin) yapıldı mı?

Memurlara kar tatili var mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye genelinde devam eden kar yağışı pek çok ilde eğitime ara verilmesine neden oldu. İstanbul'da 6 Şubat Pazartesi günü tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi. Perşembe gününe kadar etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı sonrası vatandaşlar da "memurlara kar tatili var mı, kamuda idari izin yapıldı mı" sorularına yanıt aramaya başladı.

MEMURLARA KAR TATİLİ VAR MI?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan kar tatili ile ilgili açıklama geldi. Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin 1 gün süreytle idari izinli sayılacağını açıkladı.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini yükselten kar yağışı sonrası kamuda idari izinle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 6 Şubat Pazartesi günü tüm kamu kurumları normal mesailerine devam ediyor. 

İstanbul'da idari izin kararı! Vali Yerlikaya duyurdu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli Hemşehrilerim Meteorolojik verilere göre İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle (sağlık çalışanları hariç) kamu kurumlarında çalışan engelli, malûl ve hamile personel, 10 ve daha küçük yaşta çocuğu olanlar 8 Şubat Çarşamba (yarın) İDARİ İZİNLİ sayılacaktır!" dedi.

Haberin Devamı