İstanbul Aydın Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi

Son dakika İstanbul Aydın Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul Aydın Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Aydın Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul aydın üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.315 istanbul aydın üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm istanbul aydın üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dikkat çeken Baykar TB-2 analizi: Türkiye teşhisi koydu, tedavi Baykar'dan geldi
Dikkat çeken Baykar TB-2 analizi: Türkiye teşhisi koydu, tedavi Baykar'dan geldi İstanbul Aydın Üniversitesi'nden akademisyen Tuğba Koç, Baykar'ın ürettiği TB-2 İHA'ların sınırlarını aşarak uluslararası çatışmalarda etkili bir aktör olduğuna dikkat çekti.
5.12.2023 Dünya
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Demirören Medya Lisesi'nde dijital iletişim sunumu düzenlendi
Demirören Medya Lisesi'nde dijital iletişim sunumu düzenlendi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Emine Koç’un katılımıyla ‘Artı ve eksileriyle dijital iletişim’ sunumu düzenlendi. Sunumda, iletişimden, medyaya; yeni medyadan dijital hastalıklara kadar birçok konu öğrencilerle tartışıldı.
25.05.2023 Eğitim
"Çiriş Otu” deyip geçmeyin! Sağlığa büyük faydası var
"Çiriş Otu” deyip geçmeyin! Sağlığa büyük faydası var Ülkemizde on bine yakın bitki türü doğal olarak yetişmesine rağmen, bunlardan yeterince yararlanılmadığı ifade ediliyor.
15.05.2023 Gündem
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok Ev sahiplerinin binaları ve daireleri için deprem korkusu dolayısıyla almayı düşündükleri yapı denetim raporunda eğer sonuç ‘depreme uygun değil’ olarak çıkarsa, satın aldıkları yüklenici kurumlara ve müteahhitlere karşı tüketici kanunu çerçevesinde ayıplı mal hükmünden faydalanılarak tazminat davasından ev satış bedelini almaya kadar korunan hakları mevcut.
15.02.2023 Ekonomi
Miss Turkey 2022 adayları ve isimleri! Miss Turkey finalistleri kimler? Yarışacak adaylar belli oldu!
Miss Turkey 2022 adayları ve isimleri! Miss Turkey finalistleri kimler? Yarışacak adaylar belli oldu! Miss Turkey yarışmasının adayları açıklandı. İşte jürinin belirlediği 20 finalist ve isimleri…
15.09.2022 Güzeller
Ece Aydemir kimdir? Miss Turkey 17 numara Ece Aydemir kaç yaşında, oyuncu mu, nereli? Aydemir hangi dizi ve filmlerde oynadı?
Ece Aydemir kimdir? Miss Turkey 17 numara Ece Aydemir kaç yaşında, oyuncu mu, nereli? Aydemir hangi dizi ve filmlerde oynadı? Miss Turkey 17 numara Ece Aydemir kimdir, kaç yaşında, nereli, oyuncu mu? Ece Aydemir Miss Turkey 2022 finalistlerinden biri oldu. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kalk Gidelim dizisinde oynayan Ece Aydemir'in kim olduğu merak ediliyor. İşte Miss Turkey 17 numara Ece Aydemir hakkında merak edilenler…
15.09.2022 Televizyon
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat! Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
9.08.2022 Sağlık
Neler Oluyor Hayatta yeni sunucusu İnci Bakraç? Nur Tuğba Namlı ayrıldı mı, yerine kim geldi?
Neler Oluyor Hayatta yeni sunucusu İnci Bakraç? Nur Tuğba Namlı ayrıldı mı, yerine kim geldi? Kanal D ekranlarında hafta içi her gün izleyiciyle buluşan Neler Oluyor Hayatta programının sunucularından Nur Tuğba Namlı programı hamile olduğu için bıraktı. Programı açan izleyici yeni sunucuyu görünce hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Neler Oluyor Hayatta yeni sunucusu kim? Nur Tuğba Namlı yerine kim geldi? İnci Bakraç kimdir?
27.06.2022 Televizyon
Saldırmadan duramıyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye küstah suçlama
Saldırmadan duramıyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye küstah suçlama Son dakika haberleri... Gerilimi sürekli tırmandıran Yunanistan'dan Türkiye karşıtı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, verdiği bir röportajda saldırgan tavrını sürdürdü ve Türkiye’ye suçlamalar yöneltti. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’yi bu kez de "Bugün Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yayılmacılığını vurguladığımızda, bir dereceye kadar, Ukrayna’da yaşananlarla karşılaştırıyoruz. Avrupa Birliği’ndeki ortaklarımız da bunu idrak ediyor" ifadeleriyle hedef aldı.
22.06.2022 Dünya
Avrupa'da 'titanyum dioksit' yasağı! Ağustostan itibaren kullanılmayacak, 'E171 kodu'na dikkat! Gıda, kozmetik, ilaç...
Avrupa'da 'titanyum dioksit' yasağı! Ağustostan itibaren kullanılmayacak, 'E171 kodu'na dikkat! Gıda, kozmetik, ilaç... Avrupa gıda güvenliği otoritesi, katkı maddesi olan titanyum dioksiti 'güvenli değil' olarak tanımladı. Peki, bu katkı maddesinin ne gibi tehlikesi var ve hangi ürünlerde kullanılıyor? CNN TÜRK muhabiri Emel Telli, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Ayla Ünver'e sordu.
26.04.2022 Gündem
Dönerde mide bulandıran sonuç! 30 örneğin çoğunda tespit edildi
Dönerde mide bulandıran sonuç! 30 örneğin çoğunda tespit edildi Büyük, küçük hepimizin keyifle yediği dönerin yanında servis edilen garnitürle ilgili bir yıldır sürdürülen araştırmadan tatsız sonuçlar çıktı. 30 örneğin çoğunda sağlığa zararlı bakteri türleri tespit edildi.
10.04.2022 Yaşam
Rusya - Ukrayna cephe hattında ‘Efsane’ yıkıldı! Zelenski’den kritik Donbas bölgesi açıklaması...
Rusya - Ukrayna cephe hattında ‘Efsane’ yıkıldı! Zelenski’den kritik Donbas bölgesi açıklaması... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta 16. güne girildi. Rus birlikleri başkent Kiev’in yakınlarına kadar sokuldu. Bir taraftan da müzakereler devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Donbas bölgesi için yaptığı bir açıklama ise bu iki soruyu doğurdu.
11.03.2022 Dünya
Meteoroloji'den 59 il için son dakika kar yağışı uyarısı! Onlarca ilde alarm verildi, çok kuvvetli geliyor! İstanbul ve Ankara dahil...
Meteoroloji'den 59 il için son dakika kar yağışı uyarısı! Onlarca ilde alarm verildi, çok kuvvetli geliyor! İstanbul ve Ankara dahil... Kar yağışı çok kuvvetli geliyor! Onlarca ilde alarma geçildi. 5 gün boyunca sürecek. Bugün ve yarın için sarı kodlu uyarı verildi. Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Bu gece kar yağışı başlıyor. Uçak seferleri iptal edildi, hazırlıklar tamamlandı. Bugün etkili olmaya başlayacak olan kar yağışı pazar gününe kadar devam edecek ve sıcaklıklar da düşecek. İstanbul'da da kar başlıyor. Bazı yerlerde yağış etkili olmaya başladı. Bugün ise özellikle kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile yarın zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Antalya’nın doğusu ve Konya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir ise İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili, dondurucu bir soğuk yani kutup soğuğu görüleceğini belirterek, "İstanbul'da özellikle perşembe ve cuma günü yoğun şekilde görülecek ve pazar gününe kadar devam edecek ve etkisi azalacak. 1987'i kışı tamamen hayatımızı etkiledi ama bu kar yağışının o kadar olmasını beklemiyoruz." ifadelerini kullandı. Bugün ve yarın hava nasıl olacak? Hangi illerde kar bekleniyor? Meteoroloji ve uzmanlardan yapılan son dakika hava durumu tahminleri...
9.03.2022 Gündem
Yalnız Kurt oyuncuları kimler? Komutan, Altay, Esra, Nizam, Viking, Ahmet, Akif karakterleri ve Yalnız Kurt dizisinin oyuncu kadrosu ile isimleri…
Yalnız Kurt oyuncuları kimler? Komutan, Altay, Esra, Nizam, Viking, Ahmet, Akif karakterleri ve Yalnız Kurt dizisinin oyuncu kadrosu ile isimleri… Yalnız Kurt dizisinin oyuncuları kimdir? Yalnız Kurt oyuncu kadrosu merak ediliyor. ATV'nin yeni dizisi Yalnız Kurt bu akşam başlıyor. İlk bölümüyle ekranlara gelen Yalnız Kurt dizisinin oyuncu kadrosu merak konusu oldu. Yönetmen koltuğunda Çağatay Tosun'un oturduğu Yalnız Kurt dizisi Osman Sınav imzasıyla izleyiciyle buluşuyor. İşte Yalnız Kurt oyuncuları ve karakterleri…
4.02.2022 Televizyon
Uzmanlardan kritik 'ölüm riski' uyarısı! Türkiye ilk sırada! Her üç saniyede bir kişi...
Uzmanlardan kritik 'ölüm riski' uyarısı! Türkiye ilk sırada! Her üç saniyede bir kişi... Uzmanlardan 'ölüm riski' uyarısı geldi. Türkiye ilk sırada yer alıyor. Kovid-19 sürecinde kullanımı daha da artan ve çoğunun gereksiz yere yazıldığını belirten uzmanlar, mevcut tüketimin sürmesi halinde 2050 yılında her üç saniyede bir kişinin 'antibiyotik direnci' nedeniyle yaşamını yitireceğini öngörüyor.
30.01.2022 Sağlık
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz'
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz' Irak'ta kritik gelişmeler yaşanıyor. Peşmerge’nin yarın yeniden Kerkük’e gireceği yönündeki iddialar, uzun süredir tartışılırken, uzmanlar konuyu değerlendirdi.
24.11.2021 Dünya
Kontrolsüz kan sulandırıcı ilaç kanama riskini arttırıyor!
Kontrolsüz kan sulandırıcı ilaç kanama riskini arttırıyor! 60 yaş ve üzeri hastalarda, kardiyovasküler hastalıklar ve inmeden birincil korumada asetilsalisilik asit etken maddeli ilaçların artık önerilmediğine dikkat çeken Doç. Dr. Sinem Özbay Özyılmaz, “Kişide herhangi bir kalp hastalığı veya tıkayıcı beyin damar hastalığı öyküsü yoksa kardiyovasküler bir olayın yaşanmasını önlemek için yapılan birincil korumada asetilsalisilik asit etken madde içeren ilacı günlük kullanmaya başlamanın doğru olup olmadığına hekim ile ortak karar vermek gerekir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
'Yapay zeka insan zihninin ezber bozma yeteneğinin yerini tutmaz'
'Yapay zeka insan zihninin ezber bozma yeteneğinin yerini tutmaz' Yapay zekânın sektörün geleceğindeki rolü hakkında açıklamalarda bulunan Cem Arıdağ, reklamcılıkta yapay zekâ kullanımının yaratıcılık açısından üretim aşamasındaki katkılarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Arıdağ, “Yapay zekâ, konu yaratıcılık olduğunda, bir gün mutlaka insan zihninin yerini alabilir hatta geçebilir. Fakat şu noktada insan zihninin esnekliğinin, çevikliğinin ve en önemlisi ezber bozma yeteneğinini yerini tutmaz” diyerek yaratıcılığın önemine dikkat çekti.
8.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Kandymov'un organları 3 hastaya umut oldu
Kandymov'un organları 3 hastaya umut oldu Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yüksekten düşerek yaralanan Türkmenistan uyruklu Bahtiyar Kandymov'un (38) beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin onayı ile Kandymov'un karaciğeri ile 2 böbreği, nakledilmek üzere İstanbul'a gönderildi.
5.11.2021 Sağlık
YKS 2. ek tercihler başladı mı, YKS 2. ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? 2. Ek tercih yapma ekranı ve kılavuzu…
YKS 2. ek tercihler başladı mı, YKS 2. ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? 2. Ek tercih yapma ekranı ve kılavuzu… 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. 2. tercih başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler kılavuz ve tercihlere ilişkin araştırmalarını yoğunlaştırdı ve “YKS 2. ek tercih tarihler başladı mı, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?” sorularına yanıt arıyor.
14.10.2021 Eğitim
Mevsim geçişlerinde cilt bakımına dikkat
Mevsim geçişlerinde cilt bakımına dikkat Cildin özellikle mevsim geçişlerinde bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten Leyla Cesaret Ergül, “Güzelliğin, aynı zamanda sağlığın önemli bir göstergesi olan cilde uygun olarak planlanan cilt bakımı rutinleriyle cildin nem kaybetmesinin ve yıpranmasının önüne geçilebilir” dedi.
13.10.2021 Sağlık
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere...
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere... Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulundu. Olumlu yanıt gelmemesi durumunda İngiltere, Fransa veya Rusya’dan yeni nesil savaş uçağı alımı gündeme gelebilecek
9.10.2021 Gündem
Akademisyen Aylin Sözer'in davasında şoke eden savunma!
Akademisyen Aylin Sözer'in davasında şoke eden savunma! İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer'in (48) boğazını kesip yakarak katlettiği iddia edilen sanık Kemal Ayyıldız (32) savunmasında cinayeti başkasının işlediğini, çocukları tehdit altında olduğu için cinayeti üstlendiğini öne sürerek "İsterseniz 3 değil 5 tane müebbet verin. Yeter ki çocuklarım kurtulsun" dedi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
8.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul aydın üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.