İşsizlik Fonu

İşsizlik Fonu

Son dakika işsizlik fonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işsizlik fonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işsizlik fonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşsizlik Fonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işsizlik fonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 837 işsizlik fonu haberi bulunmuştur. Tüm işsizlik fonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı İşçi - işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren sigorta prim desteği dört yıl önce uygulanmaya başladı. Teşvikten borcu olmayan işverenlerin yararlanabilmesi sebebiyle, prim borcu bulunanlar, borcunu yapılandırdı. Hem SGK prim borçlarının ödenmesi hem de ilave istihdam yaratması dolayısıyla işsizlikle mücadeleye katkı sağlayan 7103 sayılı ilave istihdam teşviklerinde süre aralık ayında doldu. İşverenler bu sürenin uzatılmasını beklerken, uzmanlar belirsizliğin işsizliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
3.04.2023 Ekonomi
Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak...
Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak... Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca çalışanın beklediği haber ile ilgili saat verildi. Asgari ücret ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen duyuracak. Yeni asgari ücret rakamının açıklanması ile birçok sosyal ödeme tutarı da artacak. Şu an asgari ücret brüt 5004 TL. Bu tutardan 700.56 TL SGK primi işçi payı, 50.04 TL de işsizlik sigortası primi işçi payı olmak üzere toplam 750.60 TL kesiliyor. İşveren ayrıca 775.62 TL SGK primi, 100.08 TL işsizlik sigortası primi olmak üzere 875.70 TL prim ödüyor. Böylece asgari ücretin işverene maliyeti 5.879.70 liraya ulaşıyor. Brüt asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapıldığında asgari ücret brüt 6004.80 lira, net 5104.08 liraya çıkacak. Yüzde 25 artışla asgari ücret brüt 6.255 lira, net 5316.75 lira, yüzde 30 artışla brüt 6505.40 lira, net 5742.09 lira, yüzde 35 artışla da brüt 6755.40 lira, net 5742.09 liraya yükselecek. İşte asgari ücret ile ilgili son dakika tüm detaylar...
1.07.2022 Ekonomi
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması. İşsizlik maaşı yüz binlerce kişinin hesabına yatıyor. İşsizlik maaşı ile ilgili yeni detaylar belli oldu. İŞKUR’un son açıkladığı rakamlara göre 2022’nin mayıs ayında İşsizlik Fonu’nun varlığı 103.1 milyar lirayı aştı. Bu yılın 5 aylık döneminde fonun gelirleri 32.2 milyar lirayı bulurken, aynı dönemde giderleri ise 19.8 milyar lira oldu. Bu yılın ilk 5 ayında en yüksek ödeme ise işsizlik maaşı olarak ödendi. Sadece mayıs ayında fondan 449 bin kişiye 760 milyon liraya yakın işsizlik maaşı ödendi. Yılın ilk 5 ayında ödenen işsizlik maaşı tutarı 3.7 milyar lirayı geçti. Yine aynı dönemde İşsizlik Fonu’ndan 5 bin kişiye de 858 bin lira kısa çalışma ödeneği ödendi. Kimileri diyebilir ki, ‘salgın bitti kısa çalışma ödeneği mi kaldı?’. Kısa çalışma ödeneği yıllardır fonun ödemeleri arasında yer alıyordu ama COVID-19 döneminde ön plana çıktı. İŞKUR’un raporuna göre de salgın döneminde 25.5 milyar lirası 2020’de, 11.2 milyar lirası da 11.2 milyar lira olmak üzere 36.7 milyar lira işveren ve çalışanlara destek verildi.
30.06.2022 Ekonomi
Asgari ücret ne kadar olacak, zam ne zaman açıklanacak? Gözler Asgari ücret temmuz zammı için Asgari Ücret Komisyonu'na çevrildi!
Asgari ücret ne kadar olacak, zam ne zaman açıklanacak? Gözler Asgari ücret temmuz zammı için Asgari Ücret Komisyonu'na çevrildi! Asgari ücret ne kadar olacak, ek zam ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammı için araştırmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. En son aralık ayında zam yapılan asgari ücrete ek zam geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından, 'Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim.' dedi. Açıklamanın ardından Asgari Tespit Komisyonu bugün toplanıyor. Peki, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak, asgari ücret ne kadar olacak?
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete büyük zam! Ve belli oluyor! Tek tek açıklandı! 6 bin lira...
Asgari ücrete büyük zam! Ve belli oluyor! Tek tek açıklandı! 6 bin lira... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi. Asgari ücrete zam geliyor. Asgari ücretli çalışan milyonlarca vatandaş için kritik gün. Bugün yapılacak olan kabine toplantısında asgari ücrete yapılması planlanan zam masaya yatırılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun tarafları olan işçi, işveren ve hükümet arasında son dönemde temaslar sıklaşırken toplanan kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in brifing vermesi planlanıyor. Bu kapsamda yüksek enflasyona karşı asgari ücretlilere temmuz ayında ara zam verilmesi formülü üzerinde duruluyor. Kamu çalışanları ve emeklilerin de “enflasyona karşı ezdirilmemesi” politikası çerçevesinde yüzde 40 civarında zam yapılacağı belirtiliyor. Öte yandan uzmanlar asgari ücret ile ilgili peş peşe zam tahminlerinde bulundu. Asgari ücret zammı ile ilgili birçok formül ifade edildi. Yapılan değerlendirmeler kapsamında yeni asgari ücretin 6 bin liraya yaklaşması öngörülüyor. İşte asgari ücretli çalışan milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
27.06.2022 Çalışan Hakları
179 TL günlük olarak ödeniyor! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik ödeneğinden yararlanan binlerce kişiyi ilgilendiriyor, başvurular...
179 TL günlük olarak ödeniyor! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik ödeneğinden yararlanan binlerce kişiyi ilgilendiriyor, başvurular... Binlerce kişiye güzel haber! Yeni düzenleme hayata geçirildi. Çalışmayanlar ve öğrenciler ile işsizlik ödeneğinden yararlananlar başvuruda bulunabiliyor. Mesleki alanda tecrübesi bulunmayan kişilerin istihdamı için işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayanlara bu sene günlük 179 TL ödenecek. İşyerlerinin, katılımcıların en az yarısını istihdam etme zorunluluğu bulunuyor. İşbaşı eğitim programlarına katılım sağlayan kişilerin, program boyunca genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri de İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde...
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler günlük olarak hesaplanıyor. Çalışmayanlar, işsizlik ödeneğinden yararlananlar ve öğrenciler alabiliyor. Başvurular İŞKUR'a yapılıyor. Ödeme süresi en az 3 ay olarak belirlendi. 6 aya kadar da çıkabiliyor. 2021 yılında 360 bin kişi bu ödemelerden yararlandı. Başvurular alınmaya devam ediyor. Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilerin istihdamını amaçlayan işbaşı eğitim programlarına katılanlara bu yıl günlük 179 TL ödeniyor. İşyerleri, katılımcıların en az yarısını istihdam etmek zorunda. İşbaşı eğitim programlarına katılanların program boyunca genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri de İşsizlik Fonu’ndan karşılanıyor.
4.03.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL'nin üzerinde...
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL'nin üzerinde... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu. Milyonlarca asgari ücretli bekliyordu. Anlaşma sağlandı, asgari ücret görüşmelerinde son viraja girildi. Asgari ücrette 4. ve son toplantı olan 2022 için net zam ve maaş rakamının ortaya çıkacağı zirve öncesi kritik bilgiler ortaya çıktı. Asgari ücrette hesap değişiyor. Yeni formül masada. Bu düzenlemeye göre asgari ücrete hazine desteği gelirken bu 2022 maaşını artıracak. İşverene maliyet düşecek, vergi diliminde değişiklik olacak ve AGİ ile SGK priminde de destek artacak. Yüzde 14'lük SGK priminin yüzde 5'e düşürülmesi de asgari ücret son toplantısında masada olacak. Öte yandan milyonlarca çalışan ve işverenin merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu noktada Yaklaşık 3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kaldığı bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talebi var. Bu talep karşılık bulursa asgari ücret 4 bin liranın üstüne çıkacak. Asgari ücret için son toplantının ise bu hafta içinde gerçekleşmesi ve daha sonra da 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Peki asgari ücret zammı için öne çıkan rakamlar neler? Asgari ücret hesabında son dakika tahminleri değişti mi? Net asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm çalışanların merak ettiği soruların yanıtları...
15.12.2021 Çalışma Hayatı
Asgari ücret desteği! Geriye dönük olarak da uygulanacak
Asgari ücret desteği! Geriye dönük olarak da uygulanacak Asgari ücret desteği geliyor. Detaylar netleşti. Her bir asgari ücretli için 75 TL ödenecek. Ocaktan itibaren geçerli kabul edilecek. Asgari ücret desteğinin 2021 yılında da uygulanmasına ilişkin yasal düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. İşçi başına günlük 2.50 TL, aylık 75 TL tutarındaki destek ocak ayından geçerli olacak. Önceki aylara ait birikmiş destek tutarları da işletmelerin ödemeleri gereken primlerden topluca mahsup edilecek.
15.07.2021 Ekonomi
Memur, işçi, esnaf milyonları kapsıyor!  İşte izin, emeklilik, yarım çalışmanın tüm detayları
Memur, işçi, esnaf milyonları kapsıyor! İşte izin, emeklilik, yarım çalışmanın tüm detayları Memur, işçi, esnaf milyonlarca kadın çalışanı kapsıyor. Doğum yapan işçi ve memurlara doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere 16 hafta analık izni verilir. Esnaf (4/b) statüsündeki kadınlar da aynı dönemde istirahat raporu alırlar. Çoğul gebelik halinde doğum öncesi süreye 2 hafta eklenir. Ayrıca başkasının bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu bulunan annelerin erken emeklilik hakkı bulunuyor. Engelli çocuğuna bakarken bir yandan da sigortalı olarak çalışmaya devam eden veya isteğe bağlı sigorta primi ödeyen annelerin prim süresine, bu şekilde geçen günlerin dörtte biri oranında ilave yapılıyor. Bu süre ayrıca emeklilik yaş haddinden indiriliyor. İşte çalışan annelerin, doğum izninden emekliliğine kadar tüm hakları...
10.05.2021 Çalışan Hakları
Ücretsiz izin desteği verilen sektörler! 2021 ücretsiz izin desteği hangi mesleklere verilecek, ne kadar?
Ücretsiz izin desteği verilen sektörler! 2021 ücretsiz izin desteği hangi mesleklere verilecek, ne kadar? Tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması, ücretsiz izin ve sigorta prim desteği düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre ücretsiz izin desteği verilen sektör sayısı genişletildi. Ücretsiz izin desteği verilen sektörler…
16.04.2021 Çalışan Hakları
Para ödenecek! Nisan ve mayısta 1500 lira yatırılacak
Para ödenecek! Nisan ve mayısta 1500 lira yatırılacak Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Merakla bekleniyordu. Meclis'e sunuldu. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından yapılacak. Aylık bin 500 lira ödenecek. Nisan ve mayıs aylarını kapsıyor. Çalışan ve işverenlerin beklediği kanun teklifi Ak Parti milletvekilleri tarafından Meclis'e sunuldu. Ekonomi ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Çok sayıda kişi yaralanacak. Kanun teklifinin öne çıkan maddelerinden biri yiyecek ve içecek sektöründe çalışanları yakından ilgilendiriyor. Kanun teklifine göre Nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak. Nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara bin 500 liralık ödeme yapılacak. Ayrıca borç yapılandırması da hayata geçirilecek. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.
2.04.2021 Ekonomi
Lokanta ve kafe çalışanlarına 1500 lira destek! Kimler yararlanabilecek?
Lokanta ve kafe çalışanlarına 1500 lira destek! Kimler yararlanabilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından koronavirüs ek tedbirleri kapsamında kafe ve lokanta çalışanlarına 1500 lira destek verileceğini açıklamıştı. Pek çok kişinin gözü kulağı destek ödemelerinin verileceği tarihe çevrildi. AK Parti milletvekilleri yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanması ve yine bu sektörde çalışıp nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1500 lira ödeme yapılmasını içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu. Peki, Lokanta ve kafe çalışanlarına nakdi ödeme ne zaman, şartları ne? Kimler 1500 TL destekten yararlanabilecek? İşte Lokanta ve kafe çalışanlarına 1500 lira destek ödemesi ile ilgili tüm detaylar...
3.04.2021 Ekonomi
Ekonomiye ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu
Ekonomiye ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu AK Parti'nin, ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
2.04.2021 Siyaset
Çalışanları ilgilendiriyor! Yazılı belge vermeyen tazminatsız işten çıkarılır
Çalışanları ilgilendiriyor! Yazılı belge vermeyen tazminatsız işten çıkarılır Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Birçok kişi ise farkında olmadan yapıyor. Gizlenmesi çalışan açısından sorun yaratıyor. Belge ile kanıtlanıp işverene iletilmesi gerekiyor. Aksi halde işveren çalışana tazminat ödemesi yapmadan işten çıkarma hakkına sahip oluyor. Devlet tarafından kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için pek çok hak sunuluyor. Doğum izni, ücretsiz izin, bakıcı parası, engelli çocuğu olan kadına erken emeklilik imkanı gibi haklar ile kadınlar destekleniyor. Kadınların çalışma hayatında doğum ve sonrası kritik öneme sahip. Çoğu kadın bu süreçte iş hayatını bırakıyor. Fakat sağlanan imkanlar anne olan kadınların işlerine devam etmesi için büyük kolaylık sağlıyor. Kadınların adım adım yapması gerekenler bulunuyor. Öncelikle hamile olduğun öğrenen kadın çalışanın bunu alacağı raporla işverene iletmesi gerekiyor. Böylece yasalardan kaynaklanan haklarını kullanmaya başlayabiliyor.
Çalışanları ilgilendiriyor! Mart ayında...
Çalışanları ilgilendiriyor! Mart ayında... Milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Mart ayında karar verilecek. Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma hayatına giren kısa çalışma ve ücretsiz izin hakkının bu ay sona eriyor. Mart ayı, milyonlarca çalışan için de karar ayı olacak. Bu ay son kez verileceği açıklanan kısa çalışma düzenlemesinde, taleplere bağlı olarak bir değişiklik olup olmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak. Ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağının ise bir veya iki ay daha uzatılması beklenirken, asgari ücret ve normalleşme desteklerine ilişkin kararlar da önümüzdeki günlerde alınacak.
Ücret izine çıkarılanların sayısı belli oldu!
Ücret izine çıkarılanların sayısı belli oldu! Ücretsiz izne çıkarılan çalışan ile ilgili flaş rakamlar. Yaz aylarında düştükten sonra sonbahardaki kapanmalarla sayıları yeniden artmaya başlayan ücretsiz izne çıkartılan işçi sayısı ocak ayında 883 bin kişi oldu. Ücretsiz izindekilerin sayısı aralık ayında 635 bin, kasım ayında da 618 bin kişi olarak gerçekleşti.
11.02.2021 Çalışan Hakları
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Düşük ücret...
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Düşük ücret... Kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan taşeron işçiler 2018 yılında kadroya geçirildi ancak sorunları devam ediyor. Taşerondan kadroya geçirilenlerin sözleşmeleri emeklilik yaşını doldurduklarında sona erdiriliyor, zorunlu emekliliğe tabi tutuluyorlar. İşçiler kadroya geçmekle yeni nefes almaya başlamışken 1500 lira emekli aylığıyla nasıl geçineceklerini soruyorlar. Aynı birimde birlikte çalıştığı 62 yaşındaki eski kadrolu işçinin çalışmaya devam ettiğini belirten bir kadın işçi, kendisinin ise 49 yaşında emekli olmaya zorlandığını söyledi.
9.01.2021 Emekli
Emekli maaşlarını düşürüyor! Büyük risk...
Emekli maaşlarını düşürüyor! Büyük risk... Emeklilik hayali kuran yüz binlerce çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşları daha düşük oluyor, bunun yanı sıra bir kötü haber de daha geç emekli olma riski... Ücretsiz izinde olan ve kısa çalışmada gösterilen ancak fiilen çalışan işçilerden yoğun şikayet geliyor, sigorta primlerinin yatırılmadığını ya da eksik yattığını belirtiyorlar. Böyle bir durumla karşılaşan işçinin, iş akdini haklı feshederek kıdem tazminatını alma hakkı bulunuyor. Aynı zamanda çalışanların arabulucuya gitmesi, uzlaşma sağlanamaması durumunda dava açması gerekiyor. İşte bu sorunla karşı karşıya kalan çalışanların yapması gerekenler ve konuyla ilgili detaylar...
8.01.2021 Ekonomi
Asgari ücrette rakamlar belli oluyor! Kritik gün
Asgari ücrette rakamlar belli oluyor! Kritik gün Asgari ücret için milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik gün geldi çattı. Rakamların ortaya çıkması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere üçüncü toplantısını yarın gerçekleştirecek. Bunun ardından yapılacak son toplantıda asgari ücret belirlenecek. Asgari ücrette yapılacak artıştan çalışanlar kadar devlet de yararlanacak. Yapılacak her 3 TL’lik artışın 2’si işçiye, 1 TL’si de vergi ve prim olarak devlete gidecek.
21.12.2020 Çalışma Hayatı
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tek tasarruf aracı, getirisi...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tek tasarruf aracı, getirisi... Milyonlarca kişi yararlanıyor. BES çalışanı çalışmayanı ile neredeyse tek tasarruf aracı. Bireysel emeklilik sisteminden bugün 12.5 milyon kişi yararlanıyor. Nüfusun yüzde 15’i, tüm çalışanların da yüzde 22’si bireysel emeklilik sistemi ile tasarruf ediyor. Emeklilik fonlarının toplamı ise 164 milyar liraya ulaştı. Bu da İşsizlik Fonu’ndan daha büyük bir yapı anlamına geliyor. BES sistemi içinde faizsiz fonların payı da artmaya başladı. Konu BES olunca, en çok merak edilenlerden biri de getiriler. 2003 yılından bu yana emeklilik yatırım fonlarının ortalama reel getirisi, yani enflasyondan arındırılmış getirisi, yüzde 65.3. İşte BES ile ilgili tüm detaylar...
28.10.2020 Ekonomi
Sigortasız işçi çalıştıran işverene teşvik! Sigortasız işçisini sigortalı yapana destek yolda!
Sigortasız işçi çalıştıran işverene teşvik! Sigortasız işçisini sigortalı yapana destek yolda! Milyonlarca kişi sigortasız çalıştırılıyor. İşçinin birçok hakkı gasp ediliyor. Hükümet bu konuda harekete geçti. Kaçak işçilikle mücadelede yeni bir dönem başlattı. Artık istihdam paketinde, sigortasız işçi çalıştırmış veya çalıştıran işverene, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında önemli bir destek geliyor. Halen sigortasız çalıştırdığı veya 1 Ocak 2019 tarihinden sonra işten çıkardığı sigortasız işçisini işe alan işverene işçiyle barışma fırsatı verilecek. İşte, sigortasız ve işsiz kalan işçisini işe alan işverene verilecek destek ve şartları!
20.10.2020 Çalışan Hakları
Kısa çalışma ödeneği uzatıldı! İşveren bunu kesinlikle yapamaz
Kısa çalışma ödeneği uzatıldı! İşveren bunu kesinlikle yapamaz Pandemi süreciyle birlikte kısa çalışma ödeneği Türkiye gündeminde önemli bir yer edindi. Hem işverenler hem de çalışanlar için maddi rahatlama sağlayan kısa çalışma ödeneği 31 Ekime kadar uzatıldı. Çalışanlara İşsizlik fonu üzerinden sağlanan bu ödenekle ilgili ise çalışanlar tarafından şikayetler gelmeye başladı.
Emeklilikte yeni dönem! Yaş ve süre şartı yok...
Emeklilikte yeni dönem! Yaş ve süre şartı yok... Türkiye'de yaşayan herkes bekliyordu. Hükümet harekete geçti. Emeklilikte yeni dönemin detayları ortaya çıkıyor. Kıdem vermemek için girdi-çıktı oyunu bitecek.Çalışan bir gün bile çalışmış olsa bireysel fon hesabındaki hakkı saklı olacak. İşveren tarafından işten çıkarılmış olsa bir günlük çalışması karşılığı TES katkısı hesabında duracak. Tamamlayıcı emeklilik yaşı 60 olarak belirlendi fakat emekli olmak için herhangi bir süre şartı bulunmuyor. Çalışan adına ödenen katkılar kişinin bireysel fon hesabında yer aldığı için her çalışan emeklilik yaşını doldurduğunda hesabındaki birikime hak kazanmış olacak.
29.06.2020 Emekli
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor!
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, tamamlayıcı emeklilik sigortasını hayata geçireceklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) görüşmeleri işveren ve işçi temsilcileri arasında başladı. 14 Milyon çalışanı ilgilendiren Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin 2022'de devreye girmesi bekleniyor. Peki, Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin detayları...
15.06.2020 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlik Fonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işsizlik fonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.