İşletim Sistemi

İşletim Sistemi

Son dakika İŞLETİM SİSTEMİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İŞLETİM SİSTEMİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İŞLETİM SİSTEMİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşletim Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işletim sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.846 işletim sistemi haberi bulunmuştur. Tüm işletim sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur Siber saldırıların önüne geçmek için lisanslı ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen PintiPin'in kurucusu Bahadır Düzgün, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur" ve şöyle devam etti, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur. Biz de bilgisayarlarda kullanılan son sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi" dedi.
22.03.2024 Gündem
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı?
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı? FreeDos, işletim sistemi bulunmayan demektir. İşletim sistemsiz halde bulunduğu ifadesinin tanımıdır. FreeDos ifadesi, satın alacağınız bilgisayar bilgileri arasında bulunabilir. Tercih ettiğiniz bilgisayarın işletim sistemsiz demek anlamına gelecektir. FreeDOS sistemli ürün, açık kaynaklı işletim özelliğine sahiptir. Arzu ettiğiniz işletim sistemini kurarak işlerinizi yürütebilirsiniz. FreeDOS özellikli bir bilgisayar satın alındığında, işletim sistemi kurulu olmadığından işlem yapılamayacaktır. 
28.01.2024 Gündem
Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır? Küçüktür işareti genel olarak sayısal değerlerin birbirlerine göre büyüklüklerini ve küçüklüklerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir semboldür. 
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
iPhone kullananlar tehlike altında! Bakanlık harekete geçti, sakın bunu yapmayın
iPhone kullananlar tehlike altında! Bakanlık harekete geçti, sakın bunu yapmayın iphone kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. İOS işletim sistemiyle ilgili tehlike ortaya çıktı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili Apple'dan açıklama talep etti ve aynı zamanda soruşturma başlattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, İOS mobil işletim sistemindeki tehlikeyi açıklayarak kullanıcılara kritik uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
29.12.2023 Bilim ve Teknoloji
iPhone 15 modellerinde bulunan 8 yeni özellik! Apple iOS 17 tanıtıldı
iPhone 15 modellerinde bulunan 8 yeni özellik! Apple iOS 17 tanıtıldı Iphone 15 modeli geçtiğimiz ay tanıtıldı. Bu modellerle birlikte yeni işletim sistemi iOS 17'de tanıtıldı. Peki iPhone 15 modelleriyle birlikte ne gibi yeni özellikler geldi? İşte 8 maddede iPhone 15 modellerinde bulunan yeni özellikler.
5.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Togg'dan dikkat çeken adım! Yeni model geliyor
Togg'dan dikkat çeken adım! Yeni model geliyor Türkiye'nin son yıllarda yaptığı dev hamlelerin başında gelen yerli otomobil Togg'a olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi karşısında Togg'un Bursa Gemlik Fabrikası'ndan dikkat çeken bir adım atıldı. Togg Otomobil Fabrikası vitesi yükselterek 2 vardiya düzeninde üretim yapmaya başladı. Yıl sonuna kadar 26 bin 565 aracın sahiplerine teslimatı hedeflenirken, merakla beklenen sedan modelinin de 2024 yılında tanıtımının yapılması öngörülüyor.
23.09.2023 Ekonomi
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg vites büyüttü, teslimatlar hızlanıyor
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg vites büyüttü, teslimatlar hızlanıyor Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (Togg) vites büyüttü. Kuruluşundan bu yana tek vardiya olarak üretim yapan Gemlik'teki fabrikada üretim çift vardiya olarak yapılmaya başlandı. Seri üretime geçilmesiyle birlikte günlük 160 araç olan üretim sayısının da Ekim ayı ile birlikte 280 araç olarak gerçekleşmesi hedefleniyor.
20.09.2023 Ekonomi
Vivo V29 incelemesi
Vivo V29 incelemesi Herkese merhaba. Dünyanın önemli telefon üreticilerinden Vivo’nun yeni gözbebeği V29’u bugün sizlerle birlikte yakından incelemek istiyoruz. Kendi kategorisinde öncü olan telefonun kamera ve video özellikleri dikkat çekiyor. Hadi gelin detaylı bakalım.
7.09.2023 Advertorial
vivo’nun bütçe dostu yeni modeli Y36 satışta
vivo’nun bütçe dostu yeni modeli Y36 satışta  Şık ve zarif tasarımı, güçlü teknolojik özellikleri ve fiyat performans avantajı ile rakiplerini geride bırakan vivo Y36, Türkiye’de satışa sunuldu.
18.07.2023 Advertorial
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır?
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır? Matematiksel bir terim olarak öne çıkan kök işareti eğitimde yaygın olarak kullanılır. Önüne getirilmiş olan sayının karekökünü almak için değerlendirilen bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Sembol olarak ele alındığında ise √ şeklinde görüldüğünü söylemek mümkün. Hemen önüne gelen rakamı etkilemek suretiyle eğer bu rakamın karekökten çıkması isteniyorsa o vakit karekökü alınır. Birçok matematiksel işlemde önemli bir yere sahiptir ve yaygın biçimde değerlendirilir.
10.07.2023 Eğitim
iOS 17 almayacak telefonlar belli oldu! Apple yeni işletim sistemi iOS 17 alacak telefonları açıkladı!
iOS 17 almayacak telefonlar belli oldu! Apple yeni işletim sistemi iOS 17 alacak telefonları açıkladı! iOS 17 almayacak iPhone'lar belli oldu. Apple, WWDC 2023 etkinliğinde yeni işletim sistemi iOS 17 güncellemesini duyurdu. iPhone kullanıcıları da gelen güncellemeyle birlikte "iPhone almayacak telefonlar hangileri" sorusuna yanıt aramaya başladı. iOS 17 ile gelen yeniliklerin tanıtıldığı gecede iPhone kullanıcılarını etkileyen özellikler de tüm dünyaya duyuruldu.
5.06.2023 Gündem
Pound İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sterlin İşareti Nasıl Yapılır?
Pound İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sterlin İşareti Nasıl Yapılır? Pound işareti, Birleşik Krallık para birimi olarak bilinen sterlin sembolüne verilen isim olarak bilinmektedir. Sterlin simgesi olarak bilinmekte olan pound simgesinin birçok alanda kullanılması gerekebilmektedir. Özellikle de bilgisayarda veya telefonda pound işaretinin yapılması için uygulanacak olan yöntemler hakkında bilgi sahibi olunması kolaylık sağlayacaktır. 
25.05.2023 Eğitim
DGS adaylarına uyarı! DGS eğitim bilgileri güncelleme nasıl yapılır, güncellenmesi ne olur?
DGS adaylarına uyarı! DGS eğitim bilgileri güncelleme nasıl yapılır, güncellenmesi ne olur? 2022 DGS değerlendirme işlemlerinde, adayların ön lisans seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. 2022-DGS’ye başvuran adayların 06 Temmuz - 02 Ağustos 2022 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/DGS/2022/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 02 Ağustos 2022 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.
6.07.2022 Eğitim
YKS adaylarının eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı
YKS adaylarının eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı 2022-YKS değerlendirme işlemlerinde, adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. 2022-YKS’ye başvuran adayların 21 - 28 Haziran 2022 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2022/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2022 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.
21.06.2022 Eğitim
İphone 11, 12, 13 kaç TL, İphone fiyatları ne kadar oldu? Apple İphone zamlı güncel fiyat liste!
İphone 11, 12, 13 kaç TL, İphone fiyatları ne kadar oldu? Apple İphone zamlı güncel fiyat liste! İphone zam geldi mi, zamlı iPhone fiyatları ne kadar oldu? sorularına yanıt aranıyor. Teknoloji şirketi Apple tanıtılan yeni işletim sistemi sürümü ve yeni cihazlarının ardından, önce alışveriş mağazasını kısa süreliğine kapattı, ardından da Apple'ın iPhone dahil olmak üzere tüm cihazlarına zam yaptığı ortaya çıktı. Peki, Yeni iphone fiyatları ne kadar? Güncel iPhone SE, iPhone 11, iPhone 12 mini, iPhone 13 mini, pro ve pro max fiyatları zamlandı mı?
7.06.2022 Ekonomi
Apple IOS 16'yı tanıttı! İşte merakla beklenen yeni özellikler
Apple IOS 16'yı tanıttı! İşte merakla beklenen yeni özellikler Teknoloji devi Apple, her yıl California'da düzenlediği Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda yeni ürünlerini tanıtıyor. Apple, işletim sistemi IOS 16'yı dünyaya duyurdu. Ağırlıklı olarak yazılım geliştirmeleri duyuran şirket, Apple Watch için bazı 'fitness' özellikleri ekledi.
6.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Türk Telekom’un siber güvenlik kampı başvuruları başlıyor
Türk Telekom’un siber güvenlik kampı başvuruları başlıyor Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı başvuruları başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek kamp, kendini siber güvenlik alanında geliştirmek isteyen ve bu alanda kariyer hedefi bulunan gençlere eğitim fırsatı sunuyor. 30 Mayıs tarihine kadar başvuruların devam ettiği kampta yer alan yarışmada ilk üçe girenler; toplamda 60 bin TL değerinde teknoloji ödülünün sahibi olacaklar.
7.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Seyhan Belediyesi kendi bilgisayarını üretti
Seyhan Belediyesi kendi bilgisayarını üretti Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) Bilge 01 adıyla piyasadaki emsallerinin çok daha düşük maliyetle bilgisayar üretmeye başladı. Cep telefonundan biraz daha büyük boyutu ile her yere taşınabilen, standart bir kişisel bilgisayarla yapılabilen tüm işlemlerin yapılabildiği Bilge 01, ilk olarak Bilgi Evlerinde kullanılmaya başlandı.
14.03.2022 Bilim ve Teknoloji
İlk elektrikli Volvo Türkiye’de yollara çıkıyor!
İlk elektrikli Volvo Türkiye’de yollara çıkıyor! Volvo Cars ilk tam elektrikli otomobili Volvo XC40 Recharge’ı Türkiye'de satışa sunuyor.
21.01.2022 Otomobil
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye vizyonuna yapay zeka ekosistemimizle güç katacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye vizyonuna yapay zeka ekosistemimizle güç katacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Üretim ve savunmadan sağlığa; enerjiden finansa pek çok alanda yapay zekayı verimli ve güvenli şekilde hayatımızın her alanında kullanacağımız bir yakın geleceğe hazırlanıyoruz. Veriden katma değer üreten, teknolojik bağımsızlığa sahip, tüm sektörlerde inovasyonu, üretkenliği ve rekabetçiliği yüksek bir Türkiye vizyonuna yapay zeka ekosistemimizle güç katacağız" dedi.
13.01.2022 Siyaset
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Windows işletim sistemi için yeni bir sıfır gün açığı bulundu
Windows işletim sistemi için yeni bir sıfır gün açığı bulundu 2021 yazının sonlarında Kaspersky'nin otomatik algılama teknolojileri, birden çok Microsoft Windows sunucusunda ayrıcalık yükseltmesi kullanan bir dizi saldırıyı engelledi. Saldırıyı daha yakından inceleyen araştırmacılar, yeni bir sıfır gün açığı keşfetti.
29.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Format nasıl atılır? Bilgisayara format atmanın en kolay yolu nedir?
Format nasıl atılır? Bilgisayara format atmanın en kolay yolu nedir? Günümüzde bilgisayarlar çok kullanılan ve pek çok işlemi gerçekleştiren cihazlardır. Bilgisayarlar çoğu zaman arızalanmakta veya programlar düzgün bir şekilde açılmamaktadır. Bu nedenle bilgisayarlara format atma yöntemleri sıklıkla araştırılmaktadır. Bilgisayarlara format atmak oldukça kolay bir işlem olmaktadır.
16.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Taksi kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor, İstanbul ve Ankara'da ödemeler artık...
Taksi kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor, İstanbul ve Ankara'da ödemeler artık... Taksilerde yeni dönem! Flaş değişiklik kararı. Taksi kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Müşteriye ödeme kolaylığı sağlayacak yenilik İstanbul ve Ankara'da kullanıma sunuluyor. Buna göre artık cep telefonları POS cihazı gibi çalışarak ödeme kabul edecek. Bu hizmet için müşteriden komisyon alınacak. 20 TL'ye kadar 50 kuruş, 21-30 TL arası 1.90 TL alınacak olan komisyon 100 TL üzeri için ise 6.90 TL olacak. En yüksek ödeme tutarı ise 300 TL olarak belirlendi. İşte tüm detaylar...
4.10.2021 Ekonomi
Android'in ardından yeni WhatsApp tasarımı iOS için geliyor
Android'in ardından yeni WhatsApp tasarımı iOS için geliyor WhatsApp pek çok yeniliği içinde barındırsa da her yeniliği Android ve iOS tarafına hemen vermiyor. Bazen sırayla bazense de tek bir işletim sistemi için verdiği özelliklerle karşımıza çıkan WhatsApp, yeni renkleri ve tasarım değişikliğini Android’in ardından iOS’a da getiriyor.
2.10.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

İşletim Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işletim sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.