İş Akdi

İş Akdi

Son dakika iş akdi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş akdi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş akdi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Akdi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş akdi gelişmeleri de dahil olmak üzere 29 iş akdi haberi bulunmuştur. Tüm iş akdi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi?
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi? İletişim ağlarının her geçen gün artması özellikle çalışma yaşamında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda mail üzerinden yapılan yazışmaların pek çoğu artık Whatsapp kanalından yapılarak zaman kaybının önüne geçiliyor. Çalışanlar arasında kurulan Whatsapp grupları üzerinden hem iş ile ilgili iletişim kuruluyor hem de özel yazışmalar yapılabiliyor. Ancak bu yazışmaların işverenin eline geçebiliyor. Bu durumda çalışanları 'İşten çıkarılır mıyım?' korkusu sarıyor. Konun detaylarını Avukat Cansen Erdoğan anlattı.
19.10.2023 Çalışma Hayatı
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor Bir dokuma fabrikasında çalışan kadın işçi, işyerinde kendisiyle aynı işi yapan erkek işçilerden cinsiyet ayrımı nedeniyle daha az ücret aldığı gerekçesi ile istifa etti. Olayın yargıya taşınması sonrası kritik bir karara imza atan Yargıtay, kadın işçiye, aynı işi yapan erkek işçilerden daha az ücret ödenmesinin kanuna aykırı olduğuna hükmetti. Konuyu değerlendiren Avukat Ali Oktay Coşgun, böyle bir durumda iş akdinin haklı nedene dayalı olarak feshedilebileceğine ve davacının kıdem tazminatı isteğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile...
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile... İşçi ve işveren herkesi çok yakında ilgilendiriyor. 30 günlük ücret sınırı bulunuyor. Bu sınırı aşan durumlarda çalışan ödeme yapmak zorunda kalıyor. Tazminat hakkı ortadan kalkıyor. 'İş yaparken doğan zarardan kim sorumlu?' sorusu özellikle çalışanlar tarafından merak ediliyor. İşçiler kural olarak işveren yönetimi altında faaliyet gösterdiğinden, iş sırasında doğan zararlardan sorumlulukları sınırlı. Ancak bu zarar bazı durumlarda işçinin işini kaybetmesine yol açabiliyor. Çalışan tazminatsız olarak işten çıkarılıyor. Bazı durumlarda ise işçi işverene ödeme yapmak zorunda kalıyor.
9.05.2022 Çalışma Hayatı
Bunu yapanın iş akdi feshediliyor! Tazminat ödenmiyor
Bunu yapanın iş akdi feshediliyor! Tazminat ödenmiyor Çalışma hayatındaki herkesi çok yakından ilgilendiren tazminat kararı! Birçok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdi işverence haklı sebep gerekçesi ile feshediliyor. Tazminat ödemesi yapılmıyor. Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışan herkes kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Çalışılan süre uzadıkça işverence ödenecek kıdem tazminatı miktarı da artıyor. İşveren tarafından işten çıkarılan çalışan kıdem tazminatı alıyor. Ancak bazı durumlarda kıdem tazminatı ödemesi yapılmıyor. Yargıtay tarafından tazminat ödemesi ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. İş arkadaşlarını telefonla gizlice kaydeden kişiden işveren savunma istedi ancak işçi savunmaya yapmayı kabul etmeyince çalışan tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Yargıtay tarafından verilen kararda işveren haklı bulundu ve tazminat talebi reddedildi.
28.03.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş ayrıntı! Okumadan imzalamayın
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş ayrıntı! Okumadan imzalamayın Tüm çalışanları ilgilendiriyor. Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanlar işten çıkarılmaları durumunda kıdem tazminatı alıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan tazminat hakkını kaybediyor. İş Kanunu’na tabi çalışanlar haklı nedenle iş akdini feshettiklerinde kıdem tazminatını alabilirler. Ancak, iş akdini feshederken verdikleri dilekçede haklı fesih sebebini açıkça yazmak yerine, “Kişisel nedenlerle” veya “Gördüğüm lüzum üzerine” gibi ifadeler kullananlar, kıdem tazminatı hakkını kaybederler.
29.12.2021 Çalışan Hakları
İş akdini evlilik öncesi fesheden kadına kıdem tazminatı yok
İş akdini evlilik öncesi fesheden kadına kıdem tazminatı yok Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, evlenmeden 10 gün önce iş yerinden istifa eden kadına kıdem tazminatı ödenmesine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu
31.10.2016 Ekonomi
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor Sosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp Tweet atan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
26.05.2023 Gündem
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 20 yılı aşan kördüğüm geçtiğimiz ay çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi, emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar mağdur değildir” dedi. Vatandaşlar ise stajyer ya da çırak olarak bilfiil çalıştıkları günlerin prim günlerine sayılmasını istiyor. İşte EYT’de staja takılanlarla ilgili son gelişmeler...
17.01.2023 Ekonomi
2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor?
2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatile kısa bir süre kaldı. Yargı teşkilatının çalışmalarına ara vereceği Adli tatilin ne zaman başlayacağı adli personel, yargı mensupları ve vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Adli tatilde kural olarak yargısal faaliyetler görülmez, bu faaliyetlere ara verilir. Ancak bazı istisnaları bulunuyor. Peki, 2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatil kaç gün? 2022 Adli tatil ne zaman bitiyor? İşte detaylar…
2.06.2022 Gündem
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yapan yanar, metrobüs, metro, otobüs...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yapan yanar, metrobüs, metro, otobüs... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Mazeret sayılmıyor. Yapan yanar. İşinizde olabilirsiniz. Mahkeme kararları var… ‘Köprüde trafik vardı’ diyerek geç kalma mazeret olarak kabul edilmiyor. Metro arızası da metrobüs hatları gibi ikamesi olmayan ulaşım araçlarıdır. Bir metro arızasından kaynaklanan gecikmenin telafisini ne yazık ki yaya olarak yerine getiremeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda iş akdi fesih gerçekleşmez, gerçekleşmesi halinde işe iade davasını kazanabilirsiniz. Ancak bir duraklık kullanıyorsanız ve yürüyerek de gidebileceğiniz bir mesafede metrobüsün yapılmasını bekliyorsanız dolaylı yoldan işinizi aksatıyorsunuz anlamına gelmektedir ve ihtar sebebi.
Tarım Bakanlığı kura sonuçları listesi sorgulama: Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2021 kura sonuçları nereden sorgulanacak?
Tarım Bakanlığı kura sonuçları listesi sorgulama: Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2021 kura sonuçları nereden sorgulanacak? Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları sorgulaması başladı. Tarım Bakanlığı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt aranıyor. Tarım Bakanlığı kura sonuçları isim listesi arama motorları aracılığıyla araştırılıyor. İşte Tarım Bakanlığı kura sonuçları hakkında merak edilenler…
4.10.2021 Çalışma Hayatı
Boğaziçi Üniversitesi İŞKUR aracılığıyla en az ilköğretim mezunu sürekli işçi alacak! KPSS şartı yok!
Boğaziçi Üniversitesi İŞKUR aracılığıyla en az ilköğretim mezunu sürekli işçi alacak! KPSS şartı yok! Boğaziçi Üniversitesi sürekli işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre, Boğaiçi Üniversitesi birimlerine temizlik personeli olarak çalıştırılmak üzere İŞKUR aracılığı ile sürekli işçi alınacak. Peki, Boğaziçi Üniversitesi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Boğaziçi Üniversitesi işçi alımı başvuru şartları!
16.08.2021 Personel Alımı
Kocaeli Üniversitesi 102 sözleşmeli personel alıyor!
Kocaeli Üniversitesi 102 sözleşmeli personel alıyor! Kocaeli Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor. Kocaeli Üniversitesi personel alımı ilanı yayınlandı. İlana göre, Kocaeli Üniversitesi birimlerinde istihdam edilmek üzere hemşire, laborant, röntgen teknisyeni, sağlık teknikeri, sağlık personeli, uçak kontrol ve bakım makinisti alınacak. Peki, Kocaeli Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kocaeli Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ve ilanın detayları!
11.03.2021 Personel Alımı
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı... Kanuna göre, kıdem tazminatı, işçi işveren tarafından ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı haller dışında bir nedenle çıkartıldığında, işçi tarafından haklı nedenle iş akdi feshedildiğinde, erkek işçiler askerlik nedeniyle işten ayrıldıklarında, emeklilikte, yaş dışındaki emeklilik koşullarının yerine getirilmesi halinde ödenir. İşçinin ölümü halinde ise mirasçılarına ödeme yapılır. Ayrıca, kadın çalışanlar, evlendikleri tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi arzuları ile işten ayrıldıklarında kıdem tazminatını alabilirler.
27.02.2021 Çalışan Hakları
Türkiye Uzay Ajansı işçi alıyor! En az lise mezunu KPSS'siz işçi alımı başvuru şartları!
Türkiye Uzay Ajansı işçi alıyor! En az lise mezunu KPSS'siz işçi alımı başvuru şartları! Türkiye Uzay Ajansı işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, Türkiye Uzay Ajansı'na İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu işçi alınacak. Peki, Türkiye Uzay Ajansı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Uzay Ajansı işçi alımı başvuru şartları ne? İşte İŞKUR iş ilanları...
23.02.2021 Personel Alımı
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler...
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler... SGK para ödüyor. Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. 1.831 lira ödeme yapılıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir süre konusu var. Bu şartın sağlanmadığı durumda para alma hakkı kayboluyor. SGK, doğum yapan çalışanlara iş göremezlik ödeneği veriyor. Doğumdan önce ve sonraki 16 haftalık süreçte bu parayı alabilmek için bir yılda 3 ay prim ödemiş olma şartı var. Yoksa ödeme yapılmıyor. 30 gün rapor alan asgari ücretliye 28 gün üzerinden yatarak tedavide 1.373 lira, ayakta tedavide ise 1.831 lira veriliyor. Öte yandan işveren ücretsiz izne çıkarttığında nakdi ücret desteğinden de faydalanılabiliyor. Asgari ücret arttığı için nakdi ücret desteğinin önümüzdeki günlerde 1420 liraya çıkartılması bekleniyor.
2.01.2021 Çalışma Hayatı
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır?
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Corona virüs salgını nedeniyle faaliyetine ara veren işyerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devletten alması anlamına gelen kısa çalışma ödeneği internette merak edilen konular arasında yer alıyor. İstihdamı korumak, çalışılamayan dönemde işçinin gelir kaybını telafi etmek amacıyla kısa çalışma ödeneğinde kolaylıklar getirildi. Peki, Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? İşte İşçiden işverenine 36 soruda Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilmeniz gereken her şey...
6.04.2020 Ekonomi
222 boş kadroya devlet memuru alınacak
222 boş kadroya devlet memuru alınacak Resmi Gazete'de yayınlanan ilanlarda kamu kurumlarının 222 boş kadroya alım yapacağı açıklandı. Devlet memuru kadrolarında görevlendirilecek personellerin 657 ve 2547 sayılı kanunlarına göre alınacağı belirtildi. İşte o ilanlar ve başvuru şartları...
2.12.2019 Çalışma Hayatı
İşten çıkarılmanıza sebep olabilir!
İşten çıkarılmanıza sebep olabilir! Facebook ve benzeri sosyal medya sitelerinde eğlencenin dozunu kaçırmak sizi işinizden edebilir. Facebook gibi sosyal medya hesapları sizi işinizden nasıl mı edebilir? İşte cevapları...
28.02.2017 Ekonomi
Kredi sözleşmelerinde yapılan değişiklikler
Kredi sözleşmelerinde yapılan değişiklikler 22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.
27.11.2015 Arşiv
Bakan'dan milyonlarca kişiye müjde!
Bakan'dan milyonlarca kişiye müjde! Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği’nin 22 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girdiğini bildirdi...
23.11.2015 Ekonomi
Krediler yeni dönem başlıyor!
Krediler yeni dönem başlıyor! Tüketicilerin, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayabilmesinin önünü açan "Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği" yarın yürürlüğe girecek
21.11.2015 Ekonomi
Kredi çekeceklere müjde!
Kredi çekeceklere müjde! Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, "Altı ay sonra yürürlüğe girecek yeni Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği ile tüketici daha fazla korunacak. Tüketici kredisi sözleşmelerinde tüketicinin, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği veya kredi borcunun tamamını ya da bir kısmını erken ödeyebileceği düzenlenmiştir. İlk defa tüketiciler için peşin faizden indirim hakkı getiriliyor" dedi.
31.05.2015 Ekonomi
Tüketici kredilerinde yeni dönem
Tüketici kredilerinde yeni dönem Tüketiciler, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayabilecek.
22.05.2015 Ekonomi
'Terim Sneijder’siz de şampiyon olmuştu'
'Terim Sneijder’siz de şampiyon olmuştu' "Terim bu oyunu ilk yılında Sneijder’siz de oynayabilmiş ve şampiyon olmuştu."
18.12.2014 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

İş Akdi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş akdi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.