İptal Kararı

İptal Kararı

Son dakika iptal kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iptal kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iptal kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İptal Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iptal kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.012 iptal kararı haberi bulunmuştur. Tüm iptal kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir?
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir? Sendika ikramiyesi iptal mi oldu, memurların sendika parası iptal mi? Anayasa Mahkemesinin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal edildi, iptal kararının gerekçesi Resmi Gazete'de de yayımlandı.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü!
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü! ABD'de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına izin verilmesiyle tarihi yüksek seviyeye çıkan Bitcoin dramatik düşüşe sahne oldu.
6.03.2024 Ekonomi
AYM’nin trafik sigortası iptal kararı kimi, nasıl etkileyecek? Araba almak isteyen ve satmak isteyen herkesi ilgilendiriyor
AYM’nin trafik sigortası iptal kararı kimi, nasıl etkileyecek? Araba almak isteyen ve satmak isteyen herkesi ilgilendiriyor Anayasa Mahkemesi (AYM), trafik sigortasında yıllardır uygulanan iki maddeyi iptal etti, iptal kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte arabası olan herkesi ilgilendiren detaylar...
6.03.2024 Ekonomi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
22.02.2024 Gündem
Ankaragücü-Galatasaray maçında penaltıdan önce faul var mı? Halem Ali Şansalan'ın iptal kararı doğru mu?
Ankaragücü-Galatasaray maçında penaltıdan önce faul var mı? Halem Ali Şansalan'ın iptal kararı doğru mu? Süper Lig’in 26’ncı haftasında Ankaragücü ile Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Kritik maçtaki tartışmalı kararları eski hakemler değerlendirdi.
19.02.2024 Galatasaray
Beşiktaş'tan penaltı açıklaması: MHK'den cevap alamadık
Beşiktaş'tan penaltı açıklaması: MHK'den cevap alamadık Beşiktaş, Süper Lig'de geçen hafta oynanan Sivasspor maçında VAR izlemesi sonucu iptal edilen penaltı ile ilgili MHK'ye yaptıkları başvuruya cevap verilmediğini açıkladı.
3.02.2024 Beşiktaş
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek Evli kadına bekârlık soyadını kullanma hakkı tanıyan AYM kararı bugün yürürlüğe giriyor. TBMM’de aksi bir düzenleme yapılmadığı takdirde evli kadınlar isterlerse bugünden itibaren dava açmadan sadece kendi soyadını taşıyabilecek.
28.01.2024 Gündem
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni...
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni... İş yerinin bulunduğu caddeye aracını park eden veteriner hekim Ercan Türkoğlu'na, ters yönde aracını park ettiği gerekçesiyle fahri trafik müfettişi tarafından yazdırılan 4 bin liralık trafik cezası, yargı kararıyla kaldırıldı.
9.11.2023 Gündem
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi?
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi? Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün esastan görüşecek.
28.09.2023 Ekonomi
Evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak: 9 ay sonra başlıyor
Evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak: 9 ay sonra başlıyor Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı ile Türk Medeni Kanunu'nun 187'inci Maddesi'ndeki 'Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir' hükmü, eşitliğe aykırı bulunarak iptal edildi. 9 ay sonra yürürlüğe girecek bu karar ile kadınların evlendikten sonra yalnızca bekarlık soyadlarını kullanabilmeleri için dava açmalarına gerek kalmayacak.
28.04.2023 Gündem
Beşiktaş ilk yarıda oynanan maçlar geçersiz sayılsın demişti! İşte olası puan hesabı
Beşiktaş ilk yarıda oynanan maçlar geçersiz sayılsın demişti! İşte olası puan hesabı Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem faciası sebebiyle Süper Lig'den çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın haklarını donduran TFF'ye itiraz eden Beşiktaş güçlü argümanlarla geliyor...
31.03.2023 Süper Lig
Vergi borcunu ödeyene indirim! AYM o düzenlemeyi iptal etti
Vergi borcunu ödeyene indirim! AYM o düzenlemeyi iptal etti AYM, Vergi Usul Kanunu’na geçici madde ile eklenen, vergi suçlarında ceza indiriminden faydalanılabilmesi için vergi ve diğer borçların ödenmesi ve vergi mahkemesinde dava açılmaması, açılmışsa feragat edilmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etti.
24.03.2023 Ekonomi
Yargıdan kritik 'askerlik borçlanması' kararı
Yargıdan kritik 'askerlik borçlanması' kararı Memuriyetten önce yaptığı ve borçlanarak hizmet süresine eklenen 1,5 yıllık askerlik süresi kadar sigorta başlangıç süresinin geri çekilmesi talebi Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) reddedilen Fevzi K, yargıya başvurdu. Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, Fevzi K.'nin o dönem kamu görevinde çalışmadığı gerekçesiyle verilen ret kararını, kanunda öngörülmemiş bir kısıtlamanın 'yorum' yoluyla uygulanamayacağına hükmederek iptal etti.
15.12.2022 Yaşam
Rusya'nın iptal kararı sonrası Zelenski'den flaş açıklama
Rusya'nın iptal kararı sonrası Zelenski'den flaş açıklama Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın tahıl anlaşmasını askıya alması konusunda yaptığı açıklamada, “Rusya'dan, tahıl ihracat girişimini iptal ettiklerine dair oldukça öngörülebilir bir açıklama geldi” dedi.
30.10.2022 Dünya
Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? Esnafın emekliliği için çalışma var mı?
Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? Esnafın emekliliği için çalışma var mı? Binlerce esnafı ilgilendiriyor! Hükümetin Sosyal Güvenlik alanında yaptığı çalışmalar sürerken Bağkur’dan prim eksiği olan esnafta da geriye dönük borçlanma beklentisi oluştu. Esnaflar, Bağ-Kur kapsamında sigortalı olması zorunlu olanlar arasında yer alıyor. Ancak geçmişte vergi mükellefi veya oda sicil kaydı olduğu halde bugün Bağkur’lu olmayan pek çok esnaf bulunuyor. Hükümetten esnafa yönelik geriye dönük Bağkur'a kayıt hakkı ile ilgili yasal düzenleme yapılması için beklentiler arttı. Peki, Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? İşte detaylar….
20.10.2022 Emekli
KYK borçları ile ile ilgili son dakika iptal kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı
KYK borçları ile ile ilgili son dakika iptal kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı KYK borcu ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Anayasa Mahkemesi, yükseköğrenim kredi borcunun birden fazla taksitinin ödenmemesi nedeniyle tüm taksitlerin ödenmesini öngören kanun hükmünü iptal etti.
21.09.2022 Ekonomi
Zeytinli Rock Festivali iptal edildi mi? Zeytinli Rock Festivali neden iptal edildi?
Zeytinli Rock Festivali iptal edildi mi? Zeytinli Rock Festivali neden iptal edildi? Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali kaymakamlık kararıyla iptal edildi. 50'den fazla sanatçı ile grup sahne alacağı Zeytinli Rock Festivali’nin neden iptal edildiği de araştırılan konular arasında geliyor. Peki, Zeytinli Rock Festivali iptal edildi mi? Zeytinli Rock Festivali neden iptal edildi? Zeytinli Rock Festivali’nde hangi sanatçılar olacaktı? Burhaniye Kaymakamı kimdir? İşte detaylar…
11.08.2022 Kültür Sanat
29 kuş türü ve 5 memeli, av listesinde
29 kuş türü ve 5 memeli, av listesinde Merkez Av Komisyonu'nun (MAK), 29 kuş türü ve 5 memeli yaban hayvanı türünün avlanmasına izin verdiği 2022-2023 av sezonu, 20 Ağustos'ta başlıyor. Koruma altındaki elmabaş patka ve üveyik kuşlarının olduğu kararı, 'çağ dışı ve insan türünün vahşiliği' olarak değerlendiren kuş gözlemcileri ve doğa savunucuları, avcılığın tamamen iptalini istedi.
11.08.2022 Yaşam
KPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? KPSS sonucu geçerlilik süresi uzatıldı mı?
KPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? KPSS sonucu geçerlilik süresi uzatıldı mı? 2022 KPSS ile ilgili soruşturma devam ediyor. Devlet Denetleme Kurulu ÖSYM’de KPSS ile ilgili incelemelerine devam ediyor. Soruşturma devletin diğer birimleri tarafından da derinleştirilirken KPSS ile ilgili yeni takvim ve personel alımları ile ilgili süreç de adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM yeni KPSS sınqav takviminin 17 Eylül’de açıklanacağını duyururken, İletişi Bakanı Fahrettin Altın da KPSS ile personel alım sürecinin yeni KPSS takvimine göre güncelleneceğini belirtti. KPSS’nin geçerlilik süresi ile ilgili de açıklama yapıldı. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? KPSS sonucu geçerlilik süresi uzatıldı mı? Son iki yılın KPSS sonuçları bu yıl da geçerli olacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtları!
6.08.2022 Eğitim
2022 Kamu personel alımları ertelendi mi? KPSS soruşturması nedeniyle kamuya personel alımları durdu mu?
2022 Kamu personel alımları ertelendi mi? KPSS soruşturması nedeniyle kamuya personel alımları durdu mu? KPSS soruşturması devam ederken soruların sızdırılması ile ilgili iddialar üzerine araştırmalar devam ediyor. Devlet Denetleme Kurulu’nın incelemeleri sürerken KPSS ile ilgili soruşturma da derinleşiyor. KPSS sınavı ile ilgili ön rapor yayınlandı. KPSS’ye giren milyonlarca adayın gözü ÖSYM’ye çevrilirken yeni takvim 17 Eylül tarihinde başlayacak. Süreç yakından takip edilirken 2022 kamu personel alımları ile ilgili takvimin nasıl işleyeceği de merak ediliyordu. Açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Peki, 2022 Kamu personel alımları ertelendi mi? KPSS soruşturması nedeniyle kamuya personel alımları durdu mu? Kamu personel alım takvimi ne zaman açıklanacak? İşte kamu personel alımı ile ilgili tüm detaylar…
6.08.2022 Personel Alımı
KPSS iptal kararı nasıl verildi? KPSS olayında FETÖ parmağı var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS sürecini anlattı!
KPSS iptal kararı nasıl verildi? KPSS olayında FETÖ parmağı var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS sürecini anlattı! KPSS ile ilgili yeni gelişmeler gelemeye devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'nın Soçi kentindeki ziyareti dönüşü basın mensuplarının KPSS'nin iptali ile ilgili süreç hakkındaki soruları yanıtladı. Peki, KPSS iptal kararı nasıl verildi? KPSS olayında FETÖ parmağı var mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS iptal süreci ile ilgili açıklamaları!
6.08.2022 Gündem
ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: KPSS iptal edildi
ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: KPSS iptal edildi KPSS ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlar bekliyordu. ÖSYM'den açıklama geldi. 31 Temmuz'da yapılan KPSS iptal edildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının ertelendiğini söyledi. İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...
4.08.2022 Eğitim
İBB: Taksiciler Odası’nın iddiaları gerçeklerle örtüşmüyor
İBB: Taksiciler Odası’nın iddiaları gerçeklerle örtüşmüyor İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın, UKAME'nin 750 minibüs ve 250 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi kararının mahkemece lehlerine sonuçlandığı açıklamasına İBB'den yanıt geldi. İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Toplamda 1000 adet taksiye dönüşümü gerçekleştirme işlemiyle ilgili mahkemece verilmiş herhangi bir iptal kararı bulunmadığından, söz konusu işlemlerin yürürlüğünün devamı konusunda da herhangi bir şüphe olmadığı aşikardır" denildi.
21.07.2022 Gündem
Ağzında yara olduğu için alkolmetreye üflemedi, ehliyetine el konulup ceza yazıldı! Flaş iptal kararı
Ağzında yara olduğu için alkolmetreye üflemedi, ehliyetine el konulup ceza yazıldı! Flaş iptal kararı İzmir'de, ağzında yara olduğu gerekçesiyle trafik denetiminde alkolmetreye üflemeyip kan testine gidebileceğini belirten otomobil sürücüsü Murat Karakuş'un (35) ehliyetine el konulup, 5 bin 224 TL ceza kesildi. İtiraz üzerine mahkeme, polis memurlarının uygulanacak işleme ilişkin sözlü net bir bilgilendirme yapmaması ve konuya ilişkin tutanak tutmaması nedeniyle, para cezasının iptaline ve sürücü belgesinin iadesine karar verdi.
9.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İptal Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iptal kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.