İnternet Haberleri

İnternet Haberleri

Son dakika internet haberleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan internet haberleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını internet haberleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnternet Haberleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan internet haberleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 924 internet haberleri haberi bulunmuştur. Tüm internet haberleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı'
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı' Google'ın 'Çevrim İçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Doç. Dr. Berk Çaycı ile mercek altına aldık.
4.12.2023 Gündem
Uyku problemini yenmenin püf noktaları
Uyku problemini yenmenin püf noktaları Uyku probleminin corona virüs sürecinde arttığını söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Sema Yıldız, Negatif yönde etkilendiğimizi düşündüğümüz internet haberleri, sosyal medya paylaşımlarından mümkün olduğunca uzaklaşın dedi.
12.06.2020 Sağlık
Tüpraş'ta yangın çıktı
Tüpraş'ta yangın çıktı Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Tüpraş rafinerisinde yangın çıktı...
3.02.2016 Yaşam
Ünal Aysal: Asılsız haber
Ünal Aysal: Asılsız haber Ünal Aysal'dan flaş açıklama
23.01.2016 Galatasaray
'Gazeteden kovuldum'
'Gazeteden kovuldum' TMSF'nin geçtiğimiz haftalarda el koyduğu Akşam Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın yerine göreve Mehmet Ocaktan'ın gelmesinin ardından iki ayrılık yaşandı...
28.06.2013 Televizyon
Facebook profilinizi yeniden şekillendirin!
Facebook profilinizi yeniden şekillendirin! Facebook profilinizi daha güzel yapmak sizin elinizde!
10.06.2013 Bilim ve Teknoloji
Google''dan besin değerleri
Google''dan besin değerleri Google artık aramalarda sadece sonuçları vermekle kalmayacak.
4.06.2013 Bilim ve Teknoloji
Yandex''ten Gezi Parkı atağı
Yandex''ten Gezi Parkı atağı Yandex Türk medyasının yayınlamadığı haberleri Gezi Parkı sekmesinde yayınlayacak.
3.06.2013 Bilim ve Teknoloji
Google Chrome''a ne yapacak?
Google Chrome''a ne yapacak? Yeni Chrome''un özellikleri neler olacak?
3.06.2013 Bilim ve Teknoloji
Yahoo''dan yenilik
Yahoo''dan yenilik Eski Yahoo mail artık kullanılamayacak!
3.06.2013 Bilim ve Teknoloji
Aynı mesajı verdiler!
Aynı mesajı verdiler! İki Genelkurmay eski Başkanı: Mahkeme davet ederse gideriz
29.09.2021 Gündem
Başbakan’a ‘kasten yaralama’ suçlaması
Başbakan’a ‘kasten yaralama’ suçlaması BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Aydın’da AKP mitingi sonrası konvoyu geçerken ‘Allah cezanızı seçimde verecek’ diye seslendiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 3.5 saat sonra ailesine teslim edilen 13 yaşındaki M.S.Ö.’nün “Başbakan ensemi” sıktı diyerek Erdoğan'a yönelik şok suçlaması, yargıya taşındı.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar 'Doğu Akdeniz'den Etiyopya'ya kadar Türkiye lideri Erdoğan ve Sisi bölgesel eksen oluşturabilir mi?' sorusu soruldu, Kahire seyahatinin odak noktası başlıklara taşındı. BBC ise, ziyaretin hangi ülkeler tarafından yakın izleneceğini yazdı.
13.02.2024 Dünya
Rüyada Okulda Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Okulda Derse Girmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Okulda Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Okulda Derse Girmek Nasıl Yorumlanır? Rüyasında okulda olduğunu gören kişiler eğer öğrencilerse katılacakları bir ortamda dikkatleri üzerlerine çekecekleri anlamına gelmektedir. Eğer çalışan ya da okula gitmeyen biri rüyasında okulda olduğunu görürse bu da kariyerinde yükselecek ve kendi işinin sahibi olacak demektir.
14.01.2024 Eğitim
'Sahibinden' çıtır hasarlı! 20 saat boyunca erişim sağlanamadı
'Sahibinden' çıtır hasarlı! 20 saat boyunca erişim sağlanamadı Gayrimenkul, taşıt ve elektronik cihaz gibi onlarca kategoride ilanın yayınlandığı ve alım-satım işlemlerinin yapıldığı online platform ‘sahibinden. com’un internet sitesi ve mobil uygulamasına dün yaklaşık 20 saat erişim sağlanamadı.
4.01.2024 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Gündem
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’ Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesi, Türkiye'yle ilgili beklentileri de artırdı. Peki Dijital Telif Yasası'nın ülkemizde de yürürlüğe girmesi nasıl sonuçlar getirir? İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyler Yetkiner anlattı.
11.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve aynı zamanda korsan yayıncılığın önüne geçmek için düzenlemeler yapan ülkelere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasa ile Google, ülkeye her yıl 74 milyon dolarlık telif ödemesi yapacağını kabul etti. Sektörün uzman isimleri Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Kamu ilişkileri ve inovasyon üzerine çalışmalar yapan rekabet uzmanı Ussal Şahbaz, Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili posta.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler Google, bir ülkede daha Dijital Telif Yasası hükümlerine boyun eğdi. Buna göre; Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yasa acilen çıkmalı. Bu yasa ile, Google'ın hangi kuruma, hit başına nekadar ödeme yapacağı teminat altına alınmalı." dedi. Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, "Türkiye'deki dijital yayıncıların haklarını koruyacak yasayı çıkaracağız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sabah.com.tr'ye konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın hayata geçirileceğini, çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.
30.11.2023 Gündem
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem!
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem! Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Bakan Yerlikaya, "AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" ifadelerini kullandı. Öte yandan CNN TÜRK'te konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Normal şartlarda hasar beklemiyorum. Vatandaşın balkondan atlaması gibi durumlarda maalesef insanlar kendi kendine zarar verebiliyor. Bundan kaçınmak gerekiyor." dedi.
22.08.2023 Gündem
AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilecek mi, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi? Vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi?
AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilecek mi, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi? Vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi? Açıköğretim (AÖF) üniversite öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi, vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden biri olan üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak düzenlemenin akıbeti merak ediliyor. Vergisiz telefonun ne zaman başlayacağı merak edilirken, aynı zamanda AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilir mi? sorusunun da yanıtını araştırıyor. Peki, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi?
19.08.2023 Eğitim
'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' iddialarına yalanlama
'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' iddialarına yalanlama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan, 'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' yapıldığına dair haberleri yalanlayarak, "Doğal gaz tarifelerine yönelik böyle bir artış kesinlikle söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.
16.07.2023 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar: Yükseltildi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar: Yükseltildi Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş bir karar daha verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik üreticileri ve tedarikçi şirketler için referans fiyat olan piyasa takas fiyatı tavan fiyatının yükseltildiğini duyurdu.
4.07.2023 Ekonomi
Altyapıda milli baz İstasyonu ULAK dönemi! Bakan Uraloğlu son verileri açıkladı
Altyapıda milli baz İstasyonu ULAK dönemi! Bakan Uraloğlu son verileri açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirterek, “Evrensel hizmet projeleri ile kırsal bölgelerde yer alan 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme hizmeti sağladık. Buralarda kullandığımız mobil baz istasyonlarının yüzde 40'ı yerli ve milli baz istasyonumuz ULAK” dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca, Antalya ve Trabzon Havalimanlarının da Kurban Bayramı’nda tüm zamanların rekorlarını kırdığını açıkladı.
2.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnternet Haberleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki internet haberleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.