Gazete Vatan Logo

Başbakan’a ‘kasten yaralama’ suçlaması

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Aydın’da AKP mitingi sonrası konvoyu geçerken ‘Allah cezanızı seçimde verecek’ diye seslendiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 3.5 saat sonra ailesine teslim edilen 13 yaşındaki M.S.Ö.’nün “Başbakan ensemi” sıktı diyerek Erdoğan'a yönelik şok suçlaması, yargıya taşındı.

İlköğretim okulu son sınıf öğrencisi olan M.S.Ö.'nün ailesi, Başbakan Erdoğan hakkında, TCK’nın 86'ncı maddesi uyarınca çocuklarını ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hastaneden M.S.Ö.'ye verilen ‘Boynun arka sağ yanında 6 adet 5- 6 santimetre sıyrık mevcut” raporu ile yapılan başvuru Aydın Cumhuriyet Savcılığı'nın 2009/3326 dosya numasıyla işleme alındı.

Başbakan Erdoğan'ın geçen pazartesi günü Aydın'da Atatürk Meydanı'nda halka hitap ettiği mitinginin ardından gözaltına alınmalarla ilgili iddialar yargıya yansıdı. AKP mitingi ve sonrasında, ‘devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınan üç kişiden biri olan Gazipaşa İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencisi M.S.Ö.’nün ailesi Başbakan Erdoğan’dan şikayetçi oldu. Miting akşamı saat 17.30 sıralarında gözaltına alınıp 3.5 saat sonra ailesine teslim edilen, ertesi sabah ise Başbakan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan soruşturmada savcıya ifade verip serbest kalan M.S.Ö.’nün ailesi, yaşadıkları tereddütün ardından avukatlarına suç duyurusunda bulunması için talimat verdi.

KASTEN YARALAMA SUÇLAMASI

Aynı zamanda Aydın CHP Merkez İlçe Başkanı olan Avukat Barkan Kalınomuz, hazırladığı evrakla bugün saat 16.30 sıralarında Aydın Adliyesi’ne giderek, Başbakan Erdoğan hakkında, yarama suçlarını düzenleyen TCK’nın 86'ncı maddesi uyarınca, manevi tazminat davası açma hakları saklı kalmak kaydıyla, savcılığa suç duyurusunda bulundu.



Olay akşamı, M.S.Ö.’nün saat 18.00 sıralarında Aydın Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Dr. Arif Erkan imzasıyla hazırlanan, “Boynun arka sağ yanında 6 adet 5- 6 santimetre sıyrık mevcut. Kemik kırığı yoktur. Lezyonlar basit tıbbi müdahale ile iyileşir. Hayati tehlikesi yoktur. Alkolsüzdür” yönündeki sağlık raporu da şikayet dilekçesine eklendi.

AİLE ÖNCE TEREDDÜT ETTİ

Kuşadası’nda bir elektrikçide çalışan M.S.Ö.'nün babası Ali Ö. telefonla görüştüğü DHA muhabirine, “Başlangıçta şikayette bulunmakta tereddüt ettim. Sivil polisler oğlum gözaltındayken komşulara gelip bizi tanıyıp tanımadıklarını sormuşlar” dedi.

Başlangıçta, konu Başbakan olduğu için üzerlerine gelinmesinden korktuklarını, ancak tehdit görmediklerini belirten Ali Ö., “Tek başımıza göğüsleyebilir miyiz diye düşündüm. Ama göğüslüyoruz artık. Başbakan da olsa, başımıza ne gelirse gelsin. Oğlumun psikolojisi de iyi. Çünkü onun arkasındayız, ona destek veriyoruz” diye kronuştu.

“HATIRLI KİŞİLER DEVREDE”

Avukat Barkan Kalınomuz ise bu olay nedeniyle hem öğrenci M.S.Ö.'nün, hem de anne ve babasının büyük üzüntü çektiğini belirterek, “Bu olay çocuğun, anne ve babanın psikolojisine yansıdı” dedi.

Ailenin bir takım baskılar nedeniyle önce şikayetten çekindiğini, işlerini kaybetmekten ve çocuklarının öğrenim hayatının etkilenmesinden endişelendiğini kaydeden avukat Kalınomuz, “Biraz düşünmek istediler ama sonunda şikayetten vazgeçmediler” diye konuştu. Avukat Kalınomuz, şunları söylyedi:

“Müvekkilimin işyerini ve evini malum bazı şahıslar ziyaret etmişler. Bir baskı kuruldu. Bu sabah saatlerinde şikayet dilekçesini verecektik. Dün akşam konuştuk. Bana bile ‘bu olayın üzerini kapatın’ deniliyor. Hatırlı kişiler devreye girmeye çalışıyor. Bu işler hatır meselesi değil. Başbakan bir yandan çocuklara oyuncak dağıtıyor, diğer yandan sakalı çıkmamış bir çocuğa sert müdahalede bulunabiliyor. Ceza hukuku bakımından suçludur bana göre. İleride bir manevi tazminat davası açmamız söz konusu olabilir. Savcılığa yaptığımız müracaat başbakanın dokunulmazlığından dolayı belki askıya alınacaktır. Ama manevi tazminat davası açarak kazanmamız neticesinde hukuk bir ders vermiş olacaktır.”

ÖĞRENCİ ÜZGÜN

Olay nedeniyle büyük üzüntü yaşayan M.S.Ö. dün ifade veridği için gitmediği okuluna bugün devam etti.

Bu sabah saatlerinde derslerine girdikten sonra çıkan M.S.Ö.’nün, öğle saatlerinde ise anadolu ve fen liselerine hazırlık için devam ettiği dershaneye uğramadığı belirtildi.


SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ

Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunulan Avukat Barkan Kalınomuz'un hazırladığı şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“...9 Mart 2009 tarihinde AKP’nin Aydın’daki mitinginden sonra halkı selamlamak için AKP seçim aracına binen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.30- 18.00 civarında Kapalı Spor Salonu önünde arkadaşları ile buluşmak üzere gelen müvekkilim M.S.Ö.’nün önünden geçerken babasının iflas etmesinden dolayı suçladığı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben ‘Allah cezanızı seçimde verecek’ diyerek tepkisini ortaya koymuştur.

Müvekkilimin asıl amacı AKP’nin yerel seçimleri kaybederek cezalandırılmalarını kastetmiştir.

Ancak; şüpheli bu sözü kendisine hakaret olarak algılamış, korumalarına talimat vererek, ‘Alın şunu otobüse getirin’ demiştir. Korumalar yaka paça müvekkilimi otobüse getirmiş, bu sözü neden söylediğini sormuş, müvekkilim de kendisini sevmediğini söylemiştir. Bu esnada şüphelinin sol eli müvekkilimin boynundadır. Bu sözü hazmedemeyen şüpheli daha 13 yaşındaki müvekkilimin yumuşak doku bölgesindeki ensesini tırnakları ile sıkarak itelemiş, ‘alın şunu’ diyerek otobüsten dışarı fırlattırmıştır.

Yaralanan müvekkilim; bir de bu yetmezmiş gibi mağdur iken Başbakan’a hakaretten 2009/3221 soruşturma nolu evrak ile şüpheli pozizyonuna düşmüştür. Müvekkilimin, hakaret kastı olmamasına rağmen şüpheli tarafından darp edilmiş, böylece TCK’nın 86. maddesindeki ‘kasten yaralama’ suçu oluşmuştur.

İşte bu nedenlerden dolayı İşbu şikayeti yapma gereği doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER: 5237 S.K. m. 86 ve ilgili mevzuat
KANITLAR: Doktor raporu, çekilmiş fotoğraflar, tanık beyanı, gazete haberleri, internet haberleri
SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan nedenlerle; kasten darp suçunu işlemiş AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cezalandırılmasını saygıyla talep ederiz.”

TCK 86'ncı madde

TÜRK Ceza Kanunu'nda ‘Vücut Dokunulmazlığına Karşı Suçlar' bölümünde yer alan ‘Kasten yaralama' suçunu düzenleyen 86'ncı maddesi şöyle:
Madde 86. - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silahla,
İşlenmesi halinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Haberin Devamı