Araba kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Dikkat çeken 'sahte site' uyarısı geldi
Araba kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Dikkat çeken 'sahte site' uyarısı geldi Araba kiralamak isteyen bir çift dolandırıcıların tuzağına düştü! Kendilerine süre baskısı yapan fırsatçıların oyununu sonradan fark eden çift, tüm parasını kaptırdı. Fırsatçıların bu yöntemi defalarca kullandığını belirten Avukat Mustafa Karakum, site uzantısı, kredi kartı kullanımı ve internet üzerinden alışveriş ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.12.2022 Gündem
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Banka sorumlu, faizi ile ödeniyor
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Banka sorumlu, faizi ile ödeniyor Koronavirüs salgını hayatın pek çok alanında değişikliğe neden olurken, bankacılık işlemlerinin de daha fazla mobil kanallar üzerinden yapılmasını sağladı. Birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
21.01.2023 Gündem
Türk polisi başardı Almanlar hayran kaldı: Olmayacak şeyi yaptınız!
Türk polisi başardı Almanlar hayran kaldı: Olmayacak şeyi yaptınız! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun raporu üzerinden Milliyet'in açtığı “telefon dolandırıcılığı” dosyasında dikkat çeken detaylar var. “Telefon dolandırıcılığı” dosyasında, Emniyet Genel Müdürlüğü ayağı da mercek altına alındı. Şubat 2022’de sadece dolandırıcılığa odaklanacak “Dolandırıcılık Şubesi”ni kuran Emniyet, bu mücadelede yürüttükleri yeni konsepti anlattı. Almanya’daki Türk ve Alman vatandaşlarını dolandıran İzmir merkezli şebeke kıskıvrak yakalanarak 500 milyonluk mal varlığına el konuldu. Emniyet yetkilileri, “Alman emniyet yetkilileri operasyonumuza hayran kaldılar. ‘Bunu nasıl çözdünüz, olmayacak şeyi yaptınız’ diyerek görüşmelerimizde bize sordular” ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Gündem
'İnternet avcıları'na karşı kritik uyarı! Bakanlık tek tek deşifre etti! Piyasa fiyatının çok altında...
'İnternet avcıları'na karşı kritik uyarı! Bakanlık tek tek deşifre etti! Piyasa fiyatının çok altında... Dolandırıcılara karşı son dakika açıklaması! Ticaret Bakanlığı uyarı yayımladı, tek tek anlattı. Hesapları ele geçiriyorlar, bankadaki tüm parayı çalıyorlar. Bakanlık sosyal medyada üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı çağrıda bulunarak kullanılan yöntemleri deşifre etti. Açıklamada iş ve yatırım, sahte ödül, çekiliş ve piyango, romantik, abonelik, sahte 'influencer' sponsorlukları, piyasa fiyatının çok altında fiyatlı cep telefonları ve diğer elektronik cihazlar için reklamları ile kimlik avı dolandırıcılığı yöntemlerine dikkat çekildi.
27.01.2022 Gündem