İdare Mahkemesi

İdare Mahkemesi

Son dakika İdare Mahkemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İdare Mahkemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İdare Mahkemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İdare Mahkemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan idare mahkemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.243 idare mahkemesi haberi bulunmuştur. Tüm idare mahkemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı Konya'da fizyoterapist Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumu fark eden rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle soruşturma başlatılıp, dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplam 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istedi.
11.04.2024 Gündem
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı Ankara'da yaşayan turizmci Gülizar Aras, 2021 yılında düğün öncesi İstanbul'da özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı yaptırdı.Ancak 6 ay sonra burnunun uç kısmında çökme meydana geldi. Burnunun düzelmesi için aynı doktor tarafından 2 kez daha ameliyat edilen Aras, şekil bozukluğunun daha da arttığını ileri sürerek, savcılığı suç duyurusunda bulunup, 1 milyon liralık tazminat davası açtığını belirtti.
4.04.2024 Gündem
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ve erkek hemşirenin cinsel saldırısına uğrayan 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C.'nin (63) yakınları, hastaneye 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, 600 bin TL tazminat ödenmesini hükmederken, aile istinafa başvurdu. İstinaf başvuruyu reddetti ancak hakimlerden 1'i karara şerh koyup, 1 milyon TL ödenmesini istedi. Aile, kararı Danıştay'a taşıdı.
18.03.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan 4 ödeme kuruluşuna onay
Merkez Bankası'ndan 4 ödeme kuruluşuna onay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 4 ödeme hizmetleri kuruluşunun faaliyet izni kapsamını genişletirken, birinin iznini 6 ay süreyle geçici olarak durdurdu.
18.10.2023 Ekonomi
Kalker ocağı davasında zafer köylülerin! Mahkeme kararını açıkladı
Kalker ocağı davasında zafer köylülerin! Mahkeme kararını açıkladı Edirne İdare Mahkemesi, Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde, tamamı ormanda ve su kaynağına 400 metre mesafede yapılması planlanan kalker ocağı projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti.
16.10.2023 Gündem
Vergilerle ile ilgili tüm vatandaşları ilgilendiren karar! Önü açıldı
Vergilerle ile ilgili tüm vatandaşları ilgilendiren karar! Önü açıldı Anayasa Mahkemesi vergi davaları, tam yargı davaları, idari işlemler hakkında açılan davalara ilişkin olarak önemli karar verdi. Mahkeme bu davaların değerinin 1 lira olması halinde bile temyiz yolunun açıldığını ilan etti.
13.10.2023 Ekonomi
Memurlara kötü haber! Yeni karar verildi, memuriyetiniz yanabilir
Memurlara kötü haber! Yeni karar verildi, memuriyetiniz yanabilir Bir devlet hastanesinde sekreter olarak çalışan genç kadın, mazeret bildirmeden 10 gün mesaiye gitmeyince görevden el çektirildi. İdare Mahkemesi'nin kapısını çalan mağdur memur, psikolojik rahatsızlığı sebebiyle işe gitmediğini dile getirdi. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Danıştay, psikolojik rahatsızlığının işe gitmesini engelleyecek nitelikte bir mazeret olmadığı gerekçesiyle görevinden çekilmiş sayılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti.
16.09.2023 Memur
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi...
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi... Münevver Karabulut cinayeti Türkiye'yi şok etmiş günlerce konuşulmuştu. Sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğrafla 14 yıl sonra yeniden gündeme oturan Münevver Karabulut cinayeti, olayın vahşetinin yanı sıra skandal otopsi raporuyla da çok konuşulmuştu. Münevver’in iç çamaşırı ve şortuna başka bir cesetten kan ve sperm bulaşmış, bu da otopsi raporunda yer almıştı. Skandalın ardından Adli Tıp Kurumu’nda otopsi prosedürü değiştirildi.
7.08.2023 Gündem
"Sol yerine sağ ayağımdan ameliyat ettiler" iddiası! Hastanede şok eden olay
"Sol yerine sağ ayağımdan ameliyat ettiler" iddiası! Hastanede şok eden olay İstanbul'da yaşayan Murat Oktar'a rahatsızlığı nedeniyle başvurduğu hastanede, 'Os Trigonum' teşhisi konularak ameliyat olması gerektiği belirtildi. Oktar, Fatih'teki devlet hastanesinde ameliyat edildi. Narkozun etkisinin geçmesiyle yanlış ayağının ameliyat edildiğini anlayan Oktar, büyük şok yaşadı. Murat Oktar, ameliyatı yapan doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.
5.08.2023 Yaşam
Bakan Tunç açıkladı: 19 bin kişi cezaevine geri dönecek!
Bakan Tunç açıkladı: 19 bin kişi cezaevine geri dönecek! Koronavirüs salgını döneminde açık cezaevinden çıkan hükümlülerle ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı.
28.07.2023 Gündem
Avukatlar için kamera kararı! Artık yasaklandı
Avukatlar için kamera kararı! Artık yasaklandı Emniyet müdürlüklerinde avukat görüşme odalarında bulunan kameraların kaldırılmasına ilişkin emsal karar Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi'nden çıktı. Mahkeme; avukat görüşme odalarındaki kameraların sadece güvenlik amacıyla da olsa sanık ile avukat görüşmesinin gizlilik prensibini ve savunma ile adil yargılanma hakkını ihlal edeceğine hükmetti.
7.07.2023 Gündem
Beylikdüzü'nde olaylı yıkım! Ekiplere silah çekip, pitbulu üzerlerine saldılar
Beylikdüzü'nde olaylı yıkım! Ekiplere silah çekip, pitbulu üzerlerine saldılar Beylikdüzü Gürpınar Sahili'nde yıkım sırasında olay yaşandı. İBB'ye bağlı ekiplere saldıran grup, silah ve bıçak çekip havaya ateş açtı.
6.07.2023 Gündem
24 yeni idare mahkemesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de
24 yeni idare mahkemesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, 12 şehirde 24 yeni idare mahkemesi kuruldu.
27.05.2023 Gündem
Paralar iade edilecek! Ödediyseniz hepsini geri alabilirsiniz, kural iptal edildi
Paralar iade edilecek! Ödediyseniz hepsini geri alabilirsiniz, kural iptal edildi Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının iade edilemeyeceğine ilişkin kural Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi ve idari para cezalarını ödeyenler ödedikleri tutarı geri talep edebilecek.
24.05.2023 Ekonomi
Ölüme neden olan binanın tahliyesine mahkemeden durdurma kararı
Ölüme neden olan binanın tahliyesine mahkemeden durdurma kararı Avcılar'da beton parçasının kopması sonucu bir kadının ölümüne neden olan 37 yıllık binanın tahliyesi için tanınan süre tamamlanırken, bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı.
10.05.2023 Yaşam
Fazla mesai ücretleriyle ilgili yeni karar!
Fazla mesai ücretleriyle ilgili yeni karar! Anayasa Mahkemesi, yataklı tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve 112 Acil sağlık hizmetlerinde çalışan personelin, icap nöbetlerinde 120 saatten fazlasına ücret verilemeyeceğini öngören düzenlemeyi Anayasa’ya aykırı görerek, iptal etti.
Zincir marketlerin iptal davalarına mahkemeden ret
Zincir marketlerin iptal davalarına mahkemeden ret Rekabet Kurulu'nun haklarında verdiği idari para cezasının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 5 zincir market ile 1 tedarikçi firmanın açtığı davalarda ret kararı çıktı.
25.04.2023 Ekonomi
14 yaşındaki kıza restoranda istismarda bulundu, 'saygın tutum' indirimi yapıldı
14 yaşındaki kıza restoranda istismarda bulundu, 'saygın tutum' indirimi yapıldı Bartın'da yaşayan Melek K., çalıştığı restoranın mutfağında 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıyan İsa Temür'ün (41), saygın tutum indirimi yapılarak 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edilmesine tepki gösterdi. Melek K., “Seni ve anneni öldüreceğiz. Ben bir şey yapmadım, 10 ay boşu boşuna cezaevinde yattım’ diye tehditte bulunuyor. Benim ve kızımın can güvenliği yok” dedi.
6.04.2023 Yaşam
Hiranur Vakfı binasında yıkım! 'Ruhsata uygun olmayan alanlar var'
Hiranur Vakfı binasında yıkım! 'Ruhsata uygun olmayan alanlar var' Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'de bulunan vakıf binasında kaçak olduğu belirtilen bölümlerin bir kısmı İBB ekiplerince yıkıldı.
30.03.2023 Gündem
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi!
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi! Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumdan şüphelenen iş yeri sahibi Mehmet Evrim de, Sait U.'nun hastaneye rapor almaya hiç gitmediğini ve Mersin'de plajda çekilmiş fotoğraflarını tespit edince, suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından yapılan soruşturmanın ardından Sait U., 15 yıla kadar, raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve tanıdığı hemşire Esra T., 11’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
26.03.2023 Çalışan Hakları
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi?
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi? Kolombiya’da metaverse aracılığı ile yapılan bir duruşma ile dünya tarihinde bir ilk imza atıldı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran gelişmeyi yorumlayan Avukat Begüm Gencer Aytaç, benzer bir duruşmanın Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin önemli tespitlerde bulundu.
11.03.2023 Gündem
İzmir'de riskli yapının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı
İzmir'de riskli yapının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı İzmir'in Bayraklı ilçesinde, depreme dayanıksız olduğu belirlenen Başarı Sitesi A/1 ve A/2 bloklarının 60 gün içinde tahliye edilip yıkılmasına dair Bayraklı Belediyesi'nin kararı için, bazı kat maliklerinin itirazıyla yürütmeyi durdurma kararı verildi. Binaların yıkılıp yıkılmaması konusunda apartmandakileri ikiye bölen karar, bazı kat maliklerinin tepkisini çekti.
6.03.2023 Gündem
Fenerbahçe Kayserispor kupa maçı ne zaman, seyircisiz mi? Fenerbahçe Kayserispor maçı saat kaçta, hangi kanalda, bilet fiyatları ne kadar?
Fenerbahçe Kayserispor kupa maçı ne zaman, seyircisiz mi? Fenerbahçe Kayserispor maçı saat kaçta, hangi kanalda, bilet fiyatları ne kadar? Fenerbahçe Kayserispor kupa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Ziraat Türkiye Kupası'nda gözler çeyrek final maçlarına çevrildi. Kahramanmaraş ve Gaziantep depremleri sebebiyle liglere ara verilmişti. Taraftarlar depremin ardından kupa maçlarının tarihinin değişip değişmediği ve Fenerbahçe Kayserispor çeyrek final maçının ne zaman oynanacağını sorguluyor. Peki, Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman 2023, saat kaçta? Kayserispor Fenerbahçe kupa maçı hangi kanalda, seyircisi mi?
2.03.2023 Şampiy10
Kayserispor - Fenerbahçe maçındaki deplasman yasağı için yeni karar
Kayserispor - Fenerbahçe maçındaki deplasman yasağı için yeni karar Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, Fenerbahçe taraftarlarının deplasman tribününe alınmama kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kayseri İl Güvenlik Kurulu'na 1 günlük itiraz süresi tanındı. Mahkeme nihai kararını itiraz dilekçesini değerlendirdikten sonra verecek.
2.03.2023 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

İdare Mahkemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki idare mahkemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.