İçişleri Bakanlığı Yeni Genelge

İçişleri Bakanlığı Yeni Genelge

Son dakika içişleri bakanlığı yeni genelge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan içişleri bakanlığı yeni genelge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını içişleri bakanlığı yeni genelge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Yeni Genelge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan içişleri bakanlığı yeni genelge gelişmeleri de dahil olmak üzere 386 içişleri bakanlığı yeni genelge haberi bulunmuştur. Tüm içişleri bakanlığı yeni genelge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni genelge! 81 ile gönderildi, flaş talimat, yarın başlıyor
Yeni genelge! 81 ile gönderildi, flaş talimat, yarın başlıyor İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayınladı. Tüm Türkiye'de geçerli. 81 ilin valiliğine gönderildi. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkması, vakalarda yükseliş eğiliminin görülmesi yeni tedbirler alınmasını gerekli kıldı. İçişleri Bakanlığı ülkeye giriş-çıkışlarla ilgili uygulanacak karantina tedbirlerini içen genelge yayınladı. İşte detaylar...
3.09.2021 Gündem
Kafe ve restoranlarda yemek yeniyor mu? Restoranlarda oturmak serbest mi? Restoranlarda oturma süresi var mı?
Kafe ve restoranlarda yemek yeniyor mu? Restoranlarda oturmak serbest mi? Restoranlarda oturma süresi var mı? Restoranlar ile ilgili yeni karar! Kademeli normalleşmede yeni aşama bugün resmen başladı. Kabine toplantısının ardından İçişleri Bakanlığı haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini paylaştı. 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranlar artık açılıyor. Ancak bazı kuralları var... Müşterilerini ağırlamaya hazırlanan kafe ve restoranlar ile ilgili kurallar yayımlanan genelgede tek tek açıklandı. Peki, Kafe ve restoranlarda yemek yeniyor mu? Restoranlarda oturmak serbest mi? Restoranlarda oturma süresi var mı? Aynı masada kaç kişi oturabilecek? İşte koronavirüsle mücadelenin yeni döneminde restoran ve kafelerde uyulması gereken kurallar...
1.06.2021 Gündem
Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu yasakları neler? Cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı var mı?
Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu yasakları neler? Cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı var mı? Hükümet tarafından devreye alınan Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayımladı. Koronavirüs riskini yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, uygulamaya konulan genelgede Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar yer aldı. Genelgede hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler sıralandı. Peki, Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu yasakları neler? Cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı var mı? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı var mı? İşte hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve Haziran ayı normalleşme genelgesi!
1.06.2021 Gündem
AVM açılış saatleri! AVM'ler açık mı? AVM'ler kaçta açılıyor? AVM açılış ve kapanış saatleri!
AVM açılış saatleri! AVM'ler açık mı? AVM'ler kaçta açılıyor? AVM açılış ve kapanış saatleri! Türkiye koronavirüsle mücadelede Kademeli Normalleşme sürecine geçiş yaptı. Milyonlar 17 günlük tam kapanmanın ardından 2 hafta sürecek yeni bir döneme girdi. İçişleri Bakanlığı da 81 İl valiliğine gönderdiği genelge ile kademeli normalleşme sürecinin detaylarını tek tek açıkladı. Pek çok kişi tam kapanma döneminde kapalı olan AVM'lerin açık olup olmadığını ve açılış ve kapanış saatlerini araştırıyor. Peki, Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler kaça kadar açık? Hafta içi AVM'lerin çalışma saatleri belli oldu mu? AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte normalleşmede AVM çalışma saatleri!
17.05.2021 Gündem
65 yaş üstü toplu taşıma kullanabilir mi? 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri değişti mi?
65 yaş üstü toplu taşıma kullanabilir mi? 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri değişti mi? İçişleri Bakanlığı duyurdu. Ve kademeli normalleşmenin detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesini açıkladı ve 81 il valiliğine gönderdi. Yeni normalleşme genelgesine göre kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde 21.00­5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Genelge ile ilgili 65 yaş üstü vatandaşlar da sokağa çıkma yasağı ile seyahat yasağı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 65 yaş üstü seyahat yasağı var mı? 65 yaş üstü toplu taşıma kullanabilir mi? 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri değişti mi? İşte detaylar...
16.05.2021 Gündem
Kademeli normalleşme ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu
Kademeli normalleşme ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu Milyonlarca vatandaş merakla bekliyordu. Ve belli oldu. Kademeli normalleşme ile ilgili son dakika haberi geldi. İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayınladı. Bakanlık yarın sabah 05.00'te sona erecek tam kapanma dönemi sonrası başlayacak kademeli normalleşme planını açıkladı.
16.05.2021 Gündem
Öğretmenler 13-14 Şubat sokağa çıkma yasağından muaf mı? Öğretmenler hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?
Öğretmenler 13-14 Şubat sokağa çıkma yasağından muaf mı? Öğretmenler hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi? İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine seyahat yasağı ile ilgili yeni genelge gönderildi. Yeni genelge ile öğretmenlerin ve eğitim personellerin seyahat yasağından 13-14 Şubat tarihlerinde muaf olacakları bildirildi.
12.02.2021 Gündem
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yapılan son açıklamaya göre; can kaybı 41 bin 156’ya yükseldi.
20.02.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesinin huzur ve güven içinde geçirilmesi için yarın başlayacak denetimlerin 1 Ocak'ta sona ereceğini ve 3 gün boyunca toplam 490 bin 435 personelin görev yapacağını duyurdu.
30.12.2022 Gündem
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor İstanbul ve Ankara başta olmak üzere taksiler konusunda pek çok şikayet haber konusu olurken, kısa mesafeler ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yaptırım yetkisine sahip olmadıklarını ifade ederek, “Biz istiyoruz ki bize yetki verilsin ve artık hiç kimse taksiciden şikayetçi olmasın” dedi. Ticari taksi şoförleri ile ilgili yapılan ihbarların Kabahatler Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu kapsamında değerlendirildiğini belirten Avukat Ali Coşgun ise konunun hukuki boyutu ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
22.10.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelge!
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelge! İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 2022-2023 eğitim öğretim yılında alınacak asayiş/trafik tedbirleri genelgesi gönderildi. Genelgede, yeni eğitim öğretim döneminde çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmesi amacıyla özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, okul yakın çevresinde ve dışında bulunan mekanlar göz önünde bulundurularak denetim faaliyetleri ile algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması, servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak trafik kazalarının önlenmesinin önem arz ettiği vurgulandı.
9.09.2022 Gündem
Okulların güvenliği ile ilgili genelge! İçişleri 81 il valiliğine gönderdi
Okulların güvenliği ile ilgili genelge! İçişleri 81 il valiliğine gönderdi İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye öre okullara kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu tamamlanacak. Okulların giriş-çıkış saatlerindeki yoğunluğa göre 'ekip', ayrıca imkanlar doğrultusunda 'özel güvenlik görevlisi' görevlendirilecek. Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin ilave tedbirler planlanacak.
5.09.2022 Gündem
Maddi durumu yetersiz öğrencilere yurt sorunu nasıl giderilecek? Yurt ücretleri nasıl denetlenecek?
Maddi durumu yetersiz öğrencilere yurt sorunu nasıl giderilecek? Yurt ücretleri nasıl denetlenecek? İçişleri Bakanlığı üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala yurtlarla ilgili genelge yayınladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgede yurtlarla ilgili fahiş fiyat uygulayanlarla, maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin barınmasına varana kadar pek çok sorunun çözümü için önerilerde bulunuldu. Peki, Maddi durumu yetersiz öğrencilere yurt sorunu nasıl giderilecek? Yurt ücretleri nasıl denetlenecek? Durumu olmayan öğrenciler nasıl yurt bulacak? İşte İçişleri Bakanlığı’nın yurt genelgesi ve yurtlar ile ilgili yapılacak çalışmalar…
11.08.2022 Eğitim
Valiliklere ''Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri'' konulu genelge
Valiliklere ''Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri'' konulu genelge Okulların açılmasına az bir süre kala, 81 il valiliğine 'Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri'' genelge gönderildi. Bu göre; eğitim-öğretim dönemi boyunca üniversite öğrencilerinin konaklayacağı yurt, pansiyon, apart vb. yerlerde olası fahiş fiyat uygulamalarına müsaade edilmeyecek, maddi durumu yetersiz olan öğrencilere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla burs ve konaklama konularında yardımcı olunacak.
11.08.2022 Eğitim
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta...
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta... İçişleri Bakanlığı Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi üzerine 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelgede Hacı Bektaş Veli’yi Anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara destek olunması istenirken, Muharrem ayında Yas-ı Mateme ortak olma ve oruç açma lokmalarına vali ve kaymakamların da katılımıyla cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleriyle birlikte olunması istendi.
28.07.2022 Gündem
Ormanlara giriş yasak mı 2022, ateş yakmak nerelerde yasaklandı? İçişleri Bakanlığı orman yangını genelgesi!
Ormanlara giriş yasak mı 2022, ateş yakmak nerelerde yasaklandı? İçişleri Bakanlığı orman yangını genelgesi! Meteoroloji'nin sıcak alarmı vermesinin ardından İçişleri Bakanlığı 81 ile sıcak hava önlemleri için genelge gönderdi. Avrupa 40 dereceyi artan sıcaklıklarla boğuşurken, Türkiye'de de sıcakların artma ihtimaline karşı Bakanlık harekete geçti. Peki, Ormanlara giriş yasak mı 2022, ateş yakmak nerelerde yasaklandı? İşte İçişleri Bakanlığı orman yangını genelgesi…
21.07.2022 Gündem
Düğün, nişan, asker uğurlaması uyarısı! İçişleri 81 ile gönderdi...
Düğün, nişan, asker uğurlaması uyarısı! İçişleri 81 ile gönderdi... İçişleri Bakanlığı düğün, nişan, asker uğurlaması vb. etkinlikler için 81 il valiliğine yeni bir genelge daha gönderdi. Genelgede, yaz aylarında artan düğün, nişan, asker uğurlaması etkinlikleri dolayısıyla ateşli silahla havaya ateş açılması olaylarına karşı dikkatli olunması ve tedbirlerin gözden geçirilmesi istendi.
10.06.2022 Gündem
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak!
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük yayınlanan Covid-19 tablosunun, 1 Haziran'dan itibaren haftalık olarak yayınlanacağını duyurdu.
1.06.2022 Gündem
Bakan Soylu: Bir baron daha gözaltında
Bakan Soylu: Bir baron daha gözaltında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2015 yılında 54 ilde metamfetamin yakalanması görülürken, 2021'de 81 ile yayıldığını, uyuşturucu kaynaklı ölümlerde 'metamfetamin' görülme oranının da 5 yılda yüzde 1,4'ten yüzde 35,6'ya çıktığını söyledi. Soylu, "Bu önemli bir tehdidi işaret etmektedir. Metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza genelge gönderdik, 'gizli' mantığı ile. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge" dedi.
18.05.2022 Siyaset
Müzik yayını uzatıldı mı? Müzik yasağı kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı Genelge yayımladı!
Müzik yayını uzatıldı mı? Müzik yasağı kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı Genelge yayımladı! İçişleri Bakanlığı Genelge yayınladı! Yayınlanan genelgeye göre, müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, Pandemi sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati uzatıldı. Peki, Müzik yayını uzatıldı mı? Müzik yasağı kaldırıldı mı? Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yayın saatleri kaç oldu? İşte müzik yayını genelgesinin detayları!
10.05.2022 Gündem
Müzik yasağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu: Uzatıldı
Müzik yasağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu: Uzatıldı İçişleri Bakanlığı'nca, pandemi sürecinde saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair taleplerin Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarınca birlikte değerlendirildiği ve müzik yayın saatinin gece 01.00'e kadar uzatıldığı açıklandı.
11.05.2022 Gündem
Deprem sonrası 'tsunami' uyarısı! ‘Zaman daralıyor’ deyip riskli illeri tek tek açıkladı
Deprem sonrası 'tsunami' uyarısı! ‘Zaman daralıyor’ deyip riskli illeri tek tek açıkladı Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için zaman daraldı, riskli bölgeler tek tek açıklandı. Korkutan deprem sonrası bu bölgelerin tehlike altında olduğu ortaya çıktı. Tsunami uyarısı geldi, yüzde 62 deyip deprem olasılığını duyurdu. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, güneydeki Helen ve Kıbrıs fayına dikkati çekerek, "Helen ve Kıbrıs yayını bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, İzmir'den İskenderun'a kadar ki kıyı şeridi tsunami tehlikesi altında" dedi. Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul için zamanın daraldığını ifade etti.
27.04.2022 Gündem
Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin son dakika açıklaması! Genelge yayımlandı
Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin son dakika açıklaması! Genelge yayımlandı Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin İçişleri Bakanlığı'nca genelge yayımlandı. Kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulaması sona erdirilmişti. Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin genelgenin detayları açıklandı. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında yeni bir karar alınıncaya kadar (günlük vaka sayısı 1.000’in altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğu devam edecek.
27.04.2022 Gündem
Kadına şiddet ile ilgili harekete geçildi! İçişleri’nden 81 ile genelge...
Kadına şiddet ile ilgili harekete geçildi! İçişleri’nden 81 ile genelge... Erkeğe eğitim, elektronik kelepçe, KADES uygulaması, kadın konukevi, kolluk personeline eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Kadına şiddet ile ilgili harekete geçildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu, 81 il valiliğine gönderildi. 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi, elektronik kelepçe sayısı 1500’e çıkarılması belirtilen genelgede, 5 milyon KADES uygulaması indirme sayısına ulaşılması, kadın konukevi sayısının arttırılması, 110 bin kolluk personeline eğitim verilmesi hedeflerinin detaylarına yer verildi.
2.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İçişleri Bakanlığı Yeni Genelge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki içişleri bakanlığı yeni genelge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.