Hisar

Hisar

Son dakika hisar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hisar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hisar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hisar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hisar gelişmeleri de dahil olmak üzere 615 hisar haberi bulunmuştur. Tüm hisar haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti İzmirli vatandaşlar, on bir ayın sultanı Ramazan’ın bitmesinin ardından bayram namazı için tarihi Hisar Camii'ne akın etti.
10.04.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Kazada ehliyetsiz ve alkollü çıkan sürücüye 12 bin TL ceza
Kazada ehliyetsiz ve alkollü çıkan sürücüye 12 bin TL ceza Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan olmadı. Kaza yapan otomobillerden birisinin sürücüsünün 2.70 promil alkollü olduğu ve ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, aracın önündeki içki bardağı ve gitar dikkatlerden kaçmadı.
5.09.2023 Yaşam
GÜRZ, TEKNOFEST'te görücüye çıktı! Saniyede 400 mühimmat patlatıyor
GÜRZ, TEKNOFEST'te görücüye çıktı! Saniyede 400 mühimmat patlatıyor Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 5'inci ve son gününde büyük coşku ile devam ediyor. TEKNOFEST’te sergilenen GÜRZ Hava Savunma büyük merak uyandırdı. Altınbaş Üniv. Öğretim. Üyesi Eray Güçlüer, ‘Hepsini aynı anda bertaraf edecek bir kapasiteye sahip’ diyerek anlattı. İşte detaylar...
3.09.2023 Gündem
TEKNOFEST Roket Yarışması’nda gençlere tam destek
TEKNOFEST Roket Yarışması’nda gençlere tam destek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “Roket Yarışması” Aksaray Tuz Gölü’nde devam ederken yarışmanın son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar Hisar Atış Alanını ziyaret ederek gençlerle buluştu.
23.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 60 dönüm tarım arazisini küle çeviren sır yangının nedeni ortaya çıktı. Tepebaşı İlçe Tarım Müdürü Zeki Sert, "Başımıza gelmiş bir şey değildi. İlk defa karşılaştık” dedi.
12.07.2023 Yaşam
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti Türk hava sahası, gelecek tehditlere karşı Rusya’dan satın alınan S-400 bataryalarının yanı sıra, envantere alınma aşamasındaki Siper Blok 1 Füze Sistemi’yle korunacak.
22.05.2023 Gündem
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
Golden Horn Robotics Team’den büyük bir başarı daha!
Golden Horn Robotics Team’den büyük bir başarı daha! 18 farklı liseden teknoloji meraklısı 25 gencin oluşturduğu ve Demirören Medya’nın 2 yıldır sponsor olduğu Golden Horn 8159, dünyanın en prestijli robot turnuvası First Robotics Competition Istanbul Regional’da robot performansı ile yarı finallere çıkmanın yanı sıra turnuvanın en prestijli ödüllerinden olan ve NASA Sponsorluğunda verilen Engineering Inspiration Award’u kazanarak yine gururlandırdı.
29.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Altından sokak geçen apartman! ‘Hayatımda ilk defa görüyorum’
Altından sokak geçen apartman! ‘Hayatımda ilk defa görüyorum’ Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki felaket sonrası konutların, depreme dayanıklı olup olmadığı yeniden gündeme geldi. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden çarpık kentleşmeyi gözler önüne seren fotoğraflar gelmeye başladı. Samsun’daki bir konutun durumu ise içler acısı durumu ortaya çıkardı. 11 yıl önce alınan önlem ise hayrete düşürdü.
18.02.2023 Gündem
Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate iniyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı
Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate iniyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 yılında eksikliklerinin tamamlanacağı müjdesini verdiği Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek. Ankara-Sivas arasında 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattımız aynı zamanda Edirne’den Kars’a uzanan Doğu-Batı Hızlı Demir Yolu Koridorunun da önemli bir parçası olacak” dedi.
17.01.2023 Ekonomi
Mustafa Sandal'ın 'Aya Benzer' dansı itirafı herkesi şoke etti!
Mustafa Sandal'ın 'Aya Benzer' dansı itirafı herkesi şoke etti! Mustafa Sandal, ‘Doğu Demirkol ile Alelade Show’un son bölümüne konuk oldu. Programın hazır cevap bölümünde belirli bir süre içerisinde kendisine sorulan sorulara yanıt veren ünlü isim, 'Aya Benzer' şarkısıyla meşhur olan dans figürünün kendisine ait olmadığını açıkladı.
11.12.2022 Magazin
'KIZILELMA'dan nefes kesen görüntüler geldi! Devrim gerçekleştirecek: 'Zor tutuyoruz'
'KIZILELMA'dan nefes kesen görüntüler geldi! Devrim gerçekleştirecek: 'Zor tutuyoruz' Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar 'KIZILELMA'nın testinden ilk görüntüler geldi. O anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Selçuk Bayraktar, "Zor tutuyoruz" ifadelerini kullandı. KIZILELMA'nın iniş kalkış kabiliyeti ile ilgili detayları ise merak uyandırdı.
3.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Düşmana korku salacak! MİDLAS, ilk testinde HİSAR'ı ateşledi
Düşmana korku salacak! MİDLAS, ilk testinde HİSAR'ı ateşledi Türkiye başardı. Düşmana korku salacak. Tamamen yerli ve milli imzası taşıyor. Roketsan tarafından üretilen MİDLAS'ın ilk test atışına ilişkin görüntüler paylaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapıldı.
3.12.2022 Ekonomi
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı! İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022 Gündem
Uzun menzilli hava savunma füze sistemi “SİPER”den tarihi başarı
Uzun menzilli hava savunma füze sistemi “SİPER”den tarihi başarı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca geliştirilen uzun menzilli hava savunma füze sistemi SİPER projesinde, bir aşama daha başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Uzun menzilli hava savunma füze sistemimiz SİPER adım adım yükseliyor. SİPER son test atışında yüksek hızlı hedeflerde 100 kilometreyi gözüne kestirdiğini gösterdi. SİPER, bu vuruş başarısıyla bir aşamayı daha tamamladı" dedi.
26.08.2022 Ekonomi
Karaismailoğlu: Uzaydaki hak ve menfaatlerimizi korumada emin adımlarla ilerliyoruz
Karaismailoğlu: Uzaydaki hak ve menfaatlerimizi korumada emin adımlarla ilerliyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "TUSAŞ tesislerindeki uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezinde yapımı devam eden ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’da, 2023 yılında uzaya fırlatmayı hedefledik. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ülkemizin uzaydaki hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yol haritamızda emin adımlarla ilerlemekteyiz" dedi.
24.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir?
Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir? Edebiyatçı Gazeteci Yazar Yavuz Bülent Bâkiler’in, 86 yaşında hayatını kaybettiği iddia edildi. En son 2013 yılına kadar Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Peki, Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir? Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu?
19.08.2022 Kültür Sanat
Türkiye için sevindiren gelişme! 'ÇAKIR' için tarih belli oldu
Türkiye için sevindiren gelişme! 'ÇAKIR' için tarih belli oldu Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırmak ve savunma sanayiinde iş sahibi olma imkanlarını geliştirmek amacıyla başlatılan TEKNOFEST Roket Yarışları'na katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Akıncı İHA'lara entegre edilecek 'ÇAKIR' füzesi için tarih verdi.
4.08.2022 Ekonomi
İsmail Demir: Daha stratejik ürünler için elimizden geleni yapacağız
İsmail Demir: Daha stratejik ürünler için elimizden geleni yapacağız Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayinin çalışmalarının başka ülkelerce ilgi ile takip edildiğini belirterek, "Bizi izlemeye devam etsinler. Kendi işimize bakıyoruz. Türkiye'nin daha stratejik ürünlere sahip olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim yolumuz belli" dedi.
4.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Genç kızları takip edip videolarını çeken kişiye meydan dayağı! Telefonunda kayıtlar ortaya çıktı
Genç kızları takip edip videolarını çeken kişiye meydan dayağı! Telefonunda kayıtlar ortaya çıktı Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2 genç kızı uzun süre takip ederek arkalarından videolarını çektiği gerekçesiyle bir gencin müdahale ettiği şüpheli, vatandaşlar tarafından dövülüp polise teslim edildi. Görüntüsü çekilen genç kızlardan birisi babasıyla birlikte karakola giderek şikayette bulunurken, şüpheli işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
15.07.2022 Yaşam
Kadınların görüntü ve fotoğraflarını çektiği iddia edilen şüpheliye meydan dayağı
Kadınların görüntü ve fotoğraflarını çektiği iddia edilen şüpheliye meydan dayağı Antalya'nın Manavgat ilçesinde ırmak kenarında genç kızların görüntülerini çektiği belirlenen şüpheliyi polis vatandaşların elinden zor aldı. Hastanedeki tedavisinin ardından geceyi karakolda geçiren yabancı uyruklu şüphelinin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığı bildirildi.
18.06.2022 Yaşam
Gaziantep'ten yürekleri yakan haber! Evin duvarı çöktü: 2 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı
Gaziantep'ten yürekleri yakan haber! Evin duvarı çöktü: 2 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı Gaziantep'in Araban ilçesinde, şiddetli fırtına nedeniyle inşaat halindeki bir evin çöken duvarının altında kalan 2 çocuk yaşamını yitirdi, 3 çocuk yaralandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şiddetli fırtınanın devam ettiğini ve zorunlu olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.
2.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Hisar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hisar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.