Hıristiyan

Hıristiyan

Son dakika hıristiyan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hıristiyan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hıristiyan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hıristiyan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hıristiyan gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.667 hıristiyan haberi bulunmuştur. Tüm hıristiyan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Roma'yı Kim Yaktı? Büyük Roma Yangını Ne Zaman, Sonuçları Nelerdir?
Roma'yı Kim Yaktı? Büyük Roma Yangını Ne Zaman, Sonuçları Nelerdir? Bir Hristiyan topluluğunun Roma imparatoru Nero’na karşı duymuş olduğu nefret sebebiyle ortaya çıkan bir yangındır. Özellikle bu yangın şehrin büyük bir oranını ateş altında bırakmış ve yakmıştır. Her ne kadar ilk başta İmparator Nero’nun bu yangını çıkardığı düşünülse bile, daha ileriki zamanlarda bunun öyle olmadığı ortaya çıkmıştır.
10.02.2024 Yaşam
Sarıyer'de mahalleliden saldırıya uğrayan kiliseye 'geçmiş olsun' ziyareti
Sarıyer'de mahalleliden saldırıya uğrayan kiliseye 'geçmiş olsun' ziyareti Sarıyer'de, Santa Maria Kilisesi, Pazar günü ayin sırasında 2 saldırgan tarafından saldırıya uğramış ve 1 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıya uğrayan kilisenin bulunduğu mahalledeki vatandaşlar, kiliseye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
31.01.2024 Gündem
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında içeri giren kar maskeli 2 kişi silahlı saldırıda bulundu. Cemaatteki Tuncer Cihan açılan ateşle hayatını kaybetti. Cihan’ın zihinsel engelli bir Müslüman olduğu açıklandı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken 2 katil zanlısı ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı.
29.01.2024 Gündem
Ermeni diasporasının gazetesinden Atatürk ve Erdoğan için skandal ifadeler
Ermeni diasporasının gazetesinden Atatürk ve Erdoğan için skandal ifadeler Ermeni diasporasının sözcüsü gibi hareket eden The Armenian Weekly provokatif bir yazı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde Atatürk ve Erdoğan hakkında skandal ifadelere yer verildi.
18.01.2024 Dünya
2024 kehanetini şifreli şiirinde yazmış! Tsunami sonra kıtlık kapıda!  Hıristiyan dünyasında şok değişim olacak!
2024 kehanetini şifreli şiirinde yazmış! Tsunami sonra kıtlık kapıda! Hıristiyan dünyasında şok değişim olacak! Her yıl kehanetleriyle gündeme gelen ünlü Fransız astrolog ve kahin Nostradamus, 2024 yılı kehanetlerinde 4 büyük olaya işaret etti. Yeni yıl tahminlerini şifreli şiirinde yazmış.
1.01.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Eski sevgiliye velayeti davası! Nursace’nin sahibinden mahkemeye dilekçe: ‘Yaşlı, cahil, paranoyak insan’ gibi hakaretler
Eski sevgiliye velayeti davası! Nursace’nin sahibinden mahkemeye dilekçe: ‘Yaşlı, cahil, paranoyak insan’ gibi hakaretler Belaruslu sevgilisinden geçen yıl ayrılan Nursace’nin sahibi Nurettin Çelik mahkemeye velayet davası açtı. Nurettin Çelik, velayet hakkını kötüye kullanarak 4 yaşındaki kızını göstermediği iddiasıyla Belaruslu eski sevgilisi Valeryıa Korosteleva’ya velayet davası açtı.
21.08.2023 Gündem
Ermeni gazeteden Atatürk için skandal çağrı
Ermeni gazeteden Atatürk için skandal çağrı Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayından kaldırma kararına tüm Türkiye'den tepki yağarken ABD'de Ermeni diasporasının sözcüsü gibi yayın yapan gazeteden Atatürk için skandal bir çağrı geldi.
10.08.2023 Dünya
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak İş gücü açığı yaşayan Almanya’da yabancıların ülkeye gelişini kolaylaştıracak düzenleme meclisten geçti.
24.06.2023 Gündem
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri!
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri! Meryem Suresi, konusunu Hz. Meryem’den alması sebebi ile surenin ismi bu olmuştur. Müslümanların Mekke’den, Habeşistan’a hicret etmeden öncesinde ve Fatır Suresinden de sonra inen suredir. Sure doksan sekiz ayetten oluşuyor ve Kuran-ı Kerim’de 19. Sırada yer alırken, 44. Sırada indirilmiştir. İçerisinde tilavet secdesi bulundurur. Peki, Ramazan ayında Meryem Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
4.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Açlık Tarikatı'ndan korkunç detaylar ortaya çıkıyor! Bin kişinin cesedi bulunacak...
Açlık Tarikatı'ndan korkunç detaylar ortaya çıkıyor! Bin kişinin cesedi bulunacak... Kenya’dan dünyayı dehşete düşüren haberler gelmeye devam ediyor. Ülkenin Malindi kasabasında takipçilerini “aç kalarak Hz. İsa’ya kavuşacakları” vaadiyle kandırarak ölüm orucu tutmalarına sebep olan Hıristiyan tarikatının lideri Paul Mackenzie Nthenge, polisteki sorgusunda en az bin kişinin cesedinin bulunacağını söyledi.
26.04.2023 Dünya
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor Almanya'daki koalisyon hükümeti Alman vatandaşlığına geçiş koşullarını kolaylaştırıyor. Ülkede yaşayan milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. İşte Olaf Scholz hükümetinin yeni tasarısı ile hayata geçecek değişiklikler...
9.01.2023 Dünya
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı. Vatandaşlık Yasası’nı hazırlayan vekillerden olan SPD milletvekili Hakan Demir, yaptığı açıklamada bu defa yasanın geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.
3.12.2022 Gündem
Noel baba mezarı nerede? Noel Baba’nın mezarı dünya gündeminde!
Noel baba mezarı nerede? Noel Baba’nın mezarı dünya gündeminde! Aziz Nikolaos’un adını taşıyan Demre’deki kilisede bulunan mezarının olduğu yer, Kudüs’te Hz. İsa’nın bedeninin gömülüp göğe yükseldiğine inanılan Kutsal Kabir Kilisesi’ndeki mimariye benzetiliyor. Peki, Noel Baba mezarı nerede?
24.10.2022 Gündem
İtalya'da seçimin galibi aşırı sağcı Meloni'nin partisi
İtalya'da seçimin galibi aşırı sağcı Meloni'nin partisi İtalya'da dün yapılan seçimler sona erdi. Sandıkların kapanmasının ardından açıklanan sonuç anketine göre 45 yaşındaki Giorgia Meloni başbakanlık koltuğuna oturmaya çok yakın. Ayrıca seçim öncesinde de favori gösterilen aşırı sağcı ve popülist Meloni İtalya’nın ilk kadın başbakanı olacak.
25.09.2022 Dünya
Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler?
Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da Teknosfest’e katıldı. Önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı ile ilgili konuştu. Cunhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan KIZILELMA insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görülmektedir.” dedi. Bu açıklamaların ardından pek çok kişi de Bayraktar Kızılelma ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? İşte detaylar…
3.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar Kızılelma özellikleri neler? Bayraktar Kızılelma savaş uçağı ile ilgili bilmeniz gerekenler!
Bayraktar Kızılelma özellikleri neler? Bayraktar Kızılelma savaş uçağı ile ilgili bilmeniz gerekenler! Bayraktar Kızılelma ilk kez Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te sergileniyor. İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma özellikleri de merak ediliyor. Peki, Kızılelma nedir, ne demektir? Bayraktar Kızılelma teknik özellikleri neler? İşte Bayraktar Kızılelma savaş uçağı ile ilgili bilmeniz gerekenler!
3.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Midyat'ta 'bayram' bereketi! 4 günde 40 bin turist ağırlandı
Midyat'ta 'bayram' bereketi! 4 günde 40 bin turist ağırlandı Farklı din, dil ve ırktan insanları buluşan ve hoşgörü iklimi ile dikkati çeken Mardin'in Midyat ilçesi, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. 4 gün boyunca 40 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan ilçede, özellikle dizi ve filmlerin çekildiği Mor Gabriel Manastırı, Mor Barsavmo Kilisesi, Cevat Paşa Camii, Midyat Devlet Konukevi gibi mekanlar büyük ilgi gördü.
13.07.2022 Ekonomi
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar ABD'nin Utah eyaletinde Dr. David H. Broadbent'e 80 kadın istismar şikayetiyle dava açtı. Broadbent'in muyaene sırasında kadınlara istismarda bulundu ve uygunsuz sözler söylediği ifade edildi. İşte ülkeyi ayağa kaldıran istismar olayında flaş detaylar...
7.06.2022 Yaşam
PKK'nın yıktığı Surp Giragos Ermeni ve Mar Petyun kiliseleri restore edildi
PKK'nın yıktığı Surp Giragos Ermeni ve Mar Petyun kiliseleri restore edildi Diyarbakır’da 2015 terör olaylarında PKK’lılar tarafından tahrip edilen Surp Giragos Ermeni Kilisesi, devlet tarafından yapılan restorasyon çalışmasıyla 7 yıl sonra, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenen törenle ibadete açıldı.
7.05.2022 Gündem
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları! Hristiyanlıktaki en eski ve önemli bayramlardan olan Paskalya bugün kutlanıyor. Hıristiyan geleneğinde, baharın başlangıcı olan ilkbahar ekinoksunda veya sonrasında meydana gelen ilk dolunaydan sonraki ilk Pazar günü Paskalya olarak kutlanır. Peki, Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
17.04.2022 Yaşam
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı'
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve Dünya Azerbaycanlıları Koordinasyon Şurası Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, 'Öncesi ve Sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' adlı makale kaleme aldı. Attar, "Ermenistan ve hamilerinin yaklaşık 200 yıl boyunca Türklere karşı giriştikleri acımasız siyaset ve neticesinde Azerbaycan'da '31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü' ilan edilmesine neden olan bu kara günün kökenleri 19. yüzyıla kadar uzanır. 31 Mart 1918 yılında Ermeniler başta Bakü olmak üzere Şamahı, Guba, Kürdemir, Salyan ve Lenkeran şehirlerinde büyük soykırımlar yapmıştır. Sadece bir gün içerisinde Bakü'de 12 bin Türk öldürülmüştür. Bazı dış kaynaklara göre bu sayı 25 bin civarındadır. 31 Mart 1918’i doğuran olaylar için ise biraz daha öncesine bakmak gerekir"
1.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hıristiyan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hıristiyan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.