Heimlich Manevrası

Heimlich Manevrası

Son dakika Heimlich manevrası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Heimlich manevrası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Heimlich manevrası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Heimlich Manevrası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan heimlich manevrası gelişmeleri de dahil olmak üzere 28 heimlich manevrası haberi bulunmuştur. Tüm heimlich manevrası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nefes borusuna çiÄŸ köfte kaçan çocuk, bekçinin Heimlich manevrasıyla kurtuldu
Nefes borusuna çiÄŸ köfte kaçan çocuk, bekçinin Heimlich manevrasıyla kurtulduSamsun’un Ä°lkadım ilçesinde çarşı ve mahalle Bekçisi Özkan Topsakal, nefes borusuna çiÄŸ köfte parçası kaçan 13 yaşındaki kızı Heimlich manevrası uygulayarak kurtardı.
4.06.2024Gündem
ÖÄŸrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
ÖÄŸrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!Siirt’te boÄŸazına çanta kancası kaçan 8 yaşındaki erkek öğrenciyi ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtaran rehber öğretmen Mehmet Akif Eviz, ‘Heimlich’ manevrasını üniversitedeyken öğrendiÄŸini belirtti.
7.05.2024Gündem
BoÄŸazına simit takılan öÄŸrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı! O anlar saniye saniye kaydedildi
BoÄŸazına simit takılan öÄŸrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı! O anlar saniye saniye kaydedildiBatman'da Petrolkent Mahallesi’ndeki Borsa Ä°stanbul Ortaokulu’nda matematik öğretmeni Levent Döndü, görev yaptığı ortaokulda boÄŸazına simit parçası takılan kız öğrenciyi ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı. O anlar okulun güvenlik kamerasına saniye saniye yakalandı.
2.05.2024Vatan TV
BoÄŸazına simit takılan öÄŸrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı! O anlar saniye saniye kaydedildi
BoÄŸazına simit takılan öÄŸrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı! O anlar saniye saniye kaydedildiBatman'da Petrolkent Mahallesi’ndeki Borsa Ä°stanbul Ortaokulu’nda matematik öğretmeni Levent Döndü, görev yaptığı ortaokulda boÄŸazına simit parçası takılan kız öğrenciyi ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı. O anlar okulun güvenlik kamerasına saniye saniye yakalandı.
2.05.2024Gündem
Halka açık gerçekleÅŸtirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniÄŸi ‘Heimlich Manevrası’
Halka açık gerçekleÅŸtirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniÄŸi ‘Heimlich Manevrası’BoÄŸaza kaçan ve solunumu engelleyen yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda hayat kurtaran ilk yardım tekniÄŸi ‘Heimlich Manevrası’ Acil Tıp Uzmanı doktoru ve eÄŸitim hemÅŸireleri tarafından düzenlenen program ile uygulamalı olarak YYÃœ GaziosmanpaÅŸa Hastanesi Fuaye alanında halka açık olarak gerçekleÅŸti.
19.04.2024YaÅŸam
1 yaşındaki bebeÄŸin boÄŸazına kurabiye takıldı annesi ÅŸoka girdi! Heimlich manevrası hayata döndürdü
1 yaşındaki bebeÄŸin boÄŸazına kurabiye takıldı annesi ÅŸoka girdi! Heimlich manevrası hayata döndürdüBursa'da bir kafede boÄŸazına kurabiye takılan 1 yaşındaki bebek, iÅŸletme sahibi Sedat Kapan’ın uyguladığı Heimlich manevrasıyla boÄŸulmaktan kurtuldu. O anlar iÅŸ yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Kapan, "Özellikle bizler gibi gıda sektöründe iÅŸ yapan yöneticiler ve çalışanların kesinlikle bu eÄŸitimi alması lazım" dedi.
7.03.2024Gündem
Manevrasıyla öÄŸrencisinin hayatını kurtardı
Manevrasıyla öÄŸrencisinin hayatını kurtardıMardin'in Kızıltepe ilçesinde derste nefes borusuna madeni para kaçan ilkokul öğrencisi Atiye Özgün’ü, Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen Ferhat Erol, herkesin ilk yardım eÄŸitimi alması gerektiÄŸini söyledi. Atiye Özgün ise hayatını kurtaran öğretmenine teÅŸekkür etti.
29.02.2024Vatan TV
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?Ãœnlü sunucu Cansu Canan Özgen'in yayın sırasında yediÄŸi kuruyemiÅŸ soluk borusuna kaçtı. Özgen, gazeteci Can Özçelik’in heimlich manevrası müdahalesi ile kurtulduÄŸunu belirtti. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
6.01.2024Gündem
2 yaşındaki çocuÄŸu Heimlich manevrasıyla hayata döndürdü!
2 yaşındaki çocuÄŸu Heimlich manevrasıyla hayata döndürdü!Aydın'ın KuÅŸadası ilçesindeki bir restoranda nefes borusuna yiyecek kaçan 2 yaşındaki çocuk, iÅŸletme sahibi Ömer Gündüz tarafından yapılan Heimlich manevrasıyla hayata döndü. Olay, 15 Temmuz'da KuÅŸadası'ndaki bir restoranda saat 19.30 sıralarında meydana geldi.
27.07.2023Vatan TV
Heimlich manevrasıyla 2 yaşındaki çocuÄŸu hayata döndürdü
Heimlich manevrasıyla 2 yaşındaki çocuÄŸu hayata döndürdüAydın'ın KuÅŸadası ilçesindeki bir restoranda nefes borusuna yiyecek kaçan 2 yaşındaki çocuk, iÅŸletme sahibi Ömer Gündüz tarafından yapılan Heimlich manevrasıyla hayata döndü.
27.07.2023Gündem
Soluk borusuna ÅŸeker kaçan 5 yaşındaki çocuk, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı
Soluk borusuna ÅŸeker kaçan 5 yaşındaki çocuk, Heimlich manevrasıyla kurtarıldıDiyarbakır’da nefes borusuna ÅŸeker kaçan 5 yaşındaki çocuÄŸu anında Heimlich manevrasıyla müdahale eden kuyumcu Yusuf Çelik kurtardı. Çelik’in 5 yaşındaki çocuÄŸu hayata döndürdüğü an saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
22.06.2023YaÅŸam
Esnafın heimlich müdahalesi hayat kurtardı
Esnafın heimlich müdahalesi hayat kurtardıVan’da bir restoranda yemek yerken nefes borusuna yiyecek kaçan müşteriyi, iÅŸletme müdürü heimlich manevrasıyla kurtardı.
7.10.2022Haber
Haberlerde gördü, "heimlich manevrası" ile hayat kurtardı
Haberlerde gördü, "heimlich manevrası" ile hayat kurtardı Sultangazi'de lokantada boÄŸazına yemek parçası kaçan müşteriyi, lokanta çalışanı Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar iÅŸ yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Heimlich manevrası yapan çalışan "Ä°lk defa uyguladım. Daha önce haberlerde benzer görüntüler görmüştüm. Ä°ÅŸe yaradı" dedi.  Â
2.10.2022YaÅŸam
Boğazına madeni para takıldı! Heimlich manevrasıyla kurtarıldı
Boğazına madeni para takıldı! Heimlich manevrasıyla kurtarıldıMalatya'da, Derme İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aziz Şekerci, yaz kursunda öğrenim gören Kasım Alomori'nin (8) oynarken boğazına kaçıp takılan madeni parayı Heimlich manevrasıyla çıkardı. Şekerci’nin Alomori’yi kurtardığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
28.07.2022YaÅŸam
Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardı!
Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardı!Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yükselen ateşini düşürmek için annesi banyo yaptırırken nefes borusuna su kaçması sonucu bilincini kaybeden Zeynep Mira Çay'ı (2), götürüldüğü eczanede, eczacı teknisyeni Rabia Gürsül (32), 'Heimlich manevrası' ile hayata döndürdü. Gürsül, "Birden kapıya çıkınca kucakta baygın halde bir çocuğu gördüm ve çocuğu kucağıma verdiler. İlk etapta ne olduğunu anlayamadım. Saçlarının ıslak olduğunu görünce su yuttuğunu düşündüm. Ters çevirip hemen Heimlich manevrası yaptım. Gözleri kaymış ve baygın haldeydi. Müdahalenin ardından öksürüp kendine geldi" dedi.
13.05.2022YaÅŸam
Nefes borusuna su kaçan Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardı
Nefes borusuna su kaçan Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardıTekirdaÄŸ'ın Çerkezköy ilçesinde yükselen ateÅŸini düşürmek için annesi banyo yaptırırken nefes borusuna su kaçması sonucu bilincini kaybeden Zeynep Mira Çay'ı (2), götürüldüğü eczanede, eczacı teknisyeni Rabia Gürsül (32), 'Heimlich manevrası' ile hayata döndürdü. Gürsül, "Birden kapıya çıkınca kucakta baygın halde bir çocuÄŸu gördüm ve çocuÄŸu kucağıma verdiler. Ä°lk etapta ne olduÄŸunu anlayamadım. Saçlarının ıslak olduÄŸunu görünce su yuttuÄŸunu düşündüm. Ters çevirip hemen Heimlich manevrası yaptım. Gözleri kaymış ve baygın haldeydi. Müdahalenin ardından öksürüp kendine geldi" dedi.
13.05.2022YaÅŸam
Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öÄŸrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı
Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öÄŸrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardıGaziantep'te nefes borusuna yiyecek takılan öğrenci Ahmed AlluÅŸ'u ortaokulun müdürü Abdulazmi Çelik, Heimlich manevrasıyla kurtardı. Bu anlar, okulun güvenlik kamerasına yansıdı.
11.03.2022Haber
MaÄŸaza çalışanı 'Heimlich manevras' ile kurtardı
MaÄŸaza çalışanı 'Heimlich manevras' ile kurtardıBeykoz'da ailesiyle seyir halindeki otomobilde bulunan 2 yaşındaki kız çocuÄŸunun nefes borusuna ekmek parçası kaçtı. Çevredekiler seferler olurken, çocuk hastaneye götürülmek istendi. Bu sırada caddedeki bir maÄŸazanın çalışanı Nurgül Arslan yardıma koÅŸtu. Arslan, "Heimlich manevrası" ile çocuÄŸun tekrar nefes almasını saÄŸladı. Nurgül Arslan, " Kadının durumuna çok üzüldüm. Ben de bir anneyim. Benim çocuÄŸumda o durumda olsa baÅŸkası da aynı ÅŸeyi yapardı" dedi.
6.02.2022YaÅŸam
Nefes borusuna yiyecek kaçan küçük kız böyle kurtarıldı
Nefes borusuna yiyecek kaçan küçük kız böyle kurtarıldıAnkara'nın Kahramankazan ilçesinde annesi ile gittiÄŸi kafede nefes borusuna yiyecek kaçan 2,5 yaşındaki kız çocuÄŸu H.S., kafe personelinin uyguladığı 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı. DiÄŸer müşterilerin panik yaÅŸadığı olay, güvenlik kamerasına yansıdı.
25.12.2021YaÅŸam
Mucize! BoÄŸulma tehlikesi yaÅŸayan bebek böyle kurtarıldı
Mucize! BoÄŸulma tehlikesi yaÅŸayan bebek böyle kurtarıldıVan'ın Edremit ilçesinde boÄŸazını tıkayan karpuz parçası nedeniyle boÄŸulma tehlikesi geçiren 6,5 aylık Beren Ada Özkan, olay sırasında öğle yemeÄŸi için kafede bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı’nın müdahalesiyle kurtuldu. Ä°lk müdahalenin çok mühim olduÄŸunu ifade eden Dr. Atlı "Bizim orada olmamız çocuk için bir mucize oldu" dedi.
4.09.2021Gündem
Bu müdahaleler hayat kurtarabilir
Bu müdahaleler hayat kurtarabilirDüşmeler, yanıklar, zehirlenmeler evde yaÅŸanabilecek tehlikelerin başında geliyor. Pandemiyle birlikte çocukların kaza yaÅŸadıkları yerlerin yüzde 70’inin ev olduÄŸunu söyleyen Öğr. Gör. Tanya Agopyan, basit ilk yardım müdahalelerinin hayat kurtarabileceÄŸi uyarısında bulundu.
18.01.2021Sağlık
Çocuklarda solunum travmalarına dikkat
Çocuklarda solunum travmalarına dikkatDüzce Ãœniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı BaÅŸkanı Dr. Öğretim Ãœyesi Hasan SultanoÄŸlu, solunum yolu tıkanıklığı ve boÄŸulma travmalarının 18 yaÅŸ altındaki genç ve çocukların en sık ölüm nedeni olduÄŸunu söyledi.
19.08.2020Sağlık
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimden
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimdenTürkiye Acil Tıp DerneÄŸi Yönetim Kurulu Ãœyesi Prof. Dr. Özhasenekler, soluk borusuna yabancı cisim kaçmasının özellikle 1-3 yaÅŸ arası çocuklarda daha sık görüldüğünü belirterek, "Ölümlerin yüzde 7'sinden yabancı cisim aspirasyonları sorumlu." dedi.
24.12.2019Sağlık
Türk restoran müdürü, müÅŸterinin hayatını kurtardı
Türk restoran müdürü, müÅŸterinin hayatını kurtardıİngiltere'nin baÅŸkenti Londra'da bir Türk restoranı müdürü Cem Canpolat, müşterinin boÄŸazına kaçan yemeÄŸi tek hamle ile çıkarmayı baÅŸararak hayatını kurtardı.
1.08.2019Dünya
Çocuklarda boÄŸaza kaçan cisimlere bilinçli müdahale
Çocuklarda boÄŸaza kaçan cisimlere bilinçli müdahaleÇocukların boÄŸazına kaçan yabancı cisimler ölümle sonuçlanabilen vakalara sebep olurken, uzmanlar bilinçli yapılan ilk müdahalelerin hayat kurtarabileceÄŸini belirtti.
6.01.2019Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Heimlich Manevrası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki heimlich manevrası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.