Heimlich Manevrası

Heimlich Manevrası

Son dakika Heimlich manevrası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Heimlich manevrası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Heimlich manevrası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Heimlich Manevrası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan heimlich manevrası gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 heimlich manevrası haberi bulunmuştur. Tüm heimlich manevrası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Boğaza kaçan ve solunumu engelleyen yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Acil Tıp Uzmanı doktoru ve eğitim hemşireleri tarafından düzenlenen program ile uygulamalı olarak YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Fuaye alanında halka açık olarak gerçekleşti.
19.04.2024 Yaşam
1 yaşındaki bebeğin boğazına kurabiye takıldı annesi şoka girdi! Heimlich manevrası hayata döndürdü
1 yaşındaki bebeğin boğazına kurabiye takıldı annesi şoka girdi! Heimlich manevrası hayata döndürdü Bursa'da bir kafede boğazına kurabiye takılan 1 yaşındaki bebek, işletme sahibi Sedat Kapan’ın uyguladığı Heimlich manevrasıyla boğulmaktan kurtuldu. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Kapan, "Özellikle bizler gibi gıda sektöründe iş yapan yöneticiler ve çalışanların kesinlikle bu eğitimi alması lazım" dedi.
7.03.2024 Gündem
Manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı
Manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde derste nefes borusuna madeni para kaçan ilkokul öğrencisi Atiye Özgün’ü, Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen Ferhat Erol, herkesin ilk yardım eğitimi alması gerektiğini söyledi. Atiye Özgün ise hayatını kurtaran öğretmenine teşekkür etti.
29.02.2024 Vatan TV
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir? Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen'in yayın sırasında yediği kuruyemiş soluk borusuna kaçtı. Özgen, gazeteci Can Özçelik’in heimlich manevrası müdahalesi ile kurtulduğunu belirtti. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
6.01.2024 Gündem
2 yaşındaki çocuğu Heimlich manevrasıyla hayata döndürdü!
2 yaşındaki çocuğu Heimlich manevrasıyla hayata döndürdü! Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bir restoranda nefes borusuna yiyecek kaçan 2 yaşındaki çocuk, işletme sahibi Ömer Gündüz tarafından yapılan Heimlich manevrasıyla hayata döndü. Olay, 15 Temmuz'da Kuşadası'ndaki bir restoranda saat 19.30 sıralarında meydana geldi.
27.07.2023 Vatan TV
Heimlich manevrasıyla 2 yaşındaki çocuğu hayata döndürdü
Heimlich manevrasıyla 2 yaşındaki çocuğu hayata döndürdü Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bir restoranda nefes borusuna yiyecek kaçan 2 yaşındaki çocuk, işletme sahibi Ömer Gündüz tarafından yapılan Heimlich manevrasıyla hayata döndü.
27.07.2023 Gündem
Soluk borusuna şeker kaçan 5 yaşındaki çocuk, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı
Soluk borusuna şeker kaçan 5 yaşındaki çocuk, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Diyarbakır’da nefes borusuna şeker kaçan 5 yaşındaki çocuğu anında Heimlich manevrasıyla müdahale eden kuyumcu Yusuf Çelik kurtardı. Çelik’in 5 yaşındaki çocuğu hayata döndürdüğü an saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
22.06.2023 Yaşam
Esnafın heimlich müdahalesi hayat kurtardı
Esnafın heimlich müdahalesi hayat kurtardı Van’da bir restoranda yemek yerken nefes borusuna yiyecek kaçan müşteriyi, işletme müdürü heimlich manevrasıyla kurtardı.
7.10.2022 Haber
Haberlerde gördü, "heimlich manevrası" ile hayat kurtardı
Haberlerde gördü, "heimlich manevrası" ile hayat kurtardı  Sultangazi'de lokantada boğazına yemek parçası kaçan müşteriyi, lokanta çalışanı Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Heimlich manevrası yapan çalışan "İlk defa uyguladım. Daha önce haberlerde benzer görüntüler görmüştüm. İşe yaradı" dedi.   
2.10.2022 Yaşam
Boğazına madeni para takıldı! Heimlich manevrasıyla kurtarıldı
Boğazına madeni para takıldı! Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Malatya'da, Derme İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aziz Şekerci, yaz kursunda öğrenim gören Kasım Alomori'nin (8) oynarken boğazına kaçıp takılan madeni parayı Heimlich manevrasıyla çıkardı. Şekerci’nin Alomori’yi kurtardığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
28.07.2022 Yaşam
Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardı!
Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardı! Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yükselen ateşini düşürmek için annesi banyo yaptırırken nefes borusuna su kaçması sonucu bilincini kaybeden Zeynep Mira Çay'ı (2), götürüldüğü eczanede, eczacı teknisyeni Rabia Gürsül (32), 'Heimlich manevrası' ile hayata döndürdü. Gürsül, "Birden kapıya çıkınca kucakta baygın halde bir çocuğu gördüm ve çocuğu kucağıma verdiler. İlk etapta ne olduğunu anlayamadım. Saçlarının ıslak olduğunu görünce su yuttuğunu düşündüm. Ters çevirip hemen Heimlich manevrası yaptım. Gözleri kaymış ve baygın haldeydi. Müdahalenin ardından öksürüp kendine geldi" dedi.
13.05.2022 Yaşam
Nefes borusuna su kaçan Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardı
Nefes borusuna su kaçan Zeynep Mira'yı 'Heimlich manevrası' ile kurtardı Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yükselen ateşini düşürmek için annesi banyo yaptırırken nefes borusuna su kaçması sonucu bilincini kaybeden Zeynep Mira Çay'ı (2), götürüldüğü eczanede, eczacı teknisyeni Rabia Gürsül (32), 'Heimlich manevrası' ile hayata döndürdü. Gürsül, "Birden kapıya çıkınca kucakta baygın halde bir çocuğu gördüm ve çocuğu kucağıma verdiler. İlk etapta ne olduğunu anlayamadım. Saçlarının ıslak olduğunu görünce su yuttuğunu düşündüm. Ters çevirip hemen Heimlich manevrası yaptım. Gözleri kaymış ve baygın haldeydi. Müdahalenin ardından öksürüp kendine geldi" dedi.
13.05.2022 Yaşam
Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı
Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı Gaziantep'te nefes borusuna yiyecek takılan öğrenci Ahmed Alluş'u ortaokulun müdürü Abdulazmi Çelik, Heimlich manevrasıyla kurtardı. Bu anlar, okulun güvenlik kamerasına yansıdı.
11.03.2022 Haber
Mağaza çalışanı 'Heimlich manevras' ile kurtardı
Mağaza çalışanı 'Heimlich manevras' ile kurtardı Beykoz'da ailesiyle seyir halindeki otomobilde bulunan 2 yaşındaki kız çocuğunun nefes borusuna ekmek parçası kaçtı. Çevredekiler seferler olurken, çocuk hastaneye götürülmek istendi. Bu sırada caddedeki bir mağazanın çalışanı Nurgül Arslan yardıma koştu. Arslan, "Heimlich manevrası" ile çocuğun tekrar nefes almasını sağladı. Nurgül Arslan, " Kadının durumuna çok üzüldüm. Ben de bir anneyim. Benim çocuğumda o durumda olsa başkası da aynı şeyi yapardı" dedi.
6.02.2022 Yaşam
Nefes borusuna yiyecek kaçan küçük kız böyle kurtarıldı
Nefes borusuna yiyecek kaçan küçük kız böyle kurtarıldı Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde annesi ile gittiği kafede nefes borusuna yiyecek kaçan 2,5 yaşındaki kız çocuğu H.S., kafe personelinin uyguladığı 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı. Diğer müşterilerin panik yaşadığı olay, güvenlik kamerasına yansıdı.
25.12.2021 Yaşam
Mucize! Boğulma tehlikesi yaşayan bebek böyle kurtarıldı
Mucize! Boğulma tehlikesi yaşayan bebek böyle kurtarıldı Van'ın Edremit ilçesinde boğazını tıkayan karpuz parçası nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren 6,5 aylık Beren Ada Özkan, olay sırasında öğle yemeği için kafede bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı’nın müdahalesiyle kurtuldu. İlk müdahalenin çok mühim olduğunu ifade eden Dr. Atlı "Bizim orada olmamız çocuk için bir mucize oldu" dedi.
4.09.2021 Gündem
Bu müdahaleler hayat kurtarabilir
Bu müdahaleler hayat kurtarabilir Düşmeler, yanıklar, zehirlenmeler evde yaşanabilecek tehlikelerin başında geliyor. Pandemiyle birlikte çocukların kaza yaşadıkları yerlerin yüzde 70’inin ev olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Tanya Agopyan, basit ilk yardım müdahalelerinin hayat kurtarabileceği uyarısında bulundu.
18.01.2021 Sağlık
Çocuklarda solunum travmalarına dikkat
Çocuklarda solunum travmalarına dikkat Düzce Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Sultanoğlu, solunum yolu tıkanıklığı ve boğulma travmalarının 18 yaş altındaki genç ve çocukların en sık ölüm nedeni olduğunu söyledi.
19.08.2020 Sağlık
Çocuklarda solunum travmalarına dikkat
Çocuklarda solunum travmalarına dikkat Düzce Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Sultanoğlu, solunum yolu tıkanıklığı ve boğulma travmalarının 18 yaş altındaki genç ve çocukların en sık ölüm nedeni olduğunu söyledi.
19.08.2020 Sağlık
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimden
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimden Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özhasenekler, soluk borusuna yabancı cisim kaçmasının özellikle 1-3 yaş arası çocuklarda daha sık görüldüğünü belirterek, "Ölümlerin yüzde 7'sinden yabancı cisim aspirasyonları sorumlu." dedi.
24.12.2019 Sağlık
Türk restoran müdürü, müşterinin hayatını kurtardı
Türk restoran müdürü, müşterinin hayatını kurtardı İngiltere'nin başkenti Londra'da bir Türk restoranı müdürü Cem Canpolat, müşterinin boğazına kaçan yemeği tek hamle ile çıkarmayı başararak hayatını kurtardı.
1.08.2019 Dünya
Çocuklarda boğaza kaçan cisimlere bilinçli müdahale
Çocuklarda boğaza kaçan cisimlere bilinçli müdahale Çocukların boğazına kaçan yabancı cisimler ölümle sonuçlanabilen vakalara sebep olurken, uzmanlar bilinçli yapılan ilk müdahalelerin hayat kurtarabileceğini belirtti.
6.01.2019 Sağlık
ABD gündemine 2016'da başkanlık seçimleri damga vurdu
ABD gündemine 2016'da başkanlık seçimleri damga vurdu ABD'de 2016 yılının en çok konuşulan ve tartışılan konu başkanlık seçimi olurken, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın 8 Kasım'da sürpriz bir şekilde seçimi kazanması bu yıla damgasını vurdu.
17.06.2021 Dünya
Kahraman kabin memuru 1,5 aylık bebeğin hayatını kurtardı
Kahraman kabin memuru 1,5 aylık bebeğin hayatını kurtardı Türk Hava Yolları(THY)’nın İstanbul-Şırnak seferi sırasında soluk borusu tıkanan bir buçuk aylık bebeğin hayatını, uçakta görevli kabin memuru kurtardı.
26.12.2016 Yaşam
İlk yardımda sizin yapacaklarınız...
İlk yardımda sizin yapacaklarınız... İlk yardımın hayati önem taşıdığını biliriz ama ilk yardım kurallarını çoğumuz bilmeyiz. İşte size ilk yardım bilgileri…
13.11.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Heimlich Manevrası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki heimlich manevrası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.