Hazır Giyim

Hazır Giyim

Son dakika hazır giyim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hazır giyim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hazır giyim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazır Giyim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazır giyim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.104 hazır giyim haberi bulunmuştur. Tüm hazır giyim haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok'
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok' Terzi ve ayakkabı tamircilerinin iş yükü katbekat arttı. Giysiler tamire valiz valiz getirilmeye başlandı. ‘Biz son nesiliz’ diyen meslek temsilcileri, işlerinin geleceğinden endişeli.
19.02.2024 Ekonomi
İndirim ve kampanyalar başlıyor! Kıyafet, takı ve kozmetik başı çekiyor
İndirim ve kampanyalar başlıyor! Kıyafet, takı ve kozmetik başı çekiyor 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklar, satış cirolarına yansımaya başladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, Sevgililer günü için hediyelik satışlarının haftalık cirolara ortalama yüzde 20 – 25 katkı getireceğini belirtti. IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara da ocak ayına göre verilen sipariş sayısında yüzde 35’lik artış olmasını beklediklerini söyledi. Bu dönemde en çok talep gören kategoriler ise kıyafet, takı ve kozmetik ürünleri oldu.
11.02.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
KOTON halka arz ne zaman? Koton kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (helal mi), hangi bankalarda var, Koton halka arz fiyatı nedir?
KOTON halka arz ne zaman? Koton kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (helal mi), hangi bankalarda var, Koton halka arz fiyatı nedir? Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Türk markası Koton halka arza hazırlanıyor. Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Koton halka arz gelirini işletme sermayesinin finansmanı ve mağaza/depo/teknoloji yatırımları için kullanmayı planlıyor. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşmesi planlanan halka arzın 2024 yılı ilk çeyreği içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
13.12.2023 Ekonomi
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham alan şirketler, zorlu geçen 2023 yılına rağmen 100. yılda yeni tesisler açtı. Birçok şehirde faaliyete geçen fabrikalar üretiyor, yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor.
29.10.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Tarihin en yüksek temmuz ayı ihracatı
Ticaret Bakanı Bolat: Tarihin en yüksek temmuz ayı ihracatı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İhracatımız temmuz ayında yüzde 8,4 artışla 20 milyar 93 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylelikle tarihin en yüksek temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmıştır” dedi.
3.08.2023 Ekonomi
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacak
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, emek yoğun sektörlerde gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla özel sektörü, kullanıma hazır üretim tesisleri ile destekliyor. 33 ilde uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 161 fabrika toplamda 55 bin gence ekmek kapısı olacak.
3.05.2023 Ekonomi
Doktor gibi randevuyla çalışıyorlardı! Meslek bitme noktasına geldi
Doktor gibi randevuyla çalışıyorlardı! Meslek bitme noktasına geldi Edirne'de 60 yıldır terzilikle uğraşan Erdoğan Bulut, ilerleyen yaşına rağmen ilk günkü aşkla müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Çırak yetişmeyen meslekteki zorlukları anlatan Bulut, vatandaşların kendilerine doktora geliyormuş gibi randevu aldığını ve bedenlerine göre özel ölçülerle takım elbise diktirdiğini anlattı.
18.01.2023 Yaşam
Devlet Tiyatroları personel alacak! İşte personel alımı şartları ve  Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
Devlet Tiyatroları personel alacak! İşte personel alımı şartları ve Kariyer Kapısı başvuru ekranı! Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne sözleşmeli personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, sanatkar memur ve uzman memur olarak görev yapmak üzere stajyer, sahne amiri, kondüvit, suflör, sahne ışıkçısı, sahne terzisi, sahne makinisti kadrolarına sözleşmeli personel alınacak. Peki, Devlet Tiyatroları personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı şartları!
28.11.2022 Personel Alımı
Bakan Nebati’den doğal gaz açıklaması: 2023’te vanamızı açıyoruz
Bakan Nebati’den doğal gaz açıklaması: 2023’te vanamızı açıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazımızın vanasını 2023’te inşallah açıyoruz. Nükleer Santralimizi yine önümüzdeki yıl devreye alıyoruz. Böylece, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını giderek azaltmak konusunda da kararlıyız” dedi.
24.11.2022 Ekonomi
'Çırak krizi' bu meslekleri bitirme noktasına getirdi! '20 bin lira veriyoruz ama gelen giden yok'
'Çırak krizi' bu meslekleri bitirme noktasına getirdi! '20 bin lira veriyoruz ama gelen giden yok' Teknolojinin gelişmesi ve ekonomik şartlar pek çok insanın hayatında değişikliği de beraberinde getirdi. Bu özellikle meslek seçiminde çok derin bir şekilde hissedilmeye başlandı. Günümüzde hala ihtiyaç olan bazı meslekler ise tercih edilmediği için büyük bir ‘çırak krizi' içine girdi. Çalışanların yaş ortalamasının çok yükseldiğini ve bu gidişle birçok sektörün durma aşamasına geldiğini ifade eden esnaflar, ailelere ve gençlere önemli uyarılarda bulundu.
23.10.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den ekonomi modeli açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den ekonomi modeli açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dünya merkez bankaları yüksek faizle resesyon riskini artıyor. Bizim ekonomi modelimiz zamanında atılmış bir adımdır" dedi.
4.10.2022 Ekonomi
Meta dünyasında defile
Meta dünyasında defile Hazır giyim üreticisi Kiğılı, Türkiye’nin ilk canlı meta defilesi ile 2022/23 Sonbahar-Kış koleksiyonunu GoArt Metaverse’te tanıttı.
28.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Turistler akın etti, kiralar 50 bin liraya çıktı: 'Sürekli birileri arıyor'
Turistler akın etti, kiralar 50 bin liraya çıktı: 'Sürekli birileri arıyor' Bulgaristan vatandaşlarına sağlanan 'pasaportsuz geçiş hakkı' sonrası, Edirne'ye günübirlik alışveriş için gelenlerin sayısı daha da arttı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgar turistlerin gelişinde yüzde 30 artış olduğunu belirterek, son 1 yıl içinde 57 firmanın kentte yatırım yaptığını söyledi. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker ise kentin önemli caddelerindeki iş yeri kiralarının 10-15 bin liradan 50 bin liraya çıktığını belirtti.
8.09.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi müjdesi! Destek ödemeleri artırıldı, bakan açıkladı
Faizsiz kredi müjdesi! Destek ödemeleri artırıldı, bakan açıkladı Destek ödemeleri arttırıldı. Bakan müjdeli haberi verdi. 100 bin liradan 125 bin liraya çıkarıldı. Faizsiz kredi verilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Şu ana kadar 47 bin işletmeye 4 milyar liraya yakın destek verdik. 63 bin genç kardeşimizin istihdam edilmesini sağladık. Aldığımız çok güzel geri dönüşler var. İstihdam edilen kişi başına sağladığımız destek miktarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardık. Genç ve kadın istihdamının önceliklendirildiği programa başvurular 10 Ekim'e kadar devam edecek. Başvurusu onaylanan işletmelerimiz 28 Kasım tarihine kadar KOSGEB'ten istihdam başına 125 bin lira ödemelerini talep edecekler." dedi.
24.08.2022 Ekonomi
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar!
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar! YKS tercihlerinin bitmesine kısa bir süre kaldı. Bazı adaylar eğitim görmek istedikleri üniversite ve bölümleri tercih işlemlerini tamamlarken kimi de üniversitelerin olanakları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Süreç daralırken hala tercih işlemini tamamlamayan pek çok aday da bulunuyor. Bu yıl çok sayıda kurum ve kuruluş tercih işlemlerini yapacak adaylar için burs programını açıkladı. Bunların başında özel üniversiteler geliyor. Bazı ayrıcalıklı bölümlerde de YÖK burs desteği sağlıyor. Aynı zamanda önemli marka ve kurumların vakıfları da burs programlarını ve şartlarını açıkladı. Tercih sürecinde henüz bölümünüze karar vermediyseniz “Hangi kurumlardan burs alabilirim? Üniversite için nerelerden burs alabilirim?” diyorsanız sizin için üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıfların listesini hazırladık. İşte üniversite eğitiminiz boyunca burs alabileceğiniz yerler…
2.08.2022 Eğitim
YÖK’ten burs desteği! Bazı bölümlere YÖK lisans bursu verilecek! Hangi bölümlerde burs desteği verilecek?
YÖK’ten burs desteği! Bazı bölümlere YÖK lisans bursu verilecek! Hangi bölümlerde burs desteği verilecek? Üniversite tercihi yapacak öğrencilere YÖK’ten burs desteği. YÖK Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında öğrencilere sağlanan burs desteklerini bu yıl arttırdı. Yeni açılan bölümler ile sanayi işbirliği çerçevesinde bazı bölümlere burs desteği sağlanacak. Peki, YÖK lisans bursu hangi bölümlere veriliyor? YÖK bursları ne? İşte YÖK lisans bursu verilecek bölümler…
26.07.2022 Eğitim
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor...
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor... Yüksek kira artışlarının etkisi ile rekor düzeye ulaşan enflasyonun büyük şehirler ve kıyı bölgelerde çok daha sert hissedilmesi, tersine göçe yol açtı. Sektör temsilcileri, söz konusu göçü durdurmak için çalışanlara yönelik kira ve lojman gibi desteklerin bir an önce devreye alınması gerektiği vurguluyor. Artan göç, birçok sektörde işçi bulma sorunlarının artmasına sebep oldu. Bu sektörlerin başında ise tekstil ve perakende sektörleri geliyor. Genç ve kadın çalışan oranının oldukça yüksek olduğu söz konusu sektörlerde önümüzdeki dönem bu sıkıntının daha da büyümesinden endişe ediliyor. Artan kiralardan dolayı da eskiden İstanbul’a veya yazlık bölgelere gitmek isteyenler artık buraları tercih etmiyor, çalışanlar için cazibe olmaktan çıkıyor.
25.07.2022 Ekonomi
3.000 TL 12 ay boyunca karşılıksız ve kesintisiz olarak ödeniyor
3.000 TL 12 ay boyunca karşılıksız ve kesintisiz olarak ödeniyor Aylık olarak ödeniyor. Karşılıksız olarak verilen para desteği bir yıl kesintisiz devam ediyor. Ödeme miktarı arttı, aylık 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. YKS tercih dönemi bu hafta başlıyor. Öğenciler ise burs imkanlarını araştırıyor. Bazı üniversite ve bölümler ile burs imkanı ile dikkat çekiyor. Sekörlerin eleman ihtiyacına göre belirlenen programları tercih edenler işe başlamadan maaş ödemesi gibi burs alıyor. Peki hangi bölüm ve üniversiteler ne kadar burs veriyor? İşte tercihlere yön verecek haberin detayları...
25.07.2022 Eğitim
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu YSK sınavı açıklandı, milyonlarca üniversiteli adayını tercih heyecanı sardı! İş olanağı fazla meslekler araştırılırken, sektörden son dakika çağrısı geldi. Bu bölümü seçene burs garantisi ve iş garantisi veriliyor. Yeni yatırımlarla büyüyerek her yıl ihracat hacmini arttıran tekstil sektöründe tekstil mühendisi yetişmiyor. Büyük holding ve şirketlerden kendilerine tekstil mühendisi talebi yağdığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Firmalar tekstil mühendisliğinden mezun olan öğrencileri işe almak için rekabet ediyor” dedi. Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri de, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu.
24.07.2022 Ekonomi
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde...
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde... Üniversite tercihi yapan milyonlarca öğrenciye müjde! Asgari ücret tutarında burs imkanı resmen açıklandı. Kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci de başladı. Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, bugün itibariyle aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu. Kriterlere uygun olmaları halinde, Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği bölümüne kayıt yaptıracak toplam 463 öğrencinin tamamı da bu burstan yararlanabilecek. İşte detaylar...
23.07.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi müjdesi! Hepsinde geçerli, limit belli oldu! Kurban Bayramı sonrası...
Faizsiz kredi müjdesi! Hepsinde geçerli, limit belli oldu! Kurban Bayramı sonrası... Faizsiz kredi müjdesini verdi. Birçok ilde geçerli olacak. Limit resmen belli oldu. Kurban Bayramı sonrası başlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı aracılığıyla yoğun sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeni bir destek programı tasarladıklarının altını çizerek, "Program kapsamında Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’deki firmalarımızın yatırımlarına 5 milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Programa başvurular Kurban Bayramı sonrasında başlayacak" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
3.07.2022 Ekonomi
Bakan Varank: “Kılıçdaroğlu’nun ‘yapılmıyor’ dediği yatırımlar Türkiye’nin dört bir yanında güneş gibi parlıyor"
Bakan Varank: “Kılıçdaroğlu’nun ‘yapılmıyor’ dediği yatırımlar Türkiye’nin dört bir yanında güneş gibi parlıyor" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Emin olun Kılıçdaroğlu’nun ‘yapılmıyor’ dediği yatırımlar Türkiye’nin dört bir yanında güneş gibi parlıyor. Ama tabii görmek için göz, idrak etmek için de akıl lazım” dedi.
3.07.2022 Siyaset
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artarak 23,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bakan Muş, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk altı ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve altıda altı yaptık" dedi.
2.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hazır Giyim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazır giyim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.