Hayat Sigortası

Hayat Sigortası

Son dakika hayat sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayat sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayat sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayat Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayat sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 482 hayat sigortası haberi bulunmuştur. Tüm hayat sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartıyla ikinci el araç alınabilecek! Yeni dönem başlıyor
Kredi kartıyla ikinci el araç alınabilecek! Yeni dönem başlıyor Taşıt kredilerinin sınırlı ve faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar kredi kartına başvurdu.
1.04.2024 Ekonomi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil Ev almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2022 yılında Konya'da pilot olarak uygulanmaya başlayan Gelir Koruma Sigortası, artık ülke genelindeki bütün üreticilerimizi kapsayacak. Çiftçilerimiz, Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek" dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Yaşlılık dönemi için uzun süreli bakım sigortası geliyor! Devlet katkı sağlayacak
Yaşlılık dönemi için uzun süreli bakım sigortası geliyor! Devlet katkı sağlayacak Yaşlı vatandaşlar kapsayacak olan uzun süreli bakım sigortası için düğmeye basıldı. Uzun süreli bakım sigortasında sağlık sigortası, hayat sigortası, BES’teki emeklilik fonları gibi fon sistemi giriyor. Bakımın bir kısmını devlet kalan kısmını özel sigorta şirketleri karışlayacak. İşte merak edilen tüm detaylar...
2.10.2023 Ekonomi
Korkunç cinayetin ayrıntıları dehşete düşürdü! 'Beni seviyorsan onu öldürürsün'
Korkunç cinayetin ayrıntıları dehşete düşürdü! 'Beni seviyorsan onu öldürürsün' Genç kızın işlediği korkunç cinayet ABD'de gündem olmuş olayın detayları ise duyanları şok etmişti. Son ana kadar hapisten kurtulacağını sanan genç kız, aldığı cezayı ve babasının yaptıklarını öğrenince tüm gerçekleri anlatmaya başladı. Cinnamon'un itirafları ise mahkemedeki herkesi şaşkınlığa uğratmıştı.
31.05.2023 Dünya
Evlenme hazırlandığındaki çiftlere güzel haber! İptal durumuna karşı 'düğün sigortası' devreye alındı
Evlenme hazırlandığındaki çiftlere güzel haber! İptal durumuna karşı 'düğün sigortası' devreye alındı Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulaması hayata geçirildi. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalattı.
20.05.2023 Yaşam
Konut sigortası ile ilgili dikkat çeken poliçe uyarısı! İptal ediliyor
Konut sigortası ile ilgili dikkat çeken poliçe uyarısı! İptal ediliyor Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreç hakkında tartışmaya neden oldu. Vatandaşlara fırsatçı tuzağına düşmeyin uyarısında bulunan uzmanlar, önemli bilgiler verdi.
15.03.2023 Ekonomi
Araba ve ev sigortası ile ilgili tazminat detayı! Hasar tavan ödemesi netleşti
Araba ve ev sigortası ile ilgili tazminat detayı! Hasar tavan ödemesi netleşti Hayat sigortası, sağlık sigortası, ev sigortası ve araç sigortası ile ilgili son dakika açıklaması! DASK için konut sahiplerinin sigorta için başvuru yapıp prim ödemesi gerekiyor. Ancak alım satım ve elektrik ile su aboneliği yaptırırken sigorta zorunlu olduğundan yaptırmak gerekiyor. Süresi ise 1 yıl. Bu 1 sene sonunda yenileyip yenilememe kararı yine konut sahiplerine ait. Peki olası bir afete karşı hangi sigorta yaptırılmalı, ne kadar ödeniyor?
23.02.2023 Ekonomi
Metresine kavuşmak için karısına yaptıkları kan dondurdu! Ölümcül aşk üçgeni
Metresine kavuşmak için karısına yaptıkları kan dondurdu! Ölümcül aşk üçgeni Yıllardır karısıyla 'açık evlilik' yaşadığını iddia eden 2 çocuk babası diş hekiminin, metresiyle birlikte olabilmek için yaptıkları kan dondurdu. Adamın, eşiyle çıktığı 2 haftalık safari tatili, her şeyi bir anda tersine döndürecekti. İşte korkunç sona giden o olay...
12.12.2022 Dünya
Cips yiyip su içti, idamı iptal edildi! Yetkililer bir saatten fazla uğraştı ama olmadı
Cips yiyip su içti, idamı iptal edildi! Yetkililer bir saatten fazla uğraştı ama olmadı Borç batağında olan adam, hayat sigortasından gelecek para için eşini öldürmek istedi ve kiralık katil tuttu. İki kiralık katil Parker ve Smith, adamın eşini defalarca bıçaklayarak öldürdü. 35 yıl önce işlediği cinayet yüzünden idam sehpasına giden Smith, kahvaltıyı reddetti; cips yiyip su içti. İdam vakti geldiğinde ise adeta işkence gördü...
29.11.2022 Dünya
Krediler ile ilgili son dakika gelişmesi! İki teklifli dönem başladı
Krediler ile ilgili son dakika gelişmesi! İki teklifli dönem başladı Kredi kullanan herkesi ilgilendiren açıklama! Tüketici kredilerinde yapılan düzenleme ile bankalar kredi verirken vatandaşı hayat sigortası yaptırmaya zorlayamayacak. Banka sigortalı ve sigortasız olarak iki teklif sunacak. İşte kredi kartı ile ilgili son dakika gelişmesi...
8.11.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı Kredi çeken ve kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiren düzenleme ekim ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor. Yeni dönem ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi kullanan ve 14 gün içinde kredinin tamamını kapatan tüketiciye cayma cezası uygulanmayacağını belirterek, “Kredilerde faizler yükseltilirse 30 gün önceden tüketiciye bildirim yapılacak” dedi.
30.09.2022 Ekonomi
Kredi kullanımı ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti
Kredi kullanımı ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti Banka kredisi kullanacak herkesi ilgilendiriyor. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisini kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sınırlar yeniden belirlendi. Tüketici kredi sözleşmelerinde değişiklik yapıldı. Kredi ile bağlantılı yapılan başta hayat sigortası olmak üzere konut ve taşıt sigortalarında yıllardır süren ve tüketici şikayetlerine konu olan tartışma da yeni yönetmelikle son buldu. Düzenleme ile kredi ile bağlantılı sigortalarda bankaların ve tüketicilerin haklarının sınırları belirlendi. Peki, neler değişti ve bundan sonra kredi kullanan tüketici neyle karşılayacak? İşte kredi ile ilgili merak edilen detaylar...
26.09.2022 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce...
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce... Banka kredisi kullanmayı planlayan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle acil nakit ihtiyaç söz konusu olduğunda kişiler bir an evvler tüketici kredisi kullanmanın yollarını arıyor. Çok fazla araştırma yapılmadan kullanılan kredilerin maliyeti tükeci için daha fazla oluyor. İhtiyaç konut ya da taşıt kredisi kullanılırken öncelikle farklı bankalaıın faiz oranları ve avantajları incelenmeli. Örneğin 30 bin lira ve 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisinde karşılaştırma yaparak kredi çekenin 5-6 bin lira civarı tasarruf sağlaması mümkün. Çünkü şu sıralar aylık yüzde 2.05 veya yüzde 3 faizle kredi veren bankalar bulunuyor. Dolayısıyla için tek bir bankaya bağlı kalmadan iyi araştırma şart.
5.08.2022 Ekonomi
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko...
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko... Fiyatlar üç kat arttı. Sigorta yaptıracak birçok vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kasko, trafik sigortası, özel sağlık sigortası, konut sigortası, hayat sigortası, seyahat sigortası gibi birçok sigorta çeşitlerini kapsıyor. Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Başkanı Bekir Özerdem, sigorta poliçelerinin üç kat artmasının nedenini açıkladı. Özerdem, pandemi döneminin sona ermesiyle maddi hasarlı ve ölümlü kazaların arttığını ve buna bağlı olarak sigorta primlerinin de üç kat yükseldiğini aktardı. İşte son dakika haberinin detayları...
20.07.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci'den selin vurduğu Zonguldak'ta inceleme
Bakan Kirişci'den selin vurduğu Zonguldak'ta inceleme Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, selden etkilenen Zonguldak’ta incelemelerde bulunarak, tarım arazileri zarar görenlere tarım sigortasının önemini anlattı.
28.06.2022 Gündem
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar Emekli milyonlarca vatandaşın maaşına zam geliyor. Emekli milyonlarca vatandaşın maaşı ve kıdem tazminatı artacak. Emeklilik hakkı kazananların ise ne zaman dilekçe vermesi gerektiği merak konusu oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilik hakkı kazanan vatandaşların temmuz ayında dilekçe vermesi daha karlı oluyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kritik detay net aylık miktarı. Net aylığınız 8 bin 430 liranın altındaysa emeklilik için müracaatta bulunabilirsiniz. Fakat bunun rakamın üzerindeyse beklemek daha avantajlı oluyor. İşte emeklilik ile ilgili son dakika tüm detaylar...
23.06.2022 Emekli
Kredi çeken milyonları ilgilendiriyor! Flaş değişiklik kararı,15 gün içerisinde...
Kredi çeken milyonları ilgilendiriyor! Flaş değişiklik kararı,15 gün içerisinde... Banka kredisi kullananlar dikkat! Açıklama geldi. Süre belli oldu. İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin tümünü kapsıyor. Kredi kullanımı nakit ihtiyacın doğması durumunda tercih ediliyor. Bankalar kredi kullanımında kendilerini güvence altına almak için hayat sigortası yapılmasını talep ediyor. Bazı tüketiciler ise ek maliyet getirdiği için sigorta yapmak istemiyor. Uzun süredir gündemde olan konu ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Tüketicinin hayat sigortasını iptal etmek için 15 günlük süresi bulunuyor.
6.06.2022 Ekonomi
ABD'yi sarsan cinayet davası! 'Kocanı Nasıl Öldürürsün'ün yazarı Crampton Brophy suçlu bulundu...
ABD'yi sarsan cinayet davası! 'Kocanı Nasıl Öldürürsün'ün yazarı Crampton Brophy suçlu bulundu... 'Kocanı Nasıl Öldürürsün' adlı makale kaleme alan yazar Crampton Brophy, kocası Daniel Brophy'yi öldürmekten suçlu bulundu! Savcının ortaya attığı iddialar ise jüri heyetini şaşkına çevirdi.
28.05.2022 Dünya
'Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz'ün yazarı kocasını öldürmekle suçlanıyor
'Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz'ün yazarı kocasını öldürmekle suçlanıyor Film gibi olay. "Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz" makalesinin yazarı 25 yıllık eşini öldürmekle suçlanıyor. Yazıyı kaleme alan kişi olan Nancy Brophy 'nin "Bir romantik gerilim yazarı olarak zamanımın büyük bir çoğunluğunu cinayetler ve polislerin bu cinayetler üzerindeki çalışma metotları hakkında düşünerek geçiriyorum" diyor ve çeşitli Cinayet metotlarının artılarını ve eksilerini değerlendiriyordu: Silahlar çok ses çıkarırdı. Zehrin işe yaramama ihtimali vardı. Bir kiralık katil ise kendisini azmettiren kişiyi polise ispiyonlayabilirdi." ifadeleri ise büyük dikkat çekiyor.
23.05.2022 Dünya
Kredi kullanan herkes için geçerli! Flaş detay belli oldu, iptal...
Kredi kullanan herkes için geçerli! Flaş detay belli oldu, iptal... Banka kredisi kullanan tüm tüketiciler için geçerli. Kredi çekilirken bankalar tarafından zorunlu tutulan hayat sigortasını isteyenler yapmayabiliyor. Ancak burada banka sigorta yapmak istemeyen kişinin kredisini onaylamama ya da faiz oranlarında değişiklik yapma hakkına sahip. Bankalar kredi kullandırımı sırasında kendilerini güvenceye almak için hayat sigortası yapılmasını talep ediyor. Böylece kişinin vefatı durumunda kredinin kalan kısmı sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Ancak benzer durum müşteriler için de geçerli. Kredi kullanan kişinin ölümü halinde eğer sağlık sigortası yapılmamışsa kalan borç varisler tarafından ödeniyor. Hayat sigortası her iki taraf için de büyük önem taşıyor. Ancak tüketiciler sigorta bedelini ödemek istemedikleri için hayat sigortası yapmak istemiyor, yapılmış ise de iptal etmenin yollarını artıyor. Kredi kullanımı sırasında yapılan hayat sigortalarının e-Devlet sistemi üzerinden iptali ise söz konusu değil.
28.04.2022 Ekonomi
Sigortacılık ve özel emeklilik şikayet başvuru ve takibi ekranına neden girilmiyor? Kredi sigorta parası alma ekranı neden açılmıyor? e-Devlet kredi sigorta parası geri alma ekranı!
Sigortacılık ve özel emeklilik şikayet başvuru ve takibi ekranına neden girilmiyor? Kredi sigorta parası alma ekranı neden açılmıyor? e-Devlet kredi sigorta parası geri alma ekranı! Kredi çekenlerin e-Devlet üzerinden başvuru yapıp sigorta parasını geri almak için girdiği Sigortacılık ve özel emeklilik şikayet başvuru ve takibi ekranından bir süredir işlem yapılamıyor. Kredi kullananların sigorta paralarını geri alma işlemini gerçekleştirememesi üzerine e-Devlet’te sorun olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Sigortacılık ve özel emeklilik şikayet başvuru ve takibi ekranına neden girilmiyor? Kredi sigorta parası alma ekranı neden açılmıyor? e-Devlet kredi sigorta parası geri alma ekranı!
26.04.2022 Ekonomi
Kredi kullananlar dikkat! Bankalar zorunlu tutuyor, ancak iptal eden parasını alıyor
Kredi kullananlar dikkat! Bankalar zorunlu tutuyor, ancak iptal eden parasını alıyor İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi fark etmiyor. Tüm banka kredileri için geçerli. Zorunlu değil. Kredi kullanan tüketiciler başvuru yapmaları durumunda paralarını geri alıyor. Birçok kişi banka tarafından tarafından sunulan evrakları okumadan imzalıyor. Kredi kullanım sürecini hızlandırmak için okunmayan evraklar ise vatandaşların başına dert açabiliyor. Kredi kullanan banka müşterilerinin en çok şikayet ettiği konuların başında hayat sigortaları geliyor. Banka tüketicilere hayat sigortası yapma şartı ile kredi kullanım imkanı sunuyor. Ancak tüketicilerin sigortasız kredi kullanım hakkı da bulunuyor. Burada banka cazip oranlarla müşteriyi hayat sigortası yapmaya yönlendirebilir, bunu zorunlu tutamaz. Ancak hayat sigortası bankayı güvence altına aldığı gibi kredi kullanan kişi içinde büyük öneme sahip. Kredi kullanan kişinin vefatı durumunda kalan kredi tutarı varisleri tarafından ödeniyor. Bu durumda hayat sigortası yapılmış ise sigorta şirketi tarafından ödeme yapılıyor. Öte yandan sigorta yapılırken doğru beyanda bulunmak da önemli. Kanser gibi hastalıkların tedavi süreci başlamış olmasına rağmen sağlıklı olduğunu beyan eden kişinin, bu hastalıklar nedeni ile hayatını kaybetmesi durumunda hayat sigortası tarafından kredinin kalan kısmı bankaya ödenmiyor. Yanlış beyan nedeni ile kredi kullanan kişinin yakınları banka borcu ile karşı karşıya kalıyor.
28.04.2022 Ekonomi
Kredi kullanan milyonları ilgilendiriyor! Para iade ediliyor! 3 bin 783 lira...
Kredi kullanan milyonları ilgilendiriyor! Para iade ediliyor! 3 bin 783 lira... Kredi kullanan milyonları ilgilendiriyor. O para iade ediliyor. Kredi kullanımlarında yapılan ‘hayat sigortası’ ile ilgili dikkat çeken bir mahkeme kararı çıktı. Mahkeme, açılan bir davada tüketiciyi haklı buldu ve sigorta primi olarak alınan 3 bin 783 liranın iadesini istedi. Kararda, “Sadece zorunlu masraflar tüketiciden istenebilir. Söz konusu masrafların da ispat edilmesi şart. Aksi halde, tüketici aleyhine haksız şart oluşur” denildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun genelgesine göre; kredi kullanımı esnasında yapılacak sigortalara dair tüketici yazılı olarak bilgilendirilecek. Sigortaya ilişkin tüketiciye kısa mesaj gönderilecek. Düzenlemeye göre, tüketicinin açık talebi olmadan ve bilgilendirme metnini imzalamadan kredi ile bağlantılı sigorta yapılamayacak. Benzer şekilde, tüketicinin sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamayacak. İsteyen bankadan değil de bir başka sigorta şirketinden sigortayı yaptırıp, bankaya sunabilecek.
11.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hayat Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayat sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.