Gazete Vatan Logo

Korkunç cinayetin ayrıntıları dehşete düşürdü! 'Beni seviyorsan onu öldürürsün'

Genç kızın işlediği korkunç cinayet ABD'de gündem olmuş olayın detayları ise duyanları şok etmişti. Son ana kadar hapisten kurtulacağını sanan genç kız, aldığı cezayı ve babasının yaptıklarını öğrenince tüm gerçekleri anlatmaya başladı. Cinnamon'un itirafları ise mahkemedeki herkesi şaşkınlığa uğratmıştı.

Korkunç cinayetin ayrıntıları dehşete düşürdü! 'Beni seviyorsan onu öldürürsün'

Cinnamon Brown, ABD’nin California eyaletinde bulunan Orange bölgesinde babası, üvey annesi ve üvey kardeşiyle birlikte mutlu bir yaşam sürüyordu. 36 yaşındaki David Brown, kazançlı bir bilgisayar veri kurtarma işi yürütüyordu. O ve 23 yaşındaki karısı Linda'nın Krystal adında bir kızları oldu.

David'in önceki evliliğinden olan 14 yaşındaki kızı Cinnamon da babasının yanında yaşamaya başlamıştı. Linda'nın 17 yaşında olan küçük kız kardeşi Patti Bailey de 11 yaşındayken Brown'ların yanına taşınmıştı.

İlk görünüşte mutlu bir aile tablosu olsa da kısa süre içinde bunların hepsinin bir ilizyon olduğu ortaya çıkacaktı.

“BENİ SEVİYORSAN ONU ÖLDÜRÜRSÜN”

Birlikte yaşadıkları dönem boyunca baba David, kızı Cinnamon ile Patti’yi karısı Linda’ya karşı doldurmaya başladı. Sürekli onlara Linda’nın ikisini de öldürme planları yaptığını ve bu yüzden ondan önce kızların Linda’yı öldürmeleri gerektiğini anlatıyordu.

David’in bu cinayeti kendi işleyecek ne cesareti ne de hevesi yoktu. Bu cinayeti işletebileceği en önemli aday kızı Cinnamon’du. Sürekli ona, “Beni seviyorsan bunu benim için yaparsın” diyerek baskı yapıyordu. Cinnamon’a yaşı küçük olduğu için hapse girmeden kurtulabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

17 yaşındaki Patti Bailey’in de ablasının ölmesini istemesinin kendince sebepleri vardı. Ablası Linda, aşık olduğu David ile evlenmesinin önündeki en büyük engeldi. Patti’nin çocukluğu ise alkolik bir anne ve kendisini istismar eden bir abiyle geçmişti. Patti, henüz 11 yaşındayken Linda’nın kurduğu ailesinin yanına giderek burada David’e aşık oldu.

David de abisi gibi ona cinsel istismarda bulunuyordu. Patti, abisinin eski davranışları yüzünden David’in yaptıklarını normal sanıyordu.

CANİ BABANIN ASIL PLANI

Tüm bunlar yaşanırken David gizlice 23 yaşındaki karısının hayat sigortasıyla ilgilenmeye başlamıştı. Karısının ölmesi halinde 850 bin dolara yakın para alacaktı.

19 Mart gecesi Cinnamon ve Patti, David tarafından uyandırıldı. “Bu gece bu işi yapmanız lazım” diyen David, kızı Cinnamon’un eline bir silah verdi. Diğer eline ise sahte bir intihar girişimi olarak göstermek için haplar tutuşturmuştu. Bu hapların Cinnamon’un ceza almadan atlatabilmesini sağlayacağını söylemişti.

Haberin Devamı

David daha sonra evden çıkarak geceyi dışarda geçirmeye karar verdi. Özellikle daha çok insanın olduğu yerlere giderek kendini gösterip dışarda olduğunu kanıtlamak istiyordu.

ELİNDE İNTİHAR NOTUYLA KÖPEK KULÜBESİNDE BULUNDU

Patti, kucağında yeğeni Krystal’i tutarken Cinnamon da uyuyan üvey annesinin baş ucunda bekleyeme başladı. Eline aldığı yastığı bir susturucu olarak kullanan Cinnamon, ilk eli Linda’nın karnına ateş etti. Silahın patlama sesiyle üvey kardeşi ağlamaya başlamıştı ve Linda can çekişiyordu. Panikleyen Cinnamon bir el daha ateş etti ve bu kez Linda’nın sesi kesilmişti.

İlerleyen saatlerde eve gelen polis ekipleri, Cinnamon’u bahçede köpek kulübesinde yatarken buldu. Cinnamon baştan aşağı kusmuk, idrar ve dışkıyla kaplıydı. Elinde ise “Tanrım, lütfen beni affet. Ona zarar vermek istemedim” yazılı bir intihar notu vardı.

Haberin Devamı

Cinnamon’un vücudunda aşırı dozda alınmış ilaçlar bulundu. Yetkililer, genç kızın kusmadığı takdirde kesinlikle öleceğini söylüyordu.

CEZA ALINCA FARKINA VARDI

Linda’yı öldürme sebebi olarak aralarındaki ‘sonsuz anlaşmazlık’ gösterilirken Cinnamon hemen suçunu itiraf etti. 1986 yılında gerçekleştirilen duruşmada 27 yıl ceza aldığında ise babasının kendisini kandırdığının farkına vardı ancak artık çok geçti.

Karısının ölümünün ardından sigortadan parayı alan David, kendine yeni bir ev ve yeni arabalar almıştı. Linda’nın ortadan kalkmasıyla birlikte Patti ile birlikte olmasının önünde de kimse kalmamıştı. İkili 1986 yılında gizlice evlendi ve 1 sene sonra ilk çocuklarını kucaklarına aldı.

Tüm bunlar yaşanırken hapishaneden çıkamayacağını anlayan Cinnamon, babasının sigorta parası aldığını ve bunları Patti ile birlikte evlenerek harcadığını öğrendiğinde öfkeden kendinden geçmişti. Hemen yetkilileri çağırarak işlediği cinayetin gerçek perde arkasını anlatmaya başladı.

KARISI VE KIZI HAPSE ATTIRDI

Haberin Devamı

Cinnamon’un itiraflarından birkaç hafta sonra David ve Patti apar topar gözaltına alındı. Cinnamon’un kendisini polisin eline verdiğini öğrenen David, bambaşka bir hikaye anlatarak yetkilileri kandırmaya çalıştı. Bu kez hedefinde eşi Patti ve yine kızı Cinnamon vardı.

Patti ise savcıyla iş birliği yapmaya karar vererek kocası David’in aleyhinde ifade verdi ve her şeyi itiraf etti. Patti’nin itirafları Cinnamon’un anlattıklarıyla uyuyordu.

1990 yılında düzenlenen David’in duruşmasında tanıklık yapan Patti ve Cinnamon, Linda’nın cinayetinin planlayıcısı olarak David’i gösterdi. Şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırılan David, 2014 yılında parmaklıklar arkasında öldü.

Cinnamon ise 1992 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.