Hava Savunma Sistemi

Hava Savunma Sistemi

Son dakika hava savunma sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hava savunma sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hava savunma sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hava Savunma Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hava savunma sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.867 hava savunma sistemi haberi bulunmuştur. Tüm hava savunma sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah da İsrail'in sınırdaki hava savunma sistemi demir kubbeye ve Golan Tepelerinde yer alan Keyla askeri üssündeki hava ve füze savunma karargahının vurulduğunu açıkladı. Peki, Demir Kubbe nedir, Demir Kubbe’nin özellikleri neler?
14.04.2024 Gündem
İsrail, Gazze'deki 29 askerini 'yanlışlıkla' öldürdü
İsrail, Gazze'deki 29 askerini 'yanlışlıkla' öldürdü İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde kara operasyonunda "yanlışlıkla" öldürülen asker sayısının 29'a yükseldiğini duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail'e 'Gazze' ültimatomu, korkunç gerçek ortaya çıktı
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail'e 'Gazze' ültimatomu, korkunç gerçek ortaya çıktı Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Cumartesi günü gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu kameraların karşısına geçmiş ve 'savaştayız' demişti. Netanyahu'nun bu açıklamasından saatler sonra İsrail resmen Hamas'a savaş ilan etti. Gazze'yi ablukaya alan İsrail güçlerinin saldırıları sürüyor. Hamas yetkilisinden İsrail'e ültimatom gibi bir uyarı geldi. Gazze'deki acı bilançoyu ise Filistin Sağlık Bakanı dünyaya duyurdu. Öte yandan Hamas tarafından büyük bir saldırı başladı. İşte bölgeden dakika dakika son gelişmeler...
10.10.2023 Dünya
GÜRZ, TEKNOFEST'te görücüye çıktı! Saniyede 400 mühimmat patlatıyor
GÜRZ, TEKNOFEST'te görücüye çıktı! Saniyede 400 mühimmat patlatıyor Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 5'inci ve son gününde büyük coşku ile devam ediyor. TEKNOFEST’te sergilenen GÜRZ Hava Savunma büyük merak uyandırdı. Altınbaş Üniv. Öğretim. Üyesi Eray Güçlüer, ‘Hepsini aynı anda bertaraf edecek bir kapasiteye sahip’ diyerek anlattı. İşte detaylar...
3.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN'la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz'' dedi.
30.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16'ncısı düzenlenen IDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda dünyada belki de hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık. Gizli açık ambargolara maruz bırakıldık. Haksız ve hukuksuz kısıtlamaların muhatabı olduk. Çifte standardın, adaletsizliğin ahde vefasızlığın daniskasını yaşadık ama bunlar karşısında yılmadık, pes etmedik, yolumuzdan asla dönmedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorunda olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık Her zaman şu inançla olduk. Korkaklar, zafer anıtı dikemez"
28.07.2023 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Deniz Albay Zeki Aktürk, “1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 235 terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
27.07.2023 Gündem
Mavi Vatan'ın koruyucularının yeni gücü GÖKSUR! İşte Türkiye'nin yeni hava savunma sistemi
Mavi Vatan'ın koruyucularının yeni gücü GÖKSUR! İşte Türkiye'nin yeni hava savunma sistemi Aselsan’ın yakın dönemde eklenecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, gemi-savar füzeleri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevini icra edecek.
18.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Gökdeniz, MİLGEM-5 gemisine entegre edildi! 'Anti gemi füzelerini imha edebiliyor'
Gökdeniz, MİLGEM-5 gemisine entegre edildi! 'Anti gemi füzelerini imha edebiliyor' ASELSAN’ın geliştirdiği yakın hava savunma sistemi Gökdeniz, fabrika kabul testlerinin tamamlanmasının ardından MİLGEM-5 gemisine entegre edildi. 
13.05.2023 Gündem
Türkiye için tarihi gelişme! İlk kez oluyor, 'Siper'den tam isabet
Türkiye için tarihi gelişme! İlk kez oluyor, 'Siper'den tam isabet Milli teknoloji hamlesi kapsamında yerli imkanlarla geliştirilen uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER, sahaya inmeden önceki son testini başarıyla tamamladı.
12.05.2023 Ekonomi
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına...
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına... Karadeniz'deki tehlikeli çarpışma dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getirmiş dünyaya korku salmıştı. Rusya ve ABD'nin ilk kez doğrudan çarpıştığı MQ-9 Reaper vakasından aylar önce yaşananlar, sızan Pentagon belgelerinde 'neredeyse' kelimesiyle tanımlandı. İki Rus Su-27'si Karadeniz semalarında bir İngiliz RC-135'nin peşine düştü, ateşlenen füze ise her şeyi değiştirdi.
10.04.2023 Dünya
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Sadece kınayarak bundan kaçamazlar
Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Sadece kınayarak bundan kaçamazlar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te PKK/YPG'nin gösterisine ilişkin, "Bu eylem şehrin merkezinde, belediyenin hemen önünde, herkesin gözünün önünde gerçekleşti. Dolaysıyla İsveç’in burada sorumluluğu var, bu sorumluluktan kaçamazlar. Hele hele sadece kınayarak kaçamazlar" dedi.
13.01.2023 Gündem
Belarus: Ukrayna'ya ait füze Belarus topraklarına düştü
Belarus: Ukrayna'ya ait füze Belarus topraklarına düştü Belarus Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya ait S-300 hava savunma sistemi tarafından fırlatılan bir füzenin Belarus topraklarına düştüğü belirtildi.
29.12.2022 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya içerisinde Patriot hava savunma sistemlerinin dahil olduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağı duyuruldu.
21.12.2022 Dünya
ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri yardım
ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri yardım ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya kendi savunmasını güçlendirmesi için 400 milyon dolarlık askeri yardım yapılacağı belirtildi.
23.11.2022 Dünya
Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? ASELSAN Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi’nden yeni görüntüler!
Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? ASELSAN Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi’nden yeni görüntüler! ASELSAN Korkut alçak irtifa hava savunma sisteminin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. “KORKUT'an bir yanımız olduğu doğrudur” başlığı ile paylaşılan Korkut ile ilgili bilgiler ve teknik özellikler araştırılıyor. Peki, Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? İşte ASELSAN Korkut hava savunma sistemi görüntüleri ve detaylar…
17.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Polonya'ya füze düştü NATO olağanüstü olarak toplandı! 4. madde devreye girdi
Polonya'ya füze düştü NATO olağanüstü olarak toplandı! 4. madde devreye girdi Ukrayna ile Rusya arasında savaş sürerken Polonya'ya düşen füzeler NATO'yu alarma geçirdi. NATO Polonya'nın ittifakın 4. maddesini devreye sokması sonrası olağanüstü olarak toplandı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Polonya'ya düşen füze parçalarının Ukrayna ordusunun S-300 hava savunma sistemine ait olduğunu ifade ederken Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, "Ukrayna açık ve anlaşılır bir şekilde Rus füzelerini düşürmeyi amaçlayan roketler fırlatarak kendini savundu. Her şey bunun talihsiz bir kaza olduğunu gösteriyor" dedi.
16.11.2022 Dünya
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci: SİHA'larda çok farklı bir noktaya doğru gidiyoruz
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci: SİHA'larda çok farklı bir noktaya doğru gidiyoruz Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, CNN TÜRK'te 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İkinci, SİHA sistemlerinde dünyada liderliği elde etmek için hareket edildiğini ifade etti. İkinci, "Bazı segmentlerde dünya lideri oldu. Giderek de pazar payını artıran bir alan olarak düşünebiliriz" dedi.
22.10.2022 Ekonomi
Stoltenberg: NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak
Stoltenberg: NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, “NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak” ifadelerini kullanarak, “Rusya, nükleer bir savaşın kazanılamayacağını ve asla savaşılmaması gerektiğini biliyor” dedi.
13.10.2022 Dünya
Zelenskiy'den bomba iddia: Putin bir ülkeyi daha savaşa çekmek istiyor
Zelenskiy'den bomba iddia: Putin bir ülkeyi daha savaşa çekmek istiyor G7 zirvesine çevrimiçi olarak katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Rusya, Ukrayna'da ve tüm demokratik dünyada kaosu kışkırtmak istiyor” ifadelerini kullanarak, “İstihbaratımıza göre (Rusya) İran'dan 2 bin 400 İHA sipariş etti” dedi. Zelenskiy ayrıca, "Rusya, Belarus'u bu savaşın içine çekmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.
11.10.2022 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya gelişmiş hava savunma sistemi sözü
ABD’den Ukrayna’ya gelişmiş hava savunma sistemi sözü Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüşen ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya gelişmiş hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna’nın kendisini savunması için gereken desteği sağlamaya devam etme sözü verdi.
10.10.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hava Savunma Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hava savunma sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.