Hava Sahası

Hava Sahası

Son dakika hava sahası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hava sahası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hava sahası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hava Sahası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hava sahası gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.409 hava sahası haberi bulunmuştur. Tüm hava sahası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pegasus Havayolları İran'a yapılacak uçuşları iptal etti
Pegasus Havayolları İran'a yapılacak uçuşları iptal etti İran’ın İsrail’e yönelik başlattığı drone saldırılarının ardından Tahran Hava Sahası tüm ticari uçuşlara kapatıldı. Pegasus Havayolları, İran'a bugün ve yarın yapılacak olan seferlerin iptal edildiğini açıkladı.
13.04.2024 Gündem
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
Türk Hava Yolları uçağına bomba ihbarı: uçak Bükreş’e acil iniş yaptı
Türk Hava Yolları uçağına bomba ihbarı: uçak Bükreş’e acil iniş yaptı Türk Hava Yolları’nın (THY) Varşova-İstanbul seferini yapan yolcu uçağına Romanya Hava Sahası üzerinde bomba ihbarı yapıldı. İhbar nedeniyle uçak Bükreş Havalimanı’na acil iniş yaptı.
12.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Türk hava sahası yerli ve milli imkanlarla izlenecek
Bakan Uraloğlu: Türk hava sahası yerli ve milli imkanlarla izlenecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk mühendislerince geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli sivil gözetim radarının saha kabulünün başarıyla yapıldığını ve Gaziantep Havalimanı'nda hizmete hazır olduğunu bildirdi. Uraloğlu, farklı bölgelere de kurulması hedeflenen proje ile 1 milyon kilometrekarelik Türk hava sahasının tamamının yerli ve milli imkanlarla izlenebileceğini kaydetti.
18.02.2024 Gündem
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş Karadeniz'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya bölgedeki deniz filosunu 2014 yılından itibaren giderek güçlendirdi. NATO 2021’de Sea Breeze tatbikatı ile güç gösterisi yaptı. ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
Nijer'deki Türk vatandaşları Türkiye'ye getirildi
Nijer'deki Türk vatandaşları Türkiye'ye getirildi Askeri darbe yönetimi tarafından hava sahası kapatılan Nijer'de mahsur kalan Türk vatandaşları, özel izinle gerçekleşen bir uçuşla Türkiye'ye getirildi.
9.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon yolcuya hizmet edecek, uluslararası uçuşlar uzak değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon yolcuya hizmet edecek, uluslararası uçuşlar uzak değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışı için KKTC'ye geldi. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değil. Kıbrıs adasında gerginliği değil eşit iki devletin yan yana yaşamı için çağrımı yineliyorum" ifadelerini kullandı.
20.07.2023 Gündem
Bulgaristan'dan Türk hava sahasını ihlal eden helikopterden 101 kilo uyuşturucu atıldı
Bulgaristan'dan Türk hava sahasını ihlal eden helikopterden 101 kilo uyuşturucu atıldı Bulgaristan sınırında Türk hava sahasını ihlal eden helikopterden atılan piyasa değeri 20 milyon TL olan 101 kilo skunk ele geçirildi; 3 şüpheli yakalandı.
17.07.2023 Gündem
MSB paylaştı! Vilnius hava sahası Türk uçağına emanet
MSB paylaştı! Vilnius hava sahası Türk uçağına emanet Milli Savunma Bakanlığı, NATO Liderler Zirvesi’nde görev alan Erken İhbar Uçağı (HİK) ve tanker uçağının gözetleme ve havadan yakıt ikmali görüntülerini paylaştı.
12.07.2023 Gündem
Çin savaş uçağı, ABD keşif uçağını engelledi: Pentagon tepki gösterdi
Çin savaş uçağı, ABD keşif uçağını engelledi: Pentagon tepki gösterdi ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (USINDOPACOM), Güney Çin Denizi üzerinde rutin operasyon yürüten ABD keşif uçağının, Çin savaş uçağı pilotu tarafından ‘gereksizce agresif bir manevrayla’ engellendiğini belirterek o anların görüntüsünü yayınladı.
31.05.2023 Dünya
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti Türk hava sahası, gelecek tehditlere karşı Rusya’dan satın alınan S-400 bataryalarının yanı sıra, envantere alınma aşamasındaki Siper Blok 1 Füze Sistemi’yle korunacak.
22.05.2023 Gündem
THY uçağında yolcu kabin memuruna saldırdı
THY uçağında yolcu kabin memuruna saldırdı   İstanbul-Mogadişu seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında bulunan ve alkollü olduğu öne sürülen Somali uyruklu bir yolcu kabin memuruna saldırdı. Saldıran yolcuya plastik kelepçe takılırken, olay nedeniyle THY uçağı Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı.
28.04.2023 Ekonomi
Dışişleri: Irak-Süleymaniye’ye giden uçaklar Türkiye'den geçemeyecek
Dışişleri: Irak-Süleymaniye’ye giden uçaklar Türkiye'den geçemeyecek Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır" dedi.
5.04.2023 Gündem
Alkollü yolcu uçakta olay çıkardı: THY uçağı Hindistan'a acil iniş yaptı
Alkollü yolcu uçakta olay çıkardı: THY uçağı Hindistan'a acil iniş yaptı Türk Hava Yolları'na (THY) ait İstanbul-Singapur seferini yapan yolcu uçağında alkollü olduğu öğrenilen Ukraynalı yolcu kabin ekibine saldırdı. THY uçağı, Hindistan'daki Chennai Havalimanı'na acil iniş yaptı. 
30.03.2023 Yaşam
Karadeniz'de ABD-Rusya gerilimi! Bakan Akar: Olayı yakından takip ediyoruz
Karadeniz'de ABD-Rusya gerilimi! Bakan Akar: Olayı yakından takip ediyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Karadeniz'de yaşanan ABD-Rusya gerilimine dair açıklamada bulundu. Bakan Akar, "Dün bildiğiniz gibi böyle bir hadise meydana geldi. Rusya federasyonuna ait uçaklar ile Amerikan kuvvetlerine ait bir ilişki çerçevesinde bir drone düştüğü bilgisini aldık. Olayı yakından takip ediyoruz. Çeşitli temaslarımız var." dedi.
15.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan emri böyle verdi! O görüntü yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan emri böyle verdi! O görüntü yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşü harekat emrini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nın emrini verdiği anlara dair fotoğraf ve görüntü paylaşıldı.
20.11.2022 Gündem
Pençe Kılıç Hava Harekatı nerede? Pençe Kılıç harekatı neden yapıldı? Harekat başladı mı, ne zamana kadar devam edecek?
Pençe Kılıç Hava Harekatı nerede? Pençe Kılıç harekatı neden yapıldı? Harekat başladı mı, ne zamana kadar devam edecek? Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı yapıldığını açıkladı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe-Kılıç Hava Harekâtı"nı beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden sevk ve idare etti. Türkiye Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda harekâtı gerçekleştirdi. Peki, Pençe-Kılıç Hava Harekatı nerede? Suriye Kuzey Irak harekatı neden yapıldı? Harekat başladı mı, ne zamana kadar devam edecek? Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde neler yaşandı? İşte detaylar…
20.11.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Pençe Kılıç açıklaması: Karargahlar tam isabetle vuruldu
Bakan Akar'dan Pençe Kılıç açıklaması: Karargahlar tam isabetle vuruldu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nı beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare etti. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapılmaya başlandı.
20.11.2022 Gündem
Pençe-Kılıç Hava Harekatı başladı! MSB: Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor
Pençe-Kılıç Hava Harekatı başladı! MSB: Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/KCK/YPG'li teröristler tarafından Türkiye'ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edildiğini açıkladı. Türk Silahları Kuvvetleri'nin Suriye'de; "Tel Rıfat, Maranez, Derbesiye, Malikiye, Ayn el Arap, Karaçok , Ayn Dagne," bölgelerine, Irak'ta ise; "Sincar, Süleymaniye, Kandil" bölgelerine hava harekatı düzenlediği bilgisi verildi.
20.11.2022 Gündem
İstanbul Havalimanı'nda uçakların taksi süreleri yüzde 15 azalacak
İstanbul Havalimanı'nda uçakların taksi süreleri yüzde 15 azalacak İstanbul Havalimanı'nda uçakların taksi süreleri Gelişmiş Yer Hareketleri Rehberlik ve Kontrol Sisteminin (A-SMGCS) üçüncü aşaması olan Yönlendirme Seviyesi ile yüzde 15 azalacak.
10.11.2022 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var, ona bakmayın. Yanı başınızda kim var, komşu ve karşınıza almaya çalıştığınız kim var; ona bakın. İş birliği istiyorsanız hazırız; ama Türkiye'yi karşılarına almak ne demek bunu da iyi biliyorlardır" dedi.
2.11.2022 Siyaset
Yolcu bilinç kaybı yaşadı, THY uçağı acil iniş yaptı
Yolcu bilinç kaybı yaşadı, THY uçağı acil iniş yaptı Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-Singapur seferini yapan yolcu uçağında 69 yaşında bir yolcu aniden rahatsızlandı ve bilinç kaybı yaşadı. Yolcuya ilk müdahale kabin görevlileri yaparken, THY uçağı Hindistan'da bulunan Kolkata Havalimanı'na acil iniş yaptı.
6.10.2022 Gündem
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon Yunanistan geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakam bu yılın sekiz ayında 1123'e ulaştı.
4.09.2022 Gündem
Tayvan’dan Çin’e ait İHA’ya uyarı atışı
Tayvan’dan Çin’e ait İHA’ya uyarı atışı Tayvan ordusu, Çin’e ait insansız hava aracının (İHA) tüm uyarılara rağmen Tayvan’a bağlı Erdan Adası üzerinde uçuşuna devam etmesi üzerine ilk kez bir Çin İHA’sına uyarı ateşi açtı.
30.08.2022 Dünya
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı...
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı... Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç limanı ABD'nin silah üssü oldu. New York Times gazetesi özel haberiyle 'beklenmedik jeopolotik parlama noktası'na yığılan Amerikan silahlarını 'Türkiye korkusu' diye tanımladı, Kathimerini ise ABD'li ismin skandal röportajını 'Türkiye'ye çınlayan bir mesaj-NATO'ya ait olduğunu gösterinceye kadar Türkiye'ye F-16 yok' başlığıyla yayımladı.
22.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hava Sahası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hava sahası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.