Hareketsizlik

Hareketsizlik

Son dakika hareketsizlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hareketsizlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hareketsizlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hareketsizlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hareketsizlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 493 hareketsizlik haberi bulunmuştur. Tüm hareketsizlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Sırt Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Sırt Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Sırt ağrısı, her insanın hayatının bir döneminde yaşadığı bir ağrıdır. Bu ağrı, bazı durumlarda hafif bir şekilde seyrederken bazı durumlarda da kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Sırt ağrısının altıda yatan nedenler fiziksel sorunlardan kaynaklanabileceği gibi kimi zaman da önemli bir hastalığın belirtisi olabilirler. 
17.01.2024 Sağlık
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Selülit, cilt altında yer alan yağ ve bağ dokusunda meydana gelen komplikasyonlar sonucu, deri görünümünün çukurlu görünmesine sebep olan bir problemdir. Genellikle kilo varlığı, genetik ve hareketsizlik gibi etmenlerin sebep olduğu selülit, zayıf insanlarda da gözlemlenmektedir. Tedavisi, selülitin derecelerine bağlı olarak azaltılabilir.
16.01.2024 Yaşam
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde pek çok hastalık belli belirtiler göstermektedir. Nefes darlığı da en yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır. Kişinin yeteri kadar nefes alamaması sonucu ortaya çıkan nefes darlığı, psikolojik olabildiği gibi göğüs hastalıklarından da kaynaklanmaktadır. 
8.01.2024 Sağlık
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler Omuz eklemindeki kapsül adı verilen dokuda iltihaplanma ve kalınlaşma olarak ortaya çıkan donuk omuz sendromunun görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Günümüzde birçok insan hareketsiz yaşamın da etkisiyle, omuz eklemlerindeki hareket kısıtlılığı ve ağrıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Tedavide genellikle fizik tedavi ve özel egzersizler uygulansa da kimi vakalarda cerrahi müdahaleler de söz konusu oluyor. Donuk omuzun nedenleri henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da omuz yaralanmaları, hareketsizlik, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve tiroid bozuklukları gibi sistematik hastalıklarla da ilişkilendiriliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu da donuk omuz sendromunda hareketsiz yaşama dikkat çekerken, donuk omuz gelişme riskini artıran diğer nedenlere de değindi.
3.12.2023 Magazin
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat Uzun süre bilgisayar başında çalışmak ya da hareketsiz bir yaşam pratiğine sahip olmak beraberinde bir takım fiziksel problemleri getiriyor. Duruş bozukluğuyla tetiklenen rahatsızlıkların başını ise boyun sırt ve bel ağrıları çekiyor. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Op. Dr. Candan Hundemir bu ağrıların çoğunun mekanik olduğunu söylese de 2 günden fazla süren ağrılara karşı vatandaşı uyardı ve uzmana görünmesini tavsiye etti.
28.10.2023 Sağlık
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike!
Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike! Deprem sonrası ortaya çıkıyor, enkazdan çıkanların ölümüne neden oluyor. Göçük altından çıkarılan vatandaşlarda görülen crush (ezilme) sendromu hakkında önemli uyarılar geldi. Crush sendromunun, deprem sonrası görülen en önemli komplikasyonlarda ikinci sırada olduğunu ifade eden uzmanlar, sendromun ölüme götüren nedenini açıkladı.
13.02.2023 Gündem
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir?
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir? Ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, bugün akciğer embolisi nedeniyle acil ameliyata alındı. Yaşanan gelişme sonrası akciğer embolisi hakkında yapılan aramalar arttı.
9.11.2022 Sağlık
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
İkinci el araba almak isteyen herkesi kapsıyor! Ekspertizden sonra mutlaka bunu yapın
İkinci el araba almak isteyen herkesi kapsıyor! Ekspertizden sonra mutlaka bunu yapın İkinci el otomobil alacak herkes için çok önemli uyarı geldi. Son aylarda yükselen dolar kurundan ötürü artan sıfır araç fiyatları, araba sahibi olmak isteyen vatandaşları ikinci ele yönlendirdi. İkinci el otomobil alacak olan kişilerin, ekspertiz raporunda çıkan hataların ileride sorun teşkil etmemesi için aracı muhakkak otomobil tamircisine de göstermesi gerektiği uyarısı yapıldı. İşte detaylar...
27.10.2022 Ekonomi
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat Ayak Sağlığı ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Atbaşı, topuk dikeninin ayak tabanında ağrıya neden olan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Sert zeminde yalın ayak yürümek, topuğa yapılan basıncın artmasına yol açarak o bölgenin zedelenmesine ve ödem oluşmasına sebep olur. Ayrıca, havuz kenarında çıplak ayakla dolaşılması da topuk dikenine neden olabilir. Havuz veya tatil sonrası topuk ağrısı varsa bunun nedeni topuk dikeni olabilir” dedi.
17.09.2022 Sağlık
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Burak Erdolu, varis hastalığına ilişkin önemli bilgiler verdi.
10.06.2022 Sağlık
Akciğerleri temizliyor! Astım için doğal şifa, balgamı söküp atıyor, öksürüğü bitiriyor, vücudu toksinlerden arındırıyor
Akciğerleri temizliyor! Astım için doğal şifa, balgamı söküp atıyor, öksürüğü bitiriyor, vücudu toksinlerden arındırıyor Kansere karşı kalkan görevi görüyor. Akciğerlerin tam kapasite ile çalışmasını sağlıyor. Öksürük ve üst solunum yolu iltihabına karşı etkili. Vücudun hayati organlarından biri akciğerler. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve çevresel faktörler nedeniyle akciğerler zamanda güçsüzleşir. Solunum sıkıntısı akciğerlerin gücünü kaybettiğinin en önemli belirtilerinden biridir. Yapılan araştırmalar, akciğer sağlığını korumada besinlerin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bazı besinler mucizevi şekilde akciğerleri baştan sona temizliyor. İşte akciğerleri temizleyen süper besinler...
17.05.2022 Sağlık
Kısa sürede kilo verdiriyor, iştahı bıçak gibi kesiyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Vücuttaki yağları 1 ayda yok ediyor...
Kısa sürede kilo verdiriyor, iştahı bıçak gibi kesiyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Vücuttaki yağları 1 ayda yok ediyor... Kısa sürede hızla zayıflatıyor, metabolizmayı hızlandırıyor, iştahı bıçak gibi kesiyor. Etkileri kanıtlandı. Vücutta depolanan fazla yağlar zamanla kronik hastalıklara zemin hazırlıyor. Düzensiz beslenme, genetik faktörler, az sıvı tüketimi ve hareketsizlik gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan fazla kilolar verilmediği takdirde kalıcı yağlanmaya sebep olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre, bazı besinler günlük beslenme düzenine dahil edildiğinde ve günde en az yarım saat yürüyüş yapıldığında bir ay gibi kısa bir sürede kilo vermenin başlayacağını ve vücuttaki sağlıksız yağların atılabileceğini gösteriyor. Kısa sürede zayıflatan besinler hangileri? Hangi besinler iştah kesiyor ve hızla kilo verdiriyor? İşte o yiyecekler...
25.04.2022 Sağlık
Sarılık kalıcı hasara sebep olabilir
Sarılık kalıcı hasara sebep olabilir Yeni doğan bebeklerde aşırı halsizlik, solunumda hızlanma, artma gibi durumlarda acile başvurulması gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, aynı zamanda yeni doğan bebeklerde oluşan sarılığın fazlalaşması doğrultusunda kalıcı hasarlar verebileceğini söyledi.
15.04.2022 Sağlık
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat! Kalp hastalıkları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenleri açısından ilk sırada yer almaya devam ediyor. Son verilere göre 2030 yılında dünya genelinde 23 milyon kişinin kalp kaynaklı hastalıklardan hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak ciddi kalp hastalıklarının önemli bir çoğunluğu risk faktörlerinin kontrol altına alınabilmesi sayesinde önlenebiliyor. Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Deniz Şener, “10-17 Nisan Kalp Haftası” sebebiyle kalp sağlığını koruyucu önlemler hakkında bilgi verdi.
9.04.2022 Sağlık
Sıcak havalarda kalp krizi riski artıyor
Sıcak havalarda kalp krizi riski artıyor Dondurucu soğukların yerini sıcak ve güneşli havaya bırakmasıyla birlikte bazı hastalıklarda artış yaşandığı görülüyor. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala kronik rahatsızlığı bulunanlara uyarıda bulunan Uzman. Dr. Çetin Gül, sıcak havalarda kalp krizi riskinin de arttığına değindi.
29.03.2022 Sağlık
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu?
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu? Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çetin Gül, koronavirüse karşı en önemli silah olan aşıların, kalp krizini tetiklediği yönündeki söylemlerin kulaktan kulağa yayılan abartılmış bir durum olduğunu belirterek, "Pandeminin getirdiği birtakım sıkıntıların koroner arter hastalığı sıkıntılarını arttırdığını söyleyebiliriz ama aşıların direkt bunu yaptığına dair elimizde bir bulgu yok. O yüzden biraz kulaktan kulağa bazı şeyler abartılıyor" dedi.
28.03.2022 Sağlık
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri!
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri! Çağın salgını olarak görülen diyabet, her geçen gün artıyor. Ülkemizdeki insanların yaklaşık üçte birinin ise durumlarından haberdar olmadığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Erdem Türemen, “Diyabet hastalığı iyi bir takip ve hasta uyumuyla kontrol altına alınabilir. Özellikle çeşitli organlarda yarattığı tahribatlarla istenmeyen sonuçlara kadar ilerleyebilen diyabet, bilinçli hareket edilip tedaviye uyum sağlanması durumunda hastaların yaşam kalitesini düşürmeden günlük hayatın devam edebilmesine olanak sağlıyor” açıklamasında bulundu.
22.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hareketsizlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hareketsizlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.