Gazete Vatan Logo

Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Sırt Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sırt ağrısı, her insanın hayatının bir döneminde yaşadığı bir ağrıdır. Bu ağrı, bazı durumlarda hafif bir şekilde seyrederken bazı durumlarda da kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Sırt ağrısının altıda yatan nedenler fiziksel sorunlardan kaynaklanabileceği gibi kimi zaman da önemli bir hastalığın belirtisi olabilirler. 

Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Sırt Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sırt ağrısı, birçok sebep yüzünden oluşabilir. Bu sebeplerin arasında;

Yanlış fiziksel aktivite

Cereyanda kalma

Sırta ağır ve fazla yük binmesi

Eklem rahatsızlıkları

Boyun ve sırt fıtıkları

Hareketsizlik

Bilinçsiz ağırlık kaldırma hareketleri

Stres

Duruş bozuklukları

Bu sebeplerin tamamı sırt ağrısına sebep olabilecekken bazı acil durumlar da örneğin; kalp krizi gibi, sırt ağrısına sebebiyet vermektedir.

Sırt Ağrısı Nasıl Geçer?

Sırt ağrısının fiziksel, genetik ya da kronik birçok sebebi bulunmaktadır. Bu sebeple sırt ağrısına iyi gelen tedavinin bulunması için öncelikle sebebi belirlenmelidir. Eğer sırt ağrısının sebebi fiziksel etmenlerden kaynaklı ise;

Dinlenme

Sıcak su ile kompres

Masaj

Esneme hareketleri

Fayda sağlayabilir. Bununla birlikte sırt ağrısı, 3 aydan daha fazla sürüyorsa ve sancılıysa muhakkak bir doktora muayene olunması gerekmektedir.

Sırt Ağrısı Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Sırt ağrısı, günlük yaşamı oldukça etkileyen bir rahatsızlıktır. Kişinin günlük rutinini olumsuzlaştırarak yaşam kalitesini düşürebilir. Bu sebeple sırt ağrısına geçici değil kalıcı yöntemler uygulamak gerekmektedir. Bu yöntemlerle uzun vadede sırt ağrıları hafifletilebilir ya da yok edilebilir. Sırt ağrısını geçiren yöntemler;

Haberin Devamı

Haftada 3 kere sırt kaslarını güçlendirici egzersizler yapmak

Doğru duruş pozisyonlarını öğrenmek

Özellikle masa başında çalışırken ya da koltukta otururken dik oturmak

Aşırı kilo alımından kaçınmak, mümkünse ideal kiloyu korumak

Stresten uzak durmak

Klima kullanımına dikkat etmek

Dengesiz ağırlık kaldırmaktan kaçınmak

Esnemeden spor ve egzersize başlamamak

Ağır sırt çantası taşımaktan kaçınmak

Sırt Ağrısını Geçiren Püf Noktaları Nelerdir?

Sırt ağrısını azaltmak ya da geçirmek için uygulanması gereken püf noktalar bulunmaktadır. Burada önemli olan bu püf noktaların düzenli bir tekrar içerisinde uygulanmasıdır. Var olan ağrının hafiflemesi ve uzun vadede sırt ağrılarından kurtulmak, çoğu zaman kişinin kendi elindedir. Yapılacak birkaç ufak değişiklik ile ömür boyu sırt ağrılarından kurtulmak mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Sırtı duvara yaslayarak ayaklar omuz genişliğinde açılır. Birisi alından ittiriyormuş gibi kafa duvara doğru geri itilir ve 5 saniye beklenir. Bu hareket günde 15 kere tekrarlanabilir

Sandalyede dik oturur pozisyonda, kollar bileklerden kırılır. Kürek kemikleri sıkılarak kollar birbirine yaklaştırılır, 5’ e kadar sayılarak bırakılır. Bu hareketi de günde 5 dakika uygulamak yeterli olacaktır.

Ayaklar omuz genişliğinde açılır ve ayakta durulur. Omuzlar geriye doğru sıkılarak itilir. 1 saniye bu şekilde kalınır ve gevşetilir. Gün içerisinde 30 kere tekrar etmek uygun olacaktır.