Gazete Vatan Logo

Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Selülit, cilt altında yer alan yağ ve bağ dokusunda meydana gelen komplikasyonlar sonucu, deri görünümünün çukurlu görünmesine sebep olan bir problemdir. Genellikle kilo varlığı, genetik ve hareketsizlik gibi etmenlerin sebep olduğu selülit, zayıf insanlarda da gözlemlenmektedir. Tedavisi, selülitin derecelerine bağlı olarak azaltılabilir.

Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Selülit Nasıl Geçer?

Selülit tedavisi, zorlu ve tekrar bir işlem süreci gerektirmektedir. Hem medikal hem de kozmetik tedavisi selülit için bilinen yöntemlerdir. Bununla birlikte kişinin dikkat etmesi gereken birçok önemli husus bulunmaktadır:

Öncelikle spor ve diyet, selülit için en uygun seçeneklerden biridir.

Vücuttaki yağ kütlesini azaltmak gerekir.

Bol su, selüliti geçirmek için olmazsa olmazdır. Günde en az 3,5 litre su içmeye özen göstermek gerekir.

Lifli ve tahıllı beslenme biçimi benimsenmelidir.

Selülit Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Selüliti geçiren birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygularken, kişi sabırlı ve azimli olmalıdır. Çünkü selülitli bölgede bulunan yağ dokularını kas dokularına çevirmek gerekmektedir. Selüliti geçiren yöntemler;

Her gün yapılması gereken uzun yürüyüşler

Yağ oranını düşürüp kas oranını arttırmak

Ağırlık egzersizlerine ağırlık vermek

Liposuction yaptırmak (Yağ aldırma yöntemi)

Güncel olan diğer alternatif yöntemler olan selülit lazer ve radyofrekans tedavilerine başvurmak

Haberin Devamı

Selülit Geçiren Püf Noktaları Nelerdir?

Selülit, genellikle üst bacak, karın, kalça ve kollarda gözlenmektedir. Kadınlarda, erkeklere göre daha sık görülen selülit için, önemli püf noktalar bulunmaktadır.

Düzenli masaj yaptırmak, o bölgedeki kan akışını hızlandıracağı için fayda sağlar.

Asitli tüm içeceklerden kaçınmak önemlidir.

Selülit kremleri ile ilgili bölgelere masaj uygulamak ve sonrasında o bölgeyi streç filmle sarmak, uzun vadede başarılı sonuçlar vermektedir.

Her duş öncesi bacaklara kuru fırçalama tekniği yapmak, selülitlerin giderilmesine fayda sağlar.Yıllık kan verme rutini oluşturmak ve kandaki vitamin değerlerine baktırmak da bu sürecin destekleyici bir parçasını oluşturmaktadır.

Selülitin Zararları Var mıdır?

Selülit, görünüş olarak çukurlu ve tabiri caizse portakal kabuğu görünümü ile kendini gösterir. Bu sebeple, kozmetik olarak kötü bir görüntü oluşmasına sebep olur. Selülitin tek başına bir zararı olduğu söylenemez ancak eğer obezite eğilimi olan bir kişide kendini gösteriyorsa, obezitenin tedavi edilmesi gerekmektedir. Selülitten ziyade selülitin altında yatan nedenlerin, vücut sağlığına zararı olabilir.

Haberin Devamı