Harekat

Harekat

Son dakika harekat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan harekat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını harekat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Harekat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan harekat gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.873 harekat haberi bulunmuştur. Tüm harekat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ın kuzeyine hava harekatı! MSB duyurdu: 25 hedef imha edilmiştir
Irak'ın kuzeyine hava harekatı! MSB duyurdu: 25 hedef imha edilmiştirMilli Savuma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini ve 25 hedefin imha edildiğini bildirdi.
26.07.2024Gündem
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmez
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmezTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi'nde "Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu"nda konuştu. Numan Kurtulmuş, 'Barış Harekatı özgürlük mücadelesidir. Türkiye olarak her zaman Kıbrıs halkının yanında olacağız.' ifadelerini kullandı.
23.07.2024Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki: Yargılanacak ve hesap verecekler
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki: Yargılanacak ve hesap vereceklerDışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma tepki göstererek, "İsrail’in ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekat girişimleri sonuçsuz kalacaktır" açıklamasını yaptı.
21.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Erdoğan'dan Şehit Piyade Yarbay Demirkan için taziye mesajı
Erdoğan'dan Şehit Piyade Yarbay Demirkan için taziye mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan için taziye mesajı yayımladı.
20.07.2024Gündem
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 50 yıl geçti. 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştu. Harekatın önemi kadar, parolası da halen akıllarda. "Ayşe tatile çıksın" Peki, Ayşe tatile çıksın sözü kime aittir, Ayşe tatile çıksın Ayşe kim, kimin kızı? Ayşe tatile çıksın ne demek?
20.07.2024Gündem
Rauf Denktaş kimdir, mezarı nerede? Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Barış Harekatı konuşması
Rauf Denktaş kimdir, mezarı nerede? Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Barış Harekatı konuşmasıKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümü vesilesiyle KKTC’nin eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş hakkında yapılan aramalar yoğunlaştı. Peki, Rauf Denktaş kimdir, mezarı nerede? İşte hayatı ve Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Barış Harekatı konuşması…
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi“Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, babası Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in, tatil için tek başına değil, güvenilir bir aileyle seyahat etmesi için dönemin Turizm Bakanı Orhan Birgit ile yaptığı sohbetin nasıl Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası olduğunu anlattı.
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekat'ının 50. yılı törenlerle anılacak: Savunma sanayi gövde gösterisi yapacak
Kıbrıs Barış Harekat'ının 50. yılı törenlerle anılacak: Savunma sanayi gövde gösterisi yapacak20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıl törenlerinde Türk savunma sanayisi gövde gösterisi yapacak. Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu’nun yanı sıra F-16 savaş uçakları ve AKINCI TİHA’lar da gösterilere katılacak.
19.07.2024Gündem
Tezkere Meclis'ten geçti! Uluslararası topluma KKTC çağrısı
Tezkere Meclis'ten geçti! Uluslararası topluma KKTC çağrısıTBMM Genel Kurulunda kabul edilen Meclis Başkanlığı tezkeresi ile Kıbrıs Türk Devleti’nin, uluslararası toplumun bağımsız ve eşit egemen bir üyesi olarak hak ettiği yeri almasının daha fazla tehir edilemeyeceği,  Ada’da iki devletli çözüm siyasetinin, Akdeniz bölgesinde istikrar ve kalıcı barışı sağlamanın yegane yolu olduğu vurgulandı.
18.07.2024Gündem
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
18.07.2024Gündem
Börü ne demek? Börü film konusu ve Börü (film) oyuncuları
Börü ne demek? Börü film konusu ve Börü (film) oyuncuları15 Temmuz’un yıl dönümünde Börü ekranlara geliyor. Oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Murat Arkın, Can Nergis, Özge Gürel gibi isimlerin yer aldığı filmin konusu ile anlamı sorgulanıyor. Peki, Börü ne demek? Börü film konusu nedir?
15.07.2024Gündem
Milletin zaferi: 15 Temmuz! Anbean darbe gecesi yaşananlar
Milletin zaferi: 15 Temmuz! Anbean darbe gecesi yaşananlarFETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi, 22.00 sıralarında Genelkurmay’da silah seslerinin duyulması ve İstanbul’da Boğaz köprülerinin kapatılması ile kamuoyuna yansıdı. Polis ve askerin, darbecilere karşı mücadelesi sürerken 00.26’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı meydanlara çağırdı. Hain kalkışma, sabah demokrasinin zaferiyle sonuçlandı.
15.07.2024Gündem
Bakan Güler: 15 Temmuz'da düşman askerine bile yapılmayacak muamele ile karşılaştık
Bakan Güler: 15 Temmuz'da düşman askerine bile yapılmayacak muamele ile karşılaştıkBakan Güler 15 Temmuz gecesi yaşananlara dair açıklamalarda bulundu. Güler, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı olarak "Düşman askerine bile yapılmayacak bir muamele ile karşılaştığını" söyledi. Bakan Güler "Silahlı kuvvetlerimizin ülkesine bağlı şerefli mensupları milletimizle omuz omuza vererek bu hainlere karşı kahramanca direndi" dedi.
14.07.2024Gündem
Kırmızı listede aranıyordu! Taner Öğmen etkisiz hale getirildi
Kırmızı listede aranıyordu! Taner Öğmen etkisiz hale getirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'de Jandarma ve Emniyet tarafından gerçekleştirilen 'Bozdoğan-50' operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin kırmızı kategoride aranan Taner Öğmen olduğunu belirtti. Öte yandan diğer teröristin kimliklendirme çalışmaları sürüyor
14.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize tehdit oluşturacak yapılara asla izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize tehdit oluşturacak yapılara asla izin vermeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Kahraman güvenlik kuvvetlerimiz sayesinde çok önemli başarılara imza ettik. Irak Suriye sahasında örgüt iyice kapana sıkışmış durumda. Pençe Kilit harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz." dedi.
13.07.2024Gündem
FETÖ darbe girişiminin 8. yılı: Şehit Sevda Güngör'ün ailesi fotoğraflarla teselli buluyor
FETÖ darbe girişiminin 8. yılı: Şehit Sevda Güngör'ün ailesi fotoğraflarla teselli buluyorFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit düşen özel harekat polisi Sevda Güngör'ün ailesinin acısı, tazeliğini koruyor.
12.07.2024Adana
Darbecilerin şehit ettiği Sevda'nın ailesi, fotoğraflarla teselli bulmaya çalışıyor
Darbecilerin şehit ettiği Sevda'nın ailesi, fotoğraflarla teselli bulmaya çalışıyorFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit düşen özel harekat polisi Sevda Güngör'ün ailesinin acısı, tazeliğini koruyor.
12.07.2024Adana
15 Temmuz şehidi ikiz polislerin babasından duygulandıran sözler
15 Temmuz şehidi ikiz polislerin babasından duygulandıran sözlerAnkara'da, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Hacı Ali Oruç, hain saldırının 8. yıl dönümü yaklaşırken, "Evlatsız yaşarım ama vatansız yaşayamam" dedi.
10.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlar hakkında konuşan Erdoğan, "Biz bu oyunları da, nasıl bozacağımızı da çok iyi biliriz. Alçakça bir hadise üzerinden kaos planlayanlara da, istismarlara da müsaade etmeyiz." dedi. Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir." ifadelerini kullandı. Ekonomi ile ilgili adımların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Erdoğan, "Programımız çalışıyor. Enflasyonda düşüş daha yeni başladı. Hızlanarak devam edecek." mesajını verdi. Ayrıca Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral için başlattığı soruşturmaya yönelik gerekli adımların atıldığını ve cumartesi günü Hollanda maçına gitme kararı aldığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
MSB kaynaklarından Suriye'de yaşanan olaylara dair açıklama geldi
MSB kaynaklarından Suriye'de yaşanan olaylara dair açıklama geldiMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından yapılan açıklamada "Suriye'de meydana gelen ve Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren bazı unsurlarca yürütülen provokatif eylemler dikkatle takip edilmiş ve edilmektedir. Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir" denildi.
4.07.2024Gündem
Irak'ın kuzeyine hava harekatı! 37 terör hedefi imha edildi
Irak'ın kuzeyine hava harekatı! 37 terör hedefi imha edildiMilli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bölücü terör örgütü tarafından kullanılan 37 terör hedefinin hava harekatıyla imha edildiğini duyurdu.
3.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında gerginlik! Mahkeme başkanı 'Yeter' diye bağırdı
Sinan Ateş davasında gerginlik! Mahkeme başkanı 'Yeter' diye bağırdıEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın ikinci günü sanık savunmalarıyla sürüyor. Duruşmada gerginlik çıkması üzerine mahkeme başkanı 'Yeter' diye bağırdı. Sanık avukatları ile Ateş ailesinin avukatları arasında gerginlik devam edince mahkeme başkanı, Ateş ailesinin avukatının dışarı çıkarılması talimatı verdi. Mahkeme başkanı, verdiği talimatı yerine geç getiren polisler hakkında işlem yapılacağını belirtti. İşte duruşmada yaşananlar...
2.07.2024Gündem
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırız
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırızMilli Savunma Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın üçüncü dünya savaşı ihtimalinin göz ardı edilmemesine dair açıklamalarına yönelik gelen soruya yanıt verdi.
27.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Harekat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki harekat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.