Halife

Halife

Son dakika Halife haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Halife ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Halife haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Halife

haberleri sayfasında son dakika yaşanan halife gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.014 halife haberi bulunmuştur. Tüm halife haberleri aşağıda listelenmiştir.
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir?
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir? Fıkıh en sık bilinen İslam ilimleri arasında yer alır. Fıkıh ilminin pek çok farklı terimi vardır. Fıkıh ilmine ait olarak bilinen terimlerden biri de icmadır. İcma, hadisler ile Kuran’da kapalı anlamı olan ve Muhammed (s.a.v.)’in ümmetinden olan bazı hükümleri açığa çıkarmak için emek veren bazı müctehidlerin Hz. Muhammed (s.a.v.)‘in vefat ettikten sonra, herhangi bir dönemde bir konu üzerinde edilmiş olan bir fikir birliği anlamına da gelir.
22.04.2024 Gündem
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı Türkiye ve Katar arasında çeşitli alanlarda 12 iş birliği anlaşması ile Yüksek Stratejik Komite’nin 9’uncu toplantısına ilişkin ortak bildiri imzalandı.
4.12.2023 Ekonomi
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu Atatürk, zihninde gençlik yıllarında filizlenmeye başlayan cumhuriyet idealini Milli Mücadele yıllarında açıktan dile getirmemiş, Cumhuriyet’in ilanı ilk olarak 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Çankaya sofrası’nda duyurulmuştu.
29.10.2023 Gündem
Şeyh Mansur’un 800 milyon dolarlık lüks mega yatları Bodrum'da!
Şeyh Mansur’un 800 milyon dolarlık lüks mega yatları Bodrum'da! 17 milyar sterlinlik servetin sahibi BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur’un 800 milyon dolarlık lüks mega yatları Bodrum’a demir attı. Milyarderin lüks mega yatlarına ise koruma ekibi olarak başka bir teknenin eşlik ettiği dikkatlerden kaçmadı.
14.08.2023 Yaşam
Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları
Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla dünya liderlerinden tebrik telefonları ve mesajları gelmeye devam ediyor.
31.05.2023 Gündem
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? Ramazan orucunu tutamayan kişi teravih namazı kılabilir mi?
Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? Ramazan orucunu tutamayan kişi teravih namazı kılabilir mi? Müslümanlar ramazanı karşılamaya hazırlanırken camilerde tervih namazları kılınacak. Ramazanda çeşitli nedenlerde oruçlarını tutamayacak ise Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? Ramazan orucunu tutamayan kişi teravih namazı kılabilir mi? sorularına yanıt arıyor.
21.03.2023 Ramazan
Teravih namazı evde yalnız kılınır mı? Evde teravih namazı kılınır mı, en az kişiyle kılınır?
Teravih namazı evde yalnız kılınır mı? Evde teravih namazı kılınır mı, en az kişiyle kılınır? Teravih kavramı terviha kelimesinin çoğulu olarak belirtilmektedir. Terviha kavramı ise anlam olarak dinlendirmek, rahatlatmak, gevşetmek anlamlarına gelmektedir. Teravih kelimesi de bu anlamlardan yola çıkarak dini bir anlam kazanmaktadır. Nafile bir ibadet olan teravih namazı İslam alemi peygamberi Hz. Muhammed(sav) zamanından beri kılınan bir namaz ibadeti olmaktadır. Tek başına ve cemaatle de kılınan teravih namazı Müslümanlar bakımından faziletleri fazla olan bir ibadet olarak belirtilmektedir.
21.03.2023 Dini Bilgiler
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta dün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 5 bin 894'e yükseldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibariyle görevli araçların dışındaki diğer her türlü aracın girişinin yasaklandığını duyurdu.
8.02.2023 Gündem
2022 yılı böyle geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel barış için yoğun diplomasi trafiği
2022 yılı böyle geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel barış için yoğun diplomasi trafiği Uluslararası temaslarını 2022 yılı boyunca yoğun şekilde sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 ülkeye 27 ziyaret gerçekleştirdi. Dünya liderleriyle yaklaşık 200 telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, çok sayıda devlet ve hükümet başkanını ağırladı.
30.12.2022 Gündem
Arjantin-Fransa (Maç özeti)
Arjantin-Fransa (Maç özeti) Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Dev karşılaşmayı Arjantin, penaltılar sonucunda kazanarak 3. kez Dünya Kupası'nı müzesine götürdü.
18.12.2022 Futbol
Ümmü Gülsüm Bint Ali Kimdir? Hz. Ömer'in Eşi Ümmü Gülsüm'ün Hayat Hikayesi...
Ümmü Gülsüm Bint Ali Kimdir? Hz. Ömer'in Eşi Ümmü Gülsüm'ün Hayat Hikayesi... Hz. Ömer Hz. Muhammed'in vefatından sonra İslam dininin başına geçmesinden dolayı önemli peygamberler arasındadır. Halife olan bu peygamber Hz. Muhammed'in sahabesidir. Hz. Ömer'in doğum tarihi olarak 585 yılı verilmektedir. Mekke'de dünyaya gelen Hz. Ömer Hz. Muhammed'ten 12 ya da 13 yaş küçüktür. Literatürdeki bilgilerden bu yaş farkı anlaşılmaktadır. Ümmü Gülsüm bint Ali ise işte bu önemli peygamberin eşi olarak anılmaktadır. 
1.12.2022 Dini Bilgiler
Katar 2022 Dünya Kupası'nda Almanya öne geçti Japonya geri döndü: 1-2
Katar 2022 Dünya Kupası'nda Almanya öne geçti Japonya geri döndü: 1-2 Dünya Kupası tarihinin en çok final oynayan takımı Almanya, 2022 Dünya Kupası E Grubu'ndaki ilk maçında Japonya'ya 2-1 yenildi.
23.11.2022 Futbol
Dünya kupası ne zaman başlıyor ve bitiyor? Katar dünya kupası maçları hangi kanalda yayınlanacak, katılacak ülkeler hangileri?
Dünya kupası ne zaman başlıyor ve bitiyor? Katar dünya kupası maçları hangi kanalda yayınlanacak, katılacak ülkeler hangileri? 2022 Dünya Kupası'nın ne zaman başlayacağı ve katılacak takımlar araştırılıyor. Katar'ın Lusail, Havr, Doha, Er-Reyyan ve Vekre şehirlerinde oynanacak Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig ve 1. Lig'e de 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren ara verilecek. Peki, Dünya Kupası ne zaman başlıyor, bitiyor?
4.11.2022 Şampiy10
Küçükçekmece’de alkollü kadın trafiği birbirine kattı! Otobüsün önüne atladı
Küçükçekmece’de alkollü kadın trafiği birbirine kattı! Otobüsün önüne atladı Küçükçekmece’de, alkollü olduğu ileri sürülen bir kadın, seyir halindeki İETT otobüsünün önüne atlayarak trafiği alt üst etti. Vatandaşlar, kadını yoldan çekilmesi için ikna etmeye çalıştı. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
19.09.2022 Yaşam
Hz. Osman kimdir? Hz. Osman'ın özellikleri ve hayatı
Hz. Osman kimdir? Hz. Osman'ın özellikleri ve hayatı Hz. Osman İslam'ın dört halifesinden birisidir. Peygamber Efendimize ilk inanan insanlardan birisi olan Hz. Osman örnek ahlakı ile bilinmektedir. Pek çok sözü de kişiler üzerinde tesir bırakmıştır. İslam Halifesi olan Hz. Osman peygamber efendimize ilk inanlardan olduğu için ilk Müslümanlardan birisidir. Peki, Hz. Osman kimdir? İşte Hz. Osman'ın özellikleri ve hayatı
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Ömer ne zaman müslüman oldu, kaç yaşındaydı?
Hz. Ömer ne zaman müslüman oldu, kaç yaşındaydı? Hz. Ömer, İslam peygamberi ve Hz. Muhammed'in sahabelerinden biridir. Hz. Ömer İslam devletinin Hz. Ebubekir'den sonraki ikinci halifesi olmuştur. Peki, Hz. Ömer ne zaman müslüman oldu, kaç yaşındaydı? İşte Hz. Ömer’in hayatı ile ilgili merak edilenler…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri
Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri Hz. Ebubekir 573 yılında Mekke'de doğmuştur. Hz. Muhammed'e (S.A.V) ilk iman edenler arasında bulunmuş ve sahabesi olmuştur. Peki, Hz. Ebubekir kimdir? Hz Ebû Bekir nasıl vefat etti? Hz Ebû Bekir'in halifeliği döneminde gerçekleşen olaylar nelerdir?İşte Hz Ebubekir'in hayatı ve sözleri…
12.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Ali'nin çocukları kimlerdir? Hz. Ali'nin kaç çocuğu var, isimleri nelerdir?
Hz. Ali'nin çocukları kimlerdir? Hz. Ali'nin kaç çocuğu var, isimleri nelerdir? Hz. Ali 601 senesinde Mekke'de dünyaya gelmiştir. Hz. Ali'nin asıl ismi Ali bin Ebu Talip olarak bilinir. Hem Peygamber efendimizin (S.A.V) damadı hem de amcasının oğlu olan Hz. Ali ayrıca Hz. Muhammed'e (S.A.V) ilk inananlar arasındadır. Her zaman Hz. Muhammed'in (S.A.V) yanında olan Hz. Ali onu kötülüklere ve müşriklere karşı korumuştur. Her zaman İslamiyet'in yayılması için emek harcamış olan Hz. Ali 661 senesinde kufe mescidinde namaz kılarken suikaste uğramıştır ve şehit edilmiştir.
12.09.2022 Dini Bilgiler
Dolmabahçe Sarayı’nın 166 yıllık kristal şamdanlarına özel bakım
Dolmabahçe Sarayı’nın 166 yıllık kristal şamdanlarına özel bakım Dolmabahçe Sarayı’nın Harem Bölümü’ndeki en görkemli salonlarından olan Mavi Salon’un 166 yıllık geçmişe sahip avizelerinin kristal şamdanları, 6 kişilik uzman ekip tarafından özenle yerlerinden çıkartılarak bakımları gerçekleştiriliyor.
2.09.2022 Yaşam
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC'nin Rusça servisi, yerli ve milli SİHA'ların mucidi Haluk ve Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Analiz haberde, Türk SİHA'larının başarısından, "Bayraktar TB2'lerin dünyada en popüler drone: Doğru zamanda doğru yerde olmayı başarıyorlar." ifadeleriyle söz edildi. Haberde görüşlerine başvurulan BBC Rusça Savunma Muhabiri Pavel Aksyonov, "Piyasada yüksek taktik ve teknik özellikleri olan pek çok rakibi bulunsa da Bayraktar TB2, orta menzilli ve uzun ömürlü İHA'lar arasında en popüleri. Burada Bayraktar'ın geçmişinin başarılarla dolu olmasının etkisi var: Bu model aynı anda birden fazla cephede kullanıldı ve durdurulamadı. Ukrayna öncesinde Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ'da, Türkiye tarafından Şubat 2020'deki Suriye operasyonunda ve Libya'da Halife Hafter'e karşı başarıyla kullanılmıştı." dedi.
27.08.2022 Ekonomi
Hz. Ali Sözleri Nelerdir? Hz. Ali'nin Devlet, Haksızlık Ve Yalan İle İlgili Sözleri...
Hz. Ali Sözleri Nelerdir? Hz. Ali'nin Devlet, Haksızlık Ve Yalan İle İlgili Sözleri... Hz. Ali yüksek ahlaklı, samimi, fedakar ve şefkatli biri olarak rivayet edilmektedir. Kur'an-ı Kerim'i ve sünneti en iyi bilenlerden biri olduğu da bilinmektedir.
19.01.2023 Dini Bilgiler
Hz. Ali Kimdir? Hz Ali Hayatı, Sözleri Ve Ahlaki Özellikleri...
Hz. Ali Kimdir? Hz Ali Hayatı, Sözleri Ve Ahlaki Özellikleri... Hz. Ali dört halifeden biridir ve 604 senesinde Mekke'de doğduğu rivayet edilir. Hz. Ali hem peygamber efendimizin (sav) damadı hem de ona ilk iman edenlerden olmuştur. 
24.08.2022 Dini Bilgiler
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek?
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? İsrail'in cuma günü başlattığı Gazze saldırıları üçüncü gününde Mısır'ın iki taraf arasında yaptığı arabuluculuk anlaşması kabul edildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesini hedef alması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, saldırılarda toplam can kaybı 29'a yükselmişti. Ayrıca, İsrailli aşırı sağcı Milletvekili İtamar Ben-Gvir, polis eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı Yahudi yerleşimciler, Aksa içinde yere yatarak dini ritüellerini yerine getirmişti. Peki, Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? Gazze’deki çatışmalar sona erdi mi? İşte detaylar…
7.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Halife ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki halife haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.